Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil - temat ogólny, komentarze, plotki i inne

Featured Replies

Opublikowano

RE2+4 najrozsądniejszy wybór, jak by był zestaw 1+4 (ewentualnie 3+4) to bardziej bym się zastanawiał.

• Odpowiedzi 677
  • Wyświetleń 32,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, skończyłem sobie przed chwilą kampanie Chrisa w rimejku jedynki i tym samym zakończyłem mój residentowy maraton który trwał +-rok. Piękna była to przygoda nie zapomnę jej nigdy i mam nadzieje ż

• Osiągnięcia są dla miętkich graczyków którzy nie są pewni siebie i muszą walidować swoją zagrajmerskość jpegiem przy profilu albo punkcikami na koncie Dopisuj sobie +1 na kartce (możesz różnymi kolor

• KrYcHu_89
    KrYcHu_89

Nie ma szans, żeby pobili mistrzów zombie open world z Bend Studio. Niech nie idą tą drogą. 

Opublikowano

A mozemy wrocic do ploteczek? Lepsze to niz te zabawy. Ktos ma jakies aporpo daty revealu nowej czesci? Jakis showcase czy u Geoffa?

Opublikowano

Logo capcomu pojawiło się wśród innych na tej imprezie Georga Kefira więc w przyszłym miesiącu święto graczy i wspólne oglądanie 50 Leona w chińskim raccoon :boomer:

Opublikowano

Na bezludną tylko RE6, podobno najdłuższa kampania :lul:.

9 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

A mozemy wrocic do ploteczek? Lepsze to niz te zabawy. Ktos ma jakies aporpo daty revealu nowej czesci? Jakis showcase czy u Geoffa?

Prawdziwe pytanie, to czy wcisną murzyna na main hero w 9

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, Pupcio napisał(a):

Logo capcomu pojawiło się wśród innych na tej imprezie Georga Kefira więc w przyszłym miesiącu święto graczy i wspólne oglądanie 50 Leona w chińskim raccoon :boomer:

Zawsze jak ktoś mówi "chiński Raccoon" to mam przed oczami RE6 :balon: ciekawe czy dziewiątka będzie miała odwróconą zebrę robiącą gałę.

Opublikowano
4 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Na bezludną tylko RE6, podobno najdłuższa kampania :lul:.

Prawdziwe pytanie, to czy wcisną murzyna na main hero w 9

Tylko pod warunkiem, ze ma japonskie korzenie i jego stary byl samurajem.

Stara ekipa mocno juz przetyrana wiec ja bym wolal jakis nowy kierunek - tylko te gowna z REvelations 1 niech trzymaja z daleka. Najgorsze nowe postacie w serii ever.

Opublikowano
  • Autor

OMG, najlepsze były te dwa klauny w lokacji zimowej i te ich super-śmieszne żarciki. Ciekawe czemu nigdy więcej nie pojawiły się w żadnym RE.

spacer.png

Keithem jednak spędziłem trochę czasu w trybie Raid, bo miał świetny bonusowy strój i najlepszy unikatowy skill

Edytowane przez Josh

Opublikowano
  • Autor

Mnie wciągnął o wiele bardziej niż Mercenaries. Maxowanie ocen, robienie etapów na no damage, zdobywanie nowych przegiętych dopałek do broni, ghost ship jako końcowy turbo-wielki mega przejebany level :banderas: Nie wiem jak grałeś, jak solo to mogło szybciej się znudzić, ale w coopie nawet grind nie przeszkadzał. I w sumie szkoda, że w Revelations 2 ten tryb wyglądał już zupełnie inaczej, a później całkowicie go olano. Chętnie bym przytulił coś podobnego w RE9. 

Opublikowano

Raid bardzo spoko pożeracz czasu, ale właśnie ten w dwójce mi się bardziej podobał. Takie trochę "de best of seria", miejscóweczki, postacie, do popykania od czasu do czasu jak znalazł.

Opublikowano
  • Autor

A tak jeszcze wracając do tematu potencjalnego RE1R, to chcielibyście, żeby wrócił tryb bez połączonych ze sobą skrzynek i niewidzialni przeciwnicy? Ja lubię wyzwania: Village of Shadows w RE8, Inferno w RE3, Hardcore w RE2R, Pro w rimejku Czwóreczki, wszystko machnięte legitnie bez infinitów ale tych dwóch trybów z pierwszej części nienawidzę i po zrobieniu ich raz dla trofików już nigdy do nich nie wróciłem. Niby wyzwanie, ale raczej wkurzające niż takie naprawdę trudne. Tak samo mnie to irytowało w Revelations 2. 

Edytowane przez Josh

Opublikowano
9 godzin temu, pawelgr5 napisał(a):

Nic nie ma, ale wszyscy, w tym ja, nastawieni na pokaz PS, który również jest niezapowiedziany, ale być może będzie w tym tygodniu xd

Opublikowano
9 godzin temu, Josh napisał(a):

A tak jeszcze wracając do tematu potencjalnego RE1R, to chcielibyście, żeby wrócił tryb bez połączonych ze sobą skrzynek i niewidzialni przeciwnicy? Ja lubię wyzwania: Village of Shadows w RE8, Inferno w RE3, Hardcore w RE2R, Pro w rimejku Czwóreczki, wszystko machnięte legitnie bez infinitów ale tych dwóch trybów z pierwszej części nienawidzę i po zrobieniu ich raz dla trofików już nigdy do nich nie wróciłem. Niby wyzwanie, ale raczej wkurzające niż takie naprawdę trudne. Tak samo mnie to irytowało w Revelations 2. 

Tryb Real Survivors byl spoko, dodawalo to sporo do samego survivalu - nie ma opcji chomikowania za duzo bo skrzynie sa nie polaczone. Co do invisible to skonczylem jeden raz jak robilem 1HD na 100% na PS4. Moze jeszcze podejde. Odrobine mozna bylo w niektorych pomieszczeniach oszukiwac bo zombiaki nadal odbijaly sie w lustrach i dobrze wymytych podlogach :). W REvelations 2 nie probowalem tego grac. Mnie ta gra sie akurat podobala ale po ukonczeniu po prostu przeskoczylem na inne gierki i nie bawilem sie nawet trybem Raid. Obecnie ogrywam po raz kolejny (powolutku) i po przejsciu obczaje na pewno wszystko inne.

Opublikowano

Próbowałem każdy jeden tryb dodatkowy i w każdego po 10 minutach miałem dosyć, nie lubie :wujaszek: jedynie merce w rimejku 4ki mnie wciągnęły+ nagroda w postaci stroju zrobiła swoje. Jeszcze ten tryb z rev2 miał potencjał żeby się tym trochę dłużej pobawić

Opublikowano

Merce w trójce były świetne jak na pierwszą grę, która dorobiła się tego trybu. Trochę mało postaci, ale trzeba było walczyć z RNG i trochę poryzykować żeby je przejść, a punkciki na zakup nieskończonych broniek do postawki to był strzał w dziesiątkę. Bardzo miło wspominam, nawet zdejmując gogle nostalgii to nadal się broni.

Opublikowano
  • Autor

To były kompletnie inne - lepsze - Merce niż to co później wprowadziło RE4, w sumie poza nazwą to niewiele te dwa tryby łączy. Jeszcze granie Nikolajem uzbrojonym w sam nóż i pistolet czyli hardkorowa przeprawa w stylu Tofu tylko z ratowaniem cywilów po drodze :pepegasm:  

Gicio było też Extreme Battle z oryginalnego RE2, gdzie dało się nawet pograć Chrisem. Zamiast szukania ocalałych trzeba było znaleźć 4 bomby ukryte na posterunku policji, uprzednio przebijając się przez laboratorium i kanały i MASA przeciwników po drodze, w tym różne formy Birkina. Jakoś zawsze wolałem takie bonusowe tryby oparte na eksploracji i umiejętnym omijaniu przeciwników niż na ostrej młóćce. 

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Najlepszy tryb? Leechhunter. Działaliśmy nie pod presją czasu a miejsca w ekwipunku. Kolejność odwiedzania lokacji była dowolna i nie wiedzieliśmy, co nas czeka za drzwiami. Nie zapomnę sekcji w dolnej częśći posiadłości, gdzie rzuciło się na mnie chyba z siedem Hunterów. Na drugim miejscu postawiłbym Invisible Enemy. Musiałeś znać grę na pamięć. Na tym się wyćwiczyłem. 

Opublikowano
  • Autor

Od tych pogadanek wzięło mnie na kolejny maraton Residentów. Inferno w RE3 pyknięte na raz, ostatni Nemesis pięknie mnie przeorał, lekko godzinę z nim walczyłem aż przypomniałem sobie cały pattern i wyczułem uniki. Obecnie leci RE7 na Madhouse, ostatni raz ten tryb ogrywałem jakoś przy premierze, więc zdążyłem zapomnieć jaki jest popierdolony :pepegasm: ale w taki przyjemny sposób oczywiście. Limitowane save'y (to już powinno być na normalu), Jack jeszcze bardziej zawzięcie ścigający nas po domu, inaczej rozstawione przedmioty i już na początku gry te Lickerowate grzyboludki. Segment w piwnicy i walka z Jackiem to było jakieś 20 prób, ale później zrobiło się luźniej i teraz już walczę z Marguerite. Kurde, kiedyś niespecjalnie lubiłem tego Residenta i nawet nie planowałem do niego więcej wracać przez ten widok FPP (nie lubię w grach, sorry), ale pomijając perspektywę i zmianę klimatu do dalej świetne RE, tylko replay-ability mniejsze niż w pozostałych częściach. Szkoda, że w Gold Edition nie pokuszono się o kamerkę TPP jak to zrobili w Village.

Opublikowano

Wiadomo, że Code Veronica na PS4 w wersji EU jest zjebany, a jak się ma sprawa z wersją na PS3 (tą bez platynki)? Ktoś się orientuje?

Opublikowano
  • Autor

Tak dawno grałem w tę wersję, że już za dobrze nie pamiętam, ale na necie piszą że jest w porządku. Sam kiedyś wbiłem w niej 100% bez większych problemów, więc musi działać płynnie, inaczej nie dałbym rady z Battle Game. 

Opublikowano

Fajna, duszniejsza wersja, 0 problemów i Claire ma ładniejszy ryjec więc śmiało możesz grać smoo

Opublikowano

Polecam tak