Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Clair Obscur: Expedition 33

Featured Replies

Opublikowano
24 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

Mam mało erpegowy mózg i w życiu skończyłem tylko Yakuzę Like a Warrior, Paper Mario i Parasite Eve jeśli chodzi o turowe RPG. Każdy inny w jaki grałem mnie przerastał po kilku godzinach.

Yakuza Like a Warrior - nie ma nawet takiej gry, to musi siedzieć w twojej głowie xD.

• Odpowiedzi 1,9 tys.
  • Wyświetleń 129,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Bzduras
    Bzduras

Dobra, przespalem się, pograłem chwilę w Dooma i przetrawiłem sobie oba zakończenia. Ta gra zasługuje na coś więcej niż tylko wlepienie jej 10/10, więc napisanie chyba najdłuższego posta w mojej forum

• A tu całość ekipy - sami zwyczajni ludzie, żadnych ulańców i kolorowłosych they/themów - tamto zostało w Ubisofcie.

• No myślę, że te reakcje to nie przez to, że gra Ci nie podeszła, tylko przez to co napisałeś w uzasadnieniu. Piszesz, że lubisz np. Finale, a tu po przejściu prologu narzekasz na gameplay loop, jakby

Opublikowano
6 minutes ago, KrYcHu_89 said:

Yakuza Like a Warrior - nie ma nawet takiej gry, to musi siedzieć w twojej głowie xD.

like a dragon miałem na myśli, sorry dziś mam gorączkę i jeszcze dziecko daje popalić. Myślałem, że teraz pogram jak idzie na drzemkę ale protestuje.

Opublikowano

Dzisiaj trafiłem na polską wersję piosenki z Clair Obscur i całkiem fajnie to wyszło.

Opublikowano
4 godziny temu, wet_willy napisał(a):

60% z 350 000 000 to dalej duzo milionow

Jest jeszcze Roulette:

IMG_20250808_171726.jpg

Jak odpowiednio wejdzie to nerf nieistotny.

Opublikowano
6 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Frozen Hearts faktycznie spoko miejscówka do poexpienia i zdobycia potrzebnych itemów do upgrade.

No to teraz zrobić upgrade, wykupic Stendhal i jazda ze sprongiem, a potem już z górki.

Opublikowano

obraz.png

Gra skończona. Chciałbym podziękować wszystkim życzliwym forumowiczom za ostatnie porady, które ogromnie ułatwiły grę. W Frozen Hearts nabiłem kilka poziomów dość szybko i zdobyłem kilka ulepszeń broni, walka tam nie stanowiła większego problemu. Wykupiłem też Last Chance + Stendhal dla Maelle i szybko uporałem się z bossem na queście Luny oraz ze Sprongiem. Pikto, które wypadło ze Spronga to już w ogóle bajka i w połączeniu z Last Chance i Stendhalem walka z Renoirem była prosta, rozwaliłem go na 4 hity (po 2 na każdą fazę walki). Obyło się bez zmiany poziomu trudności, pewnie nie dałoby mi to później spokoju :)

Opublikowano

Ojoj juz nie bede mogl czytac 3x dzienne ze ktos nie umie w gre dla dzieci? :(

Opublikowano
53 minuty temu, Czoperrr napisał(a):

obraz.png

Gra skończona. Chciałbym podziękować wszystkim życzliwym forumowiczom za ostatnie porady, które ogromnie ułatwiły grę. W Frozen Hearts nabiłem kilka poziomów dość szybko i zdobyłem kilka ulepszeń broni, walka tam nie stanowiła większego problemu. Wykupiłem też Last Chance + Stendhal dla Maelle i szybko uporałem się z bossem na queście Luny oraz ze Sprongiem. Pikto, które wypadło ze Spronga to już w ogóle bajka i w połączeniu z Last Chance i Stendhalem walka z Renoirem była prosta, rozwaliłem go na 4 hity (po 2 na każdą fazę walki). Obyło się bez zmiany poziomu trudności, pewnie nie dałoby mi to później spokoju :)

Gratki! Które zakończenie? No i czy będzie GOTY? ;))

Opublikowano
20 minutes ago, Paolo de Vesir said:

Gratki! Które zakończenie? No i czy będzie GOTY? ;))

Zakończenie Maelle. Co do GOTY to nie wydaje takich osądów. Obiektywnie może tak ale subiektywnie podobały mi się też inne gry z tego roku.

Opublikowano

Po jakimś czasie pojawia się jakaś minimapa czy cos? Ja mam dyslokacje czy cos tam i nawet w grze 2D sie potrafię zgubić. dunno

Jak nie ma to trudno, zajmie mi to 6x dłużej, ale zapłaciłem prawie 170zl i nie odpuszczę.

Opublikowano

Nie ma, taki design, jedyny wyjątek to przemieszczanie się po widoku globalnym świata

po claire obscure to inne gry wydają się bland, a muzycznie to już nie wiem które doskakują oprócz morrowinda

Opublikowano
42 minuty temu, PanPan napisał(a):

Po jakimś czasie pojawia się jakaś minimapa czy cos? Ja mam dyslokacje czy cos tam i nawet w grze 2D sie potrafię zgubić. dunno

Jak nie ma to trudno, zajmie mi to 6x dłużej, ale zapłaciłem prawie 170zl i nie odpuszczę.

Idz za światłem[lampy, pochodnie itp] , prowadzi główną ścieżką