PiotrekP 1 711 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Standardowa comiesięczna gadka "nie ma pdfa i prenumeraty" U mnie w sumie też, ale mam co czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 15 minut temu, PiotrekP napisał: Standardowa comiesięczna gadka "nie ma pdfa i prenumeraty" U mnie w sumie też, ale mam co czytać. W dniu premiery sklepowej chyba zawsze już był pdf, a najczęściej dzień/dwa wcześniej, także tego. Cytuj Odnośnik do komentarza
K.Adamus 668 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Jest. 30 mega ale pewnie będzie podmieniony potem. Czytać się da Cytuj Odnośnik do komentarza
Benson 22 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 "Ballada o trzech Wilkach" Cytuj Odnośnik do komentarza
Mantis 1 102 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Jeszcze mój list jest opublikowany jako list miesiąca. To już radość do kwadratu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Winopijca 12 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 Cytat 116 stron o grach i popkulturze. Na papierze od 1977 roku! Cytat z maila. Kurka, chyba wcześniej szmatławiec nazywał się Atari 2600 Extreme Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 399 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Panie Dżujo, dziękuję za obszerny tekst o Dreamcaście. Zaraz pewnie odpalę swojego i pocisnę w Daytonę. Zabrakło tylko informacji, że istniał prototyp Dreamcasta z napędem DVD. Miał wyjść gdzieś w 2001 chyba, i z tego co pamiętam to wyglądał jak odtwarzacz DVD. Cytuj Odnośnik do komentarza
Patricko 1 382 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Numer z kalendarzem będzie ponownie? To chyba zawsze jakoś pod koniec grudnia? Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 kalendarz był zawsze w styczniowym numerze. Teraz powinien być w 316. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mari4n 399 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 316 będzie grudniowy, 317 styczniowy. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Proponuję pominąć 316 i za miesiąc wydać od razu 317 jako numer styczniowy (bo wyjdzie zresztą w styczniu). A za 20 lat zrobić brakujący 316 numer jako nostalgiczną podróż do czasów PS5/SeriesX/NSwitch. 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza
Eskimos 88 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Albo zrobić jeden numer z podwójną numeracją, jak to było bodajże dwukrotnie w przypadku początków gazety. Wtedy to były numery wakacyjne (podwójna numeracja ale zawartość jak w zwykłym numerze). Teraz dałoby możliwość w końcu nadrobić miesiąc. Nie wiem jak Wy, ale jak bym jako osoba "z zewnątrz", chcąca kupić po raz pierwszy, zobaczył numer z napisem "listopad", stwierdziłbym że stary i bym go nie wziął. Wydaje mi się to najrozsądniejszym wyjściem z sytuacji zaległego miesiąca. Cytuj Odnośnik do komentarza
Eskimos 88 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Tak, dwa były podwójne. Ilość stron identyczna co w innych numerach z rocznika. Bez dodatkowej zawartości. Może żeby nie mieszać roczników, to warto pomyśleć nad tym w numerze np. lutowym. Byłoby 318+319. I problem z głowy. Bo co innego - ominąć całkowicie jeden miesiąc? Wydać dwa zwykłe numery w miesiącu? No sense. Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Ej ale chyba tak było, że w miesiącu wyszły dwa numery. Biorąc obecny przykład- 1 grudnia numer listopadowy, więc w piątek przed sylwkiem numer grudniowy. Choć tamtym razem przykładowo byłyby to numery grudniowy i styczniowy. Teraz obsuwa z numeracją jest miesięczna. Cytuj Odnośnik do komentarza
macGyver 96 Opublikowano 4 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2023 Dzisiaj pierwszy raz miałem sposobność zapoznać się (a w zasadzie przewinąć na podglądzie) najnowszy numer. Zauważyłem jeden maleńki kroczek naprzód: hyde park ma odwrócone kolory, czyli w końcu czarne na białym; chociaż makieta nadal taka sama (podobnie jak w przypadku reszty działów), czyli nadal mamy tzw. Roman's legacy. Idzie nowy rok, więc kiedy jak nie teraz coś z tym zrobić? A z okładką u mnie tradycyjnie, czyli nie interesuje mnie co tam za motyw jest. To tylko źródło przychodu z reklamy i przynęta na nowych (tudzież sentymentalnie powracających) czytelników. Spoiler I sporów o okładkę na forumku. Cytuj Odnośnik do komentarza
Brolin 328 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Przeczytałem o historii Fallout i chciałoby się znaaacznie więcej. Dawać mi tu cały numer specjalny tylko o tej serii 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
SlimShady 3 372 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Ten materiał nie był czasem sponsorowany?. Już nie pamiętam, czy się oznaczacie z takimi rzeczami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Chyba większość magazynów wtedy wychodziła w podwójnym numerze na wakacje. W 2000 roku pierwszy numer Play wszystko gra ukazał się w wakacje i to też od razu był podwójny numer lipiec-sierpień. Cytuj Odnośnik do komentarza
Benson 22 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Komuś dotarła już prenumerata? Cytuj Odnośnik do komentarza
PiotrekP 1 711 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 Wszystko wróciło do normy i prenumerata będzie tydzień po kioskach Cytuj Odnośnik do komentarza
bartiz 1 586 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 To był pierwszy znak, że upada drukarnia , zostały tam jeszcze jakieś? Cytuj Odnośnik do komentarza
Grześ 373 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 5 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2023 W dniu 1.12.2023 o 10:32, Mantis napisał: I już mam. Będzie co czytać na weekendzie. Jak to? Prenumerant z pana? Cytuj Odnośnik do komentarza
Pix 902 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Nie jestem prenumeratorem ani żadnym patronem, a dostałem wersję z Extreme Plusem. Ale jakby co, to nie zwrócę Wam już tej wkładki, zapomnijcie Cytuj Odnośnik do komentarza
jakbu 168 Opublikowano 6 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 6 Grudnia 2023 Pani skiosku poinformowała, że w Ruchu może nie być szmatławca, bo firma rezygnuje z kolportażu części pozycji. Coś więcej wiadomo? Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi