Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Crimson Desert

Featured Replies

Opublikowano
7 minut temu, Tomek P. napisał(a):

Jak tu się rozwija obóz? Trzeba z kimś zagadać? Mam pełno przedmiotów z ikonką obozu i nie wiem co z tym robić. Gram na prosiaku i pytanie czy na pc też tak się tuż przed postacią kwiatki pojawiają? Gra fajna ale jakość tekstur to jest tragedia

Wysłane z mojego SM-S918B przy użyciu Tapatalka

To raczej problem ogólny gry z popupem niektórych obiektów.

Do co obozu rób chaina Szarogłowych i w pewnym momencie wpada.

Warto zrobić wóz na handel asap.

@Snake_Plissken muszę powiedzieć, że

Ch6

To oblężenie lepsze niż w KCD2, dobrze to zrobili

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 77,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Patapon
    Patapon

Jak pojawiła się opcja ukradnij osła to sądziłem, że na nim pojadę, a nie że będę z nim uciekał przez miasto niosąc go na barana   Ciekawe czy byka można ukraść

• Czyli teraz obrona Częstochowy przez forumowiczów minimum miesiąc bo 2 bomby poszły haha

• Zax dał 7/10 Skull and Bones, przekonany że "gra będzie wspierana latami". Niech to wybrzmi.

Opublikowano

U mnie PS5 tak to wygląda, tylko nie wiem czemu na HDR mam jakieś dziwne białe obramowanie na np drzewach. Albo to wina starego TV Samsunga, bo jak zmienię w nim obraz, to znika. Bez HDR konsoli jest tak na balanced:

19d2f6823bc37-screenshotUrl.jpg

Edit. Tak, trzeba obrazem TV się pobawić i chyba jest lepiej.

19d2f869a9975-screenshotUrl.jpg

Opublikowano

W ogóle ciekawy casus z olaniem intela przez pearl abyss, jak ktoś ma kartę od nich to nawet nie odpali gry. Albo mają kompletnie wywalone w nich bo to 1% rynku i uznali że się nie opłaca mimo że intel oferował współpracę albo jakaś zawiść.

Opublikowano

Tak, na PC też się pojawiają te wyskakujące kwiatki. Ogólnie gra ma duży problem z pop upem obiektów i jest to jedyna skaza na tej fantastycznej oprawie.

Opublikowano

Pop up podobno tragiczny, dam się założyć że na dniach będzie na to jakiś mod albo patch sądząc po tym jak szybko wypuszczają łatki. Tak powinno to wyglądać a nie jak ci nieudacznicy z bethesdy co tylko potrafią psuć i polegać na społeczności, na którą z resztą nie zasługują.

Opublikowano

Tak sobie gram i kurwa jest dokładnie taka jaki miałem nadzieję, że będzie Wiedźmin 3. U RED-ów świat był fajny, ale brakowało mi takiej interakcji z otoczeniem. Pierwszy zwiastun narobił człowiekowi smaki, a później była pizda. Grało się dobrze, ale im więcej człowiek grał na nintendowym ziemniaku w BOTW, to bardziej był wkurwiony, na ułomności i drewno bijące z gry CDP.

Opublikowano

7 minut temu, Chewie napisał(a):

Pop up podobno tragiczny, dam się założyć że na dniach będzie na to jakiś mod albo patch sądząc po tym jak szybko wypuszczają łatki. Tak powinno to wyglądać a nie jak ci nieudacznicy z bethesdy co tylko potrafią psuć i polegać na społeczności, na którą z resztą nie zasługują.

Nie zgodzę się, a trochę pograłem :). Zależne od lokacji, poza tym nie występuje ciągle (assety wydają się ładować jakoś w tle, przez co im dłużej gry nie wyłączamy, tym lepiej działa, takie mam wrażenie) i mam wrażenie, że głównie denerwuje ludzi, co nie grali.

Przede wszystkim gra ma niesamowity LOD, chyba najlepszy w historii gamingu i pewnie trudno będzie popup całkiem wyeliminować. Jest masakrycznie dużo detali w otoczeniu, więc lekki popup wybaczam imo.

Opublikowano

3 minuty temu, McDrive napisał(a):

Tak sobie gram i kurwa jest dokładnie taka jaki miałem nadzieję, że będzie Wiedźmin 3. U RED-ów świat był fajny, ale brakowało mi takiej interakcji z otoczeniem. Pierwszy zwiastun narobił człowiekowi smaki, a później była pizda. Grało się dobrze, ale im więcej człowiek grał na nintendowym ziemniaku w BOTW, to bardziej był wkurwiony, na ułomności i drewno bijące z gry CDP.

Mi tam w wieśku nic takiego nie przeszkadzało. To nie jest typ gry gdzie wystrzeliwujesz się z drzewa albo ciągniesz ludzi na lasso przez całą mapę. I W4 też raczej taki nie będzie.

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie zgodzę się, a trochę pograłem :). Zależne od lokacji, poza tym nie występuje ciągle (assety wydają się ładować jakoś w tle, przez co im dłużej gry nie wyłączamy, tym lepiej działa, takie mam wrażenie) i mam wrażenie, że głównie denerwuje ludzi, co nie grali.

Przede wszystkim gra ma niesamowity LOD, chyba najlepszy w historii gamingu i pewnie trudno będzie popup całkiem wyeliminować.

Chyba coś z tym jest, że im dłużej gramy tym mniejszy. No u mnie wręcz czasem niezauważalny. Jeśli już potrafi być przy takim LOD mały, to może nie całkowicie, ale na 99% się uda XD

Gorzej dla tych co nie mogą sobie pozwolić na RR. Tragicznie pomieszczenia i jaskinie wyglądają bez tego.

Opublikowano
1 minutę temu, rafanus2 napisał(a):

Mi tam w wieśku nic takiego nie przeszkadzało. To nie jest typ gry gdzie wystrzeliwujesz się z drzewa albo ciągniesz ludzi na lasso przez całą mapę. I W4 też raczej taki nie będzie.

Nie będzie, bo to trudne.

A na Unrealu 5 to nawet trudniejsze.

Opublikowano
Teraz, KrYcHu_89 napisał(a):

Nie będzie, bo to trudne.

Pewnie trudne, ale szczerze mówiąc to nawet o tym nie myślałem grając w wieśka. W sensie nie odczuwałem braku tej "kreatywnej wolności".

Edytowane przez rafanus2

Opublikowano
5 minut temu, rafanus2 napisał(a):

Pewnie trudne, ale szczerze mówiąc to nawet o tym nie myślałem grając w wieśka. W sensie nie odczuwałem braku tej "kreatywnej wolności".

Na pewno silnik fizyczny jak w CD, czy Zeldach nowych uczyniłby każdą grę ciekawszą, niezależnie od gatunku.

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Na pewno silnik fizyczny jak w CD, czy Zeldach nowych uczyniłby każdą grę ciekawszą, niezależnie od gatunku.

No to prawda, że jakieś interacje z otoczeniem na skutek rzucenia Aarda czy czegoś innego byłyby super. Ale jak ich nie będzie to też się nie obrażę, nie można mieć wszystkiego :]

Opublikowano
24 minuty temu, Chewie napisał(a):

Zupełnie inne zdanie mam, nawet wczoraj na discordzie gre chwaliłem za brak pop upów, ale może za dużo grałem w open worldy od nintendo i mam niskie wymagania.

Opublikowano
7 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Przede wszystkim gra ma niesamowity LOD, chyba najlepszy w historii gamingu i pewnie trudno będzie popup całkiem wyeliminować. Jest masakrycznie dużo detali w otoczeniu, więc lekki popup wybaczam imo.

Jedno drugiemu zaprzecza. Więc jeśli ma niesamowity LoD to nie dość że nie powinieneś widzieć pop-upu to nawet podmiana modeli z prostszych na bardziej skomplikowane jest mało widoczna.

Opublikowano

Pobawiłem się trochę suwakami. Powyłączane wszystkie rozmycia itp i trochę lepiej to wygląda. Ale i tak cały czas zastanawiam się czy nie wziąść na pc[emoji3]

Opublikowano

Ta gra to coś pięknego. Zaklinowałem się wozem między drzewami nie wyrabiając podczas zakrętu. Normalnie w innych grach byłaby dupa zbita ale nie tu. Siekiera w ruch, wyciąłem 3 drzewa i droga wolna.

Opublikowano
7 minut temu, łom napisał(a):

Jedno drugiemu zaprzecza. Więc jeśli ma niesamowity LoD to nie dość że nie powinieneś widzieć pop-upu to nawet podmiana modeli z prostszych na bardziej skomplikowane jest mało widoczna.

Co? Myślałem, że LoD to poziom detali i tak jest on niebotyczny, bo widać wszystko z bardzo bardzo daleka, pop-up się zdarza, bo czasami coś się doczyta, ale jak powiada @Shen na poziomie całej gry nie jest on znaczny.

Trzebaby zagrać, żeby zobaczyć, bo dotyczy to tylko niektórych modeli, np. czasami w domku nie wyświetli się zioło, dopiero jak podejdziesz blisko to się pojawi itp.

Opublikowano
11 minut temu, Tomek P. napisał(a):

Pobawiłem się trochę suwakami. Powyłączane wszystkie rozmycia itp i trochę lepiej to wygląda. Ale i tak cały czas zastanawiam się czy nie wziąść na pc[emoji3]

Na PC gra wygląda od razu jak Remake, ale trzeba mieć dobra kartę, bądź włączyć FGx2, FGx3, działa oczywiście super.

Opublikowano
40 minut temu, Chewie napisał(a):

Pop up podobno tragiczny

Nie wiem, gdzie takie bzdury wyczytałeś, ale tak jak przedmówcy pisali - nic takiego nie ma tu miejsca.

Opublikowano

Btw miałem dzisiaj pierwszy dialog (wyboru) w grze xD. Nie wiem czy to jakieś jaja twórców, ale beka mocna. Hehehe w ch7.

Chyba się z F4 śmieją.

Nawet się kamerka przełączyła na Bethesdową.

Opublikowano
2 minuty temu, KrYcHu_89 napisał(a):

Co? Myślałem, że LoD to poziom detali i tak jest on niebotyczny, bo widać wszystko z bardzo bardzo daleka

Mieszasz Lod z draw distance. Draw distance odległość w jakiej rysują się obiekty jak jest mała to widać pop-in, LoD to ogólna optymalizacja jak jest dobrze ogarnięta to nie widać mocno podmiany/rysowania obiektów z prostszych na bardziej skomplikowane bo robi się to z dala od kamery. Chyba chodzi Ci o to że draw distance większych obiektów jest elegancki ale mniejsze czasami bliżej się doczytują.

Opublikowano
55 minut temu, Donatello1991 napisał(a):

U mnie to aż tak źle nie jest z tym popem. Fakt. jest obecny. Widziałem jednak filmiki, że potrafi być tragiczny.

@Qbon jakich modów używasz? Czy nic? Na pewno coś :D

Tylko renodx, bo daje lepszy HDR a przede wszystkim pozwala wyłączyć aberracje chromatyczną a nie widziałem żadnego innego moda, który to wyłącza. A i jeszcze taki mod No hud no effects, można nim wyłączyć takie brzydkie elementy podłoża, które właśnie najbardziej powodują pop up.