Opublikowano wtorek o 19:184 dni 15 minutes ago, genjuro said:Uruchomiłem konsolę, zassalo jakis update. Potem chcialem zgrac dane ze starego switcha i komsola włączyła nowy update. I tak zasysa już drugą godzinę. Nie da się nic zrobić...u was też tak dlugo to trwało?Nie, u mnie bardzo szybko, ale na starym Switchu Lite miałem dosłownie kilka gier.
Opublikowano wtorek o 19:204 dni Autor Teraz, genjuro napisał(a):Stoi na update. Mam co prawda gówniane łącze radiowe, ale do 50 mb. Dodaje screenaMoże spróbuj przemieścić konsolę w inne miejsce
Opublikowano wtorek o 19:384 dni Jest w pokoju z routerem. Najlepsze miejsce jakie może być. Da się jakoś zresetować?Edit: dobra, system się zawiesił i reset pomógł Edytowane wtorek o 19:474 dni przez genjuro
Opublikowano środa o 17:164 dni 28 minutes ago, GearsUp said:Konkurują już nie tylko o to kto bardziej wyrucha klienta ale też kto będzie miał najlepszą oglądalność na YouTube.
Opublikowano środa o 17:194 dni Geneza tych japońskich update'ów za kilka złotych jest dość ciekawa dla mnie. Wielu developerów mówi, że update w Japonii MUSI być płatny - część wprowadza pewną jednolitość, a inni robią płatny w Japonii, a w innych krajach darmowy. Np. Stardew Valley będzie miało darmowy wszędzie na świecie, poza Japonią, gdzie będzie kosztował wymaganą minimalnie kwotę (zakładam, że 100 jenów).Nie wiem, czy to stąd, że w Japonii wszystko jest teraz tańsze na Switchu (przy ogłoszeniu specjalnej edycji Switcha 2, w marcu tego roku zablokowano też możliwość kupowania gier japońskich z kont zagranicznych) i to ma zapobiec manipulacji kontami, czy co. Jako że to praktyka tylko w Japonii, gdzie ceny i tak są niższe (np. płatny upgrade dla Silksonga dalej oznacza, że cena gry rośnie z 56 na 59 zł, gdzie u nas gra kosztuje np. 20 dolarów czy 20 euro), musi chyba chodzić o unikanie czegoś specyficznego dla regionu.Niemniej japońsscy wydawcy wydają się traktować to jako typową praktykę na świat w wielu przypadkach.
Opublikowano środa o 18:273 dni 1 godzinę temu, GearsUp napisał(a):Oddana fanbaza to najważniejsze, co może posiadać korporacja. Nie dość, że strasznie napędza to sprzedaż produktów i daje poczucie przynależności, to jeszcze robi świetny marketing jak tysiące kont na social mediach dobrowolnie mówią i piszą o swoich odczuciach bez inwestowania w reklamy. Jeszcze kilka jak nie kilkanaście lat temu było tak z Sony vs Microsoft w temacie konsol, a dzisiaj? No tak…
Opublikowano czwartek o 00:213 dni Autor Ciekawą sprawą są podane rozmiary najbliższych gier Nintendo.Hyrule Warriors: Age of Imprisonment - 45 GBdla porównania Hyrule Warriors: Age of Calamity miało rozmiar 11 GBMetroid Prime 4 - 29 GB na Switchu 1 więc teoretycznie bez tekstur 4kMetroid Prime Remastered był tylko na 7 GBTak więc albo obie gry będą olbrzymie albo Nintendo coś kombinuje z kompresowaniem plikówZ kolei Hades II przy pierwszym Hadesie mała róznica w rozmiarze - 6.4 GB/5.8 GB
Opublikowano czwartek o 08:383 dni No namówił mnie Pisarion po ostatnim filmiku. Jakość wykonania bez zarzutów, testowanie pewnie wieczorkiem.
Opublikowano czwartek o 09:143 dni Czyli w którym temacie? Bo w sumie nie wiedziałem gdzie to napisać i napisałem w ogólnym tutaj.
Opublikowano czwartek o 11:253 dni 2 godziny temu, Pupcio napisał(a):Daj znać w nintendo temacie jak się sprawują bo też czegoś szukamArctis Nova 7X.
Opublikowano czwartek o 11:393 dni 2 godziny temu, Manor napisał(a):Czyli w którym temacie? Bo w sumie nie wiedziałem gdzie to napisać i napisałem w ogólnym tutaj.Ten będzie git, myślałem przez chwile że jesteśmy w zakupach growych dlatego tak napisałem xD
Opublikowano czwartek o 16:463 dni 8 godzin temu, Manor napisał(a):No namówił mnie Pisarion po ostatnim filmiku. Jakość wykonania bez zarzutów, testowanie pewnie wieczorkiem.To one chyba stówę kosztują? Coś tak gadał. Dziwne że takie tanie, mam jakieś stare turtle beach, za 5 stów kupione 10 lat temu.
Opublikowano czwartek o 18:302 dni 1 godzinę temu, grzybiarz napisał(a):To one chyba stówę kosztują? Coś tak gadał. Dziwne że takie tanie, mam jakieś stare turtle beach, za 5 stów kupione 10 lat temu.dokładnie, kosztują koło stówy, jedynie transport z Holandii trochę kosztował, łącznie wyszło 145 zł, no i nie da się wybrać paczkomatu, dostawa kurierem DPD. Grają ok, jest regulacja głośności przy uchu, mikrofon się wycisza po odgięciu do góry, wykonanie solidne, nie ma żadnego wyciszania i tego typu bajerów. Według mnie naprawdę dobra cena, normalnie spodziewałbym się za oficjalne słuchawki bliżej 200-250 zł. No i są bardzo ładne i mają kolorki switcha 2 🙂
Opublikowano piątek o 06:042 dni Zaczyna mnie wkurwiać brak miejsca na karcie microSD. 256GB to jedna mało z taką biblioteką gier co mam, jbn patchami, gey cardami (chociaż mam jeden, ale SF6 waży). Patrzę na ceny:512GB Lexara prawie 500zł1TB to już ponad 1tys...Sądzicie że czekać i się męczyć czy brać?
Opublikowano piątek o 06:232 dni 17 minutes ago, Basior said:Zaczyna mnie wkurwiać brak miejsca na karcie microSD. 256GB to jedna mało z taką biblioteką gier co mam, jbn patchami, gey cardami (chociaż mam jeden, ale SF6 waży). Patrzę na ceny:512GB Lexara prawie 500zł1TB to już ponad 1tys...Sądzicie że czekać i się męczyć czy brać?Lepiej grać w 1-2 gry na zamianę, bulenie tyle za karty to przesada. Nieźle to sobie wymyślili, jak doliczymy koszt kary to Switch 2 kosztuje 3000.
Opublikowano piątek o 06:412 dni Pamiętajcie że jak kupicie 512, to realnie macie koło 460-470 xDJa mimo wszystko kupiłem, ale fakt, że z cenami odlecieli.
Opublikowano piątek o 06:442 dni Nigdy nie zrozumiem tego obsesyjnego powiększania pamięci w konsolach, jeszcze przy takich prędkościach internetu w 2025 roku. No chyba, że ktoś gra we wszystkie gry multiplayer jednocześnie.