Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

W sumie to nie wiadomo co się z nią dzieje od czasu RE6 (o ile on jest w ogóle jeszcze w canonie), równie dobrze mogła nawet zginąć frog (byłby wątek do kolejnej gry z nim).

Ale jeżeli to faktycznie wedding ring, to nie widzę opcji żeby był to ktokolwiek inny (chyba że jakaś zupełnie nowa postać), bo shippowanie go z Claire ma tyle samo sensu co Barrego z Jill.

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Wyświetleń 84,9 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Bzduras
    Bzduras

Opublikowano

Nie no wiadomo, z Claire to by miało zero sensu, tyle razy co występowali razem (RE2, Degeneration, Infinite Darkness, Death Island) i nigdy nie było między nimi żadnej chemii, ani jeden fan RE by nie kupił tego bullshitu. Serce mówi, że najbardziej by pasował do Ady, no ale z jej historią ciężko byłoby o oficjalny związek, poza tym jakoś nie potrafię sobie wyobrazić takiej femme fatale na ślubnym kobiercu, raczej nie jej styl. Za to Hunnigan Leon podrywał w of RE4, więc kto wie, może wyszło z tego coś więcej.

Opublikowano

Obecnie na Twitterze popularny jest trend z wymyślaniem jednolinijkowców gdyby Leon był bohaterem innych gier.

Opublikowano
2 godziny temu, Josh napisał(a):

Agent pracujący dla rządu USA z związku małżeńskim z terrorystką, która zbierała wirusy i pasożyty dla Weskera, żeby ten mógł rozpierdolić cały świat? Kurcze, ciężko mi to sobie wyobrazić.

Bo logika zawsze była mocną stroną fabuły tej serii reggie

Opublikowano
  • Autor

Drugie przejście na easy zaliczone ze wszystkimi znajdzkami, wystarczyło na nieskonczone ammo i jakies bronie. Chyba sprobuje zrobic teraz to przejscie ponizej 4h, jak sie uda, to potem insanity i pierwsza platyna w serii.

Opublikowano

Nie wiem jak z grywalnością przy czymś takim, ale wygląda fantastycznie

Niech te chuye zrobią w końcu jakiś spinoff z taką kamerą

Opublikowano

Do wyzwania największa zagadka, można za to dostać 20k. Są poradniki na youtubie jak to zrobić, bo sam tego nie dasz rady i w życiu byś się nie domyślił, jak to zrobić.

Opublikowano

Ktoś już przeszedł ileś tam razy i może stwierdzić, że to najlepsza odsłona? Nie ukrywam, że w gierkach poza grywalnością dla mnie narracja też musi robić, a tutaj ilość przerywników i ich jakość powala. Świetnie jest to wyreżyserowane, bardzo filmowo.

Opublikowano

Nie jest to najlepsza odsłona, a co do narracyjnych głupot jest najlepiej w historii więc powinieneś być zadowolony

Opublikowano

Pytam ogólnie jak to u was wygląda w kwestii miejsca na podium, ja już trzecie przejście robię, więc zadowolony to mało powiedziane.

Opublikowano

U mnie musi poleżeć w mózgu z rok ta gra i wtedy moge ją gdzieś ustawiać w rankingu. Na ten moment dalej podtrzymuje że to najlepsza NOWA odsłona od czasu og re4. Remake dwójki i 4ki stawiam wyżej, tak samo kilka starszych odsłon no ale i tak petarda

Opublikowano

No ja dałbym RE9 do top 3. Pierwsze miejsce RE2R, drugie RE4R i na trzecim RE9. Wcześniej miałem RE7 na trzeciej pozycji, ale RE9 to dużo lepsza gra pod każdym względem, więc musiało dojść do podmianki.

Opublikowano
  • Autor

U mnie RE9 na drugim miejscu za RE2R, ale jeszcze nie grałem w takie sztosy jak RE0, RE6 i Code Veronica.

To insanity może być ciężkie nawet z nieskończoną amunicją, już się boję walki z komandosami i

Hunkiem

Opublikowano
  • Autor

Itemy już widzę, że w innych miejscach.

Opublikowano
12 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Serio, co by im szkodziło wypuścić chociaż jakiś mały spinoff ze śmiesznym budżetem w takim stylu, skoro co kilka lat i tak wywalają hajs na jakieś kiepskie multiplayerówki? Nazwaliby to Revelations 3 albo Gaiden 2, mieliby okazję w końcu wcisnąć do gry jakąś zaniedbywaną postać (Jill? Claire? Rebekę?) i pewnie zarobiliby niewiele mniej niż na Requiem. Może kiedyś się doczekamy...

8 godzin temu, Uzytnik30 napisał(a):

Ktoś już przeszedł ileś tam razy i może stwierdzić, że to najlepsza odsłona? Nie ukrywam, że w gierkach poza grywalnością dla mnie narracja też musi robić, a tutaj ilość przerywników i ich jakość powala. Świetnie jest to wyreżyserowane, bardzo filmowo.

Skończone około 30 razy i pewnie jeszcze na tym nie koniec. Tak jak większość, stawiam zaraz za RE2 i RE4 i chyba na równi z remakiem pierwszej części. Tym razem Capcomowi udało się zrobić to na czym polegli przy okazji RE6: zrobili Residenta dla każdego. Sekcje Grace to najlepsze co miał do zaoferowania RE2R, a Leon to wypisz-wymaluj RE4R, tylko zamiast stukniętych wsioków mamy zombie, a więc najlepsza konfiguracja z możliwych. Klimat, różnorodnośc gameplayu, walki z bossami (tak, mi się bardzo podobały), fabuła która dla fanów serii jest spełnieniem marzeń, konkretny - ale nie przegięty - czas gry, cliffhanger zapowiadający kolejne wydarzenia, chyba tylko seksownego dupska Ady zabrakło do pełni szczęścia. Dla mnie GOTY i absolutnie kompletne Residentowe doznanie.

Opublikowano

6 godzin temu, Shen napisał(a):

To insanity może być ciężkie nawet z nieskończoną amunicją, już się boję walki z komandosami i

Hunkiem

Jest ciężko kurna, nie wiem czy faktycznie nie pójść w nieskończoną amunicję, albo odłożyć pada i na spokojnie jutro podejść. Po segmentach z Grace liczyłem już na spacerek…

Obóz BSAA i hangar (zestrzeliwanie kontenerów).

Gnoją mnie tak okrutnie /

Opublikowano
13 godzin temu, Pupcio napisał(a):

Ja jestem zdziwiony że te animacje wyglądają tak pokracznie z tej kamery :). Myślałem że jak jest TPP to będzie lepiej.

Opublikowano
  • Autor
41 minut temu, Uzytnik30 napisał(a):

Jest ciężko kurna, nie wiem czy faktycznie nie pójść w nieskończoną amunicję, albo odłożyć pada i na spokojnie jutro podejść. Po segmentach z Grace liczyłem już na spacerek…

Obóz BSAA i hangar (zestrzeliwanie kontenerów).

Gnoją mnie tak okrutnie /

Z nieskończoną amunicją spacerek, właśnie skończyłem. Myślałem, że Grace będzie ciężej, ale to Leonem padłem więcej razy, szczególnie na tych jebanych lickerach. Grace zjebałem, że poszedłem w upgrade życia, ginąłem na hita od wszystkiego i tak, mogłem wzmocnić broń. Kupiłem jej ten pistolet maszynowy i zbierałem butelki całą grę, żeby mieć na ostatnią lokacje kwas i mołotowy. Leonowi kupiłem Ghost grudge na sekcje, gdzie nie ma requiem, fajny gnat, szybszy a kopa też ma potęznego.

Mam nadzieje, że kolejny resident nie będzie miał sierocińca.

Opublikowano
  • Autor

Próbowałem kilka razy ten numer z 50 sekundy zrobić, za każdym razem odgryzała mi łeb