Skocz do zawartości

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

• Odpowiedzi 1,6 tys.
  • Wyświetleń 100,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bzduras
    Bzduras

Dobra, przespalem się, pograłem chwilę w Dooma i przetrawiłem sobie oba zakończenia. Ta gra zasługuje na coś więcej niż tylko wlepienie jej 10/10, więc napisanie chyba najdłuższego posta w mojej forum

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• Patrzcie co znalazłem :)

Opublikowano

Z gier najbliżej chyba Final Fantasy, a z anime Attack on Titan. Przynajmniej jeżeli chodzi o skalę epickości.

Opublikowano

Na razie dużo nie grałem, bo czasu nie miałem, ale jak tylko włączyłem i po samym wstępie z tą genialną muzyką to człowiek już wiedzial, że czeka go cudowna gra.

Opublikowano

Panowie

Top.10 pikto

Jaka najlepsza broń dla kogo (wciąż mam dylemat)

Opublikowano

Pikto za dużo dobrych żeby 10 wybrać.

Bronie u mnie tak

Sciel - Tisseron, jedna tura twilight więcej i insta play przy wejściu w twilight. Wcześniej Moisson gdzieś mi wypadł na 20lvl jak jeszcze nie miałem tak wysokich lvli broni.

Lune - Kralim/Betelim, wiadomo dwie plamy na start i +1ap za używanie plam

V - Chevalam, startuje z S. Zmiana z Contorso.

Maelle - Medalum, u mnie dopiero z końcem gry się pojawił, wcześniej Brulerum

M - Joyaro, startuje na almighty mask. Wcześniej Ballaro.

Opublikowano

W luminach mam generalnie wszystko pod damage break i AP. Pod postacie konkretne np greater slow na Lune. Rozkminisz sam jak dana postacią często robisz breaki to takich nawrzucasz sporo z dodatkowymi efektami np debuff przy breaku, innej postaci coś co daje extra damage przy debuffie.

Pikta teraz pod to żeby postacie miały 100% crita i ewentualnie jak coś dużo luminy a potrzebuje dla efektu to wrzucam jako pikto.

Generalnie to zajebiście dużo jest tutaj możliwości do zabawy.

Opublikowano
2 godziny temu, Sedrak napisał(a):

Kojarzycie inne gry, anime, które mają podobną muzykę?

Mi się sporo kojarzy, włącznie z rzeczami z Ghosta i Bepopa, tylko budżet mniejszy... Składanka Yoko Kanno nie uderzy w ten klimat? W "Wolf's Rain" nawet są piosenki po francusku hehe.

Opublikowano

Czy idzie gdzieś ustawić żeby dialogi leciały normalnie, zamiast konieczności klikania "dalej" po dosłownie każdym zdaniu?

Opublikowano

Po przejściu tej gry wzięło mnie na aktualizacje osobistego rankingu jRPG, postanowiłem umieścić ją tuż za podium, ale może to wpływ chwili. Niemniej jednak wciąż nie mogę wyjść z podziwu. Co do DLC to słyszałem jakieś przesłanki o innych ekspedycjach itp. ale może lepiej niech pójdą jednak drogą Final Fantasy, zamiast ciągle klepać jeden świat, wszak DLC/ sequele zabijają kreatywność.

Opublikowano

Dajcie swoje top 5 jRPG, ciekawi mnie jak wysoko stawiacie Sexpedycję 33 w rankingu.

Ja zacznę:

1. Final Fantasy XII

2. Clair Obscur

3. Trails of Cold Steel IV

4. Parasite Eve

5. Persona 3

Opublikowano
  1. Refantazio

2. Rebirth

3. Persona 5 Royal

4. Claire

5. Chrono Trigger

Jak widać złote czasy jRPG nadeszły teraz

Opublikowano

Lost Odyssey co w tej grze takiego dobrego jest ze znajduje sie w topce? Gram sobie teraz I kurcze ta gra jest tak wolna, ze mozna usnac podczas walk, przeciez to nawet nie stalo kolo 33.

Opublikowano
3 minuty temu, Hanza71 napisał(a):

Lost Odyssey co w tej grze takiego dobrego jest ze znajduje sie w topce?

Nie mam pojęcia, jedyne co mi zapadło w pamięć to sny, a tak to średniaczek.

Opublikowano
4 minuty temu, Shen napisał(a):

Nie mam pojęcia, jedyne co mi zapadło w pamięć to sny, a tak to średniaczek.

Jestem na ostatnim dungeonie i nie bez powodu gram w to od listopada.

Opublikowano

Ta cala mechanika pikto wypisz wymaluj, śmiertelni i nie śmiertelni uczenie skillow, przycisk podczas ataku.

Pierwsza i druga linia bohaterów w walce, fajny pomysł, szkoda, że nikt na to nie wpadł.

Świetna muzyka, historia no mega gierka.

Edytowane przez Soul

Opublikowano

Takie pytanie czy idzie się przełączyć podczas walki na ten drugi team? Czy tylko zgonie pierwszej trójki?

Opublikowano

Tylko po zgonie. To jest team ostatniej szansy.

Opublikowano
Godzinę temu, Josh napisał(a):

Tylko po zgonie. To jest team ostatniej szansy.

Trochę szkoda, że nie można tym zarządzać podczas walki, z drugiej strony ustawienie Team 2 pod full dps z tym skillem, co zwiększa dmg, ale zabrania się leczyć w pierwszych turach - złoto, zawsze duża satysfakcja, jak to oni kończyli dzieło:).

Opublikowano

Pytanie do tych co splatynowali:

Spoiler

Jak wy pokonaliście Cleę i Sajmona? Tylko to mi zostało do zrobienia i powiem, że się trochę męczę i to przy levelu 99

Podobno był jakiś łatwy sposób na załatwienie wszystkich jednym hitem, jak zrobiłeś odpowiedni build u Maelle, ale już to spaczowali. Zresztą wolałbym i tak chyba załatwić to bardziej "uczciwie".

Zwłaszcza Clea i te pieprzone leczenie się co turę jak nie skontrujesz idealnie wyprowadza mnie z równowagi

Opublikowano

Niby spaczowali ale dalej to robi chore liczby.

C chyba dostała strzała, S już bardziej uczciwie fajnie tam parry siada w

Spoiler

2giej fazie. No i wchodzi drugi team na dobicie, tego się chyba nie da pominąć chyba że właśnie strzelić na raz. Nie ma źle biorąc pod uwagę że każda postać będzie mieć z 2,3 tury pod rząd dużo AP to szybko mu się pasek breaka nabija.

Opublikowano
35 minut temu, Pix napisał(a):

Spoiler

Jak wy pokonaliście Cleę i Sajmona? Tylko to mi zostało do zrobienia i powiem, że się trochę męczę i to przy levelu 99

Podobno był jakiś łatwy sposób na załatwienie wszystkich jednym hitem, jak zrobiłeś odpowiedni build u Maelle, ale już to spaczowali. Zresztą wolałbym i tak chyba załatwić to bardziej "uczciwie".

Zwłaszcza Clea i te pieprzone leczenie się co turę jak nie skontrujesz idealnie wyprowadza mnie z równowagi

Spoiler

Nie wiem jak bardzo osłabili Maelle, ale chyba dalej można to zrobić pod jej Gommage, tylko u innych postaci trzeba wrzucić picto, żeby jak najszybciej naładować miernika gradientu.

Opublikowano
57 minut temu, Pix napisał(a):

Spoiler

Jeśli chodzi o S. Podstawa takie pictosy jak cheater, revive paradox, second chance, first strike. Wszystkie postacie też warto mieć zbudowane, jak jeden team padnie to wchodzi drugi. Pierwsza faza jest do ogarnięcia na luzaku, nawet jak ogarnalem uniki/parry. Gorzej druga