Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Machine

Featured Replies

• Odpowiedzi 147
  • Wyświetleń 3,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Meh, zaśmieci to tylko przeglądanie gierek na steam kolejnymi informacjami o kompatybilności sprzętowej. Co do samego sprzętu to w 2025 a tym bardziej 2026 nie kupowałbym niczego co nie obługuje dlssa

• te panele to gówno obesrane bylo juz w decku, wiec ten pad to sie na smietnik nadaje tak samo jak ich poprzedni steam controller. Staraja sie drugi raz wymyslac kolo na nowo, ale wychodzi im kwadratow

• Zestaw gracza kompletnego: PS5 + switch2 + Steam machine

Opublikowano
6 minut temu, UberAdi napisał(a):

HL2 wyszedl 16 listopada a HL Alyx byl zapoqiedziany 18 więc... believe newell

Twittera mam zasranego takimi teoriami od wczoraj xd

Musi być jakaś megatona. Gdzieś w głębi człowiek się dalej łudzi, że cały czas po cichu dłubali nad HL3, Portal 3 i LF4D 3. Liczba 3 jest tu kluczowa. 3 marca 2026 premiera steam machine grubego z całą trójcą?

Opublikowano

W końcu coś co się zmieści pod tv od pececiarzy.

Opublikowano

Się wszyscy zesraja,w sensie sony,M$ i Nintendo jak cena maszynki zakręci się koło 300$+/- 29 i 99 za pada. Tak będzie.

Opublikowano

Z minusów to jeszcze hdmi 2.0 tylko, nawet błędnie podają w specyfikacji Jak nintendo na początku, za do 4K i 120fps po hdmi puszczają podczas gdy w opisie jest Max 4k60hz

Opublikowano

czyli na tym urządzeniu można korzystać jak z komputera, na przykład cos wydrukować ?

Opublikowano

Valve pięknie wykonało ruchu wyprzedzający i w Microsofcoe podejrzewam będzie lekka panika z ich konsolopecetem. Sam od wielu, wielu lat gram z podpiętym PC pod TV i używam go jak konsole więc można powiedzieć że de facto mi taka parowa maszyna nie jest potrzeba. Ale teraz gdy te piękne zgrabne pudełeczko będzie bez Windowsa i cała moja biblioteka z Steam tam będzie to nie wiem czy nie kupię na premierę. Do tego pewnie będzie można instalować z innych dostawców gry jak gog, epic czy uplay to jestem content. Będę musiał się pozbyć Xboxa którego i tak praktycznie nie używam póki jest coś warty bo podejrzewam że po premierze maszyny parowej może spaść mocno jego wartość

Edytowane przez GwynBleidd_79

Opublikowano
7 godzin temu, kudlaty88 napisał(a):

Się wszyscy zesraja,w sensie sony,M$ i Nintendo jak cena maszynki zakręci się koło 300$+/- 29 i 99 za pada. Tak będzie.

Za to 1000zl? Niech będzie 399 euro- jakieś 1700zl

Nie ma szans.

Ja bym celował w okolice 4k.

Opublikowano

Jak bedzie za max 3k to mocno przemysle day 1. Przydaloby mi sie cos takiego w salonie (obecnie SD mam w pokoju pracowym gdzie przepinam miedzy Monitorem a TV przez docka). Jak to ma miec moc PS5 to styknie do casualowego pykania na zmeczeniu po pracy. Teraz to by sie przydalo zeby ktos w gog pomyslal o Galaxy pod Linuxa bo natywna apka mocno by mi robote zrobila. Calkiem wygodny set up comba M+K juz mam z odpowiednia podkladka na sofe.

Opublikowano
9 godzin temu, Ukukuki napisał(a):

Prawda, mogli się pokusić o 12GB ale pewnie nie spinało się to cenowo. No ale nie celują pewnie w PCMR tylko mniej wymagającego użytkownika.

Wedle wypowiedzi Valve, to oni ze Steam Machine celują w użytkowników Steam Decka, którego lwią część czasu mają podpiętego pod Docka. Ma to sens pod wieloma względami, zwłaszcza, że dożyliśmy czasów, gdzie twórcy nagle chętniej optymalizują swoje gry pod dedykowany sprzęt jak taki Steam Deck, dzięki czemu więcej coś z nich wyciągną a i dodatkowo bezstratne skalowanie może trochę pozytywnie w tym aspekcie namieszać (idealna maszynka pod 1440p?).

Opublikowano
1 hour ago, GwynBleidd_79 said:

Valve pięknie wykonało ruchu wyprzedzający i w Microsofcoe podejrzewam będzie lekka panika z ich konsolopecetem. Sam od wielu, wielu lat gram z podpiętym PC pod TV i używam go jak konsole więc można powiedzieć że de facto mi taka parowa maszyna nie jest potrzeba. Ale teraz gdy te piękne zgrabne pudełeczko będzie bez Windowsa i cała moja biblioteka z Steam tam będzie to nie wiem czy nie kupię na premierę. Do tego pewnie będzie można instalować z innych dostawców gry jak gog, epic czy uplay to jestem content. Będę musiał się pozbyć Xboxa którego i tak praktycznie nie używam póki jest coś warty bo podejrzewam że po premierze maszyny parowej może spaść mocno jego wartość

No będziesz mógł instalować przez Heroic albo Lutris, tak jak na Steam Deck. Nie wiem jak z uPlay bo nic z tego nie instalowałem, ale gram w gry z GOG i EPIC cały czas.

Co do ceny to obstawiam 2499 za 512 i 2999 za 2TB. Bebechy nie są za mocne więc nie będą przesadzać z ceną.

Opublikowano
Teraz, Czoperrr napisał(a):

No będziesz mógł instalować przez Heroic albo Lutris, tak jak na Steam Deck. Nie wiem jak z uPlay bo nic z tego nie instalowałem, ale gram w gry z GOG i EPIC cały czas.

Natywna aplikacja zawsze jest lepsza.

Opublikowano

Sam pomysł mi się bardzo podoba, ale jak zauważyli przedmówcy, mogłoby być trochę więcej mocy - z drugiej jednak strony faktycznie rolę odgrywa optymalizacja kosztów i prawdopodobnie profil klienta, w którego celują. Raczej na ten moment nie kupię - chyba, że cena mocno zaskoczyłaby in plus - niemniej, jeżeli wyjdzie za np. 2 lata jakaś rewizja czy tam inna wersja pro, to się już pewnie zdecyduję, bo jestem leniwy i nie chce mi się przepinać stacjonarnego peceta z monitora do TV i z powrotem.

Opublikowano
4 minutes ago, Bzduras said:

Natywna aplikacja zawsze jest lepsza.

No dobra, ale na tym nie będziesz miał natywnej aplikacji tak samo jak nie masz jej na Steam Decku. Instalowałem Epic przez Lutris i kiepsko to działało, już lepiej przez Heroic i działają normalnie osiągnięcia itd.

Opublikowano

To jest pecet na Linuxie więc wszelkie wady i zalety peceta na Linuxie odziedzicza w spadku. W tym przypadku jest to kombinowanie z innymi sklepami niż Steam - da się, ale trzeba lekko się nawyginać. Gdyby GOG czy Epic zrobiło po prostu natywną aplikację na Linuxa to nie byłoby tej rozmowy. I tak, może i wszystko działa, ale nadal jesteś zależny od gości którzy robią sobie projekt na boku a nie developerów utrzymujących faktyczny sklep.

Opublikowano
6 minutes ago, Bzduras said:

To jest pecet na Linuxie więc wszelkie wady i zalety peceta na Linuxie odziedzicza w spadku. W tym przypadku jest to kombinowanie z innymi sklepami niż Steam - da się, ale trzeba lekko się nawyginać. Gdyby GOG czy Epic zrobiło po prostu natywną aplikację na Linuxa to nie byłoby tej rozmowy. I tak, może i wszystko działa, ale nadal jesteś zależny od gości którzy robią sobie projekt na boku a nie developerów utrzymujących faktyczny sklep.

Aplikację mogliby sobie zrobić no GOG Galaxy, ale nie zmuszą twóców do wydawania wersji Linuxowych więc tutaj nic by się i tak nie zmieniło, nadal by leciało wszystko protonem.

Opublikowano

Ale już cały sklepik z natywną obsługą achievementów, sejwami w chmurze i tak dalej by było i o to mi chodzi. Ja nie mówię o skonwertowaniu całej biblioteki własnym nakładem tylko zrobienie zwykłej apki, którą instalujesz i działa sobie na Linuxie bez kombinacji.

Opublikowano

Proton w przytlaczajacej wiekszosci przypadkow robi robote. 100% kompatybilnosci pewnie nie osiagna szybko (albo wcale) no i dochodza problemy z apkami do przeciwdzialania cheatowaniu. Jeszcze wiele lat minie zanim takie zabawki na Steam OS beda w pelni rozkurwiac Windowsa.

Opublikowano

Spokojnie, kropla drąży skałę. Może nie dzisiaj i nie jutro, ale SteamOS ma dużą szansę skubnąć Windowsa w taki sposób, że MS będzie musiał w końcu ruszyć dupę i coś z tym Windowsem zrobić. Chociaż podejrzewam, że jedyne co zrobią to wpierdolą na siłę AI wszędzie gdzie się da i nazwą to sukcesem kekw

Opublikowano

W każdym razie, w Redmond są obsrani po wczorajszej prezentacji Valve. No i dobrze, jebać ich i ich kolejnego Xboxa za miliony monet.

Opublikowano

Jakby tam jednego Thunderbolta chociaż dali, to by można do tej kostki podłączyć eGPU...

Opublikowano
2 minuty temu, DarkStar napisał(a):

Jakby tam jednego Thunderbolta chociaż dali, to by można do tej kostki podłączyć eGPU...

tam będzie osobno CPU i GPU czyli musieliby dać możliwość wyłączenia tego GPU na rzecz twojej lepszej karty co by było moim zdaniem strasznym babraniem się w systemie i zamiast cieszyć się elegancką kostką pod TV to byś sobie zrobić potwora z kroplówką

Opublikowano
3 godziny temu, NemoKOF napisał(a):

Z minusów to jeszcze hdmi 2.0 tylko, nawet błędnie podają w specyfikacji Jak nintendo na początku, za do 4K i 120fps po hdmi puszczają podczas gdy w opisie jest Max 4k60hz

Niby tak tylko kto PCta podpina po HDMI jak jest displayport? Ale fakt dla konsolowców to duży minus pewnie ale patrząc na specyfikację ten sprzęt nie jest w stanie wykorzystać hdmi 2.1 zresztą jak bazowe konsole.

1 godzinę temu, pawelgr5 napisał(a):

Jak bedzie za max 3k to mocno przemysle day 1. Przydaloby mi sie cos takiego w salonie (obecnie SD mam w pokoju pracowym gdzie przepinam miedzy Monitorem a TV przez docka). Jak to ma miec moc PS5 to styknie do casualowego pykania na zmeczeniu po pracy. Teraz to by sie przydalo zeby ktos w gog pomyslal o Galaxy pod Linuxa bo natywna apka mocno by mi robote zrobila. Calkiem wygodny set up comba M+K juz mam z odpowiednia podkladka na sofe.

Może ich to zmobilizuje chociaż wątek o gog galzxy na linuxa jest najpopularniejszym na ich forum, ludzie od lat ich o to męczą.