Skocz do zawartości

Nintendo Switch 2, preorder i ogólna szajba :]

Featured Replies

Opublikowano
  • Autor

Ale uki chce mieć normalną oficjalną cene konsoli w Polsce a nie obniżke. Bo teraz płacimy 200zł za bycie polakami

• Odpowiedzi 814
  • Wyświetleń 62,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Przepraszam że tak bezpośrednio, ale niesamowity z ciebie facet.

• Co ty pierdolisz randomie, x-com to jedna z najlepszych gier turowych!

• Jest 8:30. Paczka została wydana do doręczenia już ponad godzinę temu. Dzwonię na infolinię Inpostu i mówię babce, że w tej paczce jest nowe Nintendo i to jest skandal, że jest tak długo przetrzymywan

Opublikowano

Uki hacjendę 300M2 z widokiem na pasmo górskie stawia, ma w dupie jakieś 200zł.

Opublikowano

200m, a dwa przelicznik jest krzywdzący i siłą rzeczy spadnie jak się sytuacja uspokoi. Oledy też latały po 1999 zł w Polskich sklepach i jak dostępność się uspokoiła to ceny spadły.

Opublikowano

Fajne zestawienie etui:

Łowcy Gier
No image preview

Przegląd promocji na etui, folie, szkła Nintendo Switch 2...

Łowcy, jeśli chcecie zabezpieczyć ekran swojej nowej konsoli Nintendo Switch 2, warto zaopatrzyć się w folie lub szkła ochronne, które są już szeroko

Ja zamawiam to:

https://www.amazon.pl/tomtoc-Nintendo-ochronny-przeno%C5%9Bny-oryginalnym/dp/B0DT48LYLP?tag=lowcygier05-21

Mega mi się sprawdza do Switcha 1, o wiele lepsza jakość niż oryginalne etui.

Opublikowano

Ja poczekam na testy, jak się będzie tak samo beznadziejnie grało jak na 1 switchu to znowu trzeba będzie kupić większe etui które pomieści te większe gripy firm 3ich.

Opublikowano

Każdy może zamawiać już w Nintendo Store, trzeba jedynie mieć na koncie aktywną płatną wersję któregoś abonamentu online. Cena sugerowana, darmowa wysyłka. Trzeba się jednak liczyć, że pewnie nie dojdzie na premierę.

Opublikowano

No ciekawe jak to schodzi. Ja obstawiałem, że pierwszy rzut elegancko rozejdzie się w kilka godzina a tym czasem nawet dzisiaj można kupić bez żadnego problemu.

Opublikowano
3 godziny temu, wrog napisał(a):

Każdy może zamawiać już w Nintendo Store, trzeba jedynie mieć na koncie aktywną płatną wersję któregoś abonamentu online. Cena sugerowana, darmowa wysyłka. Trzeba się jednak liczyć, że pewnie nie dojdzie na premierę.

W Nintendo Store sa 2 lata gwarancji jak u nas?

Opublikowano

O i to jest bardzo dobra informacja...na stronie Nintendo goły Switch 2 kosztuje 470 euro, więc wychodzi idealnie 2000zł, a nie 2200zł z podatkiem za bycie Polakiem

Opublikowano

Wiadomo jakim kurierem Nintendo Store wysyła konsole? W zamówieniu nie da się zmienić adresu dostawy (albo nie zauważyłem) i będę musiał jakoś to ogarnąć.

Opublikowano
6 minut temu, wrog napisał(a):

Dwa zamówienia od nich dostałem DPD.

No i legancko, DPD można łatwo przekierować.

Opublikowano

TL;DR mam preorder na Switcha, którego nie potrzebuję, ponieważ mam FOMO

Cały czas się biję z myślami. Spodobał mi się hardware na prezentacji (tylko OLEDa szkoda), ale z racji na polską cenę z dupy i cyrk z dostępnością (PTSD z premiery PS5) nie zamówiłem. Potem cały czas widziałem oferty pojawiające się na Pepperze i nie zamówiłem. Nie potrzebne mi to. Ale że koledzy polowali, to z ciekawości sobie sprawdzałem ręcznie na różnych Amazonach. I pewnego dnia trafił się bundle z MK w hiszpańskim Amazonie w takiej cenie jak u nas goły. Nie wiem po co i dlaczego złożyłem zamówienie. Ja nawet nie zamierzam grać w Mario Kart, bo to jest dla mnie fajna gra imprezowa i tylko tyle. Potem pojawił się preorder w oficjalnym Nintendo Store, ale cały czas byłem przekonany, że trzeba mieć NSO od roku, a ja anulowałem swoje członkostwo pół roku temu. Kolega mnie uświadomił, że takie zasady to w USA są (były?), a u nas normalnie po ludzku każdy człowiek z kontem Nintendo może sobie złożyć jedno zamówienie. No to złożyłem na golasa i anulowałem preorder z MK z Amazonu.

I cały czas się zastanawiam po co ja to zamówienie złożyłem. Mam Steam Decka OLED, mam ROG Ally, mam Switcha OLED. Tytuł startowy to Mario Kart i płatny upgrade do BotW. Ja nawet nie lubię BotW (przepraszam, nie siadło mi, wolę Zeldy w starej formule). Inne gry z mojej wishlisty wyszły czy wychodzą też na PC, więc mogę je ograć na SD/Ally. Jedynie upgrade dla Xenoblade Chronicles X byłby dla mnie system sellerem. Cały czas mnie gryzie to, że w grze znaleziono zaszyty tryb 60fps, który nie działa i aż krzyczy SWITCH 2, ale Nintendo milczy, żeby gra się sprzedawała na starej platformie. I nie wiadomo czy jakiś upgrade faktycznie wyjdzie czy nie, a jeśli tak, to kiedy.

Cyberpunka to ja ograłem na GFN w wysokich ustawieniach i 60 klatkach. Switch 2 będzie super platformą do ogrywania gier z zeszłej generacji w potato mode dla ludzi, którzy przespali całą generację (bo np mają tylko Switcha).

Opublikowano
34 minuty temu, DarkStar napisał(a):

TL;DR mam preorder na Switcha, którego nie potrzebuję, ponieważ mam FOMO

Cały czas się biję z myślami. Spodobał mi się hardware na prezentacji (tylko OLEDa szkoda), ale z racji na polską cenę z dupy i cyrk z dostępnością (PTSD z premiery PS5) nie zamówiłem. Potem cały czas widziałem oferty pojawiające się na Pepperze i nie zamówiłem. Nie potrzebne mi to. Ale że koledzy polowali, to z ciekawości sobie sprawdzałem ręcznie na różnych Amazonach. I pewnego dnia trafił się bundle z MK w hiszpańskim Amazonie w takiej cenie jak u nas goły. Nie wiem po co i dlaczego złożyłem zamówienie. Ja nawet nie zamierzam grać w Mario Kart, bo to jest dla mnie fajna gra imprezowa i tylko tyle. Potem pojawił się preorder w oficjalnym Nintendo Store, ale cały czas byłem przekonany, że trzeba mieć NSO od roku, a ja anulowałem swoje członkostwo pół roku temu. Kolega mnie uświadomił, że takie zasady to w USA są (były?), a u nas normalnie po ludzku każdy człowiek z kontem Nintendo może sobie złożyć jedno zamówienie. No to złożyłem na golasa i anulowałem preorder z MK z Amazonu.

I cały czas się zastanawiam po co ja to zamówienie złożyłem. Mam Steam Decka OLED, mam ROG Ally, mam Switcha OLED. Tytuł startowy to Mario Kart i płatny upgrade do BotW. Ja nawet nie lubię BotW (przepraszam, nie siadło mi, wolę Zeldy w starej formule). Inne gry z mojej wishlisty wyszły czy wychodzą też na PC, więc mogę je ograć na SD/Ally. Jedynie upgrade dla Xenoblade Chronicles X byłby dla mnie system sellerem. Cały czas mnie gryzie to, że w grze znaleziono zaszyty tryb 60fps, który nie działa i aż krzyczy SWITCH 2, ale Nintendo milczy, żeby gra się sprzedawała na starej platformie. I nie wiadomo czy jakiś upgrade faktycznie wyjdzie czy nie, a jeśli tak, to kiedy.

Cyberpunka to ja ograłem na GFN w wysokich ustawieniach i 60 klatkach. Switch 2 będzie super platformą do ogrywania gier z zeszłej generacji w potato mode dla ludzi, którzy przespali całą generację (bo np mają tylko Switcha).

Mam to samo :(

Opublikowano

Gdyby oprócz Karta dali jeszcze Małpę i Metroida day1 to inaczej by to wyglądało. Aktualnie zero hajpiku, sprzęt zamówiony na zasadzie odruchu.

Opublikowano

Brzmi smutno chłopaki. Trzymam kciuki zebyscie sie z tego FOMO wyleczyli. BTW ktoś słyszał plotki ile tego na PL mają rzucić? Sklepy nadal lajtowo przyjmują zamowienia z tego co widzę a niby każdy nie chce przyjąć za duzo zeby później nie było problemów.

Opublikowano

Ja początkiem roku sprzedałem OLED za 1000 zeta, gry zostały, więc robię upgrade do Switch 2 za kolejne 1000 zeta. Całkiem sensownie to wyszło. MKW do Małpy styknie. Później się rozkręci. A sprzęt sam w sobie jest naprawdę zacny IMHO, więc czekam cierpliwie na premierę.

Opublikowano
8 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Brzmi smutno chłopaki. Trzymam kciuki zebyscie sie z tego FOMO wyleczyli.

Tego posta napisałem właściwie po tym jak wszedłem dziś rano na Nintendo Store żeby anulować preorder i się okazało, że nie można jak na Amazonie kliknąć przycisku, tylko trzeba się z supportem skontaktować. :/ Niby jest strona internetowa, niby można składać zamówienia online i płacić kartą, ale jak chcesz anulować, to witamy w XIX wieku i proszę o telegram do supportu. Nie wiem czy to jest celowe, żeby postawić przeszkodę i dać czas na ponowne przemyślenie decyzji, czy budżet dla IT był za mały czy po prostu "Japonia".

Przynajmniej wg informacji na stronie zwroty są darmowe, mam nadzieję, że z Polski również. Oczywiście, żeby zwrócić zakupiony produkt... trzeba skontaktować się z supportem D

6 minut temu, Kris77 napisał(a):

Ja początkiem roku sprzedałem OLED za 1000 zeta, gry zostały, więc robię upgrade do Switch 2 za kolejne 1000 zeta.

To jest dobry plan i sam bym tak zrobił gdyby Switch 2 miał OLEDa :( Ja mam w backlogu jeszcze takie gry jak Trails from Zero i Trails to Azure, które już na S1 działają w 60 klatkach, więc na kij mi w to grać na LCD na S2. Generalnie brakuje mi informacji odnośnie wstecznej kompatybilności, zakładam, że gry będą musiały dostać specjalną łatkę od dewelopera, tak jak na Xboksie i PlayStation, więc jak jakieś Pokemony się krztuszą na S1, to na S2 będzie tak samo -- czyli inaczej niż na PC gdzie przesiadając się na jakiegoś nowszego handheld PC można po prostu ustawić suwaki wyżej i brute forcem zmusić grę do płynniejszego działania.

Ja wiem, że niektórzy uważają, że umieranie na OLEDowym wzgórzu to jakaś fanaberia i głupota. Sam się starałem przekonać do tego, że ekran IPS w ROG Ally jest tak dobry, że nie potrzebuję OLEDa. Tylko że po pół roku za każdym razem jak odpalam coś na Decku (w szczególności tę samą grę), to widzę dużą różnicę na korzyść OLEDa. Ot, chociażby streamuję sobie teraz Jedi Survivor z Xboksa -- na Rogalu menu jest szare, szare są cienie w jaskiniach, etc. Na Decku piękna, głęboka czerń i niesamowity kontrast.

Opublikowano

Jak ktoś nie lubi gier Nintendo to ja nie wiem po co mu Switch.

Sprzęt nie będzie premium, multiplatformy AAA będą działać chujowo. Nintendo jak każde korpo jest pazerne. To wszystko są oczywistości.

Jednak tylko tu zagram w Mario Karta, Metroida, nową małpę wub czy Mariana i po to ten sprzęt kupuję.

Opublikowano
8 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Sprzęt nie będzie premium

Nintendo jak każde korpo jest pazerne

W tej cenie nie znajdziesz lepszego sprzętu przenośnego.

9 minut temu, Ukukuki napisał(a):

multiplatformy AAA będą działać chujowo

Chujowo czyli rozumiem gorzej od SD, którego każdy chwali za działanie gier. Poczekajmy na porównania, wtedy będzie można powiedzieć coś więcej

Opublikowano

Nintendo raczej dostarczy spora ilosc sprzetu, bo w UK kraju skalperow mozna sobie na lajcie jeszcze golasa zamowic.

Opublikowano
16 minut temu, GearsUp napisał(a):

Chujowo czyli rozumiem gorzej od SD, którego każdy chwali za działanie gier. Poczekajmy na porównania, wtedy będzie można powiedzieć coś więcej

Nawet jak będą działać lepiej to nie jest to dla mnie. Wolę gierki AAA odpalać na dużych sprzętach a nie w 30 klatkach z detalami na low/medium i to przy dobrej optymalizacji. I nie istotne czy to będzie SD czy Switch 2 bo mam wywalone na wojny platform, interesują mnie same gry.

17 minut temu, GearsUp napisał(a):

W tej cenie nie znajdziesz lepszego sprzętu przenośnego.

Co nie zmienia tego ,że nie będzie to sprzęt premium.

Opublikowano

Wolę gierki AAA odpalać na dużych sprzętach a nie w 30 klatkach z detalami na low/medium i to przy dobrej optymalizacji.

Wiele gier nadaje sie do grania przenosnego. Nie chodzi tylko o gry AAA. Jest i bedzie masa mniejszych gier, w tym AA, ktore fajnie czasami ogrywac przenosnie. Roznica graficzna w tych grach juz nie bedzie tak duza. Tak wiec nadal mozesz omijac gry Nintendo i sporo grac na Switchu 2 w dobrej jakosci.

Opublikowano
10 minut temu, Ukukuki napisał(a):

Co nie zmienia tego ,że nie będzie to sprzęt premium.

DLA CIEBIE to nie będzie sprzęt premium.

DLA MNIE jako jedyna konsola/handheld posiadająca DLSSa będzie sprzętem premium.