Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

PSX EXTREME 343

Featured Replies

• Odpowiedzi 90
  • Wyświetleń 4,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dzień dobry! Kwietniowy numer od dzisiaj w sprzedaży :) prenumeraty pocztowe wyszły w poniedziałek prenumeraty InPost we wtorek Patronite rozesłany na raty wtorek i środa e-wydanie dostępne od wto

• Takie głośne tytuły powinni dostawać kompetentni recenzenci, no i te dwie strony dla takiego molocha to mało. Zax to się nadaje do recenzowania szrotów na 1/3 strony i gównowpisów na PPE.

• Extreme Plus porusza temat który aż prosi się o jakiś materiał na YouTube w języku angielskim dla zachodniego odbiorcy, bo chyba nic takowego jeszcze nie powstało. Rewolucja elektroniczna napływającą

Opublikowano

U mnie poczta się nie popisała i święta bez ekstrima (

Opublikowano
1 godzinę temu, Ukukuki napisał(a):

Marudzicie a ja w redakcji nie widzę absolutnie nikogo kto by chciał to recenzować oprócz Zaxa xd

Cala reszta zgredów pewnie zrobiłaby jeszcze mniejszą ocene xd

Opublikowano
W dniu 2.04.2026 o 09:04, iluck85 napisał(a):

To nie jest gra dla każdego i nie jest to gra dla Zaxa. Nie widać żeby łykał ten świat i klimat, a to wszystko przytłoczone problemami które wymienia.

Nie czaję tego argumentu, przecież to jakiś slogan, to samo zresztą napisał w 3 groszówce Zabłocki. Żadna gra nie jest "dla każdego", z drugiej strony jak Butcher dostaje reckę pozycji typowo "dla niego", to też źle, bo wiadomo, że i tak da dyszkę. Nie mówię, że ktoś, kto nie lubi sportówek albo wyścigów ma je dostawać do recek, bo to absurd, ale akurat jak na "portfolio" Zaxa, to CD jest właśnie praktycznie idealne dla niego. Przecież koleś to fan ogromnych, zajebanych znacznikami gier Bethesdy, na czele ze Starfieldem. Lubi fantasy, lubi RPG, no ja nie wiem, wjeżdża tu chyba jakaś racjonalizacja fanów CD. Jak dla mnie, osoby, zaciekawionej szumem wokół tego tytułu, nahajpowani forumowicze zwrócili uwagę mniej więcej na te same kwestie, co Zax. Tylko, że na koniec jeden da 8/10, bo subiektywne kwestie mu skutecznie osłodzą obiektywne problemy, a drugi da 6+, zresztą w dalszej części posta wysnułeś podobny wniosek. I ja, wiedząc, że w tej grze nie ma absolutnie nic, co by mnie do niej mogło zachęcić, dzięki samej treści recki/opinii wiem, żeby po nią nie sięgać, a ocena końcowa to w sumie tylko dodatek.

Czyżbyśmy w 2026 roku w gronie wieloletnich czytelników ze średnią wieku 35+ znowu wracali do przerobionego tysiąc razy tematu "czym jest recenzja i dlaczego jest ona subiektywna"? Czy bardziej chodzi o to, których zgredów się zwyczajnie lubi, a których nie za bardzo?

I nie, nikt nie będzie dyskutował o "niesłusznej ocenie" CD pewnie nawet i za pół roku. A porównywanie do MGS2, no kurwa xD

Edytowane przez kotlet_schabowy

Opublikowano
14 minut temu, kotlet_schabowy napisał(a):

Nie czaję tego argumentu, przecież to jakiś slogan, to samo zresztą napisał w 3 groszówce Zabłocki. Żadna gra nie jest "dla każdego", z drugiej strony jak Butcher dostaje reckę pozycji typowo "dla niego", to też źle, bo wiadomo, że i tak da dyszkę. Nie mówię, że ktoś, kto nie lubi sportówek albo wyścigów ma je dostawać do recek, bo to absurd, ale akurat jak na "portfolio" Zaxa, to CD jest właśnie praktycznie idealne dla niego. Przecież koleś to fan ogromnych, zajebanych znacznikami gier Bethesdy, na czele ze Starfieldem. Lubi fantasy, lubi RPG, no ja nie wiem, wjeżdża tu chyba jakaś racjonalizacja fanów CD. Jak dla mnie, osoby, zaciekawionej szumem wokół tego tytułu, nahajpowani forumowicze zwrócili uwagę mniej więcej na te same kwestie, co Zax. Tylko, że na koniec jeden da 8/10, bo subiektywne kwestie mu skutecznie osłodzą obiektywne problemy, a drugi da 6+. I ja, wiedząc, że w tej grze nie ma absolutnie nic, co by mnie do niej mogło zachęcić, dzięki samej treści recki/opinii wiem, żeby po nią nie sięgać, a ocena końcowa to w sumie tylko dodatek.

Czyżbyśmy w 2026 roku w gronie wieloletnich czytelników ze średnią wieku 35+ znowu wracali do przerobionego tysiąc razy tematu "czym jest recenzja i dlaczego jest ona subiektywna"? Czy bardziej chodzi o to, których zgredów się zwyczajnie lubi, a których nie za bardzo?

I nie, nikt nie będzie dyskutował CD i jej "niesłusznej ocenie" pewnie nawet i za pół roku. A porównywanie do MGS2, no kurwa xD

Dlatego dał tyle ile dał i nie widzę powodu bicia piany i kręcenia aferki jak inni. Przeczytałem, zgadzam się z większością rzeczy na minus i tyle. Ja bym dał więcej.

Gra mu nie siadła, nie była dla niego. Jak nie widzi problemu loadingu w starfieldzie to spoko. Ja to odinstalowałem po dłuższej chwili i nie mam ochoty do tego tytułu wracać.

Dla mnie ocena za MGS2 i tak była wysoka. Ale odbijaka się niezła czkawka ile HIV wystawił. W temacie CD widać podobny wydźwięk i większość grających ocenia wyżej od ZAXa.

Fakt, tego levelu już nie będzie. Nie te lata, brak konkurencji w prasie, fora żyją bo żyją przez garstkę ludzi względem swojego złotego okresu.

Opublikowano

Pięknie Pan Schabowy wyjaśnił sprawę.

A porównania do oceny MGS-a 2 to już w ogóle są mocno przesadzone. Nie te czasy, żeby ktoś się jakoś bardziej przejmował notą, jaką otrzymała gra w PE. Listów z wąglikiem do Rogera na pewno nikt nie będzie wysyłał ;d

Jesteśmy bandą chłopów po trzydziestce (lub więcej) i każdy z nas ma swój wyrobiony gust, którego się trzyma. Nie wiem jak Wy, ale ja recki w ikstrimie traktuję bardziej jako porównanie opinii i wrażeń, a nie jakiś wyznacznik, czy coś może mi się spodobać lub nie. Bo to już właściwie wiem po pierwszym zwiastunie i zobaczeniu logo firmy, która dany tytuł przygotowuje.

Drugi powód, dla którego zaglądam do działu recenzji to ewentualne wychwycenie premiery jakichś ciekawych tytułów, których premierę mogłem przegapić. Tak jak w tym numerze dowiedziałem się dzięki Panu Piechocie, że oto nadszedł fantastyczny sequel Demon Turf.

Natomiast na pewno nie czytam już recek w ikstrimie po to, żeby się denerwować, bo redaktor wydał zbyt surowy werdykt. Tobie się subiektywnie podobało, jemu subiektywnie mniej. Dodatkowo w tym przypadku ocena Zaxa pokryła się z wieloma innymi recenzjami, które również nie uznały CD za drugie nadejście growego Jezusa. Czyli ocena nie jest jakaś wyciągnięta zupełnie z dupy. Gdzie więc problem?

Sam nie jestem jakimś wielkim fanem naszego miłośnika Starfielda, ale tym razem stanę trochę w jego obronie. Pewnie już niedługo sprawi, że będę tego żałował, no ale trudno ;d

Opublikowano
6 godzin temu, Grześ napisał(a):

Przepraszam bardzo, ale czemu w HP brakuje pana @Konsolite

No właśnie, mnie też to zdziwiło że prawy dolny róg okupuje Kochaniec.

Opublikowano

Nie miałem tej gry na celowniku ale zax tak ładnie opisał te elementy które mu się nie podobały, że z ciekawości sprawdzę tą gre.

Szczególnie zainteresowało mnie czyszczenie komina i przytulanie kotów.

A jak to chodziło o czyszczenie komina sąsiadce w wiosce obok to uciesze się jeszcze bardziej pawel

Opublikowano

Domyślam się, że specjal pierwszego Playstation będzie bazował na takich tytułach jak recenzowany w numerze Rascal? Jeśli tak, to może jednak spojrzę na to wydanie przychylniejszym okiem niż wcześniej.

Opublikowano

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jaki sklep ma na myśli Majk ("Rewizja WiiU"), w którym można kupić WiiU z importu za 130 zł? Szukam na googlach i nie wiem o który chodzi.

Opublikowano
3 minuty temu, Grześ napisał(a):

Czy ktoś może mi podpowiedzieć jaki sklep ma na myśli Majk ("Rewizja WiiU"), w którym można kupić WiiU z importu za 130 zł? Szukam na googlach i nie wiem o który chodzi.

zenmarket.jp

Opublikowano
5 minut temu, Grześ napisał(a):

Jedyne co mi przychodzi do glowy to zenmarket

Opublikowano

Jestem w trakcie czytania PSX EXTREME i numer czyta się wyjątkowo dobrze. Super że wrócił zgrentgen w takiej formie. Na pewno będzie czytane ) Ostatnio zastanawiałem się czy kupić w końcu nową konsolę. Dalej gram na PlayStation 4 Slim ) Zastanawiałem się czy kupić w końcu to PS5 i jak bumerang wróciły do mnie słowa redaktora Konsolite - Liczą się gry a nie platforma. Słowa te zainspirowały mnie do stworzenia listy gier których jeszcze NIE OGRAŁEM na PS4. A tytuły te prezentują się następująco :

1. Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition - obecnie ogrywam i zacząłem od mojej ulubione części trzeciej. Póki co gra się super i zachodzę w głowę dlaczego tak krytykowano ten tytuł )

2. GOD OF WAR - ta część która wyszła w 2018 roku )

3.Ghost of Tsushima

4.Resident Evil 2 Remake

5.Resident Evil 3 Remake

6.Diablo 2 Warlock - postać czarnoksiężnika czeka do ogrania )

7.Resident Evil 4 Remake

8.Tekken 3 - lubię tą część Tekkena do tego stopnia że mam ochotę ograć go na PS4 a widziałem że można go zakupić )

9. Doom Eternal

10.Stray

11.Assassin’s Creed Mirage

12.SIFU

13.GRAN TURISMO 7

14.CYBERPUNK 2077

15.MORTAL KOMBAT 11

16.INJUSTICE 2

17.FARCRY 6

18.Larry - Wet Dreams Dry Twice

19.Leisure Suit Larry Wet Dreams Don't Dry

20.Uncharted 4: Kres złodzieja

A to zaledwie tylko 20 tytułów które wypisałem u siebie na telefonie ) Tak więc czy ja na pewno muszę w tym roku kupować nową konsolę ? Póki co postanawiam że zostaję jeszcze przy PS4 ) Dzięki Konsolite ! Twoje słowa pozwoliły mi zaoszczędzić około 5 tysięcy złotych jeśli nie więcej. Dlaczego tyle ? Bo tak się składa że mam jeszcze telewizor full hd bez HDR - ów i innych bajerów ) Pomimo wielu tytułów które już ograłem na leciwej PS4 to jak widzisz jest jeszcze wiele gier których nawet nie tknąłem. Nie jestem też typem gracza który musi mieć super grafikę i nie wiadomo co. Zostaję wiec jeszcze przy PS4 ) Jedynie pada musiałem kupić nowego bo ten który miałem odmówił współpracy po 6 latach - nie działa mi przycisk L2. Szczególnie irytujące to było gdy swego czasu grałem w GTA 5 - próbowałem hamować a samochód dalej jechał D I mam pytanie : czy doradzacie mi dać do naprawy starego pada z PS4 do naprawy czy raczej mam sobie odpuścić takie działanie ? ) Jeszcze raz dzięki Konsolite !!! Życzę Tobie i Wam wszystkim Wesołych Spokojnych Świąt ! )

Edytowane przez Piotrek87

Opublikowano

@Piotrek87

Ładna lista. Patrząc na to co na niej masz to jesteś świeżym użytkownikiem sonki i wiele dobra jeszcze przed Tobą.

Pada rozkrecasz sam najlepiej i sprawdzasz jak się sprawują gumki na trigerach - pewnie do wymiany.

Jeśli chodzi o tv to kupuj oled, bo to game changer dla nowych i starych gier. U mnie wszystkie gry na PS3 zyskaly nową jakość dzięki oledowej magii kolorow i czerni.

Opublikowano

Jakbym nie widział oceny Zaxa dla CD to po przeczytaniu recenzji bym pomyślał, że ta gra to jakiś gniot znacznie później 6. Z kolei Marathon, który w recenzji dostał dużo ciepłych słów od Hiva zgarnął również 6. Dziwi mnie, że obie gry dostały 6, jednak jak się czyta ręckę CD w której 90% tekstu jest o negatywnych aspektach i zestawia się ją z recką Marathon w której no z 70% jest pozytywów to szok, że to ta sama ocena na skali.

Edytowane przez michu86-