Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Ninja Gaiden 4 -- Platinum Games

Featured Replies

Opublikowano

Właśnie odpalam, jakby mnie długo nie było na forum to się nie martwcie, po prostu przeżywam chwile szczęścia (i pewnie wkurwu :D).

• Odpowiedzi 405
  • Wyświetleń 21,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Wukongowi i RoR bliżej imo do Soulsów, bo ten pieprzony pasek staminy psuje mi obraz slashera. Grając w slashera to ja chcę linkować kombosy i robić cancele a nie patrzeć czy paseczek łaskawie pozwoli

• Ja już mam urlop nagrany, żona wie, że to moje święto, siedzę zamknięty w pokoju i napie#### :D

• Dobra grane bylo do 4 - jestem w misji, która byla pokazana na gamescom (chapter 11) Perfekt parry i dodge to najlepsze co przytrafiło się tej serri od lat! Yakumo to świetna postać pasuje tu jak ul

Opublikowano

69 to chyba dlatego, że się dobrze kojarzy, czy też wersja PC jakaś nie teges?

image.png

Opublikowano

PC Gamer jest jebnięty od dawna. Wersja PC? Sprawdziłem - 120fps, wszystko na max banderasAle to pięknie ŚMIGA

Opublikowano

@Soul , jak różnorodnością lokacji w tej gierce? Nie jestem jakimś turbo fanem serii, niemniej rozważam zakup, jednak odpycha mnie jedna rzecz dosłownie - co nie rzucę okiem na jakieś zwiastuny czy i inne materiały to non stop widać na nich tylko te smutne i sterylne lokacje, puste wręcz - laboratoria & fabryki jakieś (no mniej więcej, wiadomo o co kaman). Odpycha mnie to mocno i wali nudą okrutnie. Nie wiem, może akurat tak trafiam, nie chcę oglądać zbyt dużo (wiadomo czemu), jednak z tego co widziałem do tej pory to straszny meh w tym zakresie. Ty już skończyłeś gierkę - jak to wypada w realu?

Opublikowano

Od 4. rozdziału zaczyna się robić ciekawiej - pojawia się lasek, bramy torii i te wszystkie typowe motywy dla serii. Dalej jeszcze nie dotarłem, ale póki co te sterylne, początkowe lokacje kompletnie mi nie leżą. Nowa broń za to na duży plus, dużo lepiej mi podchodzi niż ta pierwsza. Finishery? Pierwsza klasa! obama

Ale kto wpadł na pomysł, żeby w trakcie walk z bossem ktoś cały czas nawijał? Ustawiłem sobie japoński dubbing dla klimatu, więc nic nie rozumiem lol i muszę czytać napisy, a w tym czasie laska gada i zagłusza ataki bossa... Próbuj tu coś ogarnąć.ermm
No i oczywiście klasyka - MS jak zwykle dał ciała i nie zrobił polskiego tłumaczenia.

Opublikowano

Jezusinku Nazarejski i Matko Bosko Kochano! Kilkanaście dłuuuuugich lat czekania dobiegło wreszcie końca!banderas
JADZIEM Z BAŁAGANEM!!headbanger

19a079baefc67-screenshotUrl.jpg

Opublikowano
3 minuty temu, Kuba0101 napisał(a):

Od 4. rozdziału zaczyna się robić ciekawiej - pojawia się lasek, bramy torii i te wszystkie typowe motywy dla serii. Dalej jeszcze nie dotarłem, ale póki co te sterylne, początkowe lokacje kompletnie mi nie leżą. Nowa broń za to na duży plus, dużo lepiej mi podchodzi niż ta pierwsza. Finishery? Pierwsza klasa! obama

Ale kto wpadł na pomysł, żeby w trakcie walk z bossem ktoś cały czas nawijał? Ustawiłem sobie japoński dubbing dla klimatu, więc nic nie rozumiem lol i muszę czytać napisy, a w tym czasie laska gada i zagłusza ataki bossa... Próbuj tu coś ogarnąć.ermm
No i oczywiście klasyka - MS jak zwykle dał ciała i nie zrobił polskiego tłumaczenia.

No druga broń też mi bardziej leży zdecydowanie. I fajnie, że wkońcu zmienił się krajobraz, bo tak jak po trailerach wiedziałem, że będzie rzyg na ten industrial, to tak też jest xd
Niestety, ja już przełączyłem na ENG dub, bo te momenty, gdzie nawijają podczas walk, albo jakiś zręcznościowych momentów, irytujące. Chociaż troszkę wczutki w postacie i historie by się zdało połapać w tym pierwszym przejściu D

Opublikowano

Niezależnie czy komuś siada ta część to nie da się jej odmówić jednego: dynamika urywa łeb przy samej dupie obama

Opublikowano
19 minut temu, Szermac napisał(a):

Chociaż troszkę wczutki w postacie i historie by się zdało połapać w tym pierwszym przejściu

Historia to pewnie i tak tylko tło. Prawdziwa narracja pisze się ostrzem. D

Opublikowano

Po pierwszym chapterze na normalu i mając bezpośrednie porównanie - w tym roku sobie przeszedłem NG2 - widać, że się nie pierniczą i już od startu jest wymagająco nawet jak na tę serię.

Ale to jest zajebista gra.

Opublikowano

Ktoś mi zasugerował zmianę tych controlsów. Myślę, że jest lepiej.

Zrzut-ekranu-91.png

Opublikowano

Bloodraven on/off to mus.

Trzecia brońka dorwana, jest mocno. System zaczyna się pomału otwierać i pokazywać co tam ma za pazuchą.

Opublikowano

5 chapter zakończony, ale styknie na dziś, bo nocne granie się daje we znaki. Jest świetnie. Jedynie to nie mogę się doczekać Hayabusy. Ciekawe czy będzie jak w domku, bo z Yakumo to jest trochę inna baja.

Opublikowano
3 godziny temu, Bzduras napisał(a):

PC Gamer jest jebnięty od dawna. Wersja PC? Sprawdziłem - 120fps, wszystko na max banderasAle to pięknie ŚMIGA

Jakiego masz kompa :) ? Mam Radeon 7900XT (20GB)/Ryzen7 7700 i 32GB i początek gry (bez włączenia FSR) przy 120 fps to średnio od 55 do 90fps. Tam gdzie był ogień spadało nawet do 35fps :/ Wszystko na maxa w 4K. Włączyłem trening w trakcie gry i tam było od 54 do ponad 60fps. Wiadomo FSR nastawiony na płynność pomógł. Jak będzie później, czas pokaże :) Tak na szybko włączyłem. Kilkanaście minut grania. Dopiero w weekend się "na poważnie zabiorę:" :)

Opublikowano
1 minutę temu, Alastor84 napisał(a):

Jakiego masz kompa :) ? Mam Radeon 7900XT (20GB)/Ryzen7 7700 i 32GB i początek gry (bez włączenia FSR) przy 120 fps to średnio od 55 do 90fps. Tam gdzie był ogień spadało nawet do 35fps :/ Wszystko na maxa w 4K.

R7 5700x, 32GB RAM i 5060 Ti 16GB, DLSS włączony i jazda, ale w 1440p - tu może być różnica.

Opublikowano
2 godziny temu, Amer napisał(a):

@Soul , jak różnorodnością lokacji w tej gierce? Nie jestem jakimś turbo fanem serii, niemniej rozważam zakup, jednak odpycha mnie jedna rzecz dosłownie - co nie rzucę okiem na jakieś zwiastuny czy i inne materiały to non stop widać na nich tylko te smutne i sterylne lokacje, puste wręcz - laboratoria & fabryki jakieś (no mniej więcej, wiadomo o co kaman). Odpycha mnie to mocno i wali nudą okrutnie. Nie wiem, może akurat tak trafiam, nie chcę oglądać zbyt dużo (wiadomo czemu), jednak z tego co widziałem do tej pory to straszny meh w tym zakresie. Ty już skończyłeś gierkę - jak to wypada w realu?

Polecam obejrzeć moją recenzję na YT - jest tak jak zawsze było w NG - nie wiele da się zniszczyć.

W NG4 jest mocno Cyberpunkowo/futurystycznie - ale spokojnie jest wioska w górach jest kraina yokai i najważniejsze jest pierońsko dobry gameplay okrszony świetnym soundtrackiem ja tam jestem kontent.

Opublikowano

Jak ktoś jest jeszcze niezdecydowany i rzyga niebieskimi materiałami pokazywanymi przed premierą z tego Tokyo to polecam launch trailer, robi dużo lepszą robotę niż te wszystkie ich chujowe materiały

Opublikowano

Obiecałem sobie, że póki nie przejdę dwa razy nie będę pisał wrażeń, także jedna wada tylko która mega irytuje - ta jebana poświata rodem z gier z 7 generacji jak się na mało HP. Można tak dużo rzeczy wyłączyć czy też zmienić, nawet automatyczne wyłączenie cutscenek ustawić czy kolor skrzynek, a tego nie ma. Zbrodnia.

Opublikowano
1 godzinę temu, Bzduras napisał(a):

Niezależnie czy komuś siada ta część to nie da się jej odmówić jednego: dynamika urywa łeb przy samej dupie obama

Zauważyłem, że jak już komuś nie siada, to główie ultrasom Ninja Gaiden, którzy nie potrafią zaakceptować zmian. Czy to rozumiem? Jasne. Czy sam się z tym zgadzam? Ani trochę, mimo że pierwsze dwa Gaideny uwielbiam.

Jestem po pierwszym etapie i czuć tu 100% stylu Platinum Games. Przepotężna dynamika, mnóstwo błysków i efektów, masa malutkich mechanik (UT, Berserk, Bloodraven, perfekcyjny unik, perfekcyjny blok, egzekucje itp itd etc), które składają się na prawdziwy slasherowy kombajn. Jak wyskoczył pierwszy boss i odpaliła się muzyka z wokalem, to od razu skojarzyło mi się z Metal Gear Rising i już wiedziałem, że jestem w domu.

Do tego wszystkiego mamy cycuchy, zjeżdżanie na szynach niczym pewnien lombax i nowego protagonistę, który nie jest cwelem jak Raiden albo mutantem jak Abby, tylko naprawdę spoko wpasowuje się w to uniwersum i sądzę, że godnie zastąpi Ryu. Próbuję się do czegoś doczepić, ale poza kiepskimi lokacjami nic mi nie przychodzi do głowy, nawet poziom trudności jest potężnie wywindowany, a nie znerfiony pod żółtodziobów, już na normal potrafi być ciężko. Rozumiem, że nie każdemu musi przypaść do gustu styl Platynowych, ale kurwa nikt mi nie powie, że to nie jest dobry slasher.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Jestem rozczarowany że jeszcze nie masz platyny Josh. Co to ma być [

Opublikowano

Ej, dopiero odpaliłem. Daj mi jeszcze z 15 minut.