JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 14 Lutego Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 7 godzin temu, dominalien napisał: Odcinków jest już 37, Crunchyroll twierdzi, że 25 to pierwszy sezon, reszta to drugi. Spy x Family jest mega. Dozuję sobie, żeby nie skończyć za szybko. ;-) Całość SPYxFAMILY (ponoć w ten sposób się tytuł tego anime/mangi zapisuje - tak rzekomo pisze o tym twórca mangi; nie wiem ile w tym prawdy), to czyste ZŁOOOOTOOO. Tak, popkulturowo-mangowo-animowe złoto! Prawie idealny byt, no prawie - zacząłem drugi sezon serii, a ocenę, którą ostatecznie na ten moment ,,Spy'owi" wystawię to: 9/10. Minus: momentami jest zbyt ,,kawai", ale niekiedy, jakby było za bardzo komedii romantycznej w gatunku szpiegowskim. Poza tym jest... A, właśnie, pieseł familii Forgerów to drugi najlepszy, najbardziej elegancki, pasujący do stylu animacji, świata przedstawionego, do bohaterów ludzkich swojego anime którego jest częścią, zaraz po piesku ,,Ein", czworonóg we wszystkich ,,animajcach", czy to serialach czy filmach, jakie kiedykolwiek widziałem. No pieseł... Spoiler cudo. Idealnie dobrany do szpiegowskiej rodzinki; wszyscy od teraz są... powiedzmy z cechami i zdolnościami idealnymi dla szpiegostwa. xD A.D. Police (Serial TV 1999) - anime w konwencji, jak na mój gust: jest to Cyberpunk Urban ,,widziany" oczami agentów specjalnej jednostki operacyjnej policji przyszłości. Tak, to seria na pewno nie dla wszystkich wielbicieli gatunków około-cyberpunkowych, czy ogólnie sci-fi - tytuł nie grzeszy kreską i np. głębią koloru i jego różnorodnością, jakby tła, wypełnienia postaci były wiecznie ,,przetarte", kreślone na kredowym papierze. Reżyseria animacji też zawodzi - na przestrzeni wielu odcinków można zorientować się, że epizody są tak kreowane jakby... w każdym z nich brakowało od 3 do 5 minut materiału. Druga sprawa, scenariusz: nie jest to bogate Uniwersum - owszem, są podstawy gatunku, ale czegoś tu brakuje, jakby samym rysunkiem ogólnie wszystkiego co z cyberpunkiem i sci-fi jest związane, nie można było ot tak pokazać, jakby grafika nie wystarczała. Luki, luki i jeszcze raz luki! Jestem po połowie z kilkunastu odcinków całości. Ocena tymczasowa serialu: 6,5/10. Jest ona taka a nie inna, ze względu na nietypowe główne postaci i okoliczności rzeczywistości tej produkcji, a w końcu ze względu na ,,nostalgiczny klasyk" z końca lat 90-tych, z których jest to anime. W końcu jest tu jakaś tam wizja ,,cyberpunkowości", która jakieś tam przesłanie ze sobą niesie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca W piątek ostatni ep ciekawe czy spadnie chyba żadna bajeczka się tak długo nie opierała metaluszkom 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Sprawdzi sie, bo akurat nie ogladam teraz zadnej chinskiej bajki dla dzieci Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Już nie pamiętam kiedy mnie wciągnęła tak chińska bajka a wygląda jak największy generyk w historii bajek. Chociaż to spokojne tempo pewnie nie dla każdego ale jak już się zaczyna bitka to jest GRUBO Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca Imo Frieren to taki rozpyerdalator ze głowa mała , wszystko od a do Z się zgadza w tej bajce Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 19 Marca Udostępnij Opublikowano 19 Marca 7 godzin temu, Pupcio napisał: W piątek ostatni ep ciekawe czy spadnie chyba żadna bajeczka się tak długo nie opierała metaluszkom FMA na liście... No i gra gitarka. Ale najpierw: Dawniej, ba!, o wiele, wiele dawniej, z 5-8 lat temu, gdy na dobre popkulturowo zacząłem wkręcać się w najpierw oglądanie samego anime a potem w samą kulturę, obyczaje i historię kraju kwitnącej wiśni, uważałem że "Fullmetal Alchemist: Brotherhood" to taki anime ,,meszek", serial podobny do... innych mu podobnych alternatywnych Światów w serialach animowanych, w których rozwój ludzkości podążył w nieco innym niż w naszej rzeczywistości kierunku. Myślałem, że to taka śmieszkowa podpierdółka, że akcenty magii, alchemii, fantasy zmiksowanej z czymś na miarę ,,XX-wiecznego steampunku?", nie będą do siebie pasować, że będzie to taki gatunkowy eksperyment pod modłę konwencji anime. A tu... z dzylion fazylionów lat później, czyli Anno Domini 2024, a dokładniej okolice początku marca, zmieniam o 360 stopni swoje zdanie i opinię o tym anime. Oglądam serial; jestem na 13 z 60-kilku odcinków. I to, co mogę o nim powiedzieć to to, iż jest to poruszające, odpowiednio ale i nie do przesady zabawne anime, wręcz groteskowo komedyjne, genialne w samej grafice (kolor, kontur, tła, styl barw - subtelnie i w sposób stonowany do gatunku i budowanego przez twórców Świata), naturalne poprzez zawarte kreacje głównych postaci, a intrygujące ze względu na element magii, która jest tu... zamiennikiem energii elektrycznej, broni, czy wszelakiej technologii. To jest tak samo suspensowe i mające potencjał do fanowskich rozkmin, co pierwsze 2 sezony "Attack on Titan". Na chwilę obecną ,,Brotherhood" mogę ocenić na: 9/10. Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca 14 godzin temu, Wojtas1986 napisał: Imo Frieren to taki rozpyerdalator ze głowa mała , wszystko od a do Z się zgadza w tej bajce trzeba sprawdzić. niestety od wielu miesięcy nie znalazłem żadnej serii, która by mnie zatrzymała przy sobie na więcej niż 2-3 odcinki ostatnio włączyłem coś na cda i teraz nawet nie pamiętam co to było XD Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca Dla mnie ten sezon to było Apothecary Diaries i Dungeon Meshi, o Frieren jakoś zapomniałem choć miałem sprawdzić, to teraz sobie polecę hurtem. 14 godzin temu, JaskinieTerrigenoweMarvela napisał: (...) zmieniam o 360 stopni swoje zdanie i opinię o tym anime. (...) Czyli nie zmieniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza
JaskinieTerrigenoweMarvela 104 Opublikowano 20 Marca Udostępnij Opublikowano 20 Marca Wątek ,,anime godne polecenia", to skorzystam z jednego zapytanka: ktoś widział 7 Seeds (2019-2020), i ktoś może by polecił (albo i nie) ten serial z Netflixa? Tak, szukam czegoś dość podobnego tematycznie, gatunkowo etc., do tego anime właśnie, albo czegoś również w stylu "Summer Time Rendering". @mugen ??? Serio. Aż tak na tym forum trzeba idiotycznie się zachować, aby nie wiedzieć, że to było zwykłe przejęzyczenie? Fakt, ja też zrobiłem błąd, no ale takiej pierdołki to szkoda by mi było czasu komuś wypominać!? Przecież wiadomix o co chodzi. Chciałem jedynie podkreślić efekt 2x wzmocnienia ,,wrażenia, które obróciło o 180 stopni moje... etc.". Żyćko, człowiek to taka niedoskonała istota, która wciąż uczy się na błędach. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca W dniu 20.03.2024 o 08:05, number_nine napisał: trzeba sprawdzić. niestety od wielu miesięcy nie znalazłem żadnej serii, która by mnie zatrzymała przy sobie na więcej niż 2-3 odcinki ostatnio włączyłem coś na cda i teraz nawet nie pamiętam co to było XD Odpalaj , tu po 1 epie wiesz ze będzie sztos 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca Ehh jutro ostatni ep, będzie kac jak nie zobacze na koniec zapowiedzi drugiego sezonu będzie magik Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 21 Marca Udostępnij Opublikowano 21 Marca W dniu 20.03.2024 o 12:23, mugen napisał: (...) o Frieren jakoś zapomniałem choć miałem sprawdzić, to teraz sobie polecę hurtem. (...) No dobra, poszło w trzy dni, z czego ~20 epków wczoraj korzystając z ostatniego dnia urlopu. Bardzo dobra baja, sentymentalna, ciepła, inteligentna, zabawna w ten fajny nie chamski sposób, z dobrze napisanymi bohaterami do których nie da się nie czuć sympatii, szanująca widza nie wszystko wokalizując jak idiocie, polecam gorąco. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 8 godzin temu, Wojtas1986 napisał: Odpalaj , tu po 1 epie wiesz ze będzie sztos da sie to gdzieś obejrzeć czy tylko torrent/cda? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wojtas1986 1 621 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 3 minuty temu, number_nine napisał: da sie to gdzieś obejrzeć czy tylko torrent/cda? https://www.ogladajanime.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 1 minutę temu, Wojtas1986 napisał: https://www.ogladajanime.pl/ Dzięki, sprawdzę tam pierwszy ep i jak będzie kiepska jakość, to najwyżej zassam z torrenta. Ja przy anime lubię mieć czyściutki obraz, a na tych lewych streamach to różnie bywa Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 432 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 3 godziny temu, number_nine napisał: da sie to gdzieś obejrzeć czy tylko torrent/cda? Oficjalnie jest na https://www.crunchyroll.com/series/GG5H5XQX4/frieren-beyond-journeys-end (jest appka na TV, TV boxy, konsole itd). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 1 minutę temu, jar3czek napisał: Oficjalnie jest na https://www.crunchyroll.com/series/GG5H5XQX4/frieren-beyond-journeys-end (jest appka na TV, TV boxy, konsole itd). dzięki, dziwne, że mi google nie pokazał tego w wynikach. crunchyrolla kiedyś miałem, więc może dobra okazja żeby odnowić abo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
jar3czek 432 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca Przy okazji z nowości na Crunchyroll mogę od razu polecić: https://www.crunchyroll.com/series/G3KHEVDJ7/the-apothecary-diaries https://www.crunchyroll.com/series/GDKHZEJ0K/solo-leveling (ktoś już chyba polecał tego animca w tym temacie) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
number_nine 1 317 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca 6 minut temu, jar3czek napisał: Przy okazji z nowości na Crunchyroll mogę od razu polecić: https://www.crunchyroll.com/series/G3KHEVDJ7/the-apothecary-diaries https://www.crunchyroll.com/series/GDKHZEJ0K/solo-leveling (ktoś już chyba polecał tego animca w tym temacie) no ja właśnie zrezygnowałem jakiś czas temu, bo nic dla siebie nie mogłem tam znaleźć i wkurzały mnie np braki pojedynczych sezonów w seriach. Chciałem wrócić od nowa do Attack on Titan, a tam nie było pierwszego sezonu, albo był z jakimś dziwnym dubbingiem ;/ polecajki chętnie sprawdze, dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca Warto się zabierać za to apothecary diaries? Widziałem że jest na to hajpik ale średnio moje klimaty. Solo leveling odpuściłem, ten początek był całkiem fajny ale potem ehh Cytuj Odnośnik do komentarza
mugen 1 933 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca Dla mnie zajebiste. Możesz to rozważać jako baję medyczno-detektywistyczną jeśli szukasz jakiegoś punktu zaczepienia. Cytuj Odnośnik do komentarza
Jukka Sarasti 347 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca Ogłoszono datę ostatniej części Kengan Ashura. Lubię tę mordobitkę, więc dobrze, że rzecz wychodzi we w miarę bliskim terminie. Jeżeli macie coś zbliżonego - turniejowa bitka bez jakichś nadprzyrodzonych elementów - to byłbym wdzięczny za rekomendację. Bakiego nie trawię. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 22 Marca Udostępnij Opublikowano 22 Marca W dniu 21.03.2024 o 22:38, Pupcio napisał: Ehh jutro ostatni ep, będzie kac jak nie zobacze na koniec zapowiedzi drugiego sezonu będzie magik https://anime24.pl/anime/news/9098/frieren-powroci-najwyzej-oceniana-seria-anime-ostatnich-lat-dostanie-kontynuacje Cytuj Odnośnik do komentarza
Pupcio 18 271 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca Nie brzmi jak zapowiedź zacząłem wczoraj czytać mange bo jeszcze nie dożyję tego drugiego sezonu za milion lat i bedzie pszypau Cytuj Odnośnik do komentarza
dominalien 259 Opublikowano 23 Marca Udostępnij Opublikowano 23 Marca 21 godzin temu, number_nine napisał: Chciałem wrócić od nowa do Attack on Titan, a tam nie było pierwszego sezonu, albo był z jakimś dziwnym dubbingiem ;/ Niestety, jak z każdym streamingiem, trzeba udawać, że się jest w USA i wtedy jest więcej, w tym 1szy sezon AoT. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi