Wojtas1986 1 621 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 Historia , kreska , bohaterowi oraz najlepsze w historii ujęcia .Mamnadziejezepomoglem Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 480 Opublikowano 15 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2022 3 godziny temu, Wojtas1986 napisał: Historia , kreska , bohaterowi oraz najlepsze w historii ujęcia .Mamnadziejezepomoglem Prawie ze wszystkim sie zgadzam jednak chciałem sie doczepić do tych"najlepszych ujęć" ale po zastanowieniu odpuszcze bo to kwestia osobistych preferencji i gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza
Damian14 226 Opublikowano 16 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2022 17 godzin temu, Wojtas1986 napisał: Historia , kreska , bohaterowi oraz najlepsze w historii ujęcia .Mamnadziejezepomoglem I muzyka rewelacyjna, po tylu latach od obejrzenia czasami sobie odpale soundtrack i te kawałki nadal mi się podobają. Bohaterowie wg mnie to najmocniejszy punkt CB. Każdy wyrazisty, każdy z jakąś historią i przeszłością która go ściga i ma sie poczucie że w końcu ta przeszłość go dopadnie. Pierwszy raz obejrzałem CB jak byłem jakimś nastolatkiem i leciało to wtedy na Hyperze. Dla takiego młokosa to był szok, że bajeczka może być tak dynamiczna, strzelaniny, kung-fu, krew sie leje, giną ludzie, do tego przygrywa jazz. Były odcinki lżejsze, komediowe i cieższe, że pewnie dziś niektore by nie mogły być emitowane w tv. Wtedy się chłonęło wszystko kilka razy mocniej i robiło wszystko o wiele większe wrażenie na młodym mózgu. Jakbym po raz pierwszy to obejrzał w wieku 30+ to pewnie bym się tak nie jarał, ale że obejrzałem mając lat naście, to wpłyneło na mnie o wiele mocniej. No i nauczyłem się wtedy że chińskie bajeczki w przeciwieństwie do nowych disneyowskich produkcji nie zawsze muszą kończyć happy endem (co też pokazał mi w tamtych czasach "Grobowiec Świetlików" też emitowany na Hyperze). 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
20inchDT 3 361 Opublikowano 22 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2022 W dniu 14.11.2022 o 21:13, Kogut napisał: Ale tak zupełnie serio, co jakiegoś super wyjątkowego jest w "Cowboy Bebop" bo oglądałem serie dwa razy i w sumie to takie 5/10. Już Edgerunners mnie bardziej wciągnęło. Nie jesteś jedyny. Też nie czaję podjary tą bajką. Obejrzałem ze sporymi przerwami pomiędzy odcinkami, bo przynudzało. Angielski dubbing fajny i kreska spoko w porównaniu do dzisiejszych abominacji i tyle. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kogut 308 Opublikowano 23 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2022 W dniu 22.11.2022 o 21:56, 20inchDT napisał: Nie jesteś jedyny. Też nie czaję podjary tą bajką. Obejrzałem ze sporymi przerwami pomiędzy odcinkami, bo przynudzało. Angielski dubbing fajny i kreska spoko w porównaniu do dzisiejszych abominacji i tyle. O i to jest szczera opinia, tylko czekać aż się fanboje zlecą i zesrają na kupę. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 24 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Ja to w sumie tylko napiszę, że oglądanie chińskich bajek z angielskim dubbingiem to mocne zezwierzęcenie. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza
sprite 1 783 Opublikowano 24 Listopada 2022 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2022 Są wyjątki. Yu Yu Hakusho, Trigun albo Black Lagoon na przykład. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 Anime niera jednak fajne oprócz cgi bardzo miło się ogląda 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
kudlaty88 480 Opublikowano 28 Lutego 2023 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2023 A ktoś wie co się dzieje z Suzume no tojimari? Nigdzie nie widze w necie żeby ktoś już wrzucił a chętnie by juz człowiek sobie obejrzał. Jakby ktoś miał jakiś link to odpłace plusikami. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartolinsky 1 760 Opublikowano 1 Marca 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2023 W kwietniu ma być na crunchyroll. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Polecam dla mango zagrajmerów jigokuraku i tengoku daimakyou z sezon wiosennego mają po jednym odcinku a już widać że będą to PETARDY Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 W dniu 28.02.2023 o 19:15, kudlaty88 napisał: A ktoś wie co się dzieje z Suzume no tojimari? Nigdzie nie widze w necie żeby ktoś już wrzucił a chętnie by juz człowiek sobie obejrzał. Jakby ktoś miał jakiś link to odpłace plusikami. 14 minut temu, Pupcio napisał: Polecam dla mango zagrajmerów jigokuraku i tengoku daimakyou z sezon wiosennego mają po jednym odcinku a już widać że będą to PETARDY a ja prawdziwym mezczyznom polecam od siebie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 To też na radarze ale poczekam na fulla bo co za dużo chińskich bajek naraz to niezdrowo Cytuj Odnośnik do komentarza
Cedric 1 313 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 A tego oczekiwanego mesjasza Chainsaw Man ktoś w ogóle oglądał tutaj? Warto czy jednak przehajpowane? Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2023 Fajna bajka, podobała mi się. A najbardziej chyba motyw z tym że każdy odcinek miał swój ending. Chyba za dużo piniążków mieli Cytuj Odnośnik do komentarza
Soban 4 040 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Człowiek piła jest spoko, ale w moim odczuciu ma dziwny pacing i strukture fabuły. Przeczytałem całego part 1 i w mandze takie samo odczucie miałem, że czasem się wlecze, a potem zapierdala. Głównego bohatera też tak średnio polubiłem - rozumiem jego idee i tego, że chainsaw to zasadniczo taka opowieść o nauce człowieczeństwa i tego jak relacje międzyludzkie wpływają na kształtowanie jednostki, która zaczyna jako czysta karta, ale no denji momentami jest zbyt uposledzony spolecznie by dac sie lubic. Part 2 ktory trwa obecnie jest bardzo dziwny i totalnie zmienia klimat. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 4 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2023 W parcie 2 główna bohaterka jest super cool Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Lekka komedia o dwoch platnych zabojcach co bierze dzieciaka pod opieke. Tylko 12 epow Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 "mamy spy x family w domu" Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2023 Nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Hell's Paradise po trzech epkach zapowiada się na fajną, efektowną i brutalną nindżo-samurajską sieczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza
Ader 383 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Oshi No Ko Normalnie nawet bym koło tego nie przeszedł,ale polecam obejrzeć cały pierwszy ep do końca (1h 22 m) w którym jest praktycznie cały prolog z mangi. Zdecydowanie nie będzie to tym czym by się wydawało od początku,czyli anime o idolkach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Też nie byłem przekonany po opisie ale bardzo fajnie się oglądało. Rzadko kiedy już potrafie jednym ciągiem obejrzeć 1,5h bajki bez patrzenia na telefon Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Ziomek mi polecił, ale jeszcze nie ogladalem Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi