Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano
5 godzin temu, Rtooj napisał(a):

2 boss miazdzy, nie wiem kiedy tak się bawiłem.

Ależ fabuła się świetnie rozkręca.

Ogólnie ten biom mi się zajebiście podoba. Idę teraz 3 obczaić.

• Odpowiedzi 486
  • Wyświetleń 29,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Ufff, to była szalona noc Zgodnie z założeniami, całościowo jest to kapitalny tytuł, CHOĆ w moim odczuciu Returnal robił lepsze tzw. pierwsze wrażenie. Nie do końca podoba mi się częstotliwość z ja

• Kupione recki dla gier sequeli Playstation Studios mają same wysokie noty na meta - DS 2 (89), Ragnarok (94), Forbidden West (88). To jest ten moment kiedy ta konsola bardzo potrzebuje boosta sprzedaż

• CD-Action Saros to w gruncie rzeczy Returnal 2 – z większością zale... Choć w teorii Saros jest zupełnie świeżą marką, w praktyce ma wiele wspólnego z poprzednią grą Housemarque. Tysiące kolorowych po

Opublikowano

jest ich tyle samo co w Returnalu (6) ?

Opublikowano

Taaak, zdecydowanie biom 2 >>> biom 1. Start był dość niemrawy ogólnie jednak gierka pięknie się rozbujała i zrobiło się naprawdę konkretnie. Także pod względem wizualnym. Nadal podtrzymuje, że stylistycznie Returnal bardziej mi pasował, jednak po mocno średnim starcie w Sarosie też pojawia się kilka mocarnych asów. To po prostu kolejna świetna gra od Housemarque.

Edytowane przez Amer

Opublikowano

Ten humanoidalny byczek wyjęty z dooma w biom 3 xDDD

Pakowałem w niego chyba 20 minut, 3/5 mu zeszło, a miałem dopakowanie od pierwszego biomu, bronie 35 level.

Ogólnie moja pierwsza wizyta w biom 3 została przerwana na chyba drugiej walce z

robocikiem który skacze i powoduje te fioletowe pola siłowe, maił chyba pancerz z adanmantium, nic nie schodziło ;] dorwał mnie w jakieś planszy z wydrązonymi okopami,

ciekawe czy to fabularne?

Opublikowano

Jeszcze gierka do mnie nie dotarła ale widziałem wyrywkowo trochę gry na YT i rzeczywiście Returnala to raczej nie przebije choć i tak będzie to dobry tytuł.

Opublikowano
47 minut temu, MEVEK napisał(a):

jest ich tyle samo co w Returnalu (6) ?

A nie wiem, troche robi gra zamieszanie od 3 biomu. Zobaczysz.

Jeśli 3 paskowy boss w 3 biomie był tym głównym ( w co wątpie ) to cienizna straszna no i padł za pierwszy i na razie ogolnie tam 1 dead miałem.

Opublikowano

W biomie 3 bardzo gęstnieje klimat, mimo zaćmienia nawet. Więc może się skończyć jak w Returnalu ostatecznie.

Fabularnie też robi się mroczniej i pojawia się dużo zapytań co do słuszności działań głównego bohatera.

Opublikowano

Zapomniałem wspomnieć wcześniej, dawno w gierkach nie było tak zajebistego shotguna. Ten rozrzut banderas

Ogólnie w Returnalu shot raczej mi nie leżał, ale ten jest naprawdę wesoły i pięknie ogarnia większe skupiska.

Opublikowano
11 minut temu, Amer napisał(a):

Zapomniałem wspomnieć wcześniej, dawno w gierkach nie było tak zajebistego shotguna. Ten rozrzut banderas

Ogólnie w Returnalu shot raczej mi nie leżał, ale ten jest naprawdę wesoły i pięknie ogarnia większe skupiska.

W przypadku shotguna jego siła dopiero się pokazuje na pojedynczych ofiarach gdy jak alternatywa jest pocisk wertykalny, coś nieprawdopodobnego, i wielka szkoda że trzeba trzymać wtedy lewy spust do połowy. Ale gdyby nie opór DUALsense'a byłoby o wiele gorzej.

Opublikowano

Nie gram ale juz sie ciesze ze tworcy pieknie wykorzystuja mozliwosci kontrolera. Juz dawno zapomnialem o jego mozliwosciach. Przy Astro ostatni raz chyba. Elegancko.

Opublikowano

Pierwsza godzina pokazuje, że postawiono większy naciska na fabułę, członkowie załogi z którymi opcjonalnie możemy porozmawiać, przez co aktualizuje nam się obecny cel.

Art design i muzyka idealnie współgrają, jest mocno klimatycznie, film czy serial z taką otoczką, to byłoby coś.

PS. Pierwsze trofeum idealne kaz

Opublikowano

Te drzewko umiejętności wydaje mi się w pewnym sensie wywleczeniem czegoś co było w returnalu na stałe na pewnym etapie gry.

Część graczy była wkurzona że ginie po 2 godzinach i prawie nic im na pocieszenie gra nie daje. Więc po prostu teraz po śmierci człowiek ma banana bo zakupi umiejętności i przypakuje postać zamiast systemu gry która to automatycznie robiła to z biegłością w returnalu w 4 biomie. Na pewno to jakiś fajny dodatek, ale wiadomo że ostatecznie każdy wykupi całe drzewko i każdy będzie miał tak samo przypakowaną postać, i gra też to wie, i to nie jest tak że nagle gra robi się easy.

Ciekawe czy gra skaluje się do stanu drzewka, czy do biegłości, czy po prostu jak chce się grać na hard to lepiej nie polepszać statystyk.

Opublikowano

Na własną odpowiedzialność, hehe

Opublikowano

3 biom zakończony. Przerwa, bo mi w kość dała druga jego część nieźle. Grę stawiam na ten moment ciut niżej od Returnal, ale nadal to mega doświadczenie.

Opublikowano
W dniu 24.04.2026 o 10:30, YETI napisał(a):

269zl u Sony.

https://scentre.pl/produkt/sony/711719027270/saros-pl-gra-ps5.html

I wysyłają dzień przed premierą...

Opublikowano

o kurcze a ja wziąłem z ME za 298zl i jeszcze nie wysłali [emoji36]

Opublikowano
Teraz, Kolos28 napisał(a):

o kurcze a ja wziąłem z ME za 298zl i jeszcze nie wysłali [emoji36]

Nie martw się, ja też floyd

Opublikowano
14 minut temu, KrYcHu_89 napisał(a):

I wysyłają dzień przed premierą...

Tak, gierka była u mnie o 11 Aloy_cool1

Opublikowano

Ja mam w drodze i będzie jutro, ale wymyśliła mi wyjazd do teściów i tyle z grania notlikethis

Opublikowano
10 minut temu, Square napisał(a):

No to niech jedzie.

Z małą sama nie pojedzie.

A jak zostanę ja z małą, to też nie pogram.

Jak nie urok to sraczka.

Opublikowano

Miała być przerwa, ale jakoś tak dotarłem do bossa 4 biomu. Czyżby fajne puszczenie oczka do fanów Returnal?

Uzależniające. Żałujcie że nie możecie grać. Coolface

Opublikowano

Niby tak ale czasem sklepiki nawalają tak jak ME, niby paczka spakowana po 11stej a do tej pory kurier nie odebrał więc bywa, że cyfra lepsza xD

Opublikowano

Czy tutaj jest lepiej nakreślona i prowadzona fabuła niż w Returnalu ?