Opublikowano piątek o 13:103 dni Ciekawe kiedy ktoś zacznie opisywać walory smakowe poszczególnych numerów
Opublikowano piątek o 21:022 dni Przeczytane.Dla samego artykuły o SOMIE po prostu warto zapłacić 25zl.Jak ktoś ograł to ten artykuł to taki wewnętrzny dialog, który każdy z nas już miał ale jest od autora dodane parę smaczków, które powodują znowu dodatkowe godziny zadumy + historia powstania tego nietuzinkowego tytułu.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Jako że Requiem to moja najbardziej oczekiwana gra roku, z przyjemnością przeczytałem historię Raccoon City autorstwa Graby. W przygotowaniu do dziewiątki ogrywam sobie ponownie stare części, a ten tekst był idealnym suplementem. Mimo bycia fanem serii od wielu lat, nie miałem pojęcia, jak bogato rozpisana jest historia tego fikcyjnego miasta. Dzięki @Nemesis!
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. 12 minut temu, Pix napisał(a):W przygotowaniu do dziewiątki ogrywam sobie ponownie stare części, a ten tekst był idealnym suplementem.A tak z ciekawości, które ogrywasz? Ja w weekend zacząłem stareńką jedyneczkę w wersji Director's Cut, a plan jest taki, żeby już w kolejny weekend odpalić dwójeczkę, scenariusz Leona.
Opublikowano 5 godzin temu5 godz. Nadal coś dziwnego ze składem/edycją tekstu się dzieje, bo nieraz przy podaniu roku "r.", a przy podaniu wieku "w." przeskakują do nowego wiersza.Co nowego - generycznymi sandboksami-> schematycznymi, zwyczajnymi, banalnymiPolski podatnik ma finansować branżę grową? Super.Sophie Turner jako Lara Croft to prowokacja. Szukamy aktorki do roli postaci, która zasłynęła z dużych cycków, więc zatrudnijmy aktorkę, która nie ma ich w ogóle. Czas skończyć z dyskryminacją dużych piersi!AI->SITOP 100 2026 Na dzień dobry -> strona tytułowa z prawej strony. A wyglądało na to, że już się tego trendu pozbyliśmy.Tu pytanie do czytelników i czytelniczek - 10 stron wyliczanki i wróżenia z fusów i bez wkładu odautorskiego. Ilu czytelników ma co roku takie zestawienie? Czy tylko ja pomijam, czy inni widzą tu coś wartościowego?Po postach wyżej widzę, że parę osób ma zastrzeżenia do takiej formy.Legacy of Atlantis - remake gry, której jeden remake i nawet remaster już dostaliśmy - na czwartym miejscu? Oj, to będzie biedny rok w takim razie.Era post-AI->SIHyde Park - creditsach->creditach (napisach końcowych)MIO - soulsowe -> souloweA propos grafik w recenzjach - wiem, że dużo ludzi woli je od zwykłych napisów, ale niektóre z nich są nieczytelne w opór. Strona 50. Gra recenzowana przez Dżuja. Co to za tytuł? Jeżeli do poznania tytułu recenzowanej gry konieczne jest przeczytanie recenzji, to chyba użytecznośc takiej grafiki nie jest duża?Toziuha - nie jest to jednak spacerek po parku -> dosłowne przełożenie frazeologizmu, po polsku będzie to bułka z masłem albo kaszka z mleczkiem.Akuji the Heartless - repetycja-> powtarzalność Repetycja w j. polskim to po prostu powtórzenie a nie powtarzalność, o którą autorowi chodzi. Sam tekst fajny, ale jakiś krótki. Z reguły recenzje retro wydają się być dłuższe, tu natomiast mamy bardzo duże screeny i grafikę na pół strony. Więcej tekstu!Pośmiertne występy - i strona tytułowa z prawej strony. Znowu.Racoon City - Gwiazdki-> Bożego Narodzenia "Terrarium pełne różnorodnych gatunków roślin" - terrarium? roślin?Grandia - "popełniłem misclick" ->?! literówkęMielu - Niemcy wydają 125 milionów z pieniędzy podatnika na branżę grową. Ostatnie studio niemieckie, które coś znaczyło to Blue Byte. Kasa dobrze wydana.43 minuty temu, TomciooPL napisał(a):A tak z ciekawości, które ogrywasz? Ja w weekend zacząłem stareńką jedyneczkę w wersji Director's Cut, a plan jest taki, żeby już w kolejny weekend odpalić dwójeczkę, scenariusz Leona.Director's Cut ma skaszanioną ścieżkę dźwiękową. Tylko oryginał.
Opublikowano 4 godziny temu4 godz. 1 godzinę temu, TomciooPL napisał(a):A tak z ciekawości, które ogrywasz? Ja w weekend zacząłem stareńką jedyneczkę w wersji Director's Cut, a plan jest taki, żeby już w kolejny weekend odpalić dwójeczkę, scenariusz Leona.Ja zacząłem od rimejku RE1, bo jednak nie miałbym dzisiaj cierpliwości do archaizmów jedynki ;)Potem wleciał rimejk 2, teraz ogrywam oryginalną trójkę, bo delikatnie mówiąc nie jestem wielkim fanem rimejku Nemesisa. To w sumie kluczowe części w ramach przypomnienia sobie Raccoon City przed Requiem. Może jak starczy czasu jeszcze rimejk czwórki wleci, szóstkę raczej odpuszczę (chyba że tylko scenariusz Leona). No i wypadałoby pewnie jeszcze ograć Resident Evil Outbreak, ale tu już chyba sobie tylko przypomnę fabułę na jutubie
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Raccoon City to nie tylko miesiące ulic spływających krwią od maja do września '98) Miło, że pomogłem, opierałem się na zdobytej wiedzy oraz informacjach zawartych w The Resident Evil Podcast | More than just a podcastPolecam!