Skocz do zawartości

Ghost of Yōtei

Featured Replies

Opublikowano
16 godzin temu, Homelander napisał(a):

ludzie chcący pograć w grę o średniowiecznej Japonii

To nie ten adres, bo Yōtei dzieje się w nowożytności nosacz3

• Odpowiedzi 323
  • Wyświetleń 24,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• To jest właśnie efekt tego całego DEI i woke. Z normalnych ludzi robi rasistów i seksistów. 10 lat temu nawet nikomu by powieka nie drgnęła na to, że główną bohaterką jest babka. A dzięki tym cudownym

• boże, nie mogę się doczekać tych komentarzy przegrywów bo gramy babą w grze video xD      edit: oho, już są, pyszności  

• Marzyłbym by specjalnie dla takich makdrajwów były w grze sytuacje niekomfortowe przy których takie jednostki uciekają do innego pokoju chowając namiocik przed znajomymi Zdecydowanie syndrom ukr

Opublikowano

Fabuła zapowiada się ciekawie, nowe mechaniki, nowe bronie i mam nadzieję ciekawe miejscówki. W GoT bawiłem się świetnie, więc Day1.

Opublikowano

Wlatuje od razu banderas GoT mnie niegdyś oczarował swoim klimatem, nie dałem rady ukończyć żadnego z dużych otwartych AC a Tsushimę wciągnąłem z przyjemnością od początku do końca. W Yotei muszę zagrać, wszak to jedyna gra w settingu samurajskim open world w tym roku,

Opublikowano
25 minutes ago, Square said:

Się waham czy robić nowe przejście GoT, aby się nie znudziło jak już GoY wleci.

Fajnie jakby na start były Legendy dostępne.

Ja bym nie robił teraz nowego przejścia. Zrobiłem ten błąd z Breath of the Wild niedługo przed premierą TotK i byłem mocno przejedzony w pewnym momencie

Opublikowano

Zgadzam się. Takie przypominanie sobie poprzedniej części przed premierą kolejnej brzmi fajnie w teorii, ale w rzeczywistości niestety powoduje tylko wypalenie tematem.

Opublikowano

Akurat aktywności poboczne jak lisy to mnie nudziły w GoT. Może odpalę i skupie się na fabule tylko, bo chciałbym zobaczyć grę na OLEDzie, bo tak to tylko w Legendach trochę pobiegałem.

5 minut temu, Paolo de Vesir napisał(a):

więcej godzin niż ja w WoWie przez 17 lat

Ile godzin masz?

Opublikowano
1 minutę temu, Square napisał(a):

Akurat aktywności poboczne jak lisy to mnie nudziły w GoT. Może odpalę i skupie się na fabule tylko, bo chciałbym zobaczyć grę na OLEDzie, bo tak to tylko w Legendach trochę pobiegałem.

Ile godzin masz?

Liczyłem jakieś kilka lat temu (ale realnie jestem bardzo mało aktywny od 2018) i wyszło, że miałem wtedy 11K godzin.

Opublikowano

No to matma nie jest twoją mocną stroną, bo we wszystkich grach z Alojką mam trochę ponad 2k.

W GoT mam jakoś 600 chyba, z czego zaledwie 150h w singlu.

Opublikowano
3 minuty temu, Square napisał(a):

No to matma nie jest twoją mocną stroną, bo we wszystkich grach z Alojką mam trochę ponad 2k.

image.jpeg

Tak serio, to wydawało mi się, że masz już właśnie pod 10K. Trochę rookie numbers. Aloy_cool1

Opublikowano
18 minut temu, Square napisał(a):

Czy na tę Alojkę składa się pierwsza część, Frozen Wilds, druga część, Burning Shores i remaster pierwszej? Na splatynowanie tych 3 gier i dodatków pewnie potrzebne jest góra 150 godzin, więc nie wyobrażam sobie, co można tam robić tyle czasu. Oczywiście szanuję i gratuluję wytrwałości, ale sam nie dałbym rady, nieważne jak bardzo gra by mi się podobała. Mój rekord to chyba wszystkie wydania Persony 5 i jakieś 600 godzin.

Wracając do GoY, mam nadzieję, że znajdą jakiś umiar w długości. Obecnie dla mnie 20-30 godzin na główny wątek i kolejne 20 na poboczne pierdoły to taki sweet spot.

Opublikowano

Teraz, Pix napisał(a):

Czy na tę Alojkę składa się pierwsza część, Frozen Wilds, druga część, Burning Shores i remaster pierwszej? Na splatynowanie tych 3 gier i dodatków pewnie potrzebne jest góra 150 godzin, więc nie wyobrażam sobie, co można tam robić tyle czasu. Oczywiście szanuję i gratuluję wytrwałości, ale sam nie dałbym rady, nieważne jak bardzo gra by mi się podobała. Mój rekord to chyba wszystkie wydania Persony 5 i jakieś 600 godzin.

Wracając do GoY, mam nadzieję, że znajdą jakiś umiar w długości. Obecnie dla mnie 20-30 godzin na główny wątek i kolejne 20 na poboczne pierdoły to taki sweet spot.

Ale Ty piszesz o jednym przejściu, dodatkowo bez zbieractwa, i to na normal.

Edytowane przez Rtooj

Opublikowano

Ja tam rozumiem. W Breath of the Wild pewnie ze 300-400h spędziłem, a jeszcze wiele przede mną :)

Opublikowano

Tych zapisków cyfrowych w H:FW to pewnie można szukać i 1000 h.

Opublikowano

Jak komuś podejdzie rozgrywka to w Horizon długo można się bawić samymi potyczkami z robotami czy pobijaniem czasówek. A co do GoY niech nie skupiają się na wielkiej mapie (bo ta w GoT już była kapkę za duża), tylko zrobią bardziej dopracowaną, nawet mniejszą i dopakują AI przeciwników, dorzucą więcej ich typów albo zbalansują gadżety bo od połowy gry można było wszystkich zarzucać śmieciami i nawet nie bawić się w stealth czy otwartą walkę. A jak to będzie dobre to nawet jak wbicie platyny zajmie max 30h to z chęcią odpalę kolejny raz bawiąc się możliwościami które da gra.

Opublikowano
2 godziny temu, Square napisał(a):

Się waham czy robić nowe przejście GoT, aby się nie znudziło jak już GoY wleci.

1 godzinę temu, Homelander napisał(a):

Ja bym nie robił teraz nowego przejścia.

1 godzinę temu, Pix napisał(a):

Zgadzam się. Takie przypominanie sobie poprzedniej części przed premierą kolejnej brzmi fajnie w teorii, ale w rzeczywistości niestety powoduje tylko wypalenie tematem.

Przejście głównego wątku to pewnie 10-15 godzin. Dodatkowo nie trzeba tego robić na hardzie a jak ktoś lubi lekki speedrunning to obetnie z tego jeszcze kilka godzin.

Nie ma mowy o przejedzeniu.

Opublikowano

W moim przypadku to godziny muszę dodawać do średnich czasów, nieważne które przejście. Ale grając teraz tydzień-dwa w GoT nie powinno mieć aż takiego znaczenia w październiku. Pierwsze przejście (platyna) zajęło mi 70-80h z tego co pamiętam, a i sporo czasu tam poszło na zbieractwo, także może zaryzykuję.

Opublikowano

Ja nie zamierzam, niedawno sobie grałem i robiłem zaległe poboczne co mi zostały. Yōtei wejdzie w miarę na świeżo.

Opublikowano

No ja singla grałem w 2021, dodatek i NG+ bez pobocznych.

Opublikowano

Ale kolekcjonerka kijowa i oczywiście brak płyty.

Trzeba liczyć na sklepy, może będą boxy ze steelbokami.

Screenshot_20250424_175833_Gallery.jpg

Opublikowano

@Paolo de Vesir

Chyba tylko cyfra, jakieś pierdoły cyfrowe

PlayStation.Blog
No image preview

Ghost of Yōtei comes to PlayStation 5 on October 2

Learn about Atsu’s journey, plus our Collector’s Edition and Digital Deluxe Edition detailed.