Opublikowano niedziela o 19:223 dni Co prawda ten tekst przyjął w większej części formę takiej zapowiedzi "formatu" (bo dopiero ostatni akapit to mięso, czyli coś o Feniksie), ale i tak czytało się dobrze i fajnie by było, jakby HIV pisał częściej. Ale jak on już przy pierwszym felietonie asekuracyjnie pisze, że może będzie cyklicznie, a jak się uda, to może nawet co miesiąc, to znając jego różne wcześniejsze inicjatywy, można mieć pewne obawy xD
Opublikowano poniedziałek o 07:192 dni Po mailach, prywatnych wiadomościach czy forum widać jednak, że Hiv wciąż cieszy się w PE popularnością mimo iż równie często był krytykowany za oceny czy recenzje. Ale chyba żaden felieton czy artykuł, nawet ten najbardziej ambitny, nie cieszył się za mojej kadencji takim zainteresowaniem, szumem i odzewem jak powrót HIva do felietonów. Chociaż drugi felieton już spóźnił, więc ten "cykliczny" to bym jednak dał w nawias :)
Opublikowano poniedziałek o 07:362 dni Bo co by nie mówić HIV jest jednak prominentną postacią w historii magazynu i faktycznie jednym z niewielu ludzi, którzy towarzyszyli mu niemal od samego początku. W listach od dawna jest raczej zblazowany i wypalony, a jak widać wystarczyło dać mu tylko wolne pióro i dwie strony żeby podpalił społeczność
Opublikowano poniedziałek o 07:402 dni Tylko Adamusa szkoda. Chłop od lat co miesiąc ambitne sześciostronicowe potwory tworzy, a tu Roger przychodzi i mówi no sorry młody, ale jeden felieton hiva raz na pięć lat większy szum robi
Opublikowano poniedziałek o 07:462 dni 5 minut temu, SlimShady napisał(a):Najstarszy stażem i tak już zostanie. Chyba.Kali dłużej siedzi.
Opublikowano poniedziałek o 07:492 dni Adamus musisz wiecej poddymiac ;)btw. tekst dotyczacy Sekiro jest kompletny i podejrzewam, ze Adamus to wie, czytajac akapit za akapitem po prostu czuc mocna zajawke i pewnosc siebie autora
Opublikowano poniedziałek o 08:002 dni Oj tam, różnorodność treści i stylów jest ważna, dobrze, że piszemy różnie, dzięki temu każdy znajduje coś dla siebie. Zresztą to ja za miękki na dymy jestem a jak mam konkurować literacko, to wolę z samym sobą i próbować się przeskoczyć każdym kolejnym tekstem, niż z kimś ;) Jedna drużyna, jedna bramka.A kolega Roger docenia mnie w najlepszy możliwy sposób, czyli nie ingeruje mi w teksty i dobierane tematy, ewentualnie czasami pokręci nosem nad ilością znaków czy będzie się krygował o dzień dłużej niż zwykle, gdy podrzucam mu "kolejny genialny pomysł, który zrób z nas drugiego New Yorkera" czy innego "Guardiana" XD
Opublikowano poniedziałek o 08:122 dni 9 minut temu, K.Adamus napisał(a):a jak mam konkurować literacko, to wolę z samym sobą i próbować się przeskoczyć każdym kolejnym tekstem, niż z kimś ;)Yup. O to chodzi
Opublikowano poniedziałek o 08:122 dni 8 minut temu, K.Adamus napisał(a):A kolega Roger docenia mnie w najlepszy możliwy sposób, czyli nie ingeruje mi w teksty i dobierane tematyMożesz mu jeszcze podpowiedzieć, że jakiś bonus finansowy to też dobry sposób, w który szef może docenić pracownika
Opublikowano poniedziałek o 08:192 dni 5 minut temu, Pix napisał(a):Możesz mu jeszcze podpowiedzieć, że jakiś bonus finansowy to też dobry sposób, w który szef może docenić pracownikaZawsze powtarzam, że wiem, co podpisywałem ;) jest git, panowie
Opublikowano poniedziałek o 08:202 dni Autor Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 7 minut temu, Pix napisał(a):Możesz mu jeszcze podpowiedzieć, że jakiś bonus finansowy to też dobry sposób, w który szef może docenić pracownikaŹle Ci na forum? :P
Opublikowano poniedziałek o 09:262 dni 1 godzinę temu, SlimShady napisał(a):Najstarszy stażem i tak już zostanie. Chyba.Kali chyba od drugiego numeru jest*. A hiv później dołączył.W pierwszym numerze nie ma ani jednego jego tekstu.
Opublikowano poniedziałek o 09:482 dni 18 godzin temu, Michu_M napisał(a):GW Atlantyda to chyba mój ulubiony serial ever, nawet dzisiaj japa mi się cieszy jak oglądam niektóre odcinki. Lepiej żeby Roger dał te strony nawet jeśli oznaczałoby to wywalenie z przyszłych numerów recenzji GTA 6 czy innych indyków na które nikt nie czeka.Sporo znajomych preferuje SGA od SG1, dla oba, nieco inne serie, choć by ze względu na Meredith oraz Tod`a, którego chciało by się więcej ;)
Opublikowano wtorek o 17:391 dzień Również dołączę się do pochwał nt. felietonu HIV'a. Dobrze się się czytało, stary zgred potrafi jeszcze swoim piórem rozpalić tłum. Chciałem napisać, że chętnie przeczytałbym coś w podobnym tonie spod ręki Konsolite vel "DZIEDZIC" Aczkolwiek temat częściowo poruszył w najnowszym odcinku Fantasmagieri (który notabene polecam) więc nieważne.
Opublikowano wtorek o 18:111 dzień Z Hivem jest taki problem, ze on ma dobre pomysły, jakiś tam talent też widać ale leży u niego ta magiczna "wytrwałość". Jakby do dzisiaj prowadził swój kanał na youtubie to dzisiaj za miliony monet walczył by na fame mma z bestią z tokio
Opublikowano 18 godzin temu18 godz. 13 godzin temu, mleko2099 napisał(a):Również dołączę się do pochwał nt. felietonu HIV'a. Dobrze się się czytało, stary zgred potrafi jeszcze swoim piórem rozpalić tłum. Chciałem napisać, że chętnie przeczytałbym coś w podobnym tonie spod ręki Konsolite vel "DZIEDZIC" Aczkolwiek temat częściowo poruszył w najnowszym odcinku Fantasmagieri (który notabene polecam) więc nieważne.Jak Roger da miejsce to czemu by nie? Do Fantasmagieri jeszcze powrócę ;)
Opublikowano 16 godzin temu16 godz. No fajnie się zapowiadają te felietony Hiva. Zwłaszcza, jeśli naprawdę nie zamierza gryźć się w język i pozwoli sobie na całkowitą szczerość. To się rzadko zdarza, więc trzymam kciuki. Roger kilka lat temu wspominał, że ma grube zakulisowe historie z naszej branżuni do opowiedzenia, ale chyba nic z tego nie będzie, więc dobrze, że chociaż Hiv się uaktywnił.
Opublikowano 14 godzin temu14 godz. 2 godziny temu, Pix napisał(a):Roger kilka lat temu wspominał, że ma grube zakulisowe historie z naszej branżuni do opowiedzenia, ale chyba nic z tego nie będzie,No właśnie coś było chyba o psx fanie? A i jeszcze w tym samym poście pisał że ściera będzie pisał hyde parki!!!I kurła co??? I nic!!!
Opublikowano 8 godzin temu8 godz. 9 godzin temu, Konsolite napisał(a):Jak Roger da miejsce to czemu by nie?Pozostaje liczyć, że naczelny skusi się na sprezentowanie odrobiny miejsca, tym bardziej, że współpracowałeś z kilkoma pismami na przestrzeni lat, więc zapewne mógłbyś opisać niejedną historię na łamach PE.Tak sobie pomyślałem - Konsolite X Hiv - wspólne felietony dwóch zgryźliwych zg(red)ów. Bez cenzury, bez hamulców, bez trzymanki. Internet by zapłonął. ;)
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. A skoro o Konsolce mowa, to ostatnio w internecie trafiłem na coś takiego i aż musiałem przetrzeć ze zdziwienia oczy. Ciężko uwierzyć, że ten uśmiechnięty chłopak to przyszły książę ciemności. Chociaż punkt"Marzenia: nie mam"pasuje do jego dzisiejszego stylu bycia, więc pewne rzeczy się nie zmieniają.Aaa, i sorry Konsolka, że zawsze mnie śmieszyło, kiedy żartowali sobie z Twojego wzrostu. Było śmiesznie, dopóki się nie dowiedziałem, że mam dokładnie tyle samo, więc wychodzi na to, że śmiałem się też z samego siebie ;/
Opublikowano 7 godzin temu7 godz. Jeśli Konsolite miał 175 to chyba znaczy że palenie nie tyle że hamuje co obniża wzrost