Opublikowano 22 maja22 maj W dniu 20.05.2025 o 22:36, Bzduras napisał(a):wolałbym coś poparować w ObscurCo do parowania, to jestem już w drugim akcie i dopiero teraz nie mogąc pokonać jednego z przeciwników dowiedziałem się, że ataki obszarowe (te oznaczone kwadratem), unikamy podskokiem .Wiem, że gracz ze mnie żaden, ale gra tłumaczyła wiele rzeczy, ale tych podskoków chyba nie? Teraz jak zrozumiałem jak to działa, to jest to logiczne, atak w ziemie, to go przeskakujemy...Co do samej gry to jest niesamowita, nie będę się powtarzał. Gram na najniższym poziomie, czerpiąc dużo radochy. Mnogość możliwości w budowaniu postaci mnie przytłacza (a myślę, że na wyższych poziomach przemyślany bulid i taktyka są bardzo istotne), dlatego ja robię to wszystko trochę na czuja a walka i tak sprawia sporo satysfakcji, bo nie jest za prosta, pewnie przez niedoskonałości moich bohaterów ;). Prawie dwa lata przerwy od grania, a tu się zapowiada niezły rok, nastawiałem się tylko na DS 2 a tu jeszcze taka niespodzianka wskoczyła!
Opublikowano 22 maja22 maj 12 minut temu, Artur_K napisał(a):Co do parowania, to jestem już w drugim akcie i dopiero teraz nie mogąc pokonać jednego z przeciwników dowiedziałem się, że ataki obszarowe (te oznaczone kwadratem), unikamy podskokiem .A był do tych ataków tutorial przecież, nie pamiętam tylko przy której walce.12 minut temu, Artur_K napisał(a):Wiem, że gracz ze mnie żaden, ale gra tłumaczyła wiele rzeczy, ale tych podskoków chyba nie? Teraz jak zrozumiałem jak to działa, to jest to logiczne, atak w ziemie, to go przeskakujemy...No właśnie tłumaczyła na 100%, bo pamiętam te prompty na ekranie. Musiałeś je w jakiś sposób pominąć.
Opublikowano 22 maja22 maj Niektóre tutoriale były dostępne tylko raz o czym był monit, ale to chyba jak dochodziły nowe postacie gra pytała czy się chcemy zapoznać.
Opublikowano 22 maja22 maj Ale by się w tej grze przydała opcja "enemies HP multiplier", ustawiłoby się x5 i wtedy New Game+ miałby sens. Ewentualnie luminy limitujące obrażenia, 99999, 999999 itd. Edytowane 22 maja22 maj przez grykom
Opublikowano 22 maja22 maj 39 minut temu, Bzduras napisał(a):A był do tych ataków tutorial przecież, nie pamiętam tylko przy której walce.Ja miałem zaraz w sumie na początku gry, po spotkaniu rudej i wyjściu na otwarty świat. Jest tam taki duży boss, który jest łatwy do pokonania. To akurat opcjonalna walka, ale pewnie w kolejnych gdzie jest taki atak by to też było wyjaśnione.
Opublikowano 22 maja22 maj Kierwa dopiero teraz zrozumiałem, ze te pikto I/II/III to się ze sobą sumują a nie powielają xd I myk teraz taki verso podstawowym atakiem uderza 4 razy a nie dwa XdNo cóż lepiej późno niż wcale
Opublikowano 22 maja22 maj Ja miałem zaraz w sumie na początku gry, po spotkaniu rudej i wyjściu na otwarty świat. Jest tam taki duży boss, który jest łatwy do pokonania. To akurat opcjonalna walka, ale pewnie w kolejnych gdzie jest taki atak by to też było wyjaśnione.Tutek do skakania pojawia się po raz pierwszy podczas walki z Kustoszem, w posiadłości gdy do teamu dołącza Maelle.
Opublikowano 22 maja22 maj Hmm, zapomniałem o tej walce. Z tym opcjonalnym bossem chwilę dalej widziałem walkę na YT zanim kupiłem grę i mi się tak utrwaliło.A tak ogólnie to gra bardzo mi się podoba i wszelkie obawy o monotonność walk były bezzasadne. No chyba, że w kolejnych godzinach się znudzi, bo ciągle wcześnie jestem.
Opublikowano 22 maja22 maj 47 minut temu, Soul napisał(a):Kierwa dopiero teraz zrozumiałem, ze te pikto I/II/III to się ze sobą sumują a nie powielają xd100h i nie sprawdzałem czy to się stackuje XD zmieniałem tylko na lepsze warianty. No ale nic i tak gra trudna nie była.
Opublikowano 22 maja22 maj No, ale chyba się nie stackują. Miałem kilka pikto co dają +2 PS na turę, czy na walkę, no i dostawałem 2 tylko z jednego pikta.
Opublikowano 22 maja22 maj Stackują się, mam +25, +50 i +75% do kontry - jak jebnę raz z counterka to nie ma co zbierać
Opublikowano 22 maja22 maj A macie moze jakąs roadmape od czego zaczac po ukoncznniu gry. Ktoś chyba wrzucał liste lokalizacji w jakimś ułożonym pirządku.
Opublikowano 22 maja22 maj 22 minuty temu, Szermac napisał(a):No, ale chyba się nie stackują. Miałem kilka pikto co dają +2 PS na turę, czy na walkę, no i dostawałem 2 tylko z jednego pikta.Hmm no właśnie te na ilość basic hitów Versa z tej broni z Dualisty z 2x na 4x mi się nie stackowały. Bug może.
Opublikowano 22 maja22 maj 6 minut temu, easye napisał(a):A macie moze jakąs roadmape od czego zaczac po ukoncznniu gry. Ktoś chyba wrzucał liste lokalizacji w jakimś ułożonym pirządku. Ja polecam takThe Reacher najpierwWieży ile dasz radyFrozen HeartFlying ManorRenoirs Drafts
Opublikowano 22 maja22 maj 34 minuty temu, easye napisał(a):A macie moze jakąs roadmape od czego zaczac po ukoncznniu gry. Ktoś chyba wrzucał liste lokalizacji w jakimś ułożonym pirządku.Jest coś takiego https://maxroll.gg/clair-obscur-expedition-33/guides/expedition-33-zone-progression-guide
Opublikowano 22 maja22 maj Zależy od lvl jaki masz na koniec, lepiej se latać samemu i sprawdzać jak gdzieś nie robisz damage to iść gdzie indziej.
Opublikowano 22 maja22 maj Dokładnie, emocje podczas eksploracji najlepsze co może być. Każdy jest duży na mapie świata ale nie ma co się bać, czasami tylko się dostanie liścia w twarz i wszyscy padną na strzała. Ale ta gra w żaden sposób za śmierć nie karze. Więc zwiedzać, bawić się, tańczyć i śpiewać, sky is the limit. Tu nawet producenci nie dali mały świata (tej minimapy co zawsze jest w rogu), żeby iść tam gdzie oczy poniosą i podziwiać! Edytowane 22 maja22 maj przez michu86-
Opublikowano 22 maja22 maj Taka ciekawostka (nie wiem czy było): jest kraina na mapie, oznaczona jako niebezpieczeństwo, gdzie po krótkiej rozmowie otrzymamy 100 szt. lumin. Taki żarcik twórców :)
Opublikowano 22 maja22 maj 46 minut temu, friedrich napisał(a):Taka ciekawostka (nie wiem czy było): jest kraina na mapie, oznaczona jako niebezpieczeństwo, gdzie po krótkiej rozmowie otrzymamy 100 szt. lumin. Taki żarcik twórców :)Ale Ty nie mówisz o fontannie? Bo tam trzeba quest. I można zjebac... Jak ja na przykład...
Opublikowano 22 maja22 maj 6 minut temu, michu86- napisał(a):Ale Ty nie mówisz o fontannie? Bo tam trzeba quest. I można zjebac... Jak ja na przykład...Przy fontannie za 90k chromy dostawało się pikto, nie lumine. A o tych 100 luminach pierwsze słyszę. Wiem że w wiosce gestrali dostajemy dużo luminy po dostarczeniu dzienników.
Opublikowano 22 maja22 maj 14 minut temu, Lochu napisał(a):Przy fontannie za 90k chromy dostawało się pikto, nie lumine. A o tych 100 luminach pierwsze słyszę. Wiem że w wiosce gestrali dostajemy dużo luminy po dostarczeniu dzienników.A te 100 nie dostajesz jak Spoilerpomożesz pięciu Evronom? To jest chyba nagroda za to, jak pomożesz i ich nie zaciupiesz.
Opublikowano 22 maja22 maj No jak zaciupiesz, to Ty zostaniesz zaciupany przez ich kumpla. Więc chyba jednak z tym niebezpieczeństwem to nie taki żart
Opublikowano 22 maja22 maj 11 minut temu, Faranell napisał(a):A te 100 nie dostajesz jakSpoilerpomożesz pięciu Evronom? To jest chyba nagroda za to, jak pomożesz i ich nie zaciupiesz.Raczej 10-ciu, ja pomogłem siedmiu i narazie nic