Opublikowano 12 czerwca 20251 r Kosmiczne jaja ma jeden z najlepszych skeczy w historii, ten z piracką wersją kosmicznych jaj :DDo kontynuacji muszą wziąć tego gościaCzekam
Opublikowano 13 czerwca 20251 r Moranis nie chciał za żadne pieniądze wystąpić w Ghostbusters 3 i 4 a tutaj ponoć już się zgodził.
Opublikowano 13 czerwca 20251 r Jeżeli wróci Moranis, to pójdę do kina dla zasady. Chłop mi wyrobił gust komediowy.
Opublikowano 13 czerwca 20251 r Bałem się, że będzie typowy skok na kasę, ale jeśli to ma być ostatnie dzieło Mela Brooksa. Już potwierdzone, że wracają i Moranis i Bill Pullman
Opublikowano 13 czerwca 20251 r Najbardziej to byłem zdziwiony, że Mel Brooks jeszcze żyje. Za nieco ponad rok stuknie mu setka.
Opublikowano 14 czerwca 20251 r Ciekawe czy premiery dożyje. Jedynka to mi się głównie z tą sceną kojarzy
Opublikowano 14 czerwca 20251 r Albo to, Mel Brooks mistrzhttps://www.youtube.com/watch?v=a6iW-8xPw3k Edytowane 14 czerwca 20251 r przez Rtooj
Opublikowano 14 czerwca 20251 r 1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):Jedynka to mi się głównie z tą sceną kojarzyMi tez bo byla najsmieszniejsza w tym ogolnie dla mnie bezbecznym filmie. Nie przepadam za montypythonowym humorkiem.
Opublikowano 14 czerwca 20251 r Mi ten film akurat wyjątkowo nie siadł. Z MP to wiadomo że Graal i Żywot Briana topka.
Opublikowano 14 czerwca 20251 r ,,Crystal Lake"... serial tworzony z myślą o platformie ,,Peacock", w produkcji m.in. poprzez współpracę ze Studiem/Firmą A24. Jedna z tych ,,nieoczekiwanych!" serialowych dziwności na 2025 roku, których kompletnie się nie spodziewałem ,,że w ogóle na 2025 rok coś takiego się pojawi!", a na których premierę czekam megaaaa. Taki niszowy, ,,indie horror/slasher" się nam szykuje... 9 godzin temu, PiotrekP napisał(a):Ciekawe czy premiery dożyje. Jedynka to mi się głównie z tą sceną kojarzy,,Space Balls" może i nie jest najlepszym filmem Sir Mela Brooksa, ale należy do mojej prywatnej topki (top 3) produkcji tego mistrza komedii i parodii. Pokochałem ,,Space Balls"... już od pierwszego wejrzenia, od pierwszego momentu... :\
Opublikowano 16 czerwca 20251 r Też myślałem, że będzie gorzej. Fragment z krzesłem nawet mnie rozbawił
Opublikowano 17 czerwca 20251 r Do kina się raczej nie wybiorę, ale faktycznie mogło być gorzej. Oby tylko trailer nie zawierał najlepszych kawałków, bo sam film nie trwa nawet 90 minut.
Opublikowano 17 czerwca 20251 r Sam trailer dał najlepsze sceny, także nie wiem, co może być jeszcze dobrego xd
Opublikowano 17 czerwca 20251 r Niedawno... był piątek 13-ego, i to akurat w czerwcu. W sumie do premiery ,,13 dni do wakacji" trochę jednak zostało - to taki polski niby-slasher bazujący na motywach (na to wygląda) serii slasherów ,,Krzyk" i ,,Piątek 13-ego" sprzed ponad 4 dekad. Polscy twórcy mają ,,jaja" i chęci, żeby stworzyć coś oryginalnego w materii ,,krwawego kina grozy/thrillera", a wygląda na to, że i ten film może być czymś ciekawym i świeżym jak na standardy polskiej kinematografii. Ja czekam mocno na ten tytuł - myk do kina obowiązkowy!
Opublikowano 28 czerwca 20251 r ,,Dziwność"... która wywołuje u mnie z deczka lekki ,,shocking" fanowskiego umysłu. xD. A to dlatego, że kompletnie - mimo śledzenia procesu powstawania filmów i serialu w Polsce i na świecie na bieżąco - nie słyszałem,aby ,,Vinci 2" gdziekolwiek i jakkolwiek powstawał. A tu proszę, film zapewne na finiszu postprodukcji i za jakiś niecały miech trafia do polskich kin. A zwiastun ,,Vinci 2".... ocieka ciekawą intrygą (na to wygląda), no i sporą dynamiką jak na polskie kino przystało. No to jak, pójdziecie na ten film?
Opublikowano 28 czerwca 20251 r Jedynka była zrzynką z Włoskiej roboty, ciekawe z czego ściągnęli tutaj.
Opublikowano 29 czerwca 20251 r Zdjątko jak wyżej... (z jednego z artykułów FDB.PL) dobitnie, moim zdaniem rzecz jasna, pokazuje, kto idealnie pasuje na ,,nowego" Jamesa Bonda. Tom Holland jako tajny agent w służbie jej Królewskiej Mości... pasowałby perfekcyjnie: idealny wzrost, prezencja, fizyczność, charakter (powaga z dowcipnością i naturalnym luzem), no i akcent. Na innego Bonda, meh, nie mam pomysłów. Ewentualnie pod ,,007" podchodzi mi jeszcze jeden aktor: https://www.filmweb.pl/person/Nick+Robinson-1209138W dniu 28.06.2025 o 16:24, PiotrekP napisał(a):Jedynka była zrzynką z Włoskiej roboty, ciekawe z czego ściągnęli tutaj.Jak na mój gust:... kij z tym, zrzynka zrzynką. Ale ,,Vinci" i (mam nadzieję ,,Vinci 2") ma w sobie coś oryginalnego, jakby wziętego z polskiego podwórka kulturalnego i tego z środowiska kina akcji/sensacji. Będzie dobrze. xD
Opublikowano 5 lipca 20255 lip W dniu 30.06.2025 o 18:02, PiotrekP napisał(a):Książka była fenomenalna, jedna z najlepszych S-F jakie przeczytałem, a raczej wysłuchałem w formie audiobooka. Mój entuzjazm znacząco obniża jednak fakt, że głównym hirołsem będzie Gosling