Opublikowano 13 godzin temu13 godz. Marudzicie a ja w redakcji nie widzę absolutnie nikogo kto by chciał to recenzować oprócz Zaxa xd
Opublikowano 12 godzin temu12 godz. 1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):Marudzicie a ja w redakcji nie widzę absolutnie nikogo kto by chciał to recenzować oprócz Zaxa xdCala reszta zgredów pewnie zrobiłaby jeszcze mniejszą ocene xd
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. W dniu 2.04.2026 o 09:04, iluck85 napisał(a):To nie jest gra dla każdego i nie jest to gra dla Zaxa. Nie widać żeby łykał ten świat i klimat, a to wszystko przytłoczone problemami które wymienia.Nie czaję tego argumentu, przecież to jakiś slogan, to samo zresztą napisał w 3 groszówce Zabłocki. Żadna gra nie jest "dla każdego", z drugiej strony jak Butcher dostaje reckę pozycji typowo "dla niego", to też źle, bo wiadomo, że i tak da dyszkę. Nie mówię, że ktoś, kto nie lubi sportówek albo wyścigów ma je dostawać do recek, bo to absurd, ale akurat jak na "portfolio" Zaxa, to CD jest właśnie praktycznie idealne dla niego. Przecież koleś to fan ogromnych, zajebanych znacznikami gier Bethesdy, na czele ze Starfieldem. Lubi fantasy, lubi RPG, no ja nie wiem, wjeżdża tu chyba jakaś racjonalizacja fanów CD. Jak dla mnie, osoby, zaciekawionej szumem wokół tego tytułu, nahajpowani forumowicze zwrócili uwagę mniej więcej na te same kwestie, co Zax. Tylko, że na koniec jeden da 8/10, bo subiektywne kwestie mu skutecznie osłodzą obiektywne problemy, a drugi da 6+, zresztą w dalszej części posta wysnułeś podobny wniosek. I ja, wiedząc, że w tej grze nie ma absolutnie nic, co by mnie do niej mogło zachęcić, dzięki samej treści recki/opinii wiem, żeby po nią nie sięgać, a ocena końcowa to w sumie tylko dodatek.Czyżbyśmy w 2026 roku w gronie wieloletnich czytelników ze średnią wieku 35+ znowu wracali do przerobionego tysiąc razy tematu "czym jest recenzja i dlaczego jest ona subiektywna"? Czy bardziej chodzi o to, których zgredów się zwyczajnie lubi, a których nie za bardzo?I nie, nikt nie będzie dyskutował o "niesłusznej ocenie" CD pewnie nawet i za pół roku. A porównywanie do MGS2, no kurwa xD Edytowane 8 godzin temu8 godz. przez kotlet_schabowy
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 14 minut temu, kotlet_schabowy napisał(a):Nie czaję tego argumentu, przecież to jakiś slogan, to samo zresztą napisał w 3 groszówce Zabłocki. Żadna gra nie jest "dla każdego", z drugiej strony jak Butcher dostaje reckę pozycji typowo "dla niego", to też źle, bo wiadomo, że i tak da dyszkę. Nie mówię, że ktoś, kto nie lubi sportówek albo wyścigów ma je dostawać do recek, bo to absurd, ale akurat jak na "portfolio" Zaxa, to CD jest właśnie praktycznie idealne dla niego. Przecież koleś to fan ogromnych, zajebanych znacznikami gier Bethesdy, na czele ze Starfieldem. Lubi fantasy, lubi RPG, no ja nie wiem, wjeżdża tu chyba jakaś racjonalizacja fanów CD. Jak dla mnie, osoby, zaciekawionej szumem wokół tego tytułu, nahajpowani forumowicze zwrócili uwagę mniej więcej na te same kwestie, co Zax. Tylko, że na koniec jeden da 8/10, bo subiektywne kwestie mu skutecznie osłodzą obiektywne problemy, a drugi da 6+. I ja, wiedząc, że w tej grze nie ma absolutnie nic, co by mnie do niej mogło zachęcić, dzięki samej treści recki/opinii wiem, żeby po nią nie sięgać, a ocena końcowa to w sumie tylko dodatek.Czyżbyśmy w 2026 roku w gronie wieloletnich czytelników ze średnią wieku 35+ znowu wracali do przerobionego tysiąc razy tematu "czym jest recenzja i dlaczego jest ona subiektywna"? Czy bardziej chodzi o to, których zgredów się zwyczajnie lubi, a których nie za bardzo?I nie, nikt nie będzie dyskutował CD i jej "niesłusznej ocenie" pewnie nawet i za pół roku. A porównywanie do MGS2, no kurwa xDDlatego dał tyle ile dał i nie widzę powodu bicia piany i kręcenia aferki jak inni. Przeczytałem, zgadzam się z większością rzeczy na minus i tyle. Ja bym dał więcej.Gra mu nie siadła, nie była dla niego. Jak nie widzi problemu loadingu w starfieldzie to spoko. Ja to odinstalowałem po dłuższej chwili i nie mam ochoty do tego tytułu wracać. Dla mnie ocena za MGS2 i tak była wysoka. Ale odbijaka się niezła czkawka ile HIV wystawił. W temacie CD widać podobny wydźwięk i większość grających ocenia wyżej od ZAXa. Fakt, tego levelu już nie będzie. Nie te lata, brak konkurencji w prasie, fora żyją bo żyją przez garstkę ludzi względem swojego złotego okresu.
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Pięknie Pan Schabowy wyjaśnił sprawę.A porównania do oceny MGS-a 2 to już w ogóle są mocno przesadzone. Nie te czasy, żeby ktoś się jakoś bardziej przejmował notą, jaką otrzymała gra w PE. Listów z wąglikiem do Rogera na pewno nikt nie będzie wysyłał ;dJesteśmy bandą chłopów po trzydziestce (lub więcej) i każdy z nas ma swój wyrobiony gust, którego się trzyma. Nie wiem jak Wy, ale ja recki w ikstrimie traktuję bardziej jako porównanie opinii i wrażeń, a nie jakiś wyznacznik, czy coś może mi się spodobać lub nie. Bo to już właściwie wiem po pierwszym zwiastunie i zobaczeniu logo firmy, która dany tytuł przygotowuje. Drugi powód, dla którego zaglądam do działu recenzji to ewentualne wychwycenie premiery jakichś ciekawych tytułów, których premierę mogłem przegapić. Tak jak w tym numerze dowiedziałem się dzięki Panu Piechocie, że oto nadszedł fantastyczny sequel Demon Turf. Natomiast na pewno nie czytam już recek w ikstrimie po to, żeby się denerwować, bo redaktor wydał zbyt surowy werdykt. Tobie się subiektywnie podobało, jemu subiektywnie mniej. Dodatkowo w tym przypadku ocena Zaxa pokryła się z wieloma innymi recenzjami, które również nie uznały CD za drugie nadejście growego Jezusa. Czyli ocena nie jest jakaś wyciągnięta zupełnie z dupy. Gdzie więc problem?Sam nie jestem jakimś wielkim fanem naszego miłośnika Starfielda, ale tym razem stanę trochę w jego obronie. Pewnie już niedługo sprawi, że będę tego żałował, no ale trudno ;d
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. 6 godzin temu, Grześ napisał(a):Przepraszam bardzo, ale czemu w HP brakuje pana @KonsoliteNo właśnie, mnie też to zdziwiło że prawy dolny róg okupuje Kochaniec.
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Nie miałem tej gry na celowniku ale zax tak ładnie opisał te elementy które mu się nie podobały, że z ciekawości sprawdzę tą gre. Szczególnie zainteresowało mnie czyszczenie komina i przytulanie kotów.A jak to chodziło o czyszczenie komina sąsiadce w wiosce obok to uciesze się jeszcze bardziej
Opublikowano 6 godzin temu6 godz. Domyślam się, że specjal pierwszego Playstation będzie bazował na takich tytułach jak recenzowany w numerze Rascal? Jeśli tak, to może jednak spojrzę na to wydanie przychylniejszym okiem niż wcześniej.