Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil 9 Requiem

Featured Replies

Opublikowano

Gram dalej i

Zombie call od duty i pościg na motorze

Capcom, na Boga, myślałem że już z tego wyrośliście, mam flashbacki z okropnego RE6 notlikethis

• Odpowiedzi 2,1 tys.
  • Wyświetleń 137,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Oj tak, też trafiłem na realny czas gry, ale to akurat dobra nowina, a nie spojler Nie wchodzę na fejsa, YT odpalam tylko konkretne kanały bez przeglądania polecanych i zasubskrybowanych. No i trzeba

• Trzymaj ziomeczku, coś bardziej w Twoich klimatach. Kto wie, może nas Capcom zaskoczy i Grace zostanie tatą?

• Bzduras
    Bzduras

Opublikowano
6 godzin temu, Czoperrr napisał(a):

Gram dalej i

Zombie call od duty i pościg na motorze

Capcom, na Boga, myślałem że już z tego wyrośliście, mam flashbacki z okropnego RE6 notlikethis

To tylko odrobina, dasz radę.

Opublikowano

Piękna sekcja banderas aż sie zachciało akcyjniakowego residencika tylko tym razem dobrego a nie re6

Opublikowano

Co w nim beznadziejnego? Trwa krócej niż niejedna cutscenka, jest widowiskowa i ogólnie spoko. Chcecie złą sekcje na motorku to jak zwykle polecam wybitne re6

Opublikowano

Też na to narzekałem. Jakoś w RE4R dało się zrobić podobną sekwencję (wagonik), ale z gameplayem zamiast full cinematic i wciskania ci kitu, że musisz w ogóle trzymać pada i dusić jakieś guziczki.

Edytowane przez Josh

Opublikowano

Wagonik jest niepotrzebnie utrudniony sprowadzając się tylko do użycia jednej broni. Na pro ten etap jest wkurwiający.

Opublikowano

Widzę że skończył się okres ochronny residenta.

Opublikowano

Nigdy takiego nie było, społeczność residenta to mili ludzie i zawsze można dyskutować o prawdziwych uczuciach wobec gry. No i motor przy sierocińcu to segment życia

Opublikowano
28 minut temu, Josh napisał(a):

Też na to narzekałem. Jakoś w RE4R dało się zrobić podobną sekwencję (wagonik), ale z gameplayem zamiast full cinematic i wciskania ci kitu, że musisz w ogóle trzymać pada i dusić jakieś guziczki.

Wyrocznia przemówiła. Motorek chujowy jednak.

Opublikowano

Może w RE5 remake zafundują podobną scenę i zobaczymy Chrisa szarżującego na nosorożcu.

Edytowane przez Czokosz

Opublikowano

Przechodzę teraz kolejny raz Uncharted 4 i to jak tam jest zrealizowana scena pościgu to jest przepaść w porównaniu z tym w Requiem. A ta gra ma ponad 10 lat. Dlatego obawiam się, że w Veronice wrzucą zbędne jeżdżenie motorkiem.

Opublikowano

Nieprawdopodobne, dywagacje nad 3 minutową sceną przerywnikową od łażenia.

Mogłaby nawet być najgorsza na świecie, jakie to ma znaczenie?

Mi się nie podobało pływanie łódką w re4, nie mówiac o walce z rybą, całe 10 minut z 20 godzin.

Opublikowano

ten motorek to beka wnusiu, w 2010 moze bym stwierdzil ze spoko fragment

ogolnie niby nieszkodliwe ale niesmak pozostal, tym bardziej ze reszta gry po tym wcale nie jest duzo lepsza

Edytowane przez Dahaka

Opublikowano
  • Autor

Motorek byłby najsłabszym elementem, gdyby nie sierociniec.

Opublikowano

Nie chodzi o to ile to trwa, ale jest zbędne. Cały rozdział gry wycięli przed premierą bo niby zaburzał tempo, a zostawili coś takiego. Oczywiście wycięty rozdział wróci, ale to już w DLC za $.

Opublikowano

Jeden z najgorszych residentow

Gorsza tylko szóstka ale mimo wszystko dający fun na kanapowym coopie

Czy tam z ziomeczkiem przez neta.

Kompletnie nie chce mi się tego przechodzić drugi raz

Taki miszung że chcieli zadowolić wszystkich naraz

Nawet speedrunow na YT za dużo z tej części nie ma

Znaczy że replayability zerowe

Village sto razy lepsze

Opublikowano

Jeden z najlepszych RE.

6-tka nadal zdecydowanie najgorsza.

Śmignąłem raz na premierę i od jakiegoś czasu znów mnie nosi by pograć.

Spore zróżnicowanie, sporo pomysłów - nie wszystkie trafione, jednak duża ich część jest naprawdę spoko.

Village zdecydowanie gorsze (jestem z serią od jedynki na PSXie, jednak Village zmęczył mnie do tego stopnia, że do dziś nie ubiłem ostatniego bossa).

Edytowane przez Amer

Opublikowano

Capcom pewnie po sprzedaży Requiem będzie tak teraz mieszał trochę grania w starym stylu, trochę akcji. Ale ja zdecydowanie wolę bardziej spójne RE2 czy RE4. Ewentualnie niech zrobią z tego dwa oddzielne scenariusze.

Opublikowano

Już pisałem wcześniej: najlepszy nowy (w sensie nie remake) RE od czasu oryginalnego RE4 (mimo że Requiem i RE4 jednak dzieli przepaść). Leon boski jak jeszcze nigdy wcześniej, zombiaki, lickery i tyranty, sekwencje z Grace wciągające dupą wszystko co było w RE7 i Village, fanservice jakiego w tej serii jeszcze nie było. Wybaczam nawet ten motorek i sierociniec.

Opublikowano
26 minut temu, Josh napisał(a):

sekwencje z Grace wciągające dupą wszystko co było w RE7 i Village

Akurat dom Bakerów w RE7 był kozacki, więc się nie zgadzam, że wszystko. No ale jako całokształt RE9 to inna liga w porównaniu do dwóch wspomnianych odsłon.

Opublikowano

Najlepsza rzecz w Re9uiem to właśnie dualistyczny gameplay. Dzięki temu nie było takiego uczucia znużenia/zmęczenia formuły w trakcie grania. Jak robiło się za bardzo horrorowo to wjeżdżała akcja, jak było za dużo akcji to tempo zwalniało. Świetny pacing.