Opublikowano 21 marca21 mar 1 godzinę temu, SebaSan1981 napisał(a):Z tego wynika że gdybyś grał w Grounded to byłby dla Ciebie większy horror niż Resident Evil, bo z pająkami i robalami trzeba tam było walczyć nonstop.Tylko w Grounded masz możliwość włączenia sobie opcji dla osób cierpiących na arachnofobię.
Opublikowano 21 marca21 mar To prawda, zamiast pająków biegają wtedy takie kuleczki jak z retrogry z wczesnego 3D.
Opublikowano 21 marca21 mar Jeden koleś z YT twierdził że jemu zmiana na kuleczki nie pomaga, bo samo to jak sie poruszają wystarczy :).
Opublikowano 21 marca21 mar Co prawda w prawdziwości nie trawie pajonków i umarłbym na miejscu gdyby jakieś bydle mnie dotknęło tą ohydną nogą, ale nigdy nie umiałem zrozumieć ludzi którzy nie mogą czegoś oglądać w grach/filmach czy to pająków czy innych głupotek. CHŁOPAKI TO SIE NIE DZIEJE NAPRAWDE. Przez take pizdeczki nie było tak długo pająków w tej serii na 100%
Opublikowano 21 marca21 mar Fobia to nie jest racjonalny strach zagrajmerze pupciu, tego nie zrozumiesz
Opublikowano 21 marca21 mar W niektórych grach jest tryb dla osób z arachnofobią i to jest spoko. Mógłby Capcom dać taką możliwość, że przesuwasz jeden suwaczek w opcjach i podmienia model pająka na lokomotywę Tomka.
Opublikowano 21 marca21 mar Jak mody z Tomkiem w Skyrimie zamiast smoka Alduina poza tym w Skyrim pajaki były specyficzne, eksploracja jaskiń pełnych pajęczyn, jaj i pozawijanych ofiar robiła dobry klimat.Z robactwa to mnie brzydzą i wywołują niepokój jedynie skolopendry. Gdzieś ktoś chyba kiedyś wrzucał filmy mordobicia robali w akwarium np skorpion vs skolopendra i tym podobne. W ArkSurvivalEvolved skolopendry były podłe do bicia bo pluły kwasem i roztapiały pancerz, w innych gierkach gdzie je widziałem też dały mi się ostro we znaki przeważnie jako bossowie.Pająki to u mnie mają dobrze w domu. Mam z nimi friendly pakt o wspólpracy że ja ich nie ruszam, mają swobodę osiedlania się (nawet w łazience, byle nie w sypialni) a one zajmują się nielicznymi ale sezonowo przylatującymi meszkami czy muchami.Co do suwaka to się zgodzę, mogli by dać, tak na wszelki wypadek. Zresztą sam MortalKombat robił "flaki mode" ON i OFF wiele lat temu.
Opublikowano 21 marca21 mar 4 godziny temu, Pupcio napisał(a):Co prawda w prawdziwości nie trawie pajonków i umarłbym na miejscu gdyby jakieś bydle mnie dotknęło tą ohydną nogą, ale nigdy nie umiałem zrozumieć ludzi którzy nie mogą czegoś oglądać w grach/filmach czy to pająków czy innych głupotek. CHŁOPAKI TO SIE NIE DZIEJE NAPRAWDE. Przez take pizdeczki nie było tak długo pająków w tej serii na 100%To ma dwa konce. Ja mam problem z graniem w horrory bo za bardzo sie wyczuwam, a ktoś moze miec w druga strone i po prostu nie ma tak intensywnego doświadczenia wtedy, moze nawet byc calkiem z frajdy związanej z graniem w horror obdarty. Najlepiej byc po środku;). Edytowane 21 marca21 mar przez Kangus
Opublikowano 21 marca21 mar Grace i ośrodek to było zasłużone 9/10Leon w dzień, budowa, punkciki...Mam nadzieję że to się poprawi bo póki co to jest słabiutko, to nie jest poziom re4 :(
Opublikowano 22 marca22 mar Ziomeczek z "Boundary Break" sie obija to wklejam innego bo lubię wiedzieć co sie znajduje w miejscach niedostępnych dla perspektywy gracza.Resident Evil Requiem With Free Cam and Found Hidden Details
Opublikowano 22 marca22 mar Obejrzalem sobie troche gameplayu z trybu Insanity. Jak sie oglada gdy ktos ogarnal i pokazuje co robic, to wydaje sie teraz proste hehe. Az mam ochote sprobowac samemu. Przeszkoda jest jednak celowanie na padzie. Tu myszka to moim zdaniem podstawa. Zalezy kto jak dobrze celuje analogiem. I fakt, ze to zombiaki tak ruszaja glowami nie pomaga.
Opublikowano 23 marca23 mar W dniu 21.03.2026 o 11:50, Pupcio napisał(a):Co prawda w prawdziwości nie trawie pajonków i umarłbym na miejscu gdyby jakieś bydle mnie dotknęło tą ohydną nogą, ale nigdy nie umiałem zrozumieć ludzi którzy nie mogą czegoś oglądać w grach/filmach czy to pająków czy innych głupotek. CHŁOPAKI TO SIE NIE DZIEJE NAPRAWDE. Przez take pizdeczki nie było tak długo pająków w tej serii na 100%Ej twardzielu, a Ty nie pisałeś kiedyś, że nie grasz w Silent Hille, bo są zbyt straszne? Wiesz, że te potwory też nie wyjdą z TV i Cię nie zjedzą?
Opublikowano 23 marca23 mar 2 minuty temu, Josh napisał(a):Ej twardzielu, a Ty nie pisałeś kiedyś, że nie grasz w Silent Hille, bo są zbyt straszne? Wiesz, że te potwory też nie wyjdą z TV i Cię nie zjedzą?I po co ja trzymałem metalową rurę koło siebie jak grałem w SH2R?
Opublikowano 23 marca23 mar 4 godziny temu, Josh napisał(a):Ej twardzielu, a Ty nie pisałeś kiedyś, że nie grasz w Silent Hille, bo są zbyt straszne? Wiesz, że te potwory też nie wyjdą z TV i Cię nie zjedzą?Nie gram bo nie mam ochoty w to grać
Opublikowano 24 marca24 mar Przeszedłem.Ogolnie to jestem trochę zawiedziony.Te user score na poziomie 9.5 to trochę beka dla mnie.Pewnie lepszy od wiochy ale czy od 7?No nie wiem.Gdyby cała gra trzymała poziom Grace i ośrodka to faktycznie byłby mocarny tytuł.Standard klasyk poza początkiem jest bardzo łatwy, bossy wg mnie słabiutko i padają jak muchy łącznie z ostatnim.Chciałem robić platyne, a nie wiem czy mi sie chcę w to 2 raz grać.Chyba tylko na vr i tylko dla Grace.Leon ssie palę przez większość czasu.Ten fun service też trochę tania zagrywka.Dobra gra ale o żadnym klasyku czy goty nie ma mowy . Edytowane 24 marca24 mar przez Schranz1985
Opublikowano 24 marca24 mar Autor Godzinę temu, II KoBik II napisał(a):10/109+/10, jedna rzecz mnie powstrzymuje od dychy, wyjaśnię obrazkiem
Opublikowano 24 marca24 mar Ta średnia 89 na ten moment wydaje się dobra, ale jak będzie ostatecznie to trzeba czekać na dodatki.
Opublikowano 24 marca24 mar 6 godzin temu, Zwyrodnialec napisał(a):Ta średnia 89 na ten moment wydaje się dobra, ale jak będzie ostatecznie to trzeba czekać na dodatki.Średnia nikogo. Dla mnie jest ważne czy na koniec jak lecą napisy masz taka myśl jprdl ale to była przygoda! Ale to bylo zajebiste!No tu tak nie mam, a nawet miałem lekkie meh odkąd Leon wjechał na pełen etat.
Opublikowano 24 marca24 mar 8 godzin temu, Shen napisał(a):9+/10, jedna rzecz mnie powstrzymuje od dychy, wyjaśnię obrazkiemdla mnie tlou-like gorszy, sierociniec to z 5min będzie max
Opublikowano 24 marca24 mar Mi się podobało post-apo Racoon i tak jak na początku wolałem Grace, tak pod koniec jednak uznaję, że lepiej bawiłem się w skórze Leona.Początkowo hajpowałem się tu z innymi, myśląc nad mocną dziewiątką, ale ostatecznie to takie max 8/10 jednak - bardzo dobra gra, ale do RE2 Remake czy RE4 nie ma podjazdu - poziom RE7 i RE8 dla mnie.Główny problem, jaki mam z tym tytułem to MASA oskryptowanych scenek, czy wydarzeń, które trzeba rozegrać dokładnie tak, jak twórcy przewidzieli, inaczej zgon, a sekwencja w sierocińcu chyba przelała czarę goryczy.Tak czy siak zajebista gierka, ale nie zostanie w mojej pamięci na dłużej - taki CRONOS z zeszłego będę wspominał dużo lepiej.Póki co REquiem to moje GOTY, ale byłbym mocno zaskoczony, gdyby utrzymało pozycję do końca roku i nawet nie mam na myśli ewentualnej premiery GTAVI.