Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Opublikowano

White Dargo-tak, to chodzi o to pomieszczenie ;)

canuks- zabijaj splicerów i zbieraj po nich śmiecie do oporu, przy końcu gry brakowało mi około 20 przedmiotów więc po prostu chodziłem i ich tłukłem-mozesz to zrobić przy jednym autoamcie jak chcesz.

• Odpowiedzi 353
  • Wyświetleń 101,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• raven_raven
    raven_raven

No, przeszedłem. Niesamowita gra O_o. Szerzej opiszę wrażenia trochę później, teraz chciałem tylko jedną rzecz napisać. Zacząłem nową grę, jest scena, kiedy nasza postać siedzi w samolocie, pali papie

• raven_raven
    raven_raven

0451 :potter:   Sprawiłem sobie Bioshocka. Wiem, szybko . Dlatego pobawię się trochę w archeologa.   Tyle dobrego się nasłuchałem o tej grze, tyle pozytywnych opinii i recenzji przeczytałem, cena

• raven_raven
    raven_raven

Nie nie, są trzy dodatkowe Little Sister, dzięki czemu można mieć 24 zamiast 21 (ale dodatkowej nagrody od Tannenbaum nie dostajemy). Dzieje się tak dlatego, że niektóre Little Sister i Big Daddy są o

Opublikowano

no ależ ja tak robię, tłukę wszystko co się nawinie i zbieram cały złom i nadal nic :D . swoją droga gdzie można sprawdzić ile rzeczy brakuje do 100?

Opublikowano

Nie wiem, gdzie się sprawdza, po prostu zrobiłem około 20 i mi wpadło :)

Opublikowano

No raiders bo zapomniałeś o dwóch tonikach - Prolific Inventor (podwaja liczbę wytwarzanych przedmiotów) oraz Clever Inventor (zmniejsza zapotrzebowanie na każdy składnik o 1). No i oczywiście trzeba robić najtańsze rzeczy w ilu chcesz stacjach.

Opublikowano

Zbieraj cały shit do końca gry jak dobrze szukaleś ;d to koło ostatniego rozdziału będziesz miał full zapasów i nie będziesz mógł nieść nic więcej , teraz idziesz do inventa robisz wszystko , jak jeszcze nie dostaniesz acziwa to pozbieraj w ostatnim rozdziale trochę i przed ostatnią walką zrób resztę.

Opublikowano
No raiders bo zapomniałeś o dwóch tonikach - Prolific Inventor (podwaja liczbę wytwarzanych przedmiotów) oraz Clever Inventor (zmniejsza zapotrzebowanie na każdy składnik o 1). No i oczywiście trzeba robić najtańsze rzeczy w ilu chcesz stacjach.

no i tak było , zastosowałem owe toniki i aczik wpadł po 20 minutach ,dzięki milekp za dobrą rade .Masz u mnie ogromne piwo :piwo: :D

Opublikowano

Gra wymiata :), ale zawaliłem Welcome Rapture i nie uratował jednej LS a nie chce mi się już wracać do początku (10 godzin gry) więc wszystkie Harvestuję :) licząc się z tym że Achiv poszedł się j3b4ć ale co tam jeszcze raz zaliczę ta gierkę bo jest zaj3bist4. ;)

I pytanko czy po przejściu gry można grać dalej ze zdobytym doświadczeniem, bajerami i giwerami czy wszystko od nowa się zdobywa?

Edytowane przez matrix_dk

Opublikowano

tak możesz grać dalej ,możesz się cofnac do pierwszego etapu i uratować ominiete LS lub je zabic .

Opublikowano

Chyba jednak nie. Z tego co pamiętam to można się cofać tylko do momentu popłynięcia batyskafem do Point Prometheus. Później już nie da rady.

Opublikowano

co ty gadasz jeszcze w czpraj cofałem się z ostatniego czptera do kliniki medycznej bo chiałem zrobić aczika na 100 zakupów w U-invent i musiałem pozbierać gratów trochę . bez problemu możesz podróżować batyskafem bo wszystkich czapterach

Opublikowano

I robiłeś to po popłynięciu do Point Prometheus

przeobrażeniu się w Big Daddy'ego i zabiciu Fontaine'a?

Edit:

Nie czytaj tego spoilera jeżeli jeszcze nie ukończyłeś całej gry lepiej. Bo matrix się pytał czy można się cofać po ukończeniu gry, a nie w trakcie.

Opublikowano
I pytanko czy po przejściu gry można grać dalej ze zdobytym doświadczeniem, bajerami i giwerami czy wszystko od nowa się zdobywa?

Od nowa trzeba grać. Nie ma w Bioshocku "New Game Plus".

Opublikowano
I robiłeś to po popłynięciu do Point Prometheus

przeobrażeniu się w Big Daddy'ego i zabiciu Fontaine'a?

oj nie faktycznie ,

po przebraniu sie w BD już nie da się wrócić . Jednak Wracałem się z ostatniecho czapteru przed PP

,sorry za wprowadzenie w błąd

Opublikowano

Ależ po

przebraniu się w BD

da się jeszcze cofać do poprzedniach lokacji, tym bardziej, że z oczywistych wzgledów jest wtedy o wiele łatwiej.

Opublikowano

Ja może wam przypmnę od czego się zaczęła ta bezsensowna wymiana zdań:

Opublikowano

Krótkie pytanko do posiadaczy Achievementa Historian, w jakiej grupie możecie odtworzyć taśmę: "First Encounter"?

Arcadia-Farmer czy Neptune-Smuggler? Ja podniosłem to w FarmerM, a mam to w Neptune-Smuggler. Czy to nie przeszkadza w Achievemencie Historian?

Wg. poradnika, którym się posługuje owe nagrania powinno się dodać w Arcadia-Farmer...

Już sam się pogubiłem...

Edytowane przez Jordan23Carolina

Opublikowano

skorzystaj z youtube sam miałem z tym problem :P niektóre dzienniki są dziwnie przypisane według poradnika do danych lokacji

Opublikowano
Krótkie pytanko do posiadaczy Achievementa Historian, w jakiej grupie możecie odtworzyć taśmę: "First Encounter"?

Arcadia-Farmer czy Neptune-Smuggler? Ja podniosłem to w FarmerM, a mam to w Neptune-Smuggler. Czy to nie przeszkadza w Achievemencie Historian?

Nie przeszkadza, ważne, żebyś miał je wszystkie a gdzie ci je przypisze - na to nawet nie patrz.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Głupie pytanie: jak zmienic lokalizacje docelowa batyskafu? Własnie wszedłem do tego umiejscowionego na koncu Olympus Heights, chce wrócić do Arcadii po 1 zaległy tonic (human inferno - tylko tam mozna go zdobyc). Mam w batyskafie liste miejscówek (w tym i Arcadie) - podswietlona jest opcja Point Prometheus. Za nic nie moge przerzucic podswietlenia wyboru na zadna inna opcje, to bug, czy co?

Opublikowano

Głupie pytanie: Wciskałeś na te czerwone kółka obok nazwy? :)

Opublikowano

O ile się nie mylę wybierz Point Prometheus a gdy juz będziesz na miejscu wyjdź z batyskafu, wejdź do niego ponownie i wybierz swój cel podróży.

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Być może ktoś jeszcze pamięta: jestem w Fort Frolic (tam gdzie Cohen robił nam "przedstawienie" i kazał robić zdjęcia ofiarom) i mam taki problem: skończyłem już wszystkie zadania w tej miejscówce, uratowałem 4 z 3 możliwych Little Sisters (niestety przez przypadek zrobiłem glitcha) i jak idę do batyskafu to otrzymuję komunikat, że nie uratowałem wszystkich siostrzyczek i bez większej ilości ADAMa mogę sobie dalej nie poradzić. Jest to oczywiście bzdura, bo po pierwsze gram na najłatwiejszym poziomie, a po drugie po uratowaniu 4 LS miałem tyle ADAMa, że nie wiedziałem co kupować w maszynie od Toników i Plazmidów. Ktoś miał coś podobnego?