Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Steam Machine

Featured Replies

Opublikowano
1 minutę temu, ASX napisał(a):

No cóż chyba kazdy się tego od pewnego momentu spodziewał.

Nie zdziwię się też jak inne konsole zapożyczą pomysł sprzedawania sprzętu bez pada aby obniżyć cenę

To by miało jakikolwiek sens tylko pod warunkiem, że Helix i PS6 będą miały pady 1:1 z obecną generacją. Obstawiam że MS jednak zrobi solidny upgrade i będzie kalka możliwości Dual Sense. Czy Sony coś kombinuje to już inna kwestia.

• Odpowiedzi 529
  • Wyświetleń 35,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• 6 tysięcy xdddd

• Meh, zaśmieci to tylko przeglądanie gierek na steam kolejnymi informacjami o kompatybilności sprzętowej. Co do samego sprzętu to w 2025 a tym bardziej 2026 nie kupowałbym niczego co nie obługuje dlssa

• Obsługuje FSR1, powinieneś być fanem.

Opublikowano
Teraz, pawelgr5 napisał(a):

To by miało jakikolwiek sens tylko pod warunkiem, że Helix i PS6 będą miały pady 1:1 z obecną generacją. Obstawiam że MS jednak zrobi solidny upgrade i będzie kalka możliwości Dual Sense. Czy Sony coś kombinuje to już inna kwestia.

Ale to się nie kłóci, nowe pady mogą dostać upgrade o haptyki i inne duperele i jednocześnie zachować kompatybilność sprzetową ze starszymi padami.

Tak chyba zresztą działa przecież Steam Machine, Steam Controller jest wypasiony, ma super nowe funkcie, ale nic nie stoi na przeszkodzie aby podłączyć starego pada i grać na nim.

Opublikowano

Masz rację bo sam na codzien uzywam pada od Xone i XSX do Steam ale na konsolach pomimo przejściówek nie wyobrażam sobie używac nic innego niż natywny sprzęt. Jak by Helix faktycznie miał pady z bajerami Dual Sense to nie ma chuja że kupiłbym go bez nowego pada. PC bardzo długo nie miał w tym temacie żadnego (obecnie to powiedzmy że pady od Xboxa) standardu więc ten Steam Controller też nim nie będzie. Konsole to inny rynek i będzie potężny backlash jak by takie rozwiązania były proponowane.

Opublikowano

Już lecę wydać cztery i pół koła za sprzęt gorszy od bazowego PS5 xD

Ja wiem jakie są realia ale trochę wstyd wolać za to tyle kasy.

Opublikowano

No to PS6 i nowy Xbox za minimum 1000 dolców na premierę. Pamiętajcie, że jak była bańka kopania krypto i ceny kart graficznych wywaliło w kosmos, to one wcale nie spadły tak drastycznie jak inni przypuszczali. To samo będzie i teraz... ale z każdym podzespołem.

Opublikowano

5000zl za sprzęt porównywalny do konsol z 2020, grubo, pamiętam jak niektórych odkleiło w temacie i pisali o 2000zl.

Opublikowano

Haha chlopy przy 40ce a nie sa w stanie 6k wydac na swoje hobby.

Opublikowano

Przy waszej reakcji na cenę nie będę lepiej pisał co zrobiłem 🤣

Opublikowano

Za takie pieniądze to można sobie złożyć kompa z 5070 albo 5070Ti, a tu 6K za gówno profesorek z zintegrowaną grafiką…

Opublikowano

Ale chociaż ładny i będzie pasował do pokoju 😅

Opublikowano

No cenowo to wygląda słabo jak na sprzęt tej klasy. Nie planowałem SM i jak widać to się nie zmieni w najbliższym czasie.

Opublikowano

Valve jest po prostu w najgorszym momencie. Mogli to przesunąć, chociaż dla nich czas działa na niekorzyść bo zdecydowali się na taką lichą specyfikację.

Nie daj Boże by wyfrunęła specyfikacja ps6 czy Helixa w międzyczasie.

Do końca 2027 czy nawet początku 2028 może sytuacja delikatnie się ustabilizuje.

Pewnie i tak będziemy musieli sporo dać za konsole, ale jeśli ma być to sprzęt na 5-6 lat z odpowiednią mocą to inaczej będzie się patrzeć na wydanie takiej sumy

Opublikowano
[mention=70250]suCCHy96[/mention] no chciałbym poznać Twoje procesy myślowe..

ale pada chociaż wziąłeś?
Na handel lepiej wersję z padem. ;)
Opublikowano
3 minuty temu, KrossOver napisał(a):

No to PS6 i nowy Xbox za minimum 1000 dolców na premierę. Pamiętajcie, że jak była bańka kopania krypto i ceny kart graficznych wywaliło w kosmos, to one wcale nie spadły tak drastycznie jak inni przypuszczali. To samo będzie i teraz... ale z każdym podzespołem.

Przecież PS5/XSX debiutowały dokładnie podczas bańki krypto ale oficjalne ceny to nadal było 500$. Jeśli wszystkie przecieki się sprawdzą i sytuacja z komponentami się nie poprawi to Helix pewnie będzie w okolicach 1000$ ale PS6? Wątpię że chcą powtórkę z debiutu PS3.

Opublikowano
Teraz, nero2082 napisał(a):

@suCCHy96 no chciałbym poznać Twoje procesy myślowe..

ale pada chociaż wziąłeś?

Oczywiście 😅 Będę miał dwa gdyż jeden już leży przy TV 😎

Opublikowano

Po prostu lubię testować nowe sprzęty a gdy coś mi nie odpowiada leci na sprzedać bez żalu.

Opublikowano
8 minut temu, pawelgr5 napisał(a):

Masz rację bo sam na codzien uzywam pada od Xone i XSX do Steam ale na konsolach pomimo przejściówek nie wyobrażam sobie używac nic innego niż natywny sprzęt. Jak by Helix faktycznie miał pady z bajerami Dual Sense to nie ma chuja że kupiłbym go bez nowego pada. PC bardzo długo nie miał w tym temacie żadnego (obecnie to powiedzmy że pady od Xboxa) standardu więc ten Steam Controller też nim nie będzie. Konsole to inny rynek i będzie potężny backlash jak by takie rozwiązania były proponowane.

Czy ja wiem czy byłby taki backklash. Przecież wciąż mogliby zrobić zwyklą droższą edycję z nowym padem dla chętnych, a jak ktoś nie chciałby placić za nowego pada to wziąłby samą konsole. I Wilk syty i owca byłaby cała.

Ogolnie już teraz XSX jest kompatybilnie wstecznie z padami Xbox One, więc nie byłoby to nic nowego.

Moze się też nie skończyć na samym padzie, mogą też wrócić pomysły z czasów X360 i sprzedawanie konsoli bez dysku twardego byle tylko obniżyć cenę.

Opublikowano

Ale maly format bardzo na plus.

Opublikowano

A no to jak będą takie protezy chcieli sprzedawać to później niech nie pierdolą że ludzie próbują sobie sami komputery składać

Opublikowano
7 minut temu, easye napisał(a):

Za takie pieniądze to można sobie złożyć kompa z 5070 albo 5070Ti, a tu 6K za gówno profesorek z zintegrowaną grafiką…

Przy tych kwotach to nie konkurują tylko z konsolami i składakami ale też laptopami które będą lepiej śmigały a dużo miejsca przecież nie zajmują.

Opublikowano
3 minuty temu, ASX napisał(a):

Czy ja wiem czy byłby taki backklash. Przecież wciąż mogliby zrobić zwyklą droższą edycję z nowym padem dla chętnych, a jak ktoś nie chciałby placić za nowego pada to wziąłby samą konsole. I Wilk syty i owca byłaby cała.

Ogolnie już teraz XSX jest kompatybilnie wstecznie z padami Xbox One, więc nie byłoby to nic nowego.

Moze się też nie skończyć na samym padzie, mogą też wrócić pomysły z czasów X360 i sprzedawanie konsoli bez dysku twardego byle tylko obniżyć cenę.

Bez pada, bez dysku, bez napędu, bez kabli i bez gier. Powinni się zmieścić w 1k euro xd

Opublikowano
4 minuty temu, łom napisał(a):

Przecież PS5/XSX debiutowały dokładnie podczas bańki krypto ale oficjalne ceny to nadal było 500$. Jeśli wszystkie przecieki się sprawdzą i sytuacja z komponentami się nie poprawi to Helix pewnie będzie w okolicach 1000$ ale PS6? Wątpię że chcą powtórkę z debiutu PS3.

Tylko to zupełnie inna sytuacja, bańka krypto dotyczyła rynku detalicznego kart graficznych do PC.

Na ceny pS5 i XSX bardziej miał wpływ covid i kryzys na rynku półprzewodników, który ograniczał podaż elektroniki.

Ale oba te kryzysy to nic w porównaniu co dzieje się teraz. Dziś nawet Samsung nie chce sprzedawać pamięci Samsungowi xd

https://www.pcworld.com/article/2998935/ram-is-so-expensive-samsung-wont-even-sell-it-to-samsung.html

Opublikowano

A ktoś wogóle obejrzał ten filmik DF pod kątem wydajności? Kaczuszka coś pomaga? ;)