Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Resident Evil: Incydent Raccoon City

Featured Replies

• Odpowiedzi 101
  • Wyświetleń 6,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Właśnie napisano ostatnią stronę "treści" tej książki. Zjedzcie tam, proszę, jajeczko lub dwa za to, że ostatnie poprawki pójdą sprawnie! :3

• Jutro 4 tygodnie od startu przedsprzedaży. Na dzisiaj dokładnie 1215 egz., ale 1200 ładniej wygląda na grafice :) Dzięki!

• Piechota
    Piechota

Pod względem treści będzie odrobinę inaczej. Chcemy trochę eksplorować format albumu, nie upodabniać go do magazynu. Plus wzięliśmy na warsztat markę, której historia powstania chociażby jest naprawdę

Opublikowano

Ja tam rozumiem triboya, chętnie bym zobaczył na samym końcu Arty z każdej okładki. No ale to w ramach bonusowych stron gdyby była taka opcja bo przecież nie kosztem innych treści xD

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Jutro 4 tygodnie od startu przedsprzedaży. Na dzisiaj dokładnie 1215 egz., ale 1200 ładniej wygląda na grafice :) Dzięki!

re_1200.jpg

Opublikowano

Wziąłem najmniej popularną :) Ale to był mój pierwszy kupiony RE w wersji Directors cut.

Opublikowano

Tylko ja miałem niemiecką wersję.

Tak czy siak innej wersji okładki nie mogłem wybrać )

IMG_2419.jpeg

Opublikowano
  • Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem.

Właśnie napisano ostatnią stronę "treści" tej książki. Zjedzcie tam, proszę, jajeczko lub dwa za to, że ostatnie poprawki pójdą sprawnie! :3

Opublikowano
26 minut temu, Piechota napisał(a):

Właśnie napisano ostatnią stronę "treści" tej książki. Zjedzcie tam, proszę, jajeczko lub dwa za to, że ostatnie poprawki pójdą sprawnie! :3

No jest hajpik. Jestem ciekawy, co tam ugotowaliście.

Biorąc pod uwagę różne wskazówki, które rozrzucaleś w ostatnim czasie, można wywnioskować, że to będzie zdecydowanie inny album od Silent Hill i Metal Gear Solid.

Opublikowano
9 godzin temu, Pix napisał(a):

No jest hajpik. Jestem ciekawy, co tam ugotowaliście.

Biorąc pod uwagę różne wskazówki, które rozrzucaleś w ostatnim czasie, można wywnioskować, że to będzie zdecydowanie inny album od Silent Hill i Metal Gear Solid.

Tak. Idzie w innym kierunku, był czymś bardzo ekscytującym na każdym etapie procesu. No, może poza czytaniem całości od A do Z raz jeszcze :D

Ale napiszę więcej, jak wyślemy plik do drukarni.

Opublikowano

Piechota pewnie przeniósł zapping system z re2 na karty albumu i będzie można przeczytać 4 razy na różne sposoby obama

Opublikowano
W dniu 29.03.2026 o 19:32, iluck85 napisał(a):

Tylko ja miałem niemiecką wersję.

Tak czy siak innej wersji okładki nie mogłem wybrać )

IMG_2419.jpeg

Szkoda, że na okładce książki pokpili tę symetrię odbicia lustrzanego za postacią i jest ucięte XD

Opublikowano
2 godziny temu, Pupcio napisał(a):

Piechota pewnie przeniósł zapping system z re2 na karty albumu i będzie można przeczytać 4 razy na różne sposoby obama

Hmm…

Opublikowano

No i mamy to. Dzięki za Waszą dotychczasową pomoc (było jej więcej, niż można by zakładać!) i za zamówienia w preorderach. Dzięki za dociekliwość. Tak, będzie to trochę inna rzecz niż albumy o Silent Hillu czy MGS-ie. I tak, jest to jakiś eksperyment formalny (oraz eksperyment dla wydawnictwa). Ale wierzę, że fajnie odnajdzie się na rynku, a może nawet otworzy jakieś nowe alejki na przyszłość. Jeśli chcecie o coś zapytać – śmiało. Ja wkrótce przygotuję więcej "tylko-forumkowych" informacji ;)

Zrzut ekranu 2026-04-8 o 10.40.11.png

Edytowane przez Piechota

Opublikowano
15 minut temu, Piechota napisał(a):

No i mamy to. Dzięki za Waszą dotychczasową pomoc (było jej więcej, niż można by zakładać!) i za zamówienia w preorderach. Dzięki za dociekliwość. Tak, będzie to trochę inna rzecz niż albumy o Silent Hillu czy MGS-ie. I tak, jest to jakiś eksperyment formalny (oraz eksperyment dla wydawnictwa). Ale wierzę, że fajnie odnajdzie się na rynku, a może nawet otworzy jakieś nowe alejki na przyszłość. Jeśli chcecie o coś zapytać – śmiało. Ja wkrótce przygotuję więcej "tylko-forumkowych" informacji ;)

Zrzut ekranu 2026-04-8 o 10.40.11.png

To ja się trochę popytam ;p

1. Czy tym razem też wysłaliście Kacpra, żeby chodził po jakichś podejrzanych uliczkach w nocy i cykał fotki? W sensie, czy oprawa graficzna to ponownie połączenie screenów/artów z gier i Waszych fotografii?

2. Czy numer jest "grubszy" pod względem ilości znaków w porównaniu do SH i MGS? Czy mniej więcej tak samo?

3. Czy koncepcja mocno się zmieniała w trakcie pracy nad albumem? Czy mieliście jasny plan i od początku się go trzymaliście?

4. Kto popełnił najwięcej tekstów?

5. Czy gdybyś miał wyreżyserować sequel albumu, to zająłbyś się w nim częściami 4-6, czy masz jakiś inny pomysł na ewentualną kontynuację?

Opublikowano
21 minut temu, Pix napisał(a):

To ja się trochę popytam ;p

1. Czy tym razem też wysłaliście Kacpra, żeby chodził po jakichś podejrzanych uliczkach w nocy i cykał fotki? W sensie, czy oprawa graficzna to ponownie połączenie screenów/artów z gier i Waszych fotografii?

2. Czy numer jest "grubszy" pod względem ilości znaków w porównaniu do SH i MGS? Czy mniej więcej tak samo?

3. Czy koncepcja mocno się zmieniała w trakcie pracy nad albumem? Czy mieliście jasny plan i od początku się go trzymaliście?

4. Kto popełnił najwięcej tekstów?

5. Czy gdybyś miał wyreżyserować sequel albumu, to zająłbyś się w nim częściami 4-6, czy masz jakiś inny pomysł na ewentualną kontynuację?

KJU END EJ! xD Zaskoczyłeś mnie!

1. Nie, nie ma żadnych naszych fotografii. Forma wizualna wywodzi się z tego, co czasem robiliśmy przy SH/MGS, ale idzie w innym kierunku. Jest... no, inaczej. Bardziej ascetycznie i spójnie z tematem. Na szczęście okazało się, że Szczeps (grafik) był "na pokładzie" tego pomysłu, więc włożył sporo wysiłku.

2. Odrobinkę grubszy pod względem ilości znaków. Ale to chyba jakoś koło 10 tysięcy znaków różnicy.

3. Nie. Niemal w ogóle. Przedstawiłem autorom swój pomysł, zadeklarowali się pomóc i od początku (czyli listopada) szło unisono. I to w bardzo bulgoczącym trybie pracy – wszyscy jakoś uczestniczyliśmy w większości tekstów.

4. Podium to kolejno Piechota, Adamus i ktoś nowy dla naszych wydawnictw. Sekretna ciekawostka: nie będzie odczuwalne tak to podium. Z Waszej perspektywy najwięcej będzie Adamusa i kogoś nowego. Ale jak widać w publicznym składzie redakcyjnym: przy żadnym albumie nie było jeszcze tak "dużo" autorów.

5. Odpowiedź: tak. I to dwukrotnie! D Ale zostawmy to na razie. Bo Paweł powie "nie" i co mi po fajnych zajawkach!

Opublikowano

Odpowiem na pierwsze:

Nie.

Perez powiedział, że nie mamy żadnego ubezpieczenia od NW w redakcji i że jak się połamię w jakimś pustostanie, to on za to płacił nie będzie!

Opublikowano

Leaker Piechota już zdradził że sequel jest w planach, mam nadzieje że prezes Perez dowali mu potężną kare za złamanie nda

Opublikowano

A jakiś czas temu Adam mówił, że podobno jakoś Requiem ma być delikatnie wspomniane. Ale może coś się zmieniło.

Opublikowano
4 minuty temu, Pix napisał(a):

A jakiś czas temu Adam mówił, że podobno jakoś Requiem ma być delikatnie wspomniane. Ale może coś się zmieniło.

Jest wspomniane. Ale ten chłopak myśli, że książka będzie streszczeniem fabuły, więc ja na to nie zaradzę :D

Opublikowano

A to nie będzie streszczenie + recki + opisy? leo Bo parę ludków z FB na to liczy.