Opublikowano 13 godzin temu13 godz. 13 hours ago, ogqozo said:Ło panie, co za ciekawostka. Tonic Trouble to taka zapomniana gra - no słaba. Właściwie legendarna poracha - pierwszy projekt 3D Ubisoftu (także jedna z pierwszych gier na PC wydanych na nośniku DVD), nowe studio Ubi w Montrealu latami się męczyło ze skończeniem jej, przy ogromnym budżecie wyszedł balas zbierający oceny typu 3/10 czy 5/10 (acz sprzedała się przyzwoicie i ma swoich fanów). A jednak te lata męki pewnie przyczyniły się do tego, że Ubi Montreal w ciągu kilku lat stało się potęgą od Splinter Cella, Prinsa i Asasyna.Ogólnie bez sensu, masa lepszych gier na N64, ale ciekawe że ktoś sobie przypomniał o istnieniu.Średnia na PC to 70% więc nie tak źle. Zawsze mi się podobały grafiki i pudełko z tego jak oglądałem w Nintendo Club niemieckim, nawet komiks był. Na PC wyszła w 1999 na CD, nie wiem skąd masz info o DVD.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. Pamiętam tego Tonica jak przez mgłę, ale za dzieciaka jaranko było jak wszystkim. Fajna wrzutka.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 11 hours ago, Chewie said:Czyli jednak SD Oled > Znicz 2Ale przykładowo gość nie jest do końca fair jeśli chodzi o ceny. Tak, Steam ma często lepsze ceny niż sklep Nintendo, ale na Nintendo nadal można bawić się w wersje fizyczne i tym samym używki. Przykładowo ostatni asasyn, z tego co patrzę na Steam 69 euro, na Switcha 2 kupiłem w dniu premiery za 50 euro wersję pudełkową, którą mogę później sprzedać albo pożyczyć. Małpę też kupiłem używkę w pudełku poniżej 50 euro.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. https://www.gry-online.pl/newsroom/nintendo-traci-przez-drozejaca-pamiec-spadly-akcje-firmy-a-zbudow/z52fbe6Zaczyna się xd
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 45 minutes ago, Ukukuki said:https://www.gry-online.pl/newsroom/nintendo-traci-przez-drozejaca-pamiec-spadly-akcje-firmy-a-zbudow/z52fbe6Zaczyna się xdPrzerzuci się na klienta, powinniśmy być przyzwyczajeni do podwyżek cen konsol.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. 2 godziny temu, Czoperrr napisał(a):Średnia na PC to 70% więc nie tak źle. Zawsze mi się podobały grafiki i pudełko z tego jak oglądałem w Nintendo Club niemieckim, nawet komiks był. Na PC wyszła w 1999 na CD, nie wiem skąd masz info o DVD.Dzisiaj może ma 70%, z dwóch zachowanych recenzji. To nie kwestia innej gry (choć może była lekko inna na PC, nie wiem nawet), tylko, no, akurat zapisano dwie recenzje uwzględniające PC, i jedna jest pozytywna (strasznie bazowa, mająca kilka zdań i serio brzmiąca jak cytaty od producenta prosto z tyłu pudełka do gry, cytuję: "This awesome adventure game by UBI Soft Entertainment, Inc. takes place in real-time play with stunning 3D graphics in a cartoon-like environment", itd.).Gra miała trochę fanów w tym 1999 roku... się nie wybrzydzało wtedy. Ale na dziś to prawdziwa ciekawostka. Większość osób ułożyłaby listę 100 najlepszych gier na N64 bez niej, więc ciekawy wykop z przeszłości, oczywiście pasuje do Raymana 2, który ostatecznie wyszedł zaraz po Toniku i go zmiażdżył nie tylko marką i do dziś jest pamiętany (chociaż jak mówię, nie sprzedażą, Tonic sprzedał się całkiem spoko, może dzięki tym kuponom w popcornie na zniżkę). Media pisały na pewno o wydaniu DVD. Nie wiem, ile tego było. Można jednak czasem kupić na Ebayu DVD z jakiegoś dziwnego kraju.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Autor No popatrz czyli jednak gra a nie instrukcja jak pisali na forumku
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Duża firma a tak odwaliła z tym Skyrim. Może niech jednak portują inne firmy xd
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Jak mnie wkurzają te remastery na odwal się. Szkoda że branża jest już zbyt duża żeby zrobił się jakiś krach czy coś.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Kasy im za to w życiu nie dam (a już na pewno nie pełną kwotę ), ale mogę wkleić nieśmiertelny filmik
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 52 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Chyba koniec seriiNo nie wiem, 3x tyle co Prime Remastered (nie licząc wersji na pierwszego Switcha, tych pewnie też z 15k poszło). Dread 86k ale tam był idealny moment na wstrzelenie się z premierą Switcha OLED a Dread był technicznym showcasem OLEDa Edytowane 4 godziny temu4 godz. przez GearsUp
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 24 minuty temu, GearsUp napisał(a):Dread 86k ale tam był idealny moment na wstrzelenie się z premierą Switcha OLED a Dread był technicznym showcasem OLEDa... a tutaj jest tym bardziej idealny moment na wstrzelenie się - pierwsze holiday nowej konsoli, lol
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Autor 10 minut temu, Figaro napisał(a):... a tutaj jest tym bardziej idealny moment na wstrzelenie się - pierwsze holiday nowej konsoli, lolSonka ze swoimi przecenami zabrała wszystkich klientów
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Dread naprawdę był promowany w Japonii.Wiadomo, że nie jest nigdy to gra, która jest mainstreamowa w Japonii - porównując sprzedaż fizyków w sklepach, no nie ma tam żadnych gier "mrocznych", science-fiction, z postaciami bez widocznych twarzy i jeszcze nietłumaczących graczowi co robić cały czas (a tak się kojarzy nadal Metroid...), no po prostu to nie jest japoński mainstream. Gra była uważana za raczej taką dla fanów i hita to tam nie będzie nigdy.Ale w 2021 roku Switch naprawdę był niesamowicie popularny, w ostatnim kwartale 2021 sprzedało się ponad 10 mln sztuk konsoli, dobijając po trzech latach do 80 mln łącznie, a z dużych gier nie wychodziło dużo przez całą drugą połowę roku. Właściwie od lipca do świąt był czas tylko z Mario Party Superstars (relatywnie średnio przyjęta część), no i Metroidem i modelem OLED. Były też pokemony, ale mało ciekawa odgrzewanka (oczywiście zeszły miliony sztuk, no ale). Teraz takiej promocji nie było, bo jednak pomiędzy niedawną premierą konsoli i wieloma grami starymi, ale z wersją NS2, jest dość sporo produktów bardziej japońskich, co widać też na listach sprzedaży.