Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Call of Duty Modern Warfare IV

Featured Replies

• Odpowiedzi 87
  • Wyświetleń 4,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• No faktycznie widać i czuć ten ciężar na filmiku xd

• Hubert249
    Hubert249

Trzeba pamiętać też, że początkowo MWIII, miało być rozbudowanym DLC dla II.

• Ok mapy wspaniałe ale ogólnie huyowe.

Opublikowano

Quake 3 arena to przy tym codzie symulator kosmicznego marine

Opublikowano

spokojnie graczykowie, to game as a service, później zmienią tempo zgodnie z oczekiwaniami większości. teraz jest wolno tylko po to, żeby stare dziady z demencją nabrały się na tą samą sztuczkę po raz x i kupiły grę podjarane REALISTYCZNYM PODEJŚCIEM za full price.

przecież to nie jakaś prehistoria, że wytłoczyli na plastiku i tak musi zostać, krótko po premierze dostaniecie aktualizację 3423523gb i wajcha przestawiona skrajnie w drugą stronę

Opublikowano
Teraz, krzysiek923 napisał(a):

spokojnie graczykowie, to game as a service, później zmienią tempo zgodnie z oczekiwaniami większości. teraz jest wolno tylko po to, żeby stare dziady z demencją nabrały się na tą samą sztuczkę po raz x i kupiły grę podjarane REALISTYCZNYM PODEJŚCIEM za full price.

przecież to nie jakaś prehistoria, że wytłoczyli na plastiku i tak musi zostać, krótko po premierze dostaniecie aktualizację 3423523gb i wajcha przestawiona skrajnie w drugą stronę

Krzychu, ale chodzi tu o to, że jest tak samo jak zawsze a to "realistyczne podejście" to jest jakieś urojenie które występuje przy premierze co roku u pojedynczych osób.

Zresztą, skąd pomysł, że akurat CoDa zwolnienie tempa by lepiej sprzedało skoro takiego czegoś oczekują tylko stare chłopy czyli jakiś mały procent odbiorców tej gry. Dzieciaki chcą latać, ślizgać się i skakać.

Opublikowano

a to sorry, przeczytałem tylko ze 3 ostatnie posty, a skoro hubert napisał, że wolniej niż w 2019 (które uchodziło za "wolniejsze")...

5 minut temu, UberAdi napisał(a):

Zresztą, skąd pomysł, że akurat CoDa zwolnienie tempa by lepiej sprzedało skoro takiego czegoś oczekują tylko stare chłopy czyli jakiś mały procent odbiorców tej gry. Dzieciaki chcą latać, ślizgać się i skakać.

masz przykład bf6, gdzie obiecywali, że nie będzie krindżowych skinów i w ogóle "powrót do korzeni"

Opublikowano

Większej kupy niż BO7 to już chyba nie będzie.

Opublikowano

Ograłem kilkadziesiąt minut i wydaje mińskie szybsze niż BO6 ale może to takie wrażenie natomiast kampania to klasyczny cod choć wydaje mi się że udźwiękowienie jeszcze bardziej poprawili :) Tu nie będzie zbyt dużo nowości patrząc po becie, kolejny świetny cod i tyle ;)

Opublikowano

Gra się zajefajnie i tak jak MW2019 mógłbym grać tylko Gunfight, tak tutaj Kill Block to główny powód dla którego już nawaliłem parę godzin banderas te same loaduty, randomowe mapy, pięknie.

Movement, animacje petarda, jak to u Infinity Ward. Same mapy to mieszanka, ta z autobusami prawie tak samo zjebana jak ta autostrada z MW2, reszta może być. Gra się bardzo podobne jak do MW2019 i MW2 więc jestem zadowolony.

Miło że wygląda na to że gra dobiera po pingu i regionie bo gram głównie z Polakami, Niemcami i Francuzami, wnioskując po rozmowach przez mikrofon.

W zasadzie jeden minus jaki widzę to ci sami operatorzy po obu stronach.

Mimo wszystko to tylko Call of Duty. Miło się strzela ale tej jesieni biorę GTA 6 i nie będę raczej marnował czasu na kolejne multi. Potem zobaczymy na czym gra będzie stać, bo w te obiecanki że nie będą wrzucać klaunów do multi to nie wierze, przekonamy się już w grudniu jak wpadnie pierwszy sezon.

Opublikowano

Zajebiscie się gra. Ciężko się oderwać. Preorder poszedł.

Opublikowano

Mocno czekam na betę za tydzień, nie brałem preordera bo jak okaże się że microsoft wprowadzi disc to digital trzeba będzie nabyć wersje XSX. Na filmach wygląda spoko chociaż bez jakiejś rewolucji najbardziej interesująca zapowiada się ten nowy DMZ.

Opublikowano
10 godzin temu, SpacierShark123 napisał(a):

Mocno czekam na betę za tydzień, nie brałem preordera bo jak okaże się że microsoft wprowadzi disc to digital trzeba będzie nabyć wersje XSX. Na filmach wygląda spoko chociaż bez jakiejś rewolucji najbardziej interesująca zapowiada się ten nowy DMZ.

Za 8zl kody latają do bety na g2a czy innych kinguinach to możesz sobie sprawdzić bez pre ordera

Opublikowano
10 godzin temu, SpacierShark123 napisał(a):

Mogłeś wziąć preorder w Mediaexpert lub RTV Euro AGD wersji fizycznej z zaznaczeniem opcji płatności w sklepie, a potem ewentualnie ten preorder odwołać, a grałbyś w betę już teraz.

Co do samej bety to ja niestety jestem rozczarowany. Gra jest co prawda lepsza od zeszłorocznej iteracji, ale niestety też znacznie gorsza od przedostatniej tj Black Ops 6. Największy problem to kiepskość map. Ktoś już wyżej o tym pisał i ja się z nim w pełni zgadzam. Z tych co są teraz w becie jedynie o Cachette można powiedzieć, że jest średnia. Reszta jest słaba lub bardzo słaba, a tę miejską mapę Silkworm to wręcz projektowały sprzątaczki pracujące na umowę zlecenie wespół z donosicielami pizzy. Główny problem to ich jednopoziomowość, przez co preferowane są bronie maszynowe takie jak M4 czy Han 86. Mam wrażenie, że 90% ludzi biega właśnie z nimi. Do bety daje się z reguły te wiodące mapy, wręcz kluczowe. Jeśli reszta jest na takim samym poziomie lub niższym to ja pierdolefacepalm Np w Black Ops 6 do bety dali fenomenalną mapę Derelict, a tu? Szkoda szczempić ryjasadkekTrochę lepiej jest w kwestii movementu oraz broni, choć jak mówiłem, większość i tak biega z M4. Myślałem, że ten CoD będzie jakiś inny, dużo bardziej nowatorski (wiem, słyszę te Wasze brechty jak to czytacie), wszak to pierwszy CoD w historii, który nie wyszedł na poprzednią generację. Niestety, z niczym nie poszli do przodu. Jest zachowawczo do bólu, a w kwestii map jest wręcz spory regres. Duży zawód z mojej strony. Czy kupię fulla? W poprzednim wpisie byłem pewien że tak, natomiast teraz mocno się waham.

Opublikowano

Wjechała piąta mapa - Lotus i uważam, że jest spoko. Generalnie wszystkie są spoko, problem polega na tym, że żadna się niczym nie wyróżnia. Są takie jakie chcialo większość graczy - małe i proste. Black OPS 6 miało kilka wybitnych mapek MW zawsze wypada gorzej w tym aspekcie niestety.

Opublikowano

Właśnie dorzucili nową mapę Lotus, pierwszą która coś sobą reprezentuje. Może jest jeszcze nadzieja w kwestii map? Póki co jednak kończę, bo w sumie nie ma już o co grać, no chyba że odblokują zdobywanie następnych stopni wojskowych powyżej 20-tu.

Opublikowano

no beta bardzo przyjemna

W dniu 22.08.2026 o 13:14, Hubert249 napisał(a):

Jest wolniejszy w porównaniu do 2019 i dwóch ostatnich BlackOps.

Przed chwila specjalnie odpaliłem BO6 po ograniu bety, nie ma praktycznie żadnych różnic w szybkości tych gier.

Graficznie zas nowy MW wyglada znacznie lepiej.

Opublikowano

Obejrzałem parę gemaplayów i jestem na to za stary na ten chaos, śmierć co 5s, rozjebane spawny i ludzi jeżdżących slidami po betonie jak po lodzie. Najcelniejszy komentarz jaki widziałem "Every game I play feels like a competition where I have to win to save my family's lives from the cartel" reggie

Opublikowano

No u mnie SBMM wjechał już po około 5 meczach. Było fajnie do momentu jak nie zaczęło mnie parować z bobsleistami ślizgającymi się po mapie. Szybkość w połączeniu ze zbyt małymi mapami jest dla mnie nie do zaakceptowania. Ja nie wiem co oni tak się upierają, przecież nikt tego poza zjebanymi streamerami którzy utożsamiają szybko movement ze skillem tego nie lubi. Ta nowa mapa Lotus to jedyna mapa która ma akceptowalną wielkość, dość powiedzieć że Transit dostał już playlistę 24/7, szybko sobie znaleźli odpowiednik Shipmenta reggie

Mimo że bawię się lepiej niż w MW3, BO6 i BO7 to nadal czuję że to nie to. Im dłużej gram tym bardziej doceniam pacing BF6 który aktualnie jest w sam raz, jak mam ochotę na większą sieczkę to sobie odpalam tam Siege of Cairo albo Cairo Bazar. Jak nie będzie transparentności w tym jak działa matchmaking (czy rzeczywiście jest to ping i region czy jednak SBMM) i większych map to raczej nie pogram zbyt długo. Ewentualnie będę sobie odpalał by pograć Kill Block i Ground War, bo w tych trybach czuję że cokolwiek trzeba pomyśleć.

Opublikowano
53 minutes ago, MaZZeo said:

No u mnie SBMM wjechał już po około 5 meczach. Było fajnie do momentu jak nie zaczęło mnie parować z bobsleistami ślizgającymi się po mapie. Szybkość w połączeniu ze zbyt małymi mapami jest dla mnie nie do zaakceptowania. Ja nie wiem co oni tak się upierają, przecież nikt tego poza zjebanymi streamerami którzy utożsamiają szybko movement ze skillem tego nie lubi. Ta nowa mapa Lotus to jedyna mapa która ma akceptowalną wielkość, dość powiedzieć że Transit dostał już playlistę 24/7, szybko sobie znaleźli odpowiednik Shipmenta reggie

Mimo że bawię się lepiej niż w MW3, BO6 i BO7 to nadal czuję że to nie to. Im dłużej gram tym bardziej doceniam pacing BF6 który aktualnie jest w sam raz, jak mam ochotę na większą sieczkę to sobie odpalam tam Siege of Cairo albo Cairo Bazar. Jak nie będzie transparentności w tym jak działa matchmaking (czy rzeczywiście jest to ping i region czy jednak SBMM) i większych map to raczej nie pogram zbyt długo. Ewentualnie będę sobie odpalał by pograć Kill Block i Ground War, bo w tych trybach czuję że cokolwiek trzeba pomyśleć.

Cały rok streamerzy płakali, że movement jest zbyt wolny, a animacje mount czy slide cancel za wolne no to mamy co mamy notlikethis No i TTK było za wysokie, więc teraz mamy praktycznie tryby hardcore w normalnym meczu.

Odpalę pewnie open bete, żeby się utwierdzić w przekonaniu, że to już nie dla mnie. A SBMM to najgorsze, co spotkało CoD'a i wątpie, że się coś zmieni, zawsze kończy się tak samo - 2-3 mecze gra się super, potem nagle jest trudno, aż w końcu trafiasz do najbardziej spoconego lobby na ziemi i kończysz mapę z wynikiem typu 10-50, wyłączasz grę i cały cykl na nowo.

To jest chyba to, czego pragną streamerzy, żeby krzyknąć po wszystkim FUCK YEAH REKT NOOB L2P.

Opublikowano

Moje zainteresowanie tą serią od paru lat jest zerowe ale myślałem że ten cod będzie przełomowy.

Wrócą mil-sim skiny oraz SBMM będzie wyłączony w zwykłych lobby ale widzę, że mamy znowu symulator spoceńców.

21 minutes ago, Bartg said:

zawsze kończy się tak samo - 2-3 mecze gra się super, potem nagle jest trudno, aż w końcu trafiasz do najbardziej spoconego lobby na ziemi

Dokładnie to kekw

Opublikowano
W dniu 22.08.2026 o 13:41, UberAdi napisał(a):

Ja nie wiem, czy BO1 i BO2 kupiły same stare chłopy, ale tego pierwszego podobno rozeszło się 3 mln a drugiego 8 mln, więc na dużo wolniejszy movement, wręcz beton, jest wzięcie.

W idealnej rzeczywistości BO byłoby tym arcade dla małp, ale MW bardziej stonowany dla starych chłopów. Teraz to właściwie to samo, tylko w innym opakowaniu.

Trochę pograłem w betę i wydaje się nieco mniej małpia niż dwa ostatnie BO, ale nadal zrobione z myślą o modern audience. Tryb kill block naprawę fajny, WYDAJE SIĘ mniej spocony (się okaże). Spoko też mi się grało w inflację, tyle że debile nie zbierają kasy i przez kilka rund byłem w teamach, w których połowa zawodników zebrała 0 dolarów )

Misja single OK, ale ten armor plate to zupełnie zbędny, podobnie jak opancerzeni przeciwnicy i dźwięk złamanego pancerza. No i ta seria leci na pysk, odkąd nie ma licencjonowanej broni.

Edytowane przez ProstyHeker

Opublikowano

Gdyby od razu była możliwość grania rankedów, to byście ich mniej mieli. Tak to wiadomo, że na początku będą wszyscy spoceńcy. Nawet brak sbmm tego nie zmieni. Jedyne rozwiązanie to byłyby dedyki.

Najlepiej grę kupić w lutym, gdy ruszą rankedy. W tedy macie szanse na przyjemniejszą zabawę.

Opublikowano

Rankedy nic nie zmieniają, spoceńcy dalej będą grać zwykłe lobby, zresztą w lutym uczyć się w to grać vs spoceńcy to poroniony pomysł.

Opublikowano
W dniu 23.08.2026 o 10:38, Czezare napisał(a):

Mogłeś wziąć preorder w Mediaexpert lub RTV Euro AGD wersji fizycznej z zaznaczeniem opcji płatności w sklepie, a potem ewentualnie ten preorder odwołać, a grałbyś w betę już teraz.

Ja tak zrobiłem, kod zarejestrowałem gdzie trzeba, ale pan Microsoft nie wysłał mi kodu na betę. Obadam dopiero w przeszłym tygodniu.

Opublikowano
35 minut temu, ProstyHeker napisał(a):

No i ta seria leci na pysk, odkąd nie ma licencjonowanej broni.

Przepraszam najmocniej ale jak licencja na broń ma się do reszty?

Domyślam się też są po prostu odpowiedniki tych licencjonowanych broni?

Opublikowano
18 minut temu, devilbot napisał(a):

Przepraszam najmocniej ale jak licencja na broń ma się do reszty?

Domyślam się też są po prostu odpowiedniki tych licencjonowanych broni?

Jest takie słowo jak korelacja i ona tu zachodzi.