Opublikowano 7 kwietnia 20251 r ciekawe czy będzie można ustawić swoją tapetę czy dalej wymaga to zasobów z kosmosu.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 20 minut temu, XM. napisał(a):Zostalo to potwierdzone, że ich gry też mogą zostac wydane w takiej formie (czyt. Z dociaganiem z neta)Kto to potwierdzał?
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 30 minut temu, Ukukuki napisał(a):Kto to potwierdzał?Nintendo od razu po directcie, jak znajdę artykuł to podrzucę.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r No pewnie nie ma sensu składać obietnic i zamykać sobie drogi by samemu z tego nie korzystać w przyszłości, bo sami nie wiedzą jakie i jak duże będą robić za kilka lat gry.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 39 minut temu, Emtebe napisał(a):Ja.Potwierdzam.Wątpię. Na 99% każda gra Ninny będzie cała na karcie.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r Jak teraz myślę o tym Switchu, to imo szkoda trochę, że Nintendo nie próbuje powalczyć dodatkowo o bardziej hardcorowy target. Gdyby Switch 2 w trybie stacjonarnym był mocniejszą konsolą od PS5 oraz XSX i lepiej radził sobie z multiplatformami, gdyby do tego miał support osiągnięć, wówczas byłby potencjał żeby pogodzić wszystkich i stać się podstawowym sprzętem do grania dla każdego typu użytkownika. A tak, ponownie sprawa rozbija się o chęć grania w Mario i Zeldy.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 4 minuty temu, Mustang napisał(a):ak teraz myślę o tym Switchu, to imo szkoda trochę, że Nintendo nie próbuje powalczyć dodatkowo o bardziej hardcorowy target.Masz Metroida, masz te xeno coś tam masz w każdym Mario czy Zeldzie tryby i wyzwania gdzie ja odpadam bo trudno i trzeba się gry uczyć a nie liczyć na szczęście. Serio chciałbyś żeby 4 wielki gracz na rynku robił filmowe gry? Po co?6 minut temu, Mustang napisał(a):Gdyby Switch 2 w trybie stacjonarnym był mocniejszą konsolą od PS5 oraz XSX i lepiej radził sobie z multiplatformami, gdyby do tego miał support osiągnięć, wówczas byłby potencjał żeby pogodzić wszystkich i stać się podstawowym sprzętem do grania dla każdego typu użytkownika.Niewykonalne przy założeniach ich konsoli. Pewnie można zrobić docka z wbudowaną kartą graficzną, płytą główną no ale kto to kupi za 4000 zł?
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 3 minuty temu, Mustang napisał(a):Jak teraz myślę o tym Switchu, to imo szkoda trochę, że Nintendo nie próbuje powalczyć dodatkowo o bardziej hardcorowy target.Gdyby Switch 2 w trybie stacjonarnym był mocniejszą konsolą od PS5 oraz XSX i lepiej radził sobie z multiplatformami, gdyby do tego miał support osiągnięć, wówczas byłby potencjał żeby pogodzić wszystkich i stać się podstawowym sprzętem do grania dla każdego typu użytkownika.A tak, ponownie sprawa rozbija się o chęć grania w Mario i Zeldy.Może teraz Ninny na S2 bardziej powalczy o hardcorowego gracza, ale nie mocą i nie trofikami - dzięki Bogu! - a grami. Może pojawią się na S2 po długiej abstynencji takie tytuły, jak Wave Race, 1080 Snowboardnig czy/kub/i F-Zero X.Co rozumiesz przez hardcorowego gracza? Do kogo było skierowane twoim zdaniem na przykład BOTW?
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r Ta definicja „HC gracza” jest już tak rozmyta, że wszystko tam można podciągnąć.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r Raczej rozważam, co by było gdyby Nintendo wypuściło sprzęt dobry również do multiplatform. Wszyscy posiadacze Switchów na forum mają też inne konsole albo pecety, tymczasem fajnie by było, gdyby Switch 2 był sensowną opcją do grania zarówno w gry Nintendo, jak i w gry multiplatformowe.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 3 minuty temu, Mustang napisał(a):Raczej rozważam, co by było gdyby Nintendo wypuściło sprzęt dobry również do multiplatform. Wszyscy posiadacze Switchów na forum mają też inne konsole albo pecety, tymczasem fajnie by było, gdyby Switch 2 był sensowną opcją do grania zarówno w gry Nintendo, jak i w gry multiplatformowe.Nie ma na to szans przy sprzęcie przenośnym.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 4 minuty temu, Mustang napisał(a):Raczej rozważam, co by było gdyby Nintendo wypuściło sprzęt dobry również do multiplatform. Wszyscy posiadacze Switchów na forum mają też inne konsole albo pecety, tymczasem fajnie by było, gdyby Switch 2 był sensowną opcją do grania zarówno w gry Nintendo, jak i w gry multiplatformowe.Zauważ, że praktycznie od zawsze aby mieć możliwie najpełniejsze doświadczenie trzeba było mieć kilka sprzętów - teraz będzie S2 do gier Nintendo i jakiś dopieszczonych portów, ale jeśli chcesz retro, największego wyboru multiplatform i indyków to jeszcze dobrze mieć jakiegoś przenośnego PC.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r Sukces ich konsol od kilku generacji wstecz polega właśnie na tym że nie ścigają się z konkurencją, a znajdują lukę w tej batalii i stawiają na innowacyjność i tańszy hardware plus ekskluzywne gry w które chce się grać.Dla mnie strategia idealna, a przynajmniej sprawdza się.Ja w takim sensie rozumiem to że nie walczą o jakiś tam hardcore graczy. Cokolwiek to dzisiaj znaczy xD
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r Może, dlatego skończy się tak samo jak kończyło się od dawna - konsola Nintendo jako podstawowy sprzęt dla dzieci, casuali albo fanatyków Nintendo lub jako dodatkowy sprzęt pod exy dla całej reszty.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 1 minutę temu, Mustang napisał(a):Może, dlatego skończy się tak samo jak kończyło się od dawna - konsola Nintendo jako podstawowy sprzęt dla dzieci, casuali albo fanatyków Nintendo lub jako dodatkowy sprzęt pod exy dla całej reszty.Myślę, że przy wycenie Nintendo i potrzebnej mocy aby być względnie na bieżąco z nowymi grami taki S2 kosztowałby 3-4K i był większy od SD.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 3 minuty temu, Plackus napisał(a): stawiają na innowacyjność no już się tak nie rozpędzaj
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 6 minut temu, Plackus napisał(a):Sukces ich konsol od kilku generacji wstecz polega właśnie na tym że nie ścigają się z konkurencją, a znajdują lukę w tej batalii i stawiają na innowacyjność i tańszy hardware plus ekskluzywne gry w które chce się grać.Dla mnie strategia idealna, a przynajmniej sprawdza się.Ja w takim sensie rozumiem to że nie walczą o jakiś tam hardcore graczy. Cokolwiek to dzisiaj znaczy xDZgadzam się, wystarczy poczytać o tym, jak powstawał Game Boy i dlaczego odniósł sukces - nie moc jest najważniejsza.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 1 minutę temu, jimmy napisał(a):no już się tak nie rozpędzajNo dokładnie, teraz to mamy bezpieczną kontynuację jak u konkurencji. 7 minut temu, Mustang napisał(a):Może, dlatego skończy się tak samo jak kończyło się od dawna - konsola Nintendo jako podstawowy sprzęt dla dzieci, casuali albo fanatyków Nintendo lub jako dodatkowy sprzęt pod exy dla całej reszty.Konsola przenośna to zazwyczaj dodatek chyba ,że ktoś jest ciągle w drodze. 1 minutę temu, zdrowywariat napisał(a):Zgadzam się, wystarczy poczytać o tym, jak powstawał Game Boy i dlaczego odniósł sukces - nie moc jest najważniejsza.Naciąganie pod tezę, równie dobrze można przywołać NESa, SNES, PSXa, PS2 które odniosły sukces bo maksymalizowały moc w danej cenie. Nie można wydać ziemniaka bo też się wyłożą. Konsola to zawsze balans pomiędzy ceną a mocą.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r 5 minut temu, Ukukuki napisał(a):Naciąganie pod tezę, równie dobrze można przywołać NESa, SNES, PSXa, PS2 które odniosły sukces bo maksymalizowały moc w danej cenie.Nie można wydać ziemniaka bo też się wyłożą. Konsola to zawsze balans pomiędzy ceną a mocą.Tak. Cały czas to powtarzam: moc/cena/bateria to kompromis, na który musiało pójść Nintendo, a że hardcorowi gracze trochę na tym tracą to hmm, czy my jesteśmy największą grupą w tej branży? I czy można być hardcorowym graczem, dla którego grafika nie ma, aż takiego znaczenia, czy jestem casualem?Game Boy odniósł sukces też dzięki temu, że podziałał trochę na 4 paluszkach, bo z Game Gearem od Segi, dużo lepszym i z graficzką nie opłacało się odchodzić od gniazdka, mimo że działał na 6 bateriach. Edytowane 7 kwietnia 20251 r przez zdrowywariat
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r Japońskie ceny za te upgrejdy to od razu podali. Do tej pory jednak nie ma US/EU.
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r Widac po cenie gierek, ze zeldy beda po 10 a Kirby I mario party po 20
Opublikowano 7 kwietnia 20251 r Gears Up pytałeś jaki handheld ma jeszcze efekt halla? No napewno nie Switch 2 ;)