Opublikowano wczoraj o 09:41 1 dzień Pakuj też artefakty w większą ilość życia i wytrzymałości, bo to najbardziej się przyda na początku.
Opublikowano wczoraj o 13:37 1 dzień Nom tak chociaż z 5 do staminy i życia na początku przygody, double jump, rolka i dash do odblokowania też jak najszybciej. I już będzie dużo łatwiej. No na początku ulepszaj bronie, zbroje podstawowe za pomocą rud metali i skór aż do momentu gdy zaczną być wymagane "kostki" otchłani. Skanuj otoczenie niebieskim światłem jak jesteś gdzieś wysoko, znajdziesz punkty do szybkiej podróży i jeszcze więcej kostek (z wyzwaniami).Aha, karmić zwierzaki można wiecej niż raz. Garfield się oswoił po drugim mięsku
Opublikowano wczoraj o 14:04 1 dzień Ja o kotwiczce to zapomniałem zupełnie i czasem muszę spaść podczas wspinaczki bo mi staminy zabrakło. Póki co to prawie nic w umiejętności pakowałem, bo artefakty poszły w zdrowie i wytrzymałość. Plus kilka w zbroję.Edit: Gdzie/jak mam zrobić tą misję dla obozu? Na mapie- obóz i trójkąt nic tam nie ma żeby kogoś wysłać. A tutaj też nic się nie da samemu zdziałać.
Opublikowano 21 godzin temu21 godz. Jak wam idzie meblowanie domu? Simsy i workshop z Falloutów to to nie jest. Póki co nie ogarnąłem czy da się coś ustawić na zewnątrz chatki, w jej obejściu. W środku jakoś zapycham pomieszczenia bo nachomikowałem trochę wyposażenia ale przydało by się coś postawić na zewnątrz aby to jakoś wyglądało a gra na to nie pozwala. Albo robię coś źle.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. Tak człowiek sobie gra i nawet nie zwraca uwagi, jak wiele rzeczy z ogólnopojętego QoL zostało tu dodane/poprawione.Noc nie jest teraz tak ciemna, jak na początku, wiec na spokojnie można misje wykonywać nawet taką porą (wcześniej szukałem wyra, żeby przyspieszyć czas), po wykonaniu wyzwania, związanego z artefaktem, ten odblokowuje się automatycznie, a teleporty dodatkowo zyskały oznaczenie za pomocą efektów cząsteczkowych, które unoszą się nad nimi, dopóki ich nie aktywujemy.Pewnie jest tego więcej, ale tak jak napisałem na początku - człowiek nawet nie zwraca uwagi.
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Gdyby to ode mnie zależalo to zrobił bym nocne niebo dużo ciemniejsze (bo jest zbyt niebieskie w środku nocy) oraz dużo większy Księżyc. Bo ten co jest teraz to nie wygląda jak widziany gołym okiem ale jak ze zdjęcia z telefonu na zoomie x1 Albo dali by możliwość ustawienia ciemności nieba w opcjach, aby się dało zrobić prześwietlone lub ultra mega czarne jak w pierwszej Dogmie.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. No właśnie takie było od premiery, ale w nocy nic nie dało się zrobić, więc uważam, że zmiana na plus.
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. To dziwne bo gram od premiery z HDRem i też uważam że jest bardzo jasna od początku względem innych gier.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Prawdziwe nocki to były w Dragons Dogmie, tutaj to co najwyżej wieczorki mamy
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Nocki są ciemne, jak jest deszcz, jasne, jak jest czyste niebo.Według mnie ok, ale jak jest czyste niebo, jednak powinny być nieco ciemniejsze.Różnica między nocą w deszczu, a zwykłą nocą w tej grze jest nieco komiczna :D.
Opublikowano 10 godzin temu10 godz. Licznik konsoli wskazuje 84 godziny gry, ale z całą pewnością jest ich grubo powyżej dziewięćdziesięciu. Po takim czasie sądziłem, że zbliżam się do końca — nic bardziej mylnego. Odkryłem zupełnie nowe tereny: swoiste połączenie NieR: Automata z Horizon Zero Dawn — i tam przepadłem na długie godziny.Byłoby tego więcej, ale genialne Absolum odciągnęło mnie od Crimson Desert na trzy dni. A mapa wciąż skrywa wiele tajemnic. Niesamowita gra.Dość powiedzieć, że przedwczoraj, podczas dłuższej sesji, udało mi się dwukrotnie rozładować DualSensa, a nie ruszyłem ani jednej misji fabularnej.Oswoiłem też kilka zwierzaków — urocza i całkiem pomocna opcja. O ile w pierwszych godzinach gry walczymy z niewielkimi grupkami bandytów, o tyle w późniejszych etapach na ziemi dosłownie leżą dziesiątki ciał.I tu mała podpowiedź: puszyste kociaki znajdziecie blisko naszej bazy, w przystani rybackiej. Jeśli macie wystarczającą ilość suszonych ryb, jest spora szansa, by w jeden dzień oswoić kociaka — głaskanie plus karmienie.Darkbringer ulepszony do maksymalnego poziomu. Podobnie topowy naszyjnik. A złota w banku tyle, że nawet w ewentualnym dodatku nie będzie jak tego wydać.Ach, i co zabawne — póki co zdobyłem raptem… trzy osiągnięcia.
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Zacząłem wysyłać ludków na misję. Najpierw ci z questów i dwóch do ochrony dworu, żeby trochę grosza zarobili.Da się to skipować przy ognisku? Póki co i tak nie mogę, bo mój Kliff jest za bardzo wypoczęty.@Sylvan Wielki o skubany, ile hajsu. Ja nawet tysiaka nie mam, a sztabkę tylko jedną 😂
Opublikowano 9 godzin temu9 godz. Sądzę, że 3–4 sztabki wystarczą na całą grę, a sporą część z nich można znaleźć w świecie gry. Najdroższą rzeczą, jaką widziałem w sprzedaży, była księga za 999 srebrnych monet od wiedźmy. Reszta kosztuje zwykle kilka–kilkanaście srebrników, rzadko trafia się coś za kilkadziesiąt.Z gotówką nie jest źle, w każdym razie. Natomiast pracowników nie mam zbyt wielu, ale widać, że Pywell ich nie oszczędza.Co do nocy – pełna zgoda z Wrednym. Miałem jedną czy dwie misje poszukiwawcze, bohater był wypoczęty, więc nie poszedł w kimę, i niemal nic nie było widać. Jak tylko mogę, przesypiam – jak natura nakazała – tę porę doby. Gra raczy gracza tak pięknymi widokami, że szkoda marnować je na ciemność.A te zawody łucznicze faktycznie dostały nerfa. Po premierze w trzecim podejściu było 10–8 dla przeciwnika, a teraz 10–4 dla mnie – i to bez większego wysiłku.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Można oszukiwać i brać to z największym ryzykiem i robić manualny save chwile przed naliczeniem zysku/straty, mi się nie chciało w to jebać i mam na najniższy procent, kasy i tak mam dość na wszystko.
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. Wsadziłem te 2 sztabki do banku i zobaczę co z tego wyjdzie. Z moim szczęściem to nic, a i pewnie jeszcze stracę na tym.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 1 godzinę temu, PiotrekP napisał(a):@Sylvan Wielki jak inwestowałeś w banku te sztabki?Udajesz się do banku (jest ich kilka w krainie) i deponujesz sztabki. Następnie wybierasz strategię inwestycyjną – jedną z trzech: tryb agresywny z potencjalnym zyskiem 0–2%, proaktywny z wynikiem od -15% do 20% oraz ofensywny od -50% do 55%.Gdy upłyną trzy dni, możesz sprawdzić historię transakcji – jeśli wyjdziesz na plus, na ekranie pojawią się sztabki złota, coś jak zasoby po ukończeniu zadań przez pracowników.Te trzy tryby można płynnie zmieniać, ale polecam wybrać opcję z największym potencjalnym zyskiem. Rzecz jasna istnieje ryzyko – kiedyś trafiło mi się -54% i ała, bolało. Trochę sztabek poszło.W każdym razie można zostawić środki w banku (a przy sobie mieć z 300–400 monet) i problemu raczej nie będzie, szczególnie gdy już pomnoży się majątek.Nie mam pewności, czy podarunki i grzeczne witanie się z bankierem mają wpływ na losowość, ale odkąd jesteśmy „kolegami” i ma on 100%, jestem na plusie – co prawda niewielkim (około 4%) – ale od dłuższego czasu nie zanotowałem żadnej straty, a ostatnio nawet znacząco pomnożyłem kapitał.Uważam, że zabawa z wczytywaniem stanu gry nie ma większego sensu, bo – jak wspomniałem – po pewnym czasie mamy tego tyle, że trudno wydać tę gotówkę.Udanych inwestycji. Edytowane 6 godzin temu6 godz. przez Sylvan Wielki
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Mimo wszystko kasa się przydaje, chociażby do wbicia maksymalnego profitu z datków w kościele - 200%. Obecnie pracuję nad dotowaniem kościoła w Delysii i już poszło ponad 3 mln waluty obozowej, co dało mi ponad 100% więc pewnie drugie tyle będę musiał wrzucić. Hernand i Demenis już mam zrobione na 200% i w sumie też poszło ze 2-3 mln.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4 godziny temu, Shen napisał(a):Dla mnie noc niegrywalna i idę spać wtedy.Dla mnie taka była przed łatkami i też szedłem w kimę, ale teraz jest git, więc może masz coś w ustawieniach skopane
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Jeszcze zapytam o ten bank.Wrzuciłem 2 sztabki, jeśli będę miał z tego 20% zysku, to co? Wypłata w srebrze? Co 3 dni chyba można ten plan ryzyka zmienić i wtedy się wszystko wyciąga i wpłaca od nowa?
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Wrzuciłem jedną sztabkę i magicznie zamieniła się w czterysta coś srebra, tak że ten. Zgaduję, że w przypadku zysku w po prostu na konto wpadnie ci kilkadziesiąt srebrników.