Opublikowano 20 godzin temu20 godz. No i tu jest problem, mam Zeldę na PC, 8K ( skalowane do 4K - żytelka przy tym jest tępa), 60 fps, mody na lepsze wszystko, zasięg widzenia po horyzont itd., ekran OLED. No ale chciałem poczuć tą magię oryginalnego handheldowego doznania, ale jak mam teraz dać 340 i potem mleko na ekranie to już sam nie wiem.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Upewnię się tylko jak kupię yakuze w pudełku to grę mogę kiedyś dalej sprzedać a jedynie to że jest kodem na cartridge oznacza że muszę grę po prostu ściągnąć żeby w nią grać ?
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Autor 2 minuty temu, Xoltro napisał(a):Upewnię się tylko jak kupię yakuze w pudełku to grę mogę kiedyś dalej sprzedać a jedynie to że jest kodem na cartridge oznacza że muszę grę po prostu ściągnąć żeby w nią grać ?Zależy czy jest tam kod na papierku czy zwykły kartridż Key Card. Ten drugi możesz sprzedać.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Godzinę temu, bartiz napisał(a):Nowe porządki Nintendo, trzeba wyjebać 3 i pół bomby na starą Zelde żeby zobaczyć 60fps nie ma drogi na skróty.Ewentualnie Yuzu i YOLOCena Zeldy S2 350 zł, voucher na 2 dowolne Exy Nintendo 419 zł XDNo i jeszcze ten Welcome Tour, który powinien być za darmo…
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Brak argumentów co tam się odpierdala, każda gra Nintendo z Switcha 1 powinna mieć upgrade na starcie do Switcha 2 (Smash, Splatoon, donkey Kong), ja tu nie mówię o jakimś contencie czy chuj wie czym, zwykły update rozdziałki, interfejsu, i funkcji Switcha 2Godzinę temu, tjery napisał(a):No i tu jest problem, mam Zeldę na PC, 8K ( skalowane do 4K - żytelka przy tym jest tępa), 60 fps, mody na lepsze wszystko, zasięg widzenia po horyzont itd., ekran OLED. No ale chciałem poczuć tą magię oryginalnego handheldowego doznania, ale jak mam teraz dać 340 i potem mleko na ekranie to już sam nie wiem.kup na karcie wersję z Switcha 1, cebula na nintendo switch online -> upgrade pack i po ograniu to opierdolisz Edytowane 19 godzin temu19 godz. przez bartiz
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Teraz, bartiz napisał(a):Brak argumentów co tam się odpierdala, każda gra Nintendo z Switcha 1 powinna mieć upgrade na starcie do Switcha 2 (Smash, Splatoon, donkey Kong), ja tu nie mówię o jakimś contencie czy chuj wie czym, zwykły update rozdziałki, interfejsu, i funkcji Switcha 2Co najmniej. Przy tak słabym lineupie startowym to jest niesamowite jak bezczelne jest Nintendo.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Ale tak cały czas psioczę przesiąknięty jakością obrazu, ale ta opcja z wypięciem joyconów (dla mnie to jest totalna nowość), oparcia na nóżce na łóżku i szpilenia w mario karta na dwóch z córkami to jest piękna rzecz i za to ten sprzęt szanuję. I tak jak dla nich te joycony idealne na rączki, tak nawet mi się grało zajebiście, magia.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. tak w ogóle to na eShopie jest demo Street Fightera 6. Z pełną odpowiedzialnością stwierdzam, ze wygląda lepiej niż na SeriesS :) Z litości nie wspomnę już o steam decku. Edytowane 18 godzin temu18 godz. przez tlas
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. To hdr kurwa bankowo nie działa przenośnie...ściema marketingowa, dalej robię on/off w gierkach i dosłownie zero różnicy.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 9 godzin temu, tjery napisał(a):Ale tak cały czas psioczę przesiąknięty jakością obrazu, ale ta opcja z wypięciem joyconów (dla mnie to jest totalna nowość), oparcia na nóżce na łóżku i szpilenia w mario karta na dwóch z córkami to jest piękna rzecz i za to ten sprzęt szanuję. I tak jak dla nich te joycony idealne na rączki, tak nawet mi się grało zajebiście, magia.Ja wydałem na tego Switcha już 5k, bo każdy z rodziny chciał swoje joycony, przynajmniej będzie z kim te kilka razy pograć w Mario Karty i Party.10 godzin temu, easye napisał(a):Cena Zeldy S2 350 zł, voucher na 2 dowolne Exy Nintendo 419 zł XDNo i jeszcze ten Welcome Tour, który powinien być za darmo… Warto dodać, że Voucher nie działa na gry S2, tylko na gry na S1 i tak już będzie.10 godzin temu, easye napisał(a):Cena Zeldy S2 350 zł, voucher na 2 dowolne Exy Nintendo 419 zł XDNo i jeszcze ten Welcome Tour, który powinien być za darmo… WT zasłużone 58 na Opencritic, badziewie i do tego płatne.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 22 minuty temu, Daffy napisał(a):To hdr kurwa bankowo nie działa przenośnie...ściema marketingowa, dalej robię on/off w gierkach i dosłownie zero różnicy.za mało nitów ma ekran + LCD.... w pierwszych modelach LG OLED było ok. 650 nitów i tam już było widać HDR ale nie jebał mocno po oczach (dodatkowo trzeba mieć na uwadze, że na OLEDZie nieskończony kontrast i idealna czerń robią robotę i nie trzeba aż tak dużo nitów żeby efekt był widoczny)
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Teraz, bartiz napisał(a):za mało nitów ma ekran + LCD.... w pierwszych modelach LG OLED było ok. 650 nitów i tam już było widać HDR ale nie jebał mocno po oczach (dodatkowo trzeba mieć na uwadze, że na OLEDZie nieskończony kontrast i idealna czerń robią robotę i nie trzeba aż tak dużo nitów żeby efekt był widoczny)Podobny case jak z monitorami z generacji przed 2023, gdzie nowe LCD miały fake HDR, bo max 400 nitów, na OLEDZIe jeszcze od biedy przy takiej jasności coś byłoby widać przez nieskończony kontrast. Błąd Nintendo, że w ogóle dodali ten HDR toogle, bo on pogarsza jakość obrazu.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. W dniu 6.06.2025 o 00:19, jimmy napisał(a):jak wyłączę całkowicie HDR w konsoli. Z włączonym nawet menu Switcha jest wyblakłe.mam stary tv co miał HDR jeden z pierwszych i dziś jakiś przekłamanie te kolory wyglądają więc zawsze to wyłączam. Nie da się grać takie oczojebne kolory. Ale na samej konsolce ok, gorzej w trybie stacjonarnym.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. No to możecie sobie odpalić ten HDR na waszych 55 calowych oledach nieprawdaż. Oczywiście jak już to sobie dobrze ustawicie, bo mam wrażenie że HDR jest ustawiany na konsolach gdzieś tak od 2018 roku. Afera mleczna wiecznie żywa.Jakby w ogóle w S2 nie było opcji HDR to też byłby płacz.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Czy drama o to nie była jakby dwa miesiące temu? Nintendo trochę nawaliło tekstami promocyjnymi, ale ten ekran - nie mając DisplayHDR, nie mając True Black - nie ma papierów na to, co ludzie by chcieli od wyświetlania HDR. W praktyce "obsługuje HDR" w sensie że przyjmuje taki sygnał (HDR10 to nie jest żadna cecha wyświetlania, to tylko protokół przesyłu, więc tak, mogą napisać że obsługuje HDR10), co tak jak wiele cech konsoli wydaje się zabezpieczeniem na przyszłość generacji. Głównie pewnie do włożenia ekranu OLED, chociaż hipotetycznie, samo włożenie ekranu LCD z Mini LED zmieniłoby możliwości w tym aspekcie.Z tego co wiem (nic nie wiem), to sprawa nie jest do końca zero-jedynkowa. Sam sygnał HDR ma inne cechy - ma inną przestrzeń kolorów i inną wartość gamma (to chyba z racji na to drugie jakiś tam hejter w tym wideo mówi, że po włączeniu HDR obraz na Switchu jest tylko nieco bardziej wyprany - całkiem możliwe). Tak więc ekran nie wyświetlający tego, co oczekujemy po HDR, może nadal wyświetlać JAKIŚ inny wizualnie obraz po włączeniu HDR i otrzymaniu takiego sygnału, i ten obraz może być uznany za lepszy, w zależności od cech ekranu, jego świetlistości itd. To tak ogólnie teoria, ten ekran raczej nie ma papierów, by oczekiwać różnicy na plus.Ale na to wszystko ludzie jęczeli już jak pokazano Switcha 2 w akcji i było widać, jak wygląda czarny ekran i że wygląda na to, że nie ma mini LED.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 22 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):Warto dodać, że Voucher nie działa na gry S2, tylko na gry na S1 i tak już będzie.WT zasłużone 58 na Opencritic, badziewie i do tego płatne.No tyle ze upgrade jest prawie darmowy więc wciąż się opłaca kupić Zeldy w ten sposób niż 2x wersje S2 za 700…
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. 5 minut temu, easye napisał(a):No tyle ze upgrade jest prawie darmowy więc wciąż się opłaca kupić Zeldy w ten sposób niż 2x wersje S2 za 700…No tak, kupować wersje S1 z voucherem -> upgrade do S2 to najlepszy deal (do starych gier). Brak vouchera dla exów dla S2 na razie :/.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 8bitdo juz dzialaja w tym pro 2. Propsy dla chinoli za szybki update fw.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Testowałem game-share lokalnieAleż to dobrze działa i jaki to jest bajer, wszystko ogarnia system w mig, na obu konsolach można być zalogowanym na to samo konto, jak gierka jest exem na S2 to w niczym to nie przeszkadza by podzielić się nią z switch1Minus? Słaba rozdzielczość streamingu na S1 ale laga w sterowaniu absolutnie nie czuję.Dobra opcja jak ktoś ma kilku graczy w domu. Do tego można tez dzielic się tak online więc liczę że więcej gierek będzie to wspierać
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 7 minut temu, Daffy napisał(a):Testowałem game-share lokalnieAleż to dobrze działa i jaki to jest bajer, wszystko ogarnia system w mig, na obu konsolach można być zalogowanym na to samo konto, jak gierka jest exem na S2 to w niczym to nie przeszkadza by podzielić się nią z switch1Minus? Słaba rozdzielczość streamingu na S1 ale laga w sterowaniu absolutnie nie czuję.Dobra opcja jak ktoś ma kilku graczy w domu. Do tego można tez dzielic się tak online więc liczę że więcej gierek będzie to wspieraćNo to jest super opcja, skoro działa z exami S2.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Trochę sobie pograłem w handheldzie i poza ekranem oraz taką-se baterią to ta konsolka leży mi o wiele bardziej od poprzednika. Lepsza ergonomia (niewiele większa bryła i od razu ręce lepiej na niej leżą, nawet płaskie plecy nie przeszkadzają), w porównaniu do S1 śmiga szybko i nie zamula, głośniki są dużo lepsze niż poprzednio, czuć lepsze wykonanie w prawie każdym względzie. Ekran - tak, OLED lepszy, ale ja nie mam oledozy i na spokojnie mi styka to co widzę. Wsteczna bardzo spoko, praktycznie co nie wrzucę w konsolę to ma boosta względem starszego brata - czy to przez DRS czy klatkaż który jest stabilny i dociąga do swojego targetu... Po dwóch dniach nie chcę już wracać do pierwszego Switcha
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 12 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):No to jest super opcja, skoro działa z exami S2.Niestety lista gier wspierających game-share obecnie jest bardzo mała i S1 odbiera game-share tylko lokalnie z S2, game-share online to ex na S2 :p
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 1 godzinę temu, tlas napisał(a):No to możecie sobie odpalić ten HDR na waszych 55 calowych oledach nieprawdaż. Oczywiście jak już to sobie dobrze ustawicie, bo mam wrażenie że HDR jest ustawiany na konsolach gdzieś tak od 2018 roku. Afera mleczna wiecznie żywa.Jakby w ogóle w S2 nie było opcji HDR to też byłby płacz.Ale coś pan taki wkurwiony?
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 56 minut temu, Daffy napisał(a):Testowałem game-share lokalnieAleż to dobrze działa i jaki to jest bajer, wszystko ogarnia system w mig, na obu konsolach można być zalogowanym na to samo konto, jak gierka jest exem na S2 to w niczym to nie przeszkadza by podzielić się nią z switch1Minus? Słaba rozdzielczość streamingu na S1 ale laga w sterowaniu absolutnie nie czuję.Dobra opcja jak ktoś ma kilku graczy w domu. Do tego można tez dzielic się tak online więc liczę że więcej gierek będzie to wspieraćJa testowałem Mario 3D World na dwóch S2. Zero laga, rozdzielczość wydawała się identyczna na obu konsolach
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. W dniu 6.06.2025 o 08:56, messer88 napisał(a):od momentu Trochę mnie kusił ten Cyber po promo materiałach i myślałem że może dziś przy odbiorze bym wziął jakby mieli, dobrze że sprawdziłem jednak jak to wygląda finalnie.no właśnie stoję w Empiku i nie wiem czy odbierać zamówienie przez ten film powyżej:/ niby te dropy są przy zmianach lokacji go mówią typy poniżej, no ale nie lubię takiej fuszerki edit. dobra wzięte whatever, potnę przynajmniej kataną w gyro aim i spróbuję mouse mode