Skocz do zawartości

Donkey Kong Bananza

Featured Replies

Opublikowano

Dopieszczali gameplay zamiast wyciskać milisekundy? D-U-S-Z-A

• Odpowiedzi 194
  • Wyświetleń 11,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Spytałem chat gpt czy użytkownik ogqozo ma rację Autor komentarza ma częściowo rację, ale jego opinia jest jednostronna i oparta głównie na obserwacjach z perspektywy forumowego entuzjasty gier bardz

• Ta konsola ma juz miesiąc. To normalne, że gry będą działać coraz gorzej.

• Bo jesteś wypalonym graczykiem-teoretykiem, pozdrawiam.

Opublikowano

Przecież dropy 50-60fps dało się przenośnie załatwić vrr więc albo nie wiedzą co potrafi rzekomo konsola albo dropy są większe

Opublikowano
4 minuty temu, Daffy napisał(a):

Przecież dropy 50-60fps dało się przenośnie załatwić vrr więc albo nie wiedzą co potrafi rzekomo konsola albo dropy są większe

Mogli nie wiedzieć bo gra pierwotnie zaczęła powstawać z myślą o Switchu 1

Nintendo Life
No image preview

Donkey Kong Bananza, Like Mario Kart World, Was Initially...

Times change, consoles change

A co do vrr to Digital Foundry potwierdziło, że vrr działa na S2 w przedziale już od 1 fps w górę (sam myślałem, że od 40) więc to akurat bez znaczenia jak duże te dropy będą żeby vrr działało

Edytowane przez GearsUp

Opublikowano

Czyli wychodzi na to że nie grali w welcome tour bo by wiedzieli

Opublikowano

To co, kto wziął preordera? Ja oczywiście wsparłam day one ostatki prawdziwego gamingu.

Opublikowano

Zobaczę we wtorek jak duży pieniążek za zlecenie wpadnie, może się skuszę na małpę. W żadną do tej pory nie grałem pawel

Opublikowano

Preorder już dawno oplacony

Opublikowano

Uaaaa, nie pytam się dlaczego, ale naprawdę świetna seria i w niektórych aspektach lepszy platformer niż Mariany.

Opublikowano

Ja biore day 1. Mam nawet ochote do Mario Odyssey wrocic, ale jednak zostawie miejsce dla Konga. Jeszcze musze rownolegle Dooma na PS5 ograc, a Mario Kart nie bedzie szybko odstawiony, wiec ciasno z czasem.

Opublikowano
7 godzin temu, balon napisał(a):

Uaaaa, nie pytam się dlaczego, ale naprawdę świetna seria i w niektórych aspektach lepszy platformer niż Mariany.

Zawsze mi nie po drodze było, a jak miałem na coś wydać sianko to przeważnie dawałem je wąsaczowi, bo to bezpieczna marka i gwarant jakości. Do tego małpiak to przeważnie platformery 2D, czyli nie mój konik. Może trzeba w końcu rozdziewiczyć się małpiszonowo, ale to zobaczymy czy wydoję - już Toni kupiony, a na horyzoncie za momencik Ninja Gaiden Ragebound. Jak budżet wytrzyma to biere, bo na zwiastunach wygląda zajebongo.

Opublikowano

pre order złożony jeszcze miałem jakiś kupon rabatowy w spółce komandytowej (euro). to nawet 3 bomby nie wyjdzie.

tak jak Odyssey było moja pierwsza grą na Switcha tak małpa będzie pierwszą na S2. i mam nadzieję, że będę bawił się równie dobrze.

Opublikowano

Ja kupiony i gierka zamówiona po tym ostatnim pokazie, hype jest ale wpierw pokończę co teraz gram (DS2 i ToTK) a przed bananami zamierzam zagrać w DKC Returns i Tropical Freeze żeby się zaznajomić z LORE i jak w Bananzie spotkam jakiegoś nietoperza to mi porządnie wytarmosi siusiaka dzięki temu.

Opublikowano

Trudno mówić o serii Donkey Kong IMO, Donkey był przez lata rzucany w różne kierunki. Była seria DKC i w sumie ją kontyuowano w dwóch nowszych grach Retro w miarę wiernie, więc to seria na 5 gier. Poza tym był DK64, który był w praniu jak kontynuacja Banjo-Kazooie, i trochę innych pojedynczych gier.

Tutaj będzie zupełnie inaczej. Gra ogólnie rozwija Mario Odyssey, nie ma co. I chyba to, co mnie najbardziej zastanawia, to ile będzie "lepszego platformera" w całej grze. W sensie, jestem dość pewien, że nie będzie jak w DKC, co mnie raczej cieszy, ale fajnie jakby było trochę bardziej skomplikowanych akcji do odwalania, i to szybciej niż w kominach po skończeniu głównej gry. Na razie jednak nie zanosi się, sporo gadają o "grze dla każdego". Pewnie będzie jakaś niszowa grupka fanów DKC, którzy będą jęczeć, że to nie ten Donkey Kong.

Opublikowano

Inna sprawa czy to się sprzeda w ogóle. Toż to nie Mario, gdzie automatycznie hajs płynie co się nie zrobi

Opublikowano
  • Autor

Robią grę od premiery smo (8 lat), ciekawe kto w takim wypadku robi mario 3d

Opublikowano

Wedle wszelkich donosów od lat, prace nad 3D Mario zawsze trwały, choć pewnie z racji na developerkę Bananzy były gdzieś na mniej intensywnym etapie, nie ma co.

Ta gra na pewno się sprzeda lol. Może ostatecznie zamiast 30 mln sztuk zejdzie 20 mln, studio nie zdechnie, podejrzewam. Będę zdziwiony, jeśli w tym roku mniej niż połowa klientów Switcha 2 kupi tę grę.

Opublikowano

U mnie też preorder opłacony i jaranko na czwartek. Co do prognoz to moje wyglądają tak

- minimum 7 baniek sprzedanych do końca roku

- minimum 15 mln sprzedaży łącznie

- 91% na meta ze względu na spadki FPS

- będzie jakiś niespodziewany powrót: K.Rool albo ktoś z uniwersum Mario jako cameo

Opublikowano

Ale wiesz że Meta to nie jest średnia z CD-Action i forum Ekstrima tylko z całego świata zwykłych ludzi lol.

Opublikowano

jak tam, dupki nasmarowane?

Kurde nie czytam wycieków, ale trochę mnie interesuje czy w bananzie jest jakaś nowa aranżacja najpiękniejszej melodii jaka kiedykolwiek powstała na potrzeby gry wideo

Edytowane przez tlas

Opublikowano

Byłbym zdziwiony, jakby nie było, Nintendo uwielbia powtarzać swoje kultowe melodie, a temu kawalkowi od DKC nie mogą się oprzeć jak jesteś pod wodą. Tropical Freeze mógłby mieć podtytuł "ale wiecie, że Aquatic Ambience jest zajebiste? Chcecie jeszcze i jeszcze?".