Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano

Słyszałem, że ekran LCD jest gorszy niż OLED. Czy ktoś może to potwierdzić?

• Odpowiedzi 4,6 tys.
  • Wyświetleń 234,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano

od momentu )

Trochę mnie kusił ten Cyber po promo materiałach i myślałem że może dziś przy odbiorze bym wziął jakby mieli, dobrze że sprawdziłem jednak jak to wygląda finalnie.

Opublikowano
12 minut temu, messer88 napisał(a):

od momentu )

Batman Arkham moment Switcha 2. xD

Opublikowano
5 minutes ago, KrYcHu_89 said:

Batman Arkham moment Switcha 2. xD

Ale jak to? Wszyscy testujący grę przed premierą klaskali uszami, że dokonali cudu i gra wyglada i działa wspaniale?

Opublikowano
Godzinę temu, Daffy napisał(a):

IMG_2470.jpgIMG_2468.jpg

IMG_2476.jpg

Do tej chwili myślałem, że jedynie Sony sra na mordę swoim fanatykom.

Ale widzę, że Nintendo to ostro przebiło yao

Opublikowano

Kolejne wrażenia z mojego testowania:

-Stacjonarnie o wiele lepszy zasięg joyconow

-szybciej system paruje kontrolery

-sprawdzalem Mario kart home circuit, patcha nie dostał ale korzysta z lepszego nadajnika S2 i co za tym idzie o wiele dalej można gokartem pojeździć po mieszkaniu/domu zanim zgubi zasięg

-hdr na tv fatalny ale już wspominali tu o tym i mocno trzeba grzebać w ustawieniach tv by sobie z tym poradzić

-nie działa youtube

-nie podoba mi się yebitne logo S2 na docku, wypisz wymaluj kalka tantedy z S1, wersja Oled miała o wiele dyskretniejsze to logo

Opublikowano

Czyli na chwile obecna falszywy mesjasz. Trzeba czekac na mesjasza OLEDowego.

Opublikowano

No fajnie kurwić na brak OLEDa po czym i tak polecieć do sklepu, zakupić i wrzucać foty, jak to źle wygląda ^^

Sory Ficuś :-****

Edytowane przez Emtebe

Opublikowano
2 minuty temu, Emtebe napisał(a):

No fajnie kurwić na brak OLEDa po czym i tak polecieć do sklepu, zakupić i wrzucać foty, jak to źle wygląda ^^

Sory Ficuś :-****

Fomo + zaufanie że będą dostarczać regularnie sztosy jak przy S1

Gdyby nie to to bym nawet okiem na ten sprzęt nie zetknął mając decka OLED i zamiast tego wolałbym czekać na mocniejszego pc handheld

Opublikowano

Też mam Decka Oled, tv Oled i doskonale zdaję sobie sprawę jakie są różnice.

Ale...? Nie jest to dla mnie argument, by nie wziąć z tego powodu konsoli. Tak czy inaczej, gusta, guściki. Pewnie za parę lat, jak zrobią OLED to wymienię sprzęty. Ale to by musieli coś więcej dorzucić nowego niż sam ekran.

Opublikowano

Poczekam na jakieś gry bo start konsoli z jedną nową grą na premierę to jakiś żart, a się śmiano z premier innych konsol w przeszłości.

Opublikowano

Tak naprawdę pierwszy Switch też miał tylko jedną świetną nową grę na premierę (Zelda), PS5 dwie, w tym jedna to remake (Miles Morales i Demon’s Souls), Xbox Series X 0 (MFS i Gears Tactics wyszły wcześniej na PC). Ważne jest jak będzie wyglądać dalszy lineup

Opublikowano
35 minut temu, Daffy napisał(a):

Kolejne wrażenia z mojego testowania:

-Stacjonarnie o wiele lepszy zasięg joyconow

-szybciej system paruje kontrolery

-sprawdzalem Mario kart home circuit, patcha nie dostał ale korzysta z lepszego nadajnika S2 i co za tym idzie o wiele dalej można gokartem pojeździć po mieszkaniu/domu zanim zgubi zasięg

-hdr na tv fatalny ale już wspominali tu o tym i mocno trzeba grzebać w ustawieniach tv by sobie z tym poradzić

-nie działa youtube

-nie podoba mi się yebitne logo S2 na docku, wypisz wymaluj kalka tantedy z S1, wersja Oled miała o wiele dyskretniejsze to logo

HDR na TV zależy od implementacji twórców a nie od konsoli, było to na filmiku to chyba stronę wcześniej, w trybie HH jest zjebany i lepiej wyłączyć przez słaby ekran

Opublikowano
4 godziny temu, szurubur napisał(a):

probowal ktos podlaczyc zwykle sluchawki bluetooth, na s1 samsung budsy dzialaly a tu mam problem.

Tak, Airpodsy, działają bez zająknięcia.

Opublikowano
  • Autor
1 godzinę temu, Czoperrr napisał(a):

@GearsUp 2 godziny to dobry czy zły wynik?

Sorry nie miałem czasu sprawdzić czy dobry czy zły bo grałem pół nocy kazStandard dla tej baterii, prawie identyczna jest w SD.

A ficuś niech dalej strzela zdjęcia pod kątem a nie na wprost żeby lcd łapał większe mleko vegeta_smile jak ktoś myśli że to tak wygląda w rzeczywistości to niech sobie zrobi zdjęcie ekranu S2 i porówna z obrazem rzeczywistym trzymając konsolę bezpośrednio przed oczami :) Smacznej kawusi wszystkim, łoimy dalej. Zabrałem S2 do roboty, pokrowiec Steam Decka w końcu się do czegoś przydał kekw

Opublikowano

Switch 2? Będzie porażka taka prawda. Nie ma na premierę zeldy z wiiu, więc z czym do ludzi.

Opublikowano

Voice chat ktoś sprawdzał czy boicie się podać nr telefonu Panu Nintendo?

Opublikowano
3 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Zabrałem S2 do roboty, pokrowiec Steam Decka w końcu się do czegoś przydał kekw

Baterii w sam raz zeby pograc na 15 minutowej przerwie leo

Opublikowano

No mi brakuje do pełni szczęścia DK. Jakby to dostarczyli wczoraj z konsola byłoby spoko.

Miesiąc zleci więc spoko.

W nocy grałem w tego Mario Carta i ekran nie jest najgorszy.

Opublikowano
  • Autor
3 minuty temu, schabek napisał(a):

Baterii w sam raz zeby pograc na 15 minutowej przerwie leo

Zabrałem kabelek. Dzięki Nintenda za ten port USB na górze komsoli banderas

20250606_102521.jpg

Opublikowano
11 minut temu, funditto napisał(a):

Tak naprawdę pierwszy Switch też miał tylko jedną świetną nową grę na premierę (Zelda), PS5 dwie, w tym jedna to remake (Miles Morales i Demon’s Souls), Xbox Series X 0 (MFS i Gears Tactics wyszły wcześniej na PC). Ważne jest jak będzie wyglądać dalszy lineup

Miles Morales to gra z PS4, a Demon's Souls to gra z PS3 lol. To o czym w końcu gadamy, że gra jest wydana, że ma lepszą grafę, czy liczymy tylko nowe gry?

Jak liczymy po prostu "gry w które można zagrać", to Switch 2 ma mnóstwo gier na start.

Jak liczymy tylko nowe ekskluzywy dostępne tylko na dany sprzęt, to Switch 2 w momencie premiery ma jednego megahiciora i kilka przyzwoitków. Mało, dużo? Chętnie poznam konkretne sprzęty, które miały więcej, bo od czasu popularyzacji multiplatform (w sumie wszystko po Wii), nie słyszałem. Ciekaw jestem przykładu. PS5 nim nie jest, PS5 latami nie miało takich gier. Żaden święty model peceta nie ma żadnych ekskluzywów na siebie nigdy, i nikogo nie obchodzi.

Kompletnie nie ma sensu ta cała opowieść napierdalana przez niektórych forumowiczów natarczywie tutaj i w statusach, że jakiś słaby lineup jest w porównaniu do wszelkich innych sprzętów, bądźmy poważni.

Jakbyśmy próbowali z sensem porównywać jabłka z jabłkami, to porównanie jest dość jasne. Switch w ciągu miesiąca od premiery dostanie 2 gry ekskluzywne, które będą wielkimi hiciorami pod względem jakości i sprzedaży - czołówka roku, jeśli nie dekady. Czyli tyle, co PS5 dostało w ciągu.... nigdy lol? No dobra, powiedzmy, że po Rebirth i Astro Bocie ma dwie takie gry, nie są to bardzo ogromne hity sprzedażowe, poza tym też większość wychodzi na peceta więc kwestionowalny ekskluzyw, ale z sympatii uznam na równi - PS5 po CZTERECH LATACH osiągnęła ten stan. Woooow, ale Switch 2 zmiażdżony, historycznie słaby lineup na start.

Opublikowano

Czasy kiedy konsole oferowały jakieś niesamowite lineupy startowe już minęły. Dzisiejsze sprzęty debiutują z tysiącami, najpopularniejszych gier na start z poprzednich generacji i zapewniają kontynuacje biblioteki. Czasy kiedy można było ludziom wcisnąć Knacka za 250 zł bo nie było w co grać już minęły. Na szczęście.

Kupno nowej konsoli przypomina dzisiaj kupno nowej karty graficznej. Nie ma sensu wydawać w jednym momencie kilkunastu jednocześnie, bo kanibalizuję to sprzedaż. Zmieniają się też nawyki konsumentów, ludzie kupują coraz mniej gier, a coraz więcej czasu gracze poświęcają GAASom, także premiery trzeba dobierać ostrożnie, bo każda nowa gra nie konkuruje już tylko z innymi premierami w podobnym okresie, ale z gigantami jak Fortnite.

Opublikowano

Dobra xboksiarz już tam nie nawijaj jebać xboksa auuuuuuu