Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Machine

Featured Replies

• Odpowiedzi 420
  • Wyświetleń 26,6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Meh, zaśmieci to tylko przeglądanie gierek na steam kolejnymi informacjami o kompatybilności sprzętowej. Co do samego sprzętu to w 2025 a tym bardziej 2026 nie kupowałbym niczego co nie obługuje dlssa

• Obsługuje FSR1, powinieneś być fanem.

• te panele to gówno obesrane bylo juz w decku, wiec ten pad to sie na smietnik nadaje tak samo jak ich poprzedni steam controller. Staraja sie drugi raz wymyslac kolo na nowo, ale wychodzi im kwadratow

Opublikowano

Ja poczekam na recenzję bo chciałbym by to działało super.

A mam lapka 17’ z natywna full hd, podpinam go nieraz pod tv 4k i dzieje sie kosmos: na sztywno mam 4k, łapek nie wyrabia, a jak zmieniam rozdzielczości to wywala grę do okna, albo jakoś dziwnie się minimalizuje i nie można przywrócić. Wiem ze to nie kącik problemów PC, ale właśnie tak zjebanie mam często. Dlatego już go nawet nie podłączam pod tv i takiego steam machine chętnie bym obczaił.

Opublikowano
8 godzin temu, drozdu7 napisał(a):

Ktoś z forumka jest wogóle zdecydowany że bierze Steam Machine? Mając już np Ps5 czy tam Xboxa?

Ja się zastanawiałem, ale ostatecznie tyle to trwało że zdążyłem złożyć nowego PCta na mATX, którego mam w planach postawić pod TV.

Opublikowano
Godzinę temu, ASX napisał(a):

Ja się zastanawiałem, ale ostatecznie tyle to trwało że zdążyłem złożyć nowego PCta na mATX, którego mam w planach postawić pod TV.

Daj znac jaka obudowe wybrales. Jednym z powodow dla ktorych chce brac SM (obok samego Steam OS) jest to ze nie wyglada przypalowo jak te wszystkie przezroczyste swiecace sie kolorami RGB wielkie pudla.

Mam tez takie same problemy z lapkiem jak Grzybi. Ostatecznie do duzego TV przestalem go podlaczac. Zostawiam czasem z TV 42 co mam w pokoju pracowym ale takie GTA5 Enhanced robi problemy i pojawia sie z jakiegos powodu kurweski lag w sterowaniu. Serio nie potrzebuje high endowego PC z graficzka i efektami typu PathTracing. Chcialbym tylko zeby sie SM nie zesralo i nie dzialalo day 1 na low/medium we wszystkich grach jakie wlacze. Poczekam na testy rowniez jak juz sie zabawka pojawi.

Opublikowano
6 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Daj znac jaka obudowe wybrales. Jednym z powodow dla ktorych chce brac SM (obok samego Steam OS) jest to ze nie wyglada przypalowo jak te wszystkie przezroczyste swiecace sie kolorami RGB wielkie pudla.

lian li a3 wood black

Też nie przepadam za tym gamingowym odpustowym designem w jaki często idą komputerowe podzespoły i obudowy. Szukałem czegoś stonowanego, podobnego do Fractala North którego mam w głównym kompie.

Zastanawiałem się jeszcze na Fractal Terra, czyli jeszcze mniejszą obudową, ale stwierdziłem że koszty płyty głównej mITX i kupna nowego zasilacza sffc są zbyt duże żeby zmniejszyć obudowę o kilka centymetrów.

Opublikowano

Chieftec ma obudowę, która imituje suba, ładnie wtapia się w salonowe klimaty.

Chieftec The Cube: Obudowa PC m-ATX klasy premium o pudełkowatym designie  inspirowanym głośnikami audio - Notebookcheck.pl

Opublikowano

Żona się nie zorientuje, że wprowadziliśmy kąkuter na salony!

Opublikowano
12 godzin temu, Moldar napisał(a):

No przecież będzie.

Miałem na myśli wibracje haptyczne. Jeśli dobrze przeczytałem, to będą 4 silniczki.

Opublikowano
29 minut temu, Shankor napisał(a):

Miałem na myśli wibracje haptyczne. Jeśli dobrze przeczytałem, to będą 4 silniczki.

No ale w haptyce też się stosuje silniczki tylko o innej budowie.

Opublikowano
3 godziny temu, ASX napisał(a):

lian li a3 wood black

Dzięki, nie znałem tego, a widzę, że mają fajną białą wersję. Może sobie wezmę taką, jak będę robił upgrade kompa za jakiś czas. Aczkolwiek, nie wiem czy obudowa nie jest za długa jak moje warunki.

Opublikowano

Ponoć kontroler nie obsługuje gier po za steam z innych launcherów więc w przypadku gier z Gamepass jest bezużyteczny. Miałem brać day one ale poczekam aż ogarną, nie chce mi się skakać między 2 kontrolerami na PC.

Opublikowano
18 minut temu, SpacierShark123 napisał(a):

Ponoć kontroler nie obsługuje gier po za steam z innych launcherów więc w przypadku gier z Gamepass jest bezużyteczny. Miałem brać day one ale poczekam aż ogarną, nie chce mi się skakać między 2 kontrolerami na PC.

piszą też że są fanowskie sterowniki jeszcze z pierwszego Steam Controllera które rozwiązują ten problem. Więc jeśli to prawda to nie jest to jakiś wielki problem, ale i tak głupia decyzja.

Opublikowano

Za pincet złoty to on powinien działać ze wszystkim i jeszcze funkcjonować jako wibrator w dupe, gruby się nie postarał.

Opublikowano

Dlatego kosztuje 419 bez tej funkcjonalności.

Jest spory minus, pewnie zaraz przez fanów zostanie to ogarnięte, ale niesmak trochę jest.

Opublikowano

Rozumiem że użytkownicy w 5 minut zrobią sterownik ale zostaje niesmak że natywnie nie obsługuje wszystkich launcherów. No ja jak pisałem odpuszczam bo mimo że wygląda ciekawie to przeskakiwać między kontrolerami mi się nie chce a zakładam że jak nawet powstanie jakiś sterownik od użytkowników to będzie się mógł wywalać natomiast pad od xone lata natywnie na wszystkich launcherach.

Opublikowano

Co, kontroler za 4 bomby z hakiem już potrzebuje kombinacji z fanowskimi driverami żeby działać? Dawajcie tę Steam Maszynę obama

Opublikowano

Za tę cenę to powinien działać ze wszystkim co się w niego rzuci na PC bez cudowania ze sterownikami, nie tylko ze Steamem.