Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Halo Campaign Evolved

Featured Replies

Opublikowano
7 godzin temu, ASX napisał(a):

Moim zdaniem jest potrzebny bo CE przez 25 lat zdążył się bardzo zestarzeć, a wersja Anniversary to remake na pół gwizdka, która ma wśród fanów bardzo słabą opinię za to jak zrujnowała klimat oryginału

Nowa gra będzie zawsze milej widziana niż kolejny rimejk. Trzeci raz ogrywać to samo, no litości. Oczywiście ogram bo lubię ten gameplay, a i czytając kolejne super wieści, na kolejne Halo poczekamy długo

• Odpowiedzi 285
  • Wyświetleń 21 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• no nie wiem, jak dla mnie to jest 99% AI i 1% człowiek (przekopiowanie tekstu i usunięcie pauzy). kompozycja tej „opinii” to jest 1:1 generatywny bullshit - tekst przechodzi przez kolejne składowe w b

• devilbot
    devilbot

Ogrywałeś za 40 zł, ja zapłaciłem pełną cenę więc patrzę bardziej krytycznie. Ja jestem pod koniec gry bo gram na zmianę ze splatoon riders(cóż za czas żeby być fanem strzelanek, a wcześniej doom reve

Opublikowano
  • Autor

No na pewno nowa gra byłaby miłej widziana niż remake, ale nie ma co przesadzać że to niepotrzebna gra, zwłaszcza jeśli popatrzy się jak bardzo zestarzały się graficznie i gameplayowo oryginał czy edycja Anniversary.

Także nie ma co wybrzydzać na to że jedna z najważniejszych gier w historii dostanie wreszcie pełnoprawny remake.

Opublikowano
W dniu 19.07.2026 o 12:34, Bzduras napisał(a):

Bo to niepotrzebny remake. To, że ładnie wygląda nie zmienia tego, że jest niepotrzebny.

Jest potrzebny. Gra się mocno zestarzała, szczególnie poziomy z floodem. Anniversary z 2011 to były jedynie nowe tekstury i oświetlenie, bo szkielet został ten sam.

Na rynku wyszły rimejki mniej potrzebne niż ten.

Opublikowano

image.png

IMG_8632.png

Ogólnie jak czytam to troszkę niższe recenzje gra dostaje bo to „tylko remake” pierwszej gry w którą już ludzie grali i że gra to tylko kampania. Ciekawe czy podobne opinie były jak wyszedł TLOU1 Remake. Nie wiem choć się domyślam.

Opublikowano
  • Autor
4 minuty temu, MaZZeo napisał(a):

image.png

IMG_8632.png.

Wersja na Xboxa lepsza xd

Screenshot_20260723-172953_Opera.png

Ogólnie pozytywne recenzje, warstwa techniczna jest chwalona, chyba udało się mimo obaw przenieść gameplay Halo na Unreala

Digital Foundry elegancko wyjaśnia co było nie tak z edycją Anniversary

Opublikowano

Włączyłem na chwilę jakąs laseczkę, co na YouTube pyka i w chooy bezpłciowo to wygląda - przez ten Unreal powinni zmienić nazwę na HALO Combat Avowed, bo momentami wygląda jak gra Obsidianu.

Opublikowano

Gram aktualnie w 4-kę remake czy tam remaster, ładnie wygląda itp. ale to dalej to samo halo, do którego nigdy się w pełni nie przekonałem.
Podobnie będzie z tym rimejkiem, akceptuję tę serię, ale fanem nigdy nie byłem i nie będę, dla mnie to taki trochę fpsowy gothic, drewniany, ma swój urok, fanów, ale to nie moja bajka.

Opublikowano

Pierwsza misja z tych nowych mocno nijaka. Ot od areny do areny i nie wiem czy chce mi się kolejne i chyba przejdę od razu do kampanii głównej. Silnik średnio mi się podoba, jakieś to takie nijakie, wolałem ten czystszy look z infinite.

Opublikowano
11 godzin temu, Wredny napisał(a):

Włączyłem na chwilę jakąs laseczkę, co na YouTube pyka i w chooy bezpłciowo to wygląda - przez ten Unreal powinni zmienić nazwę na HALO Combat Avowed, bo momentami wygląda jak gra Obsidianu.

Tak wygląda przez fringe fioletowego, chroma i film grain są domyślnie włączone i nie dali możliwości żeby to powyłączać w opcjach, trzeba plik edytować a wątpię, że strimerzy to potrafią zrobić. Wczoraj też na chwilę włączyłem Dr. Disrespecta i zastanawiał się czemu obraz jest rozmyty a w takim Arc Raiders jest ostry jak żyletka mimo, że to ten sam silnik.

Opublikowano
  • Autor

Cieszy że przebudowali i skrócili sekcje z najbardziej powtarzalnymi korytarzami. A takie Library zostało całkowicie przebudowany level design.

Wizualnie wygląda tak jak powinien wyglądać remake Halo, oprawa jest współczesna, ale jednocześnie w przeciwieństwie do Anniversary szanuje ducha i klimat pierwowzoru.

Opublikowano
11 minut temu, GearsUp napisał(a):

Tak wygląda przez fringe fioletowego, chroma i film grain są domyślnie włączone i nie dali możliwości żeby to powyłączać w opcjach, trzeba plik edytować a wątpię, że strimerzy to potrafią zrobić. Wczoraj też na chwilę włączyłem Dr. Disrespecta i zastanawiał się czemu obraz jest rozmyty a w takim Arc Raiders jest ostry jak żyletka mimo, że to ten sam silnik.

Bo Embark zrezygnował z tych najbardziej zasobożernych rzeczy jak Lumen i Nanite

Opublikowano
  • Autor

No tak, a tutaj mamy raytracing i bodajże pierwszą dużą grę wykorzystującą MegaLights. Oświetlenie na tym zyskuje, ale cierpi rozdzielczość zwłaszcza na konsolach. Dodatkowo ten wspomniany agresywny film grain i inne efekty których nie da się wyłączyć nawet na PC też negatywnie odbijają się IQ.

Opublikowano
16 godzin temu, ASX napisał(a):

Wersja na Xboxa lepsza xd

Screenshot_20260723-172953_Opera.png

Ogólnie pozytywne recenzje, warstwa techniczna jest chwalona, chyba udało się mimo obaw przenieść gameplay Halo na Unreala

Digital Foundry elegancko wyjaśnia co było nie tak z edycją Anniversary

Po co w ogóle wrzucać średnie z serwisów które dopuszczają takie recki:

HN8YHTxbwAAVccK.jpg

Może gdyby nie wojna w gazie byłoby kolejne 90 dla Microsoftu w tym roku.

Opublikowano
  • Autor

Jak na ten opis to i tak całkiem wysoka ocena

Opublikowano

Piękna analiza pokazująca że przejście na UE5 to był doskonały pomysł. Dawać rimejki Halo 2 i Halo 3, w międzyczasie niech sobie myślą jak uszczypnąć kolejne pełnoprawne Halo

Opublikowano
  • Autor

wrzuciłem to kilka postów wyżej:)

Ale fakt, analiza bardzo dobra, bardzo dobrze wyjaśnione dlaczego Anniversary był krokiem w tył i ten remake był potrzebny.

No i John dobrze mówi, że po tylu latach ten remake to dobre przetarcie dla nowych pracowników, żeby zrozumieli czym jest Halo zanim zabiorą robić nową część

Opublikowano

Spokojnie, wydane to teraz asha ich wywali na zbity pysk ;) wiec znów beda świeży do nauki.

Opublikowano
  • Autor

xd to niech nowy zespół robi remake Halo 2 w tym samym stylu w ramach nauki

Opublikowano

Jak myślicie czy halo ce sprosta oczekiwaniom sprzedażowym?

Opublikowano

Szczerze wątpie. Mnie jeszcze dziwi wiara w tą markę przez Microsoft. Tak to była ogromna gra zza czasów xboxa i 360 i chyba tylko tym żyją, bo widać, że kierunek graczy poszedł w innym kierunku, w szybkie pif paf. Granie powolnym czołgiem nie jest już tak ekscytujące i już Infinite był niezłym kompromisem. Dodać do tego niski skill Halo Studios i kiepskie zarządzanie tym wszystkim przez Microsoft i to wychodzi takie rzeźbienie bez pomysłu.

Opublikowano
W dniu 24.07.2026 o 15:04, Kangus napisał(a):

Jak myślicie czy halo ce sprosta oczekiwaniom sprzedażowym?

Nie. Od początku pisałem to jest niemożliwe. Halo nikogo w 2026 a już tym bardziej po raz czwarty to samo.

Gearsy też nie sprostają chociaż sprzedaż gearsow będzie dużo większa tak ta seria przecież nigdy nie sprzedawała się jakoś super.

Dając na to 400 mln budżetu odlecieli całkiem.

Opublikowano
2 minuty temu, devilbot napisał(a):

Nie. Od początku pisałem to jest niemożliwe. Halo nikogo w 2026 a już tym bardziej po raz czwarty to samo.

Gearsy też nie sprostają chociaż sprzedaż gearsow będzie dużo większa tak ta seria przecież nigdy nie sprzedawała się jakoś super.

Dając na to 400 mln budżetu odlecieli całkiem.

Girsy zamkniete na Xboxie(nie wierzę ze ta marka sie super sprzedaje na PC) to faktycznie nie maja szans na dobry wynik nawet jak beda rewelacyjne, do tego GP jeszcze je podkopuje.