Opublikowano 10 września 20222 l 3 godziny temu, tjery napisał: A to moje stanowisko robocze, w gratisie młode pokolenie superbohaterów. Kable muszę trochę ogarnąć, ale już od roku to mam zrobić, więc pewnie niewiele się w tym temacie zmieni a duży TV (mimo argumentu z podłączaniem do TV, jeszcze chyba nie widziałem tu PC podłączanego do dużego odbiornika, tylko nos praktycznie w ekranie) i dobre audio gdzie? Zapewne jest po 200klatek i rozdzielczość wypalająca oczy, ale w ogóle nie mój klimat gejmingu. Zdecydowanie wolę jebitny tv, kanapa, audio zew + konsolka.
Opublikowano 10 września 20222 l 36 minut temu, balon napisał: a duży TV (mimo argumentu z podłączaniem do TV, jeszcze chyba nie widziałem tu PC podłączanego do dużego odbiornika, tylko nos praktycznie w ekranie) i dobre audio gdzie? Zapewne jest po 200klatek i rozdzielczość wypalająca oczy, ale w ogóle nie mój klimat gejmingu. Zdecydowanie wolę jebitny tv, kanapa, audio zew + konsolka. TV LG C1 48 cali, siedzę około metra od niego, jest bardzo duży z tej odległości. Zdjęcie zniekształca i wydłuża perspektywę, telewizor rzeczywiście wygląda jak jakiś monitor 4:3. Co do audio to zestaw mam na dole, u siebie sluchawki, ale gram głównie po 22 i wchodzą w grę tylko słuchawki, ale że audio dla mnie równie ważne jak obraz to mam Arctisy Nova z DACiem Co do konsoli to jest PS5 w salonie, ale od czasu PC służy jako odtwarzacz BR A i kanapę mam zaraz za fotelem :p także spełniam wszystkie wymogi konsologamingu Edytowane 10 września 20222 l przez tjery
Opublikowano 10 września 20222 l 2 godziny temu, ASX napisał: przy takim PC i w dzisiejszych czasach? Zbędna 4 minuty temu, tjery napisał: Co do konsoli to jest PS5 w salonie
Opublikowano 10 września 20222 l 2 godziny temu, giger_andrus napisał: Czy ja wiem ? Może młode pokolenie superbohaterów polubiłoby Mariana albo Astrobota. Moi uwielbiają. Nie no, sentymentu nic nie zastąpi. Od Szaraka każda włącznie z Pro, także 5 też musiała być
Opublikowano 10 września 20222 l 6 minut temu, giger_andrus napisał: zapomniałeś zacytować, co było po przecinku
Opublikowano 10 września 20222 l Celowo bo to już sprawa indywidualna. Niektórzy używają Xa jako lodówki, Switcha jako kurzołapu a jeszcze inni spuszczają się na pady. Są też tacy co grają.
Opublikowano 10 września 20222 l no dokładnie tak jak napisałeś, to kwestia indywidualna. Moim zdaniem konsola, dzisiaj nie jest do szczęścia potrzebna, bo dobry PC oferuje taką jakość i bibliotekę gier, że w zupełności wystarczy każdemu. Ale jak ktoś jest bardziej hardcore'owym zagrajmerem, który nie chcę np. bawić się w emulacje Nintendo czy czekać na porty gier z PS, albo po prostu (tak jak ja) ceni sobie wygodę związaną z graniem na konsoli to często ma w domu więcej niż jeden sprzęt do grania.
Opublikowano 10 września 20222 l 16 minut temu, Pupcio napisał: Hc room z samym pc to zwykła nora piwniczaka a nie hc room Ale pady są z dwóch obozów, wypraszam sobie.
Opublikowano 10 września 20222 l 7 minut temu, Pupcio napisał: A to taka luźno rzucona opinia, nie konkretnie do twojego pokoju No mam trochę sterylnie, ale cytując małżonkę "jakby co to szybko się to wyrzuci i będzie normalny pokój"
Opublikowano 10 września 20222 l Cytując męża: „Jakby co wymieni się model i już nie będzie przeszkadzał nienormalny pokój”
Opublikowano 10 września 20222 l Dobrze że chociaż mówisz jak jest A nie jak niektórzy "to była nasza wspólna decyzja żeby wyjebać moją całą kolekcję gier i konsol"
Opublikowano 10 września 20222 l hc room jest wtedy kiedy postawi sie pożółkłe playstation pod tv, kartony nad szafką i nie gra sie w gry. Wolę wersję z pc
Opublikowano 10 września 20222 l 6 minut temu, Pupcio napisał: Dobrze że chociaż mówisz jak jest A nie jak niektórzy "to była nasza wspólna decyzja żeby wyjebać moją całą kolekcję gier i konsol" No każda poprzednia plejka z grami poszła po rodzinie, bo jakoś nie mam sentymentu zbieracza. Bazuję na wspomnieniach
Opublikowano 10 września 20222 l 23 minuty temu, 20inchDT napisał: hc room jest wtedy kiedy postawi sie pożółkłe playstation pod tv, kartony nad szafką i nie gra sie w gry. Wolę wersję z pc Ty tylko jakieś skrajności widzisz ? Gość ma mocarny pc i ma konsolę, jak widać dzieciaki grajà i sam też gra a ty wjeżdżasz z jakimś swoim bólem nabytym w cw i minusami. Lol
Opublikowano 10 września 20222 l Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. 2 godziny temu, balon napisał: a duży TV (mimo argumentu z podłączaniem do TV, jeszcze chyba nie widziałem tu PC podłączanego do dużego odbiornika, tylko nos praktycznie w ekranie) i dobre audio gdzie? Zapewne jest po 200klatek i rozdzielczość wypalająca oczy, ale w ogóle nie mój klimat gejmingu. Zdecydowanie wolę jebitny tv, kanapa, audio zew + konsolka. Co prawda w takim setupie jest to pod każdym względem i tak mniej wygodne niż dupnąć na fotelu/kanapie i odpalić bez problemów konsolę, no ale da się i od prawie 3 lat tylko w taki sposób gram na stacjonarnym piecu, zero klawiatury, myszki kabli itp. Ale te darmowe remastery na emu PS3 w 4K@60 fps
Opublikowano 10 września 20222 l 3 godziny temu, giger_andrus napisał: Czy ja wiem ? Może młode pokolenie superbohaterów polubiłoby Mariana albo Astrobota. Moi uwielbiają. I Spyro Zaraz wpadnie trzecia platynka z córcią
Opublikowano 10 września 20222 l 18 minut temu, giger_andrus napisał: ty wjeżdżasz z jakimś swoim bólem nabytym w cw 1 godzinę temu, giger_andrus napisał: Celowo bo to już sprawa indywidualna. Niektórzy używają Xa jako lodówki, Switcha jako kurzołapu a jeszcze inni spuszczają się na pady. Są też tacy co grają. to nawet nie jest smieszne
Opublikowano 10 września 20222 l Tym bardziej, że większość pisała, ż brakuje w pokoju konsol/konsoli, a nie PlayStation. Niezła trauma. Jeszcze te majaki, że prawie nikt tu nie gra.
Opublikowano 10 września 20222 l Typ jeszcze pisal w statusach ze chodzi na silownie. Na silownie. Gracz.