Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

• Odpowiedzi 7,7 tys.
  • Wyświetleń 449,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• ogqozo
    ogqozo

Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
13 hours ago, ogqozo said:

Ło panie, co za ciekawostka. Tonic Trouble to taka zapomniana gra - no słaba. Właściwie legendarna poracha - pierwszy projekt 3D Ubisoftu (także jedna z pierwszych gier na PC wydanych na nośniku DVD), nowe studio Ubi w Montrealu latami się męczyło ze skończeniem jej, przy ogromnym budżecie wyszedł balas zbierający oceny typu 3/10 czy 5/10 (acz sprzedała się przyzwoicie i ma swoich fanów). A jednak te lata męki pewnie przyczyniły się do tego, że Ubi Montreal w ciągu kilku lat stało się potęgą od Splinter Cella, Prinsa i Asasyna.

Ogólnie bez sensu, masa lepszych gier na N64, ale ciekawe że ktoś sobie przypomniał o istnieniu.

Średnia na PC to 70% więc nie tak źle. Zawsze mi się podobały grafiki i pudełko z tego jak oglądałem w Nintendo Club niemieckim, nawet komiks był. Na PC wyszła w 1999 na CD, nie wiem skąd masz info o DVD.

Opublikowano

Pamiętam tego Tonica jak przez mgłę, ale za dzieciaka jaranko było jak wszystkim. Fajna wrzutka.

Opublikowano
11 hours ago, Chewie said:

Czyli jednak SD Oled > Znicz 2

Ale przykładowo gość nie jest do końca fair jeśli chodzi o ceny. Tak, Steam ma często lepsze ceny niż sklep Nintendo, ale na Nintendo nadal można bawić się w wersje fizyczne i tym samym używki. Przykładowo ostatni asasyn, z tego co patrzę na Steam 69 euro, na Switcha 2 kupiłem w dniu premiery za 50 euro wersję pudełkową, którą mogę później sprzedać albo pożyczyć. Małpę też kupiłem używkę w pudełku poniżej 50 euro.

Opublikowano
2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):

Średnia na PC to 70% więc nie tak źle. Zawsze mi się podobały grafiki i pudełko z tego jak oglądałem w Nintendo Club niemieckim, nawet komiks był. Na PC wyszła w 1999 na CD, nie wiem skąd masz info o DVD.

Dzisiaj może ma 70%, z dwóch zachowanych recenzji. To nie kwestia innej gry (choć może była lekko inna na PC, nie wiem nawet), tylko, no, akurat zapisano dwie recenzje uwzględniające PC, i jedna jest pozytywna (strasznie bazowa, mająca kilka zdań i serio brzmiąca jak cytaty od producenta prosto z tyłu pudełka do gry, cytuję: "This awesome adventure game by UBI Soft Entertainment, Inc. takes place in real-time play with stunning 3D graphics in a cartoon-like environment", itd.).

Gra miała trochę fanów w tym 1999 roku... się nie wybrzydzało wtedy. Ale na dziś to prawdziwa ciekawostka. Większość osób ułożyłaby listę 100 najlepszych gier na N64 bez niej, więc ciekawy wykop z przeszłości, oczywiście pasuje do Raymana 2, który ostatecznie wyszedł zaraz po Toniku i go zmiażdżył nie tylko marką i do dziś jest pamiętany (chociaż jak mówię, nie sprzedażą, Tonic sprzedał się całkiem spoko, może dzięki tym kuponom w popcornie na zniżkę).

Media pisały na pewno o wydaniu DVD. Nie wiem, ile tego było. Można jednak czasem kupić na Ebayu DVD z jakiegoś dziwnego kraju.

Opublikowano
  • Autor

No popatrz czyli jednak gra a nie instrukcja jak pisali na forumku pika

Opublikowano

Kasy im za to w życiu nie dam (a już na pewno nie pełną kwotę kekyayaya), ale mogę wkleić nieśmiertelny filmik

Opublikowano
  • Autor
52 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

image.png

Chyba koniec serii

No nie wiem, 3x tyle co Prime Remastered (nie licząc wersji na pierwszego Switcha, tych pewnie też z 15k poszło). Dread 86k ale tam był idealny moment na wstrzelenie się z premierą Switcha OLED a Dread był technicznym showcasem OLEDa

4rettr.jpg

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano
24 minuty temu, GearsUp napisał(a):

Dread 86k ale tam był idealny moment na wstrzelenie się z premierą Switcha OLED a Dread był technicznym showcasem OLEDa

... a tutaj jest tym bardziej idealny moment na wstrzelenie się - pierwsze holiday nowej konsoli, lol

Opublikowano
  • Autor
10 minut temu, Figaro napisał(a):

... a tutaj jest tym bardziej idealny moment na wstrzelenie się - pierwsze holiday nowej konsoli, lol

Sonka ze swoimi przecenami zabrała wszystkich klientów pechowiec

Opublikowano

Dread naprawdę był promowany w Japonii.

Wiadomo, że nie jest nigdy to gra, która jest mainstreamowa w Japonii - porównując sprzedaż fizyków w sklepach, no nie ma tam żadnych gier "mrocznych", science-fiction, z postaciami bez widocznych twarzy i jeszcze nietłumaczących graczowi co robić cały czas (a tak się kojarzy nadal Metroid...), no po prostu to nie jest japoński mainstream. Gra była uważana za raczej taką dla fanów i hita to tam nie będzie nigdy.

Ale w 2021 roku Switch naprawdę był niesamowicie popularny, w ostatnim kwartale 2021 sprzedało się ponad 10 mln sztuk konsoli, dobijając po trzech latach do 80 mln łącznie, a z dużych gier nie wychodziło dużo przez całą drugą połowę roku. Właściwie od lipca do świąt był czas tylko z Mario Party Superstars (relatywnie średnio przyjęta część), no i Metroidem i modelem OLED. Były też pokemony, ale mało ciekawa odgrzewanka (oczywiście zeszły miliony sztuk, no ale).

Teraz takiej promocji nie było, bo jednak pomiędzy niedawną premierą konsoli i wieloma grami starymi, ale z wersją NS2, jest dość sporo produktów bardziej japońskich, co widać też na listach sprzedaży.