Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Nintendo Switch 2 - temat główny

Featured Replies

Opublikowano
43 minuty temu, messer33 napisał(a):

Pewnie całkiem nieźle, twórcy mogli też założyć że mało który gracz na Nintendo dojdzie tak daleko i tam jest zastosowana technologia a weź zostaw jak jest.

Nie ma nic w logach, to nikt sie nie dowie xD.

• Odpowiedzi 8,7 tys.
  • Wyświetleń 614,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Akurat jest obiektywnie niewyobrażalnie łatwo znaleźć drugą grupę, która płaci więcej, niż kiedyś, bo dosłownie wszystko kosztuje więcej, niż kiedyś lol.     Musicie mi kiedyś serio wyt

• Spędziłem 4-5 godzin w krainie Switcha 2. Jadąc na miejsce, kapnąłem się, że mam na sobie tshirt, w którym spałem... z Pikachu. Bojąc się, że Nintendo za obrazę praw autorskich wyśle policję z pałami

Opublikowano
  • Autor

No nie wiem, czytając na forum kto ukończył Bananzę a kto odpadł to śmiem twierdzić, że nintendowcy kończą gry jak już je zaczynają ) gorzej jest z tzw turystami

Opublikowano

Coś w tym jest - małpę przerwałem gdzieś za połową albo w 3/4, w międzyczasie wciągnąłem się w asasyna, osiągnięć nie ma, więc tym bardziej nie chce mi się wracać i chyba po prostu sprzedam. I tak jest w co grać, może Pragmata wjedzie?

Opublikowano
W dniu 8.05.2026 o 08:38, ASX napisał(a):

tak jak przewidywałem, Nintendo Switch 2 drożeje, teraz ma być za 500 euro

News Release : May 8, 2026 "Notice Regarding Price Revisions for Nintendo Products and Services"

I ta podwyżka, niewielka w porównaniu do konkurencji, ma według prognoz Big Na obniżyć sprzedaż o 3 M w jednym roku fiskalnym:)

Opublikowano

Prognoza jest niższa niż była na mijający rok, ale powodów może być wiele. Nie ma obecnie zapowiedzianych wielkich hitów, a "hitem roku" przez najbliższe wieelee miesięcy według plotek ma być najwyżej remake Okaryny (który może zresztą wymieść, jeśli istnieje, ale coś wątpię). Tak czy siak nie jest to drastycznie inny poziom. Według prognozy.

Firma kończy rok fiskalny 2026 z profitem 360 miliardów jenów i czystym zyskiem na kapitalnym poziomie 424 miliardów jenów - to także efekt zarabiania na sztuce konsoli, co podwyżka ceny powinna utrzymać (prawdopodobnie podwyżka jest mniej więcej taka, o ile rosną ceny produkcji).

Sprzedaż gier na Switcha 1 nadal dominuje, pod względem liczby sztuk - 30 mln do 11 mln sztuk w ostatnim kwartale. Przejście pozostaje baaaardzo płynne i ten stosunek prawie się nie zmienia. Rodzina Switch zachowuje praktycznie tyle samo aktywnych użytkowników - ciągle 130 milionów.

Sprzedaż cyfrowa wzrosła do prawie 55% - po części z racji wielkiej sprzedaży Pokemonów z GBA.

Na liście obiecujących gier 3rd party oficjalnie zapowiedzianych, Nintendo wymienia: Indianę, Tales of Arise (22,05), e-Football (3.06), Elliotta (18.06), Granblue Fantasy (9.07), Culdcept Begins (16.07), First Light, Orbitals, Village in the Shade oraz Professor Layton. Nie wszystko z tego to pewnie będą wielkie hity... Chociaż trzymam kciuki za Village in the Shade. Może w czerwcu na "E3" pokaże się więcej gier...

Opublikowano
  • Autor

Fajna analiza chociaż brakuje kilku wykresów.

Opublikowano

Bardzo dobra analiza.

I choć Nintendo ma się bardzo dobrze, to IMO ludzie nie doceniają jeszcze wagi tej podwyżki. Sukces konsol Nintendo oprócz oczywiście ekskluzywnych gier opierał się również na przystępnie wycenianej konsoli.

Teraz pierwszy raz w historii będą musieli sprzedawać ludziom konsole wycenianą na 500 dolców, co już nie będzie takie łatwe. Być może rozwiązaniem byłoby większe wsparcie Switcha 1, by wciąż zarabiać na ogromnej bazie starszej konsoli, ale Nintendo chyba tego tak nie planowało.

Opublikowano

Ta podwyżka to tylko 6% dla Europy.

Teraz switch 2 sprzedawany jest poniżej sugerowanej więc realnie po podwyżce powinno być bez zmian.

Opublikowano

Konsola jest tańsza obecnie o 350 zł względem premiery. To nie cena będzie problemem tylko brak system sellera, eksa który pchnie sprzedaż. Do tego premiera wersji Lite znacznie obniży cenę.

Opublikowano

A coś wiadomo o premierze wersji Lite? Wydaje mi się że przy tych cenach za pamięć zrobienie tańszej wersji Lite może nie być takie proste.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Ukukuki napisał(a):

brak system sellera

No niestety taka Pokopia nie może się trafiać każdego miesiąca. Ładnie zboostowała sprzedaż konsol ale też gra nie dla każdego.

Opublikowano
50 minut temu, ASX napisał(a):

A coś wiadomo o premierze wersji Lite? Wydaje mi się że przy tych cenach za pamięć zrobienie tańszej wersji Lite może nie być takie proste.

Tak są plotki. No nie do końca bo lite nie zbija ceny brakiem pamięci tylko brakiem 2 bezprzewodowych padów, docka, kabla, gripa, pasków. Sama konsola też jest tańsza w produkcji.

Opublikowano

Tym razem niestety już nie mogą dać gorszego ekranu do lajta bolduper

Opublikowano
Teraz, Pupcio napisał(a):

Tym razem niestety już nie mogą dać gorszego ekranu do lajta bolduper

Lite nie miał gorszego ekranu xd

Opublikowano

Serio? A to nie wiem skąd mi sie wzięło to przekonanie mevek

Opublikowano

Wracajac do OoT

Na 3ds jak ktos ma CFW, to jest po polsku dostepna od wczoraj

Polecam kanal goscia ,bo robi mase spolszczen do gier na nintendo

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Elegancko dziala.

IMG_20260510_102809445_HDR.jpg

IMG_20260510_102725664_HDR.jpg

lista pozostalych spolszczen od tego goscia. (zalaczniki do pobrania w linku pod opisem filmu z OoT)

Castlevania

NES

Castlevania III: Dracula’s Curse

NES

Castlevania: The Adventure

GB

Contra

NES

Duck Hunt

NES

EarthBound

SNES

EarthBound Beginnings

NES

Kid Icarus

NES

Kid Icarus: Of Myths and Monsters

GB

Link's Crossbow Training

Wii

Luigi's Mansion

3DS

Mario & Luigi: Superstar Saga

GBA

Mario & Luigi: Superstar Saga + Bowser's Minions

3DS

Mega Man

NES

Mega Man 2

NES

Mega Man 3

NES

Mega Man 4

NES

Mega Man 5

NES

Mega Man 6

NES

Mega Man 7

SNES

Mega Man II

GB

Mega Man III

GB

Mega Man IV

GB

Mega Man V

GB

Mega Man Xtreme

GBC

Mega Man: Dr. Wily's Revenge

GB

Metroid

NES

Metroid Fusion

GBA

Metroid II: Return of Samus

GB

Metroid: Samus Returns

3DS

Metroid: Zero Mission

GBA

Mother 3

GBA

Ninja Gaiden

NES

Ninja Gaiden II: The Dark Sword of Chaos

NES

Ninja Gaiden III: The Ancient Ship of Doom

NES

Pokémon Black/White

NDS

Pokémon Blue

GB

Pokémon Red

GB

Pokémon Yellow

GBC

Star Fox 64

N64

Super C

NES

Super Mario Galaxy

Wii

Super Mario Galaxy 2

Wii

Super Mario Land

GB

The Legend of Zelda: A Link Between Worlds

3DS

The Legend of Zelda: A Link to the Past

SNES

The Legend of Zelda: Majora's Mask 3D

3DS

The Legend of Zelda: Ocarina of Time 3D

3DS

The Legend of Zelda: Phantom Hourglass

NDS

The Legend of Zelda: Spirit Tracks

NDS

The Legend of Zelda: The Wind Waker HD

Wii U

The Legend of Zelda: Twilight Princess

GC

The Legend of Zelda: Twilight Princess

Wii

The Legend of Zelda: Twilight Princess HD

Wii U

Edytowane przez Pierre Deck

Opublikowano

Czekam na ten remake OOT. Dla mnie jedna z lepszych Zeld.

Opublikowano
2 minuty temu, iluck85 napisał(a):

Czekam na ten remake OOT. Dla mnie jedna z lepszych Zeld.

Tez bym remake chetnie ogral. Ale spolszczenie jakos mnie kusi do przejscia na 3ds ponownie tej gry. Ale to "A link to the past", ktore aktualnie na S2 ogrywam w NSO

IMG_20260506_232749313_HDR.jpg

Opublikowano

Ja w sumie bardziej czekam na nową 2d, chociaż ta z gejboja też by fajnie wleciała z dzisiejszymi udogodnieniami i lalkową grafiką

Opublikowano

Z Zeld 2D jedynka mogłaby dostać jakieś odświeżenie, bo wcale nie była ruszana. Z dodatkowym contentem ofc, bo na dzisiejsze standardy mogłoby być biednie.