Opublikowano 15 kwietnia15 kwi 7% z pierwszej inwestycji 2 sztabek, czyli marne 70 srebra. Tylko czemu nie mogę zmienić teraz planu? Mam to ciągle wyszarzone, a chyba mam ten do 20% zysku.
Opublikowano 17 kwietnia17 kwi W dniu 15.04.2026 o 11:38, PiotrekP napisał(a):7% z pierwszej inwestycji 2 sztabek, czyli marne 70 srebra. Tylko czemu nie mogę zmienić teraz planu? Mam to ciągle wyszarzone, a chyba mam ten do 20% zysku.Nie wiem niestety, być może masz za mało sztabek.Kopalnie złota trzeba znaleźć, oraz zbierać złote jabłka i sztabek (kasy) nie zabraknie do końca gry 🪙 i można tworzyć sztaby 👊
Opublikowano 17 kwietnia17 kwi Z drugiego rundy miałem 30% (choć po jednym reloadzie, bo było tylko 10) ale ciągle brakuje żeby kupić trzecią sztabkę. Chyba że za 3 dni akurat będzie te 50% na plusie. Nie śpieszy mi się, robię sobie teraz obóz, rotuję misjami. Olałem totalnie inne misje póki co.
Opublikowano poniedziałek o 05:533 dni W tym tygodniu ma wyjść ten większy patch z poziomami trudności, poprawą grafiki (coś o dalszych obiektach) i ekwipunku.
Opublikowano środa o 19:251 dzień Jak tam ludziska, przejadło się? Mam 65 godzin, 9 rozdział i czuję zmęczenie. Świat i eksploracja jest cudowna ale już od jakiegoś czasu irytują mnie walki z bossami. Nie dość, że bez minimum 50 sztuk żarła nie podchodź to za każdym razem odpierdalają jakieś chore akcje, gdzie niekiedy wystarczy dwa ciosy i zdycham. Ja natomiast robię im taki damage jakbym ich patykiem bił. Wczoraj irytowało mnie skakanie z mostu na grzbiet smoka,a dzisiaj walka z Goyenem idzie jak po grudzie. Miałem nadzieję, że skończę przed premierą Sarosa ale nic z tego.
Opublikowano środa o 19:281 dzień Mam podobne skojarzenia. Może jak dadzą poziomy trudności coś ruszy.
Opublikowano środa o 19:341 dzień Mnie bili inkwizytorzy, zwłaszcza jak się ich z 10 na mnie rzuciło. 2 ulepszenia broni, pancerza i zdrowia później już takiej grupie daję radę bez wykorzystania żarcia. Jak pisałem wcześniej, robię obóz, zbieram surowce i bawię się bankiem. Wczoraj po reloadzie z 2% miałem maks- 55%. Tak, chcę trochę tych sztabek uzbierać. Ale po 56h grania w to codziennie, powoli mi się nudzi- chyba trzeba w końcu ruszyć fabułę
Opublikowano środa o 20:011 dzień No właśnie mi po ruszeniu fabuły zaczęło się nudzić, bo wcześniej się zajebiście bawiłem.Jak tylko zacząłem robić te obozowe zapychacze to gierka zaczęła mnie przymulać i po 100h odstawiłem.
Opublikowano środa o 20:491 dzień 45 minut temu, Wredny napisał(a):No właśnie mi po ruszeniu fabuły zaczęło się nudzić, bo wcześniej się zajebiście bawiłem.Jak tylko zacząłem robić te obozowe zapychacze to gierka zaczęła mnie przymulać i po 100h odstawiłem.Fabuła w tej grze jest najgorszym jej elementem, może dwa chaptery miały jakiś sens, reszta nie miała, aczkolwiek też nie jest ona długa, dokoksaną postacią chaptery 7-12 to można w 8 godzin zrobić.
Opublikowano 20 godzin temu20 godz. W ciul tych zmianCrimson Desert[Updates] Patch Notes Version 1.04.00 | Crimson DesertFellow Greymanes,Here are the fixes and improvements that have been added this patch. Major UpdatesThis patch adds game difficulty settings, new storage items, new pets, keyboard/mouse and controller
Opublikowano 19 godzin temu19 godz. Widzę, że do niektórych pomału dociera, że ta gra jest gównem i slopem.
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. Tak z ciekawości i bez cienia szydery (choć sama gra mnie odrzuca całkowicie): jakie oceny byście przyznali, po tych godzinach które macie już nabite?
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 13 minut temu, Amer napisał(a):Tak z ciekawości i bez cienia szydery (choć sama gra mnie odrzuca całkowicie): jakie oceny byście przyznali, po tych godzinach które macie już nabite?Ja mam nabite sporo może z 40h.Nie wystawiałbym oceny czy coś.Gra ma spore wady, podstawy są zjebane, questy gubią wątki w trakcie typowa robota ai, samo poruszanie sie postaci jest nie do uratowania, rozwiązywanie zagadek z pomocą tych mocy to katorga, otwarty świat to wydmuszka, nie ma w nim żadnych przygód jak się tylko łazi, trzeba jebać fetch questy. Walka nudna, performance na konsolach to żart.Gierka ładnie wygląda i można się fajnie bawić ale bez przesady kurwa.
Opublikowano 17 godzin temu17 godz. Ja 45h i porzuciłem okolo dwa tygodnie temu. Może wrócę, nawet może dziś jeszcze dać szansę i czy nie rzygnę. Nie wiem jak ocenić grę w którą niechce mi się grać i widzialem może 1/10 tego co ma, a jednocześnie mi się wydaje że już niczym mnie nie zaskoczy.
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. Guilty pleasure? Bez przesady. Tak, gra ma w ciul wad, na konsolach wygląda nieszczególnie (choć czasem się trafi widoczek), a reszta to taka piaskownica, z budową obozu. Ake questy to typowe przynieś-podaj-pozamiataj, jakbyśmy byli Henrykiem na wiecznych usługach pana Ptaszka.
Opublikowano 15 godzin temu15 godz. Ja też niestety porzuciłem po 30 godzinach, te questy i główny wątek szybko mnie znudziły, dodatkowo walka jest zbyt łatwa, kiedy masz w ekwipunku kilkaset żarcia i jesteś praktycznie nie do zabicia.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. Lipę odwalili bo na PS5 wciskałem options i miałem szybki dostęp do mapy/ekwipunku a teraz options to książkę otwiera więc trzeba albo przytrzymać i strzałkami nakierować gdzie się chce wejść albo przytrzymać wciśniętego touchpada. Komu to przeszkadzało? Ustawiłem easy i polecam taki styl życia. Za dużo gier i za mało czasu, by co chwilę latać dokupywać żarcia do uzdrawiania.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 4 minuty temu, Patapon napisał(a):Lipę odwalili bo na PS5 wciskałem options i miałem szybki dostęp do mapy/ekwipunku a teraz options to książkę otwiera więc trzeba albo przytrzymać i strzałkami nakierować gdzie się chce wejść albo przytrzymać wciśniętego touchpada. Komu to przeszkadzało? Ustawiłem easy i polecam taki styl życia. Za dużo gier i za mało czasu, by co chwilę latać dokupywać żarcia do uzdrawiania.Dodali easy mode? Lol, myślałem, że to było easy, a dodali harda.Ale bez szydery pewnie wyjdzie grze na dobre bo są w story duże wzrosty poziomu trudności i bez tony jedzenia byłoby ciężko.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Dla mnie to co najważniejsze- dali tą skrzynie na przedmioty do ulepszeń i w końcu nie trzeba tego taszczyć ze sobą.
Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Miło widzieć, że w końcu gra wyszła z Early Accessu więc chętnie w końcu odpalę. Dziękuję za beta testy panowie.
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. Gra gównem nie jest, ale przynudza zadaniami pobocznymi już później, mam 230h i odkryłem 52% wiedzy świata, "prawie" cała mapa odkryta , ale tych różnych aktywność to jakby za dużo.Sama zabawa ekwipunkiem i u Wiedźmy sprawdzanie sprzętu otchłani, może zająć godziny, tak samo na zrobienie 40 zadań otchłani, sporo czasu potrzeba.Porzucilem dla Pragmaty, teraz zamierzam dokończyć Main questy, w Crimsonie, jestem w X - rozdziale.8/10, bym teraz dał tak obiektywnie.Skończę fabułę, obczaję nowego patcha i gram w Saros👊 Edytowane 11 godzin temu11 godz. przez panborysek
Opublikowano 11 godzin temu11 godz. 23 minuty temu, panborysek napisał(a):Gra gównem nie jest, ale przynudza zadaniami pobocznymi już później, mam 230h i odkryłem 52% wiedzy świata, "prawie" cała mapa odkryta , ale tych różnych aktywność to jakby za dużo.Sama zabawa ekwipunkiem i u Wiedźmy sprawdzanie sprzętu otchłani, może zająć godziny, tak samo na zrobienie 40 zadań otchłani, sporo czasu potrzeba.Porzucilem dla Pragmaty, teraz zamierzam dokończyć Main questy, w Crimsonie, jestem wX - rozdziale.8/10, bym teraz dał tak obiektywnie.Skończę fabułę, obczaję nowego patcha i gram w Saros👊230h no to grubo :)
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 4 godziny temu, messer33 napisał(a):Borysek, a robisz ?Jakby ta gra była krótsza na platinum, to bym zrobił, ale to by wyszło w moim przypadku z 500 godzin, więc raczej odpuszczam bo w tym czasie skończe z 7 innych gier.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. Ogólnie bardzo fajny patch i ulepszenia. W menu ekwipunku w końcu przejrzyście, skrytka spoko- choć nadmiar i tak przenosi się nam do tej głównej (np po misji odbicia), więc potem trzeba i tak sobie samemu tam przenieść materiały.Do tego można zmieniać imię zwierzaka i zapisu gry. Oczywiście kot nazwany mało oryginalnie, ale jedynie słusznie.