Opublikowano 17 sierpnia17 sie Autor Zrobileś/robisz LASO bez korzystania z glitcha?Trochę mi wszedłeś na ambicje teraz, miałem poprzestać na legendary, ale jeśli przyszywany fan Halo z PlayStation daje radę robić całaka to chyba ja też będę musial
Opublikowano 17 sierpnia17 sie Twoja ambicja może spać spokojnie - zrobiłem z glitchem, póki jeszcze tego nie załatali.Sam pisałeś, że ten tryb jest stworzony po to by cierpieć, a ja nie chcę cierpieć Przeszedłem gierkę pełne 3 razy, a wliczając przejścia pojedynczych leveli do różnych innych trofeów można powiedzieć, że i cztery - Normalną kampanię na Heroic, Remix na Easy (które momentami sprawiało mi więcej trudności niż Heroic) i LASO z mykiem na modyfikatory - wystarczająco czasu poświęciłem, jestem spełniony.EDIT:Z ciekawości wszedłem na PSN Profiles, poczytać wrażenia po najnowszym patchu i podobno załatali Ależ miałem farta, że nie odkładałem tego na później
Opublikowano 18 sierpnia18 sie Autor uffi jak twoje wrażenia? Pamiętam że chyba grałeś w remaster/anniversary, więc masz jakieś porównanie.Ja im dłużej sobie myślę tym bardziej żałuje że nie odważyli się wprowadzić jeszcze więcej zmian. Halo jest w dziwnym punkcie, Campaign Evolved jest jednocześnie krytykowane za to że wprowadza za dużo zmian względem oryginału i inni krytykują remake że zmian jest za mało. Próbowali chyba zadowolić wszystkich, a ostatecznie nikt nie jest w pełni zadowolony.BTWwyłączenie abberacji chormatycznej po ostatnim patchu to obowiązek
Opublikowano 18 sierpnia18 sie No super jak gierka dawno skończona. Nawet zrzutów nie mam ładnych przez to. Wszystkim fanom Halo polecam, dawno nie było tak dobrej gry z serii.
Opublikowano 18 sierpnia18 sie Gra na XSX wyglądała rewelacyjnie przed patchem a teraz jest jeszcze lepiej, obraz ostry jak żyleta po wyłączeniu tego gówna i graficzny top na konsolach ale gra skończona ponad dwa tygodnie temu więc uj im w dupe że nie dali tak prostej opcji na premierę.
Opublikowano 18 sierpnia18 sie Najbardziej niepotrzebny remake w historii gier wideo ale bawiłem się świetnie.Pewnie kasy przepalili na to niesamowicie dużo.
Opublikowano 19 sierpnia19 sie Autor Bardziej niepotrzebny od remajków kilkuletnich gier i wszystkich innych rimejków gdzie zmiany ograniczały się tylko do ładniejszej grafiki?
Opublikowano 19 sierpnia19 sie Zacząłem grać w niedzielę na PS5, ogólnie zabawa przednia, zacząłem misję już po awaryjnym wylądowaniu, pograłem z godzinę/dwie, już pojeździłem wozem. Odpalam dzisiaj i wczytało mi początek misji, zaraz po rozbiciu się, a przecież zapisywało mi punkty kontrolne. Coś zrobiłem źle, czy np. jakiś bug związany z patchem?
Opublikowano 19 sierpnia19 sie Miałem to samo, grałem w dzień na pc, odpalam niedawno na x i mnie cofnęło.
Opublikowano niedziela o 18:532 dni W dniu 18.08.2026 o 07:35, ASX napisał(a):i jak twoje wrażenia? Pamiętam że chyba grałeś w remaster/anniversary, więc masz jakieś porównanie.A zajebiste, na tyle, że dwa calaczki wbiłem jakimś cudem, mimo że na XBOXie nie odpaliłem tej gry ani na sekundę Tak czy siak uważam, że to zdecydowanie najlepsza wersja pierwszego HALO i mimo, że nie wszystkie zmiany były na plus to w ostatecznym rozrachunku większość z nich sprawiła, że oceniłbym remake nawet na 8/10, podczas gdy mój pierwszy kontakt z wersją Anniversary to było takie 6/10.Doceniałem historyczną wagę tej produkcji, ale wiele archaizmów i ch#jowego designu, plus cieniutka warstwa fabularna sprawiły, że nie zapałałem miłością do tej serii i dopiero ograna chwilę później dwójka to zmieniła.Campaign Evolved bardzo ładnie uwspółcześnia formułę, pozostawiając mięsko praktycznie bez zmian, a core gry, czyli strzelanie, to nadal topka konsolowych FPSów, w tyle jedynie za grami id software.Wciąż mam zastrzeżenia do Cortany, w tej wersji nawet więcej z racji ryja skanowanego z faceta i kilku dodatkowych scenek, w których zachowuje się jak jakaś Karen i nadal uważam, że powinni postarać się, by była bardziej AI, bo zbyt często jest zwykłą, pyskatą babą.Wizualnie też szału nie ma (na podstawowej PS5 w trybie Performance), ale gdyby od premiery dało się wyłączyć tę obrzydliwą aberrację to pewnie bym był bardziej wyrozumiały (choć szczerze powiedziawszy to oprawa niewiele zyskuje po wyłączeniu tego - Infinite uważam za ładniejsze).W każdym razie bawiłem się wyśmienicie i jak przeważnie stronię od wielokrotnego przechodzenia gier, tak tutaj powtórzyłem to parokrotnie, za każdym razem mając od cholery radochy z czystej, nieskrępowanej zabawy, jaką ten tytuł oferuje.Mimo, że teoretycznie mógłbym się zgodzić z określeniem "niepotrzebny remake" to jednak uważam, że zrobiono kawał dobrej roboty, żeby przedstawić tego klasyka ludziom, którzy być może wcześniej nie mieli z marką styczności.Ode mnie polecajka i sam siebie zaskoczę, ale z tegorocznych, ukończonych przeze mnie tytułów ten póki co stawiam na pierwszym miejscu jeśli chodzi o frajdę z grania.