Opublikowano 17 marca17 mar Quick menu też dostało nowe funkcje, można włączyć NFC. Chyba też w zakładce z danymi w pamięci pojawił się podział na kolory, nie pamiętam czy to było wcześniej.
Opublikowano 17 marca17 mar FE Three Hopes ponoć daje radę, najpierw 60 fps w patchu, a teraz 1080 z Docked NSW1, trzeba będzie obadać.
Opublikowano 17 marca17 mar 22 minuty temu, Mari4n napisał(a):Quick menu też dostało nowe funkcje, można włączyć NFC. Chyba też w zakładce z danymi w pamięci pojawił się podział na kolory, nie pamiętam czy to było wcześniej.Kolorki też nowość, nie było wcześniej.
Opublikowano 17 marca17 mar Kilka przykładowych usprawnień. Krab ładnie na tym zyskał. Aż sprawdzę sobie zaraz Dark Souls.
Opublikowano 17 marca17 mar No wyostrzone te gierki, tekst ostry etc. Szkoda, że jeszcze nie dali 60fps Sprawdzone Shin Megami Tensei V Vengeance, Triangle Strategy, Fire Emblem Three Houses, Diablo 2 Resurrected i Little NoahDoom Eternal też trzeba obadać, ale jeszcze nie czas, na tak duży plik do pobrania Edytowane 17 marca17 mar przez beardo0
Opublikowano 18 marca18 mar Niezły ten update. Patrzyłem w Need for Speed i różnica jest zauważalna od razu w detalach aut czy nawet ostrości HUD.
Opublikowano 18 marca18 mar Batmany AA i AC wyglądają WYKURWIŚCIE. AK trochę lepiej, ale tam aliasing okrutny xd
Opublikowano 18 marca18 mar 2 godziny temu, Mustang napisał(a):Niezły ten update. Patrzyłem w Need for Speed i różnica jest zauważalna od razu w detalach aut czy nawet ostrości HUD.Dokładnie wczoraj odpaliłem tego NFSa. Nareszcie da się grać, porządna rozdziałka, wcześniej była ciągle tragedia. Odpaliłem też LM3 i jestem pod wielkim wrażeniem! Widać różnicę gołym okiem, jeszcze został mi Wiedźmin 3 do sprawdzenia.
Opublikowano 18 marca18 mar Teraz to już podwójnie szkoda, że taki paździerzowy ekran wsadzili do tego Switcha...
Opublikowano 18 marca18 mar Nawet lepsza, bo praktycznie każda gra z pierwszego Switcha skorzysta z takiego boosta.
Opublikowano 18 marca18 mar 27 minut temu, bartiz napisał(a):Teraz to już podwójnie szkoda, że taki paździerzowy ekran wsadzili do tego Switcha...Żadna szkoda. Nintendo wrzuci za jakiś czas OLEDA i wiara się rzuci i kupi drugi raz tą samą konsole. Później będą teksty, że trzeba się przesiąść bo jest PRZEPAŚĆ XD Ale spoko, że coś się dzieje i beta testerzy switcha 2 mają jakąś podjarke.
Opublikowano 18 marca18 mar 27 minut temu, Bzduras napisał(a):Nawet lepsza, bo praktycznie każda gra z pierwszego Switcha skorzysta z takiego boosta.no tyle, ze z PSSR gry w trybie quality które chodiły w 30 fpsach nagle chodzą w 60 na PRO, szkoda, że nie jest tak na Nintendo i nadal trzeba grać z zablokowanym klatkarzem ; /
Opublikowano 18 marca18 mar 35 minut temu, Masamune napisał(a):Ta aktualizacja to prawie jak PSSR2 Przecież jest lepsza bo widać gołym okiem a nie jakieś haluny jak z pssr2 xd
Opublikowano 18 marca18 mar 1 minutę temu, easye napisał(a):no tyle, ze z PSSR gry w trybie quality które chodiły w 30 fpsach nagle chodzą w 60 na PRO, szkoda, że nie jest tak na Nintendo i nadal trzeba grać z zablokowanym klatkarzem ; /Chodziło mi o to, że gra musi mieć zaimplementowane PSSR żeby skorzystać z upgrejdu jaki daje aktualizacja systemu, plus chyba tam nie ma frame-gena i nagle z 30fps w PSSR1 nie zrobi się 60fps w PSSR2. Tutaj masz katalog tysięcy gierek, które na małym ekranie wyglądają lepiej od kopa, jest to znacznie przepastniejsza biblioteka która skorzysta z aktualizacji OSu konsolety.
Opublikowano 18 marca18 mar No ale są gry które nie mają PSSR w ogóle jak np Metal Eden, Tales Of Arise i jeszcze jakaś której teraz nie pamiętam, a sprawdzałem wczoraj ^^ i chodzą nagle w 60, gdzie w tych samych trybach na bazowym PS5 w 30, no ale rozumiem tu od początku były robione 2 tryby.Mimo wszystko mogliby zmusić jakoś tych producentów do odblokowania frameratu…
Opublikowano 18 marca18 mar Nie no zupełnie nie chciałem tutaj ujmować aktualizacji Nintendo, po prostu wajb jest ten sam
Opublikowano 18 marca18 mar 1 godzinę temu, easye napisał(a):chodzą nagle w 60, gdzie w tych samych trybach na bazowym PS5 w 30To jest chyba grubo napisane marketingiem niebieskich ;). Jak CPU wydala to na podstwowym jest i tryb 60fps performance i 30 fps Quality i zwykle tryb Perfomance w prosiaku nie jest tym samym trybem co quality w noobie(szczególnie jeżeli aplikuje inny upscaller, ale i moc GPU prosiaka to ok 1,5x nooba a nie 2x), więc no...A jak CPU nie wydala to nie będzie 60 ani tu ani tu :). Edytowane 18 marca18 mar przez Kangus
Opublikowano 18 marca18 mar Kiedy trzeba jebać N to trzeba, ale za ten update to szacunek proszę państwa
Opublikowano 18 marca18 mar 27 minut temu, Kangus napisał(a):To jest chyba grubo napisane marketingiem niebieskich ;). Jak CPU wydala to na podstwowym jest i tryb 60fps performance i 30 fps Quality i zwykle tryb Perfomance w prosiaku nie jest tym samym trybem co quality w noobie(szczególnie jeżeli aplikuje inny upscaller, ale i moc GPU prosiaka to ok 1,5x nooba a nie 2x), więc no...A jak CPU nie wydala to nie będzie 60 ani tu ani tu :).Przeczytaj jeszcze raz co napisałem.Tryb Quality w tych grach na PS5 Slim chodzi w 30 fpsach.Na PRO ustawiasz też tryb Quality i masz 60 fpsow z grafiką. To zapewne nie jedyne gry co tak działają, po prostu je sprawdziłem!Nie mają też PSSR!
Opublikowano 18 marca18 mar 33 minuty temu, Pupcio napisał(a):Jasny gwint teraz komputerowcy z playstation lab nawet tutaj zawitali Ostatni bastion własnie upadl.
Opublikowano 18 marca18 mar To gierki z S1 wyglądają teraz lepiej tylko na hanheldzie, czy w tv mode też? SKOMPLIKOWANA TA BRANŻA.
Opublikowano 18 marca18 mar Teraz na handheldzie wyglądają tak samo jak wcześniej wyglądały tylko w doku