Opublikowano 3 godziny temu3 godz. 18 minut temu, iluck85 napisał(a):Sprzęt bez napędu to lekkie meh dzisiaj.Jak ma być PCtem to kiedy to mają zrobić? :) Na series sprzedaż na płytkach była ponoć masakrycznie zła, więc to była ta przejściowa generacja. Dla nich, bo na PS5 nadal jest ok. Edytowane 3 godziny temu3 godz. przez Kangus
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. dokładnie, nie znam nikogo kto by kupował płyty na Xboxa. Kiedyś prowadziłem sklep z grami, to już tam na generacji Xbox One było to widać.
Opublikowano 3 godziny temu3 godz. Czezky kiedys pisal, ze na xboxa to w sumie tylko fife sie oplaca mu zamawiac fizycznie.Pecet z nakładką i tyle. Ja zostaje przy combie plejka + switch(i odkurzaniu z szafy series x raz na kwartal), ale dla blacharzy to w sumie może być fajna sprawa jeśli devi będą robić specjalny config gierek pod to coś tak jak są configy pod steam decka.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Na Xboxie malo kto kupuje płyty wiadomo ale też nikt nigdy wprost nie powiedział, że napędu nie będzie.Ogólnie ich komunikacja z graczem ssie kutasa.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Zafiksowaliście się na nazywanie tego pecetem, a prawda jest taka że w sumie obecne konsole to też „pecet z nakładką”, szczególnie od kiedy obie firmy zaczęły używać chipów AMD.Nie wiem, gdyby nowy Xbox odpalał tylko gry z Xboxa zamiast z Xboxa+PC to byłoby lepiej? Moim zdaniem to dobra wiadomość, bo w ostatnich latach coś takiego jak „konsolowy ex” przestało się pojawiać, za to jest mnóstwo gier ze Steama niedostępnych na konsolach. Biblioteka gier pecetowych jest po prostu kilkakrotnie większa. Gdyby Helix i Steam Machine były niszowymi sprawami, to Sony nie obsraloby się przed kontynuowaniem wydawania pecetowych wersji swoich gier.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Autor Teraz, MaZZeo napisał(a):Biblioteka gier pecetowy chuj jest po prostu kilkakrotnie większa.Pewnie autokorekta, ale śmiechnąłem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Devilbot zmienił narrację. Pojawiły się komplikacje w komunikacji korporacji z graczem.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 7 minut temu, MaZZeo napisał(a):Zafiksowaliście się na nazywanie tego pecetem, a prawda jest taka że w sumie obecne konsole to też „pecet z nakładką”, szczególnie od kiedy obie firmy zaczęły używać chipów AMD.Nie wiem, gdyby nowy Xbox odpalał tylko gry z Xboxa zamiast z Xboxa+PC to byłoby lepiej? Moim zdaniem to dobra wiadomość, bo w ostatnich latach coś takiego jak „konsolowy ex” przestało się pojawiać, za to jest mnóstwo gier ze Steama niedostępnych na konsolach. Biblioteka gier pecetowy chuj jest po prostu kilkakrotnie większa. Gdyby Helix i Steam Machine były niszowymi sprawami, to Sony nie obsraloby się przed kontynuowaniem wydawania pecetowych wersji swoich gier.To po prostu będzie hybryda, Xbox też będzie w środku w postaci chipa.Ale nowych wersji gier nikt raczej nie będzie robił na tego Xboxa bo po co jak zadziała wersja pc. Najwięcej na helixie zarobi Valve.Zresztą dla mnie i pewnie dla większości najważniejsza kwestia jak będzie działało te cały Xbox mode. Jak bardzo konsolowe doświadczenie to będzie w obsłudze i szybkości ui.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. 11 minut temu, MaZZeo napisał(a):Nie wiem, gdyby nowy Xbox odpalał tylko gry z Xboxa zamiast z Xboxa+PC to byłoby lepiej?Nie byłoby lepiej bo byłoby "że co z tego że konsola jak nie ma exów?". Cały problem to że Xbox nie jest jak Sonka i tyle. A największy problem to dla tych co i tak mają go w dupie. A kto grał na Xboxie, będzie mógł grać jeszcze długo
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Z tego co czytałem ten Xbox mode ma uśmiercać windowsowe procesy w tle co ma uwalniać RAM i wydajność, coś co już Xbox Rog Ally ma.Najpierw tworzą problem w postaci pamieciozernego systemu, a potem robią rozwiązanie. Microsoft niezły komunizm uprawia.
Opublikowano 2 godziny temu2 godz. Teraz, devilbot napisał(a):To po prostu będzie hybryda, Xbox też będzie w środku w postaci chipa.Ale nowych wersji gier nikt raczej nie będzie robił na tego Xboxa bo po co jak zadziała wersja pc.Najwięcej na helixie zarobi Valve.Zresztą dla mnie i pewnie dla większości najważniejsza kwestia jak będzie działało te cały Xbox mode. Jak bardzo konsolowe doświadczenie to będzie w obsłudze i szybkości ui.Gry next gen "Helix" będą miały pewnie preset configu, normalnie taki jak na Steam Decku profile i tyle.Plus nowego UI jest taki, że od kwietnia będzie na Win11, więc do* czasu wyjścia Helixa może zdąży wyjść z Bety, podobno pobiera 9% mniej zasobów, niż załadowany Windows, więc każdy użytkownik PC Game Pass i Steama zyska od razu.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Ja bym nie liczył na wiele, dla mnie to jest wygaszanie marki i zrobienie z niej ikonki na pulpicie z opcją steam big picture. Fakt presety mocno ułatwią życie. Coś jak Amiga dawniej. Jednak wąpię aby to się przyjeło.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. Jak valve wyda steam deck 2 w podobnym czasie, może rok później, i na tym samym procesie technologicznym, to rozwalcuje ten project helix.Nikt nagle nie przeskoczy na gowno o smaku microsoft store ze steama.Może jak dadzą kompatybilność z innymi sklepikami jedynie jako nowy perk do gamepassa to zarobią
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 17 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Windows Big Picture w sumie ma sens, day1.Jak to ma być ten tryb, który wpadł mi do zwykłego białego Ally Z1E to szczerze mówiąc nie polecam . Próbowałem z tego korzystać przez jakąś chwilę ale to było okropne + wywaliłem większość usług MS z mojego W11 włącznie z tym i konkluzja jest prosta: mniej bajerów od MS tym lepsze działanie (niby wiadomo ale warto przypominać). W przypadku handheldu od Asusa lepiej sprawdza się Armoury Crate do odpalania swojej biblioteki z al'a konsolowej nakładki.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 3 minuty temu, Sebas napisał(a):Jak valve wyda steam deck 2 w podobnym czasie, może rok później, i na tym samym procesie technologicznym, to rozwalcuje ten project helix.Przecież Valve już wydaje Steam Machine, tzn ma zamiar i nie zapowiada się żeby miało rozwalcować kogokolwiek.Zewnętrzne sklepy są ciągle niepotwierdzone. Wczoraj chyba wogóle nie było o tym mowy. Było wogóle coś o tym że na HELIXIE będzie można se latać po Windzie? Chyba nie.Żeby nie okazało się że to będą tylko scalone sklepiki MS bo po hooy dawać klientów Steamowi.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 22 minuty temu, Ukukuki napisał(a):Ja bym nie liczył na wiele, dla mnie to jest wygaszanie marki i zrobienie z niej ikonki na pulpicie z opcją steam big picture. Fakt presety mocno ułatwią życie. Coś jak Amiga dawniej. Jednak wąpię aby to się przyjeło.Jakie wygaszanie marki? Teraz lekki tryb windowsa do gier czyli Xbox mode będzie dostępny dla każdego użytkownika tego systemu na całym świecie i za darmo.Wygaszanie hardware? No też nie bardzo bo właśnie zapowiedzieli sprzęt i pewnie jednak zawsze będzie można kupić coś z logiem X jak nie od nich to od Asusa czy nawet innych firm.Niestety będziecie do końca waszego nędznego życia widzieć to logo i czytać informacje o tym brandzie.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 10 minut temu, drozdu7 napisał(a):Przecież Valve już wydaje Steam Machine, tzn ma zamiar i nie zapowiada się żeby miało rozwalcować kogokolwiek.Bo konsolopecet pod TV to jest niszowy pomysł i Helix właśnie tym będzie. W dodatku znając Microsoft to software będzie gorszy i bardziej problematyczny niż taki Steam Big Picture.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. No jak będzie jak z tą nakładką xboxa na Asusie to machający papaj. Pierwsze co zrobiłem to to wywaliłem.
Opublikowano 1 godzinę temu1 godz. 5 godzin temu, KrYcHu_89 napisał(a):Jeszcze w kuluarach plotki o wstecznej na PC, w sensie takim zwykłym, bo podobno żadnego "chipa" nie ma, pracują po prostu nad emulacją gier cyfrowych z Xboxa i Xboxa 360. To będzie nic innego jak brandowany pecet z ulepszoną nakładką z Roga Xbox Ally X. Szansa w tym, że będzie mocny w dobrej cenie, ale raczej nisza.W sumie ma to sens bo wszystko co wyszło na series chyba i tak jest na PC. Jak ceny ramu się nie polepszą to może to być bardziej opłacalne niż składanie samemu kompa tylko pytanie czy będzie można później zrobić jakiś upgrade. Jedyne w co nie wierzę, to że ogarną soft patrząc jak wygląda obecny windows i xbox ally. 2 godziny temu, drozdu7 napisał(a):No dobrze ale będzie to jeden układ a nie klasycznie jak w PC. Więc możliwe że będą musiały to byc wersje "helixowe" gier.I to jest w sumie rzecz która najbardziej mnie cieszy, że jednak czymś od normalnego PC się będzie różniło a XsX pokazał że potrafią dobry sprzęt zrobićPodejrzewam, że tak będzie wyglądać odpalanie gier z microsoft store, pewnie dadzą wybór performance, balanced i quality jak na konsoli bo przeciętny konsolarz nie poradzi sobie z normalnymi ustawieniami i suwakami. Inaczej tego nie widzę, bo przecież czasami odpalając po raz pierwszy grę odpali się w oknie albo w jakiejś śmiesznej rozdzielczości, tu musi być plug n play.
Opublikowano 59 minut temu59 min 6 minut temu, devilbot napisał(a):Teraz lekki tryb windowsa do gier czyli Xbox mode będzie dostępny dla każdego użytkownika tego systemu na całym świecie i za darmo.powodzenia Teraz, Ukukuki napisał(a):No jak będzie jak z tą nakładką xboxa na Asusie to machający papaj. Pierwsze co zrobiłem to to wywaliłem.no raczej tak nie będzie w samym Helixie ale jako update dla ,,PC w twoim domu'' to ja nie wiem ile trzeba mieć cierpliwości/miłości do MS'u żeby tolerować takie barachło
Opublikowano 55 minut temu55 min 5 minut temu, Ukukuki napisał(a):No jak będzie jak z tą nakładką xboxa na Asusie to machający papaj. Pierwsze co zrobiłem to to wywaliłem.Naprawdę sądzisz że przez dwa lata tego nie dopracują żeby było przyzwoicie na start nowej "konsoli" Myślę że już w kwietniu przy zmianie nazwy na Xbox on pc dostaniemy konkret y upgrade .
Opublikowano 53 minuty temu53 min 1 minutę temu, devilbot napisał(a):Naprawdę sądzisz że przez dwa lata tego nie dopracują żeby było przyzwoicie na start nowej "konsoli"Myślę że już w kwietniu przy zmianie nazwy na Xbox on pc dostaniemy konkret y upgrade .To jest MS. Wątpię we wszystko co robią od zapowiedzi Xboxa One na E3.
Opublikowano 33 minuty temu33 min Valve wypuszcza Steam Big Picture dla wszystkich w 2012. Odpowiedź Microsoftu: 2026-2027.
Opublikowano 10 minut temu10 min Godzinę temu, Sebas napisał(a):Jak valve wyda steam deck 2 w podobnym czasie, może rok później, i na tym samym procesie technologicznym, to rozwalcuje ten project helix.XD tak jak z tym żałosnym steam machine słabszym od ps5 z premierą pewnie w 2027 i ceną x2 ps5.