Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Jestem ciekaw opinii Rysława na temat postaci pobocznych w Mario Kart ale bardziej obstawiam krytykę za brak przetłumaczonego interfejsu w konsoli. Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez Patapon
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Do gier z dużą ilością tekstu zdziwię się pozytywnie jak będzie tłumaczenie np xeno czy fire EmblemAle przy party game jak Mario Party czy tych z małą ilością tekstu to muss, taki Mario tennis fever w lutym z miejsca powinien być pl
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Też jestem w szoku odnośnie jakości tłumaczenia i, że nas nie opluli maszynowym tłumaczeniem.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Na mnie wrażenie zrobiło ruszenie nazw własnych i jakość tego tłumaczenia. Ktoś wie jak to wygląda na hiszpańskim czy niemieckim rynku?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 52 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Rysławowi dupa pęknie niesamowicie, że on tego nie robił i bęfzie krytykowałRysia już piekło od dłuższego czasu że coś się rusza bez niego. Ciekawe kto robi to PL dla Nintendo, znając czerwonych to pewnie NDA i się nie dowiemy. Raczej nie robi tego random z tego ogłoszenia o pracę co kiedyś wisiało (to zresztą było QA chyba)
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Całkiem spoko, też myślałem, że będzie gorzej. Nie zazdrościłem zadania tłumaczom, bo przez tyle lat olewania Polski przez Nintendo już wszyscy przyzwyczaili się do angielskich nazw, więc wiadomo, że dla wielu Szarżujący Sebek będzie wyglądał dość egzotycznie.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Zajebiste te tłumaczenia, szacunek za odwagę i pomysłowość. Sucholec kojarzy mi się z Klocuchem i jego "sucholami".
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 12 minut temu, jimmy napisał(a):Rysia już piekło od dłuższego czasu że coś się rusza bez niego. Ciekawe kto robi to PL dla Nintendo, znając czerwonych to pewnie NDA i się nie dowiemy. Raczej nie robi tego random z tego ogłoszenia o pracę co kiedyś wisiało (to zresztą było QA chyba)Wydaje mi się, że Nintendo trzyma to u siebie raczej, wątpię w zewnętrzną firmę.Tak poza tematem, obstawiam Switch 2 Lite. Na większe zmiany techniczne za wcześnie a dwa postęp mocno zwolnił względem tego co było.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 3 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Na mnie wrażenie zrobiło ruszenie nazw własnych i jakość tego tłumaczenia.Ktoś wie jak to wygląda na hiszpańskim czy niemieckim rynku?Pisałem stronę temu. Nazwy czysto opisowe są raczej tłumaczone, a przydomki bardzo różnie.Kret chyba prawie wszędzie jest Monty. Tylko słowo kret przetłumaczone, oczywiście. Koopa Troopa chyba nigdzie nie był tłumaczony wcześniej. Tutaj mam serio zdziwko, bo to raczej znana nazwa. No ale okej, może nie chcieli oficjalnie żeby dzieci mówiły KUPA.Dry Bones prawie zawsze jest tłumaczony. Zazwyczaj coś z kośćmi. Charging Chuck ma zawsze jakąś dziwną nazwę. Po niemiecku Football Chuck, w większości krajów coś związane z uderzaniem.Co tam jeszcze było... Shy Guy jest czasem tłumaczony (dosłownie albo na coś odnoszącego się do wyglądu, maski). Ale większość krajów ma Shy Guy, jak po niemiecku i hiszpańsku.Rocky Wrench to po niemiecku uroczy Rocky Schraubschlüssel. Zazwyczaj jest Rocky i tłumaczenie. Po hiszpańsku "Tortopo", co jest dość słabe (po prostu "Kretożółw", nie ma w tym chyba dalszej gierki słownej).Ogólnie polskie tłumaczenie jest jednym z najbardziej "swojskich" na świecie pod tym względem. Może i najbardziej.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Miałem coś kupować na S2 ale z chęcią odkurzę Mario Kart World i bananowego króla platformówek. Kudosy dla polskiego oddziału Nintendo czy kto tam tłumaczył. Bardzo dobrze się gra w polskiej wersji, choć angielska to dla mnie nie problem. Jednak ta swojskość tłumaczenia ma swój smaczek i dodaje uroku grom. Brawo!
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Jest oddział Nintendo zajmujący się polskim rynkiem we Frankfurcie chyba ;) Nie jest to Nintendo of Poland, no ale jest xD
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 19 minut temu, Ukukuki napisał(a):Cieżko to nazwać odziałem xdOddział Polski na uchodźstwie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Godzinę temu, Pierre Deck napisał(a):Jakby ktos nie wiedzial, to Fighting Force 1 i 2 jutro wychodziJedynka w pytę, dwójka taka sobie
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 20 minut temu, Mari4n napisał(a):Jedynka w pytę, dwójka taka sobie2 pamietam, ze tylko tytul laczyl ja z 1. Jakis chyba kompleks w ksztalcie piramidy, lasery itp. przeszedlem to lata temu na PS1
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Szczerze powiedziawszy teraz Mario Kart World nabrało dla mnie drugiego życia i spróbuję odblokować wszystko dla samych tłumaczeń. Chociaż przyznam, że nie spodziewałem się aż takiej formy tłumaczeń. Może i niektóre cringowe, ale szczerze powiedziawszy, po angielsku to imiona i przydomki postaci też nie brzmią poważnie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 9 godzin temu, MacLeSkr napisał(a):Switch 2 zamówiony razem z Małpiszonem i Kartem :D Kupili mnie tym Kretem Krzysiem :P Dobrze, że w grudniu anulowałem zamówienie, bo teraz udało się dorwać konsolkę za 1500 zł :PGdzie za tyle?
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 5 godzin temu, jimmy napisał(a):Rysia już piekło od dłuższego czasu że coś się rusza bez niego. Ciekawe kto robi to PL dla Nintendo, znając czerwonych to pewnie NDA i się nie dowiemy. Raczej nie robi tego random z tego ogłoszenia o pracę co kiedyś wisiało (to zresztą było QA chyba)Stwierdził że ma mieszane odczucia, na jutrzejszym podcaście pewnie będzie mówił co by zrobił LEPIEJ
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 30 minut temu, NemoKOF napisał(a):Gdzie za tyle?Empik - konsola kosztuje 1799 zł, ale obniżyłem cenę kartami prezentowymi, które zdobyłem z uzbieranych punktów Microsoft Rewards :P Do tego wziąłem Bananze, Karta i szkło razem z etui.