Opublikowano piątek o 13:214 dni Mogli dać chociaż figurkę a nie kawałek kamienia (chyba, że francuła!) xd Edytowane piątek o 13:224 dni przez michu86-
Opublikowano piątek o 16:164 dni Ma ktoś pudełko na Xboxa? Są wszystkie dane na płycie czy wymaga neta? Teoretycznie mógłbym wziąć na PS5 ale zacznę grać z Gamepassa więc lepsza opcja dla mnie to Xbox.
Opublikowano piątek o 16:544 dni 17 minutes ago, messer88 said:Pudełka xbox z 33 już chyba dawno zniknęły ze sklepów.Na dzień dzisiejszy tak, ale pewnie będzie reprint.
Opublikowano piątek o 19:234 dni Wcześniej ktoś tu pytał o ostatniego bossa z endless tower painted love. Zrobiłem za 1 podejściem:Wszystkie postacie z luminas na szybkie napełnianie paska specjalnego + double turn. Pictos z dużą defensywa tak żeby każdy miał minimum 2k defa.Ładowanie paska specjalnego i gommage Maelle na virtous stance zadawało od 4500000 - 6200000 i tak 3-4 strzały wystarczyły. Level u wszystkich 90. Edytowane piątek o 19:244 dni przez michu86-
Opublikowano sobota o 09:133 dni 19 godzin temu, grykom napisał(a):Wiem, że post nadaje się do innego tematu ale tam mnie zlinczują, że tyle dać za kolekcjonerkę bez gry to absurd (w pełni się zgadzam), tutaj może nie będzie tak źle bo graliście i wiecie że warto podziękować twórcom.Zalety:połowę płaciła dziewczynaWady:cenapremiera styczeń 2026 - lolJak ktoś jest równie zdecydowany (i głupi) to podaję link: https://www.lacedrecords.co/collections/clair-obscurChyba sobie sprawie, dobrze, że nie wziąłem tego deluxa z olx za 1000zł xd
Opublikowano sobota o 10:183 dni No i namówiliscie Rzadko biorę coś innego ponad edycję standardową, ale dla tej gry zrobię wyjątek. Byle do stycznia!18 hours ago, Czoperrr said:Ma ktoś pudełko na Xboxa? Są wszystkie dane na płycie czy wymaga neta? Teoretycznie mógłbym wziąć na PS5 ale zacznę grać z Gamepassa więc lepsza opcja dla mnie to Xbox.Mam pudełkową na X'a - nie ma na okładce żadnych info, żeby połączenie z internetem było wymagane. Przed kupnem trafiłem też na ten wątek na reddicie - https://old.reddit.com/r/expedition33/comments/1k626zn/does_anyone_here_already_have_the_physical_xbox/ i wynika z niego, że jest to normalna, pełna wersja gry na płytce. Bierz śmiało (jeśli jeszcze gdzieś dostaniesz)
Opublikowano sobota o 15:583 dni W dniu 23.05.2025 o 15:15, grykom napisał(a):Wiem, że post nadaje się do innego tematu ale tam mnie zlinczują, że tyle dać za kolekcjonerkę bez gry to absurd (w pełni się zgadzam), tutaj może nie będzie tak źle bo graliście i wiecie że warto podziękować twórcom.Zalety:połowę płaciła dziewczynaWady:cenapremiera styczeń 2026 - lolJak ktoś jest równie zdecydowany (i głupi) to podaję link: https://www.lacedrecords.co/collections/clair-obscurIle ci zeszło z konta?Bo też wziołem i póki co to mi skasowało 533zl
Opublikowano sobota o 18:293 dni 2 godziny temu, kaz1115 napisał(a):Ile ci zeszło z konta?Bo też wziołem i póki co to mi skasowało 533zl646zł, tak jak na screenie...
Opublikowano niedziela o 09:272 dni Jakaś top taktyka, żeby ubić w/w jegomościa? Póki co z ciekawości podszedłem do tej walki, 88 level, dwa podejścia i oklep życia dostałem
Opublikowano niedziela o 09:412 dni Ja to zapytam przewrotnie - jak na niego w ogóle trafiliście? Czas gry pokazuje 29h40min i jestem w (spoilery z trzeciego aktu)SpoilerLumière, przed walka z prawdziwym Renoirem. Po zabiciu ojca stanąłem do bratobójczej walki między Verso i Maelle stawiając na tego pierwszego.Po wszystkim zobaczyłem coś co nazwałbym raczej good endingiem i nie widzę w sumie żadnej innej opcji aby grę kontynuować.Nie będę zbyt wylewny, gra to absolutne arcydzieło na każdej stopie, francuski dub pięknie dopełniał tego cudu. Dla mnie już GOTY, nie wiem nawet co miałoby zbliżyć się do tego w kwestii emocji jakie dostarcza. Chociaż przyznam, że pod koniec drugiego aktu miałem problem ze zrozumieniem który jest synem kogo, że zacytuję klasyka. W dniu 23.05.2025 o 18:16, Czoperrr napisał(a):Ma ktoś pudełko na Xboxa? Są wszystkie dane na płycie czy wymaga neta? Teoretycznie mógłbym wziąć na PS5 ale zacznę grać z Gamepassa więc lepsza opcja dla mnie to Xbox.https://www.proshop.pl/Gry/Clair-Obscur-Expedition-33-Microsoft-Xbox-Series-X-Akcja/3351354?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_campaign=searchengine&gad_source=1&gad_campaignid=22500203434&gbraid=0AAAAAC2W_Xn9YYlR7S_Vr1QRN_U-DoQrG&gclid=CjwKCAjw3MXBBhAzEiwA0vLXQdyc5-3lgVSVenosimQwiEYe9kY0f1BVDyExntvOTpQQyZXKBl014BoCuK4QAvD_BwEBrałem już od nich giery, mega polecajka dla tego sklepu.
Opublikowano niedziela o 10:402 dni Godzinę temu, Uzytnik30 napisał(a):Jakaś top taktyka, żeby ubić w/w jegomościa? Póki co z ciekawości podszedłem do tej walki, 88 level, dwa podejścia i oklep życia dostałem No mi też został tylko on i też szybki wpierdol w 2 fazie. Jest trudna droga bo można nauczyć się parować/unikać jego ataków ale ma dość skomplikowane sety. Łatwiejsza to z tego co obejrzałem 1 filmik w necie to proponują Maelle z gommage na 1 hit po odpowiednim przygotowaniu i wystawce od Sciel. Edytowane niedziela o 10:412 dni przez michu86-
Opublikowano niedziela o 10:422 dni Godzinę temu, Paolo de Vesir napisał(a):nie widzę w sumie żadnej innej opcji aby grę kontynuować.Wczytaj sobie wcześniejszy zapis i możesz śmigać dalej.
Opublikowano niedziela o 11:262 dni Nie ma żadnej płynnej kontynuacji, można wczytać save sprzed finałowego bossa i sobie grać jakby nigdy nic i to jest wszystko. Widać, że gra zczaiła, że przeszedłeś, bo jest w menu ogniska nowa opcja "New Game Plus", i w sumie tyle. Niemniej to musi być najsensowniejszy sposób gry, bo masa zawartości na mapie świata ma wyższy level, niż zakończenie głównego wątku.
Opublikowano niedziela o 11:342 dni Dobrze byłoby to wszystko poskładać, bo od końca drugiego aktu historią robi się ciut za bardzo zawikłana jak na moje gusta. Potężny szpil trzeba przyznać, takiego ruchu w temacie na forum nie widziałem naprawdę od dawien dawna.
Opublikowano niedziela o 11:562 dni 2 godziny temu, Paolo de Vesir napisał(a):Ja to zapytam przewrotnie - jak na niego w ogóle trafiliście? Czas gry pokazuje 29h40min i jestem w (spoilery z trzeciego aktu)Normalnie trafisz jak eksplorujesz tylko to mocno endgame lokacja, tak ~90lvl i bronie na max warto mieć. No tylko u mnie 100h z tym arcydziełem a nie 30.
Opublikowano niedziela o 16:102 dni 6 godzin temu, Uzytnik30 napisał(a):Jakaś top taktyka, żeby ubić w/w jegomościa? Póki co z ciekawości podszedłem do tej walki, 88 level, dwa podejścia i oklep życia dostałem Rozstrzelali chlopa
Opublikowano niedziela o 16:242 dni Co do "S"pierdolasa to SpoilerTa pierwsza faza jeszcze, ale druga popierdolona.
Opublikowano niedziela o 16:282 dni 2 minuty temu, XM. napisał(a):Co do "S"pierdolasa toSpoilerTa pierwsza faza jeszcze, ale druga popierdolona.A ta gra troluje bardzo z nim bo za 1 fazę dostaje się normalnie ekran z końcem walki i expa. Tylko po to żeby chwilę później...
Opublikowano niedziela o 16:502 dni 37 minut temu, Ma_niek napisał(a):Rozstrzelali chlopaTakie cuda to NG plus ze sporą ilością pikto na sobie
Opublikowano niedziela o 19:232 dni Albo mam zużyte gałki w dualsense, albo cos dziwnie się w tej grze biega - postać przerywa sprint w niektórych kierunkach i idzie normalnie, potem znowu sprintuje. Pewnie gałka ma wyjechane martwe pole, albo sterowanie jest zbyt czułe. Ktoś coś też tak ma?
Opublikowano niedziela o 19:272 dni Gra skończona, a przynajmniej jedno zakończenie. Pytanie: czy opcjonalne lokacje i bossów lepiej przejść w NG+, czy po wczytaniu save'a z końcówki?Ogólnie gra rewelacja, ale nic co napiszę na tym etapie nie odzwierciedli tego wystarczająco dobrze. Zdecydowanie tytuł, który pozostanie w pamięci gracza na zawsze. Ale póki co trzeba ochłonąć. :)Teraz, _Red_ napisał(a):Albo mam zużyte gałki w dualsense, albo cos dziwnie się w tej grze biega - postać przerywa sprint w niektórych kierunkach i idzie normalnie, potem znowu sprintuje. Pewnie gałka ma wyjechane martwe pole, albo sterowanie jest zbyt czułe. Ktoś coś też tak ma?Nah, też to odczuwam i moim zdaniem to po prostu silnik gry. Postać się "potyka" na byle wzniesieniu i właśnie zmienia tempo, albo przerywa bieg.