hustler 4 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Po treningu bicepsa głównie czuję, że skatowałem przedramię, a bica lekko tylko :c (chodzi mi o uginanie ramion ze sztangą podchwytem). Ćwiczenie myślę, że wykonuję poprawnie, może to tak ma być (wątpie xD) ? Co robię źle? Jakieś rady? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Ogolnie dla tych co szukaja nowych cwiczen na rozne partie ciala polecam ta strone: http://www.shapefit.com . Znajdziecie tam takze zaj.ebiste moim zdaniem narzedzie do ukladania swoich treningow, mozna sobie nawet wydrukowac wersje ze zdjeciami jak to wszystko wykonywac. Mi sie ta strona bardzo przydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sztajniec 18 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 (edytowane) Chyba jednak trochę źle robiłem ten bic xD Dzięki za wszystkie odpowiedzi i linki, przydają się : * Panowie, następne pytanko. Teraz miałem dwutygodniową przerwę i zaczynam ćwiczyć od początku tygodnia. Jadę na masę, ale chodzę do szkoły i wf'y mam w środę i piątek. Lepiej jest mi więc ćwiczyć w poniedziałek, środę i piątek, czy we wtorek, czwartek i sobotę? A może nie ma to żadnego wpływu na trening? Dzięki Forebode, w takim razie poćwiczę sobie we wtorki, czwartki i soboty Edytowane 4 Października 2009 przez Happymieso Cytuj Odnośnik do komentarza
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 4 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2009 Chyba jednak trochę źle robiłem ten bic xD Dzięki za wszystkie odpowiedzi i linki, przydają się : * Panowie, następne pytanko. Teraz miałem dwutygodniową przerwę i zaczynam ćwiczyć od początku tygodnia. Jadę na masę, ale chodzę do szkoły i wf'y mam w środę i piątek. Lepiej jest mi więc ćwiczyć w poniedziałek, środę i piątek, czy we wtorek, czwartek i sobotę? A może nie ma to żadnego wpływu na trening? jasne ze lepiej cwiczyc w te dni, w ktorych nie masz w-fu. Chociaz jesli bedziesz mial sile danego dnia, mozesz polaczyc w-f z silownia. Raczej na kazdym z nich cwiczysz inne partie miesni, zalezy tylko od wytrzymalosci/checi. Cytuj Odnośnik do komentarza
kanabis 22 416 Opublikowano 28 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2009 Mam problema. Wychodzi na to że chyba troche zaniedbuje bary i plecy bo staję sie troszke jakby to powiedziec nieproporcjonalny.Z łap i klaty jestem zadowolony ale jestem chyba troche za wąski w barach i to juz nie wygląda tak jak mogłoby wyglądać co na to poradzić? Jakie najlepsze ćwiczenia na jak najszybsze skorygowanie tej wady? Cytuj Odnośnik do komentarza
Jakim 1 791 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Drążek, martwy ciąg- to plecy. Na barki stadard- unoszenie ramion bokiem z hantlami, to samo tyle że będąc pochylonym (wtedy kształtujesz tylną część barków) - to z tego co wiem jest najlepsze jeśli idzie o powiększenie barków. Cytuj Odnośnik do komentarza
Sztajniec 18 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 (edytowane) Można zmienić lekko plan z dnia na dzień (po prostu kilka ćwiczeń chcę zmienić, cel wciąż taki sam = masa) czy raczej nie radzicie tak robić? :> Git, dzieki Kotlet ;p Edytowane 5 Listopada 2009 przez Happymieso Cytuj Odnośnik do komentarza
kotlet_schabowy 2 671 Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Ja tam nie znam przeciwwskazań. Zmiana jest raczej zalecana, a jakichś wytycznych odnośnie jej rozłożenia w czasie chyba nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 8 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2009 Potwierdzam, zmiana cwiczen co jakis czas wychodzi tylko na dobre, ba, jest nawet zalecana. Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 9 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2009 Generalnie ja kieruje sie w strone zasady ze kazdy trening jest inny.Zmieniam albo kolejnosc cwiczenia czy chocby kat jego wykonywania, chwyt itp.Nie mam dwoch takich samych treningow pod rzad. Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Wypatrzyłem sobie takie oto hantelki: http://www.allegro.pl/item806050962_promo_hantle_treningowe_2x10_kg_20kg_12_talerzy.html Jestem początkujący, więc myślę, że ciężar będzie ok. chciałbym przypakować cycki, trica i bica Mógłby ktos polecić jakiś zestaw ćwiczeń dla totalnego nooba w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza
Sztajniec 18 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 Mam te same, dobre są (i tanie) xD Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubi. 39 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Czy pas neoprenowy w czymś mi pomoże (spalenie troszke tłuszczyku z brzucha) jeśli będę go nosić podczas ćwiczeń i biegania? Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Nie. Pas to placebo i utrudnia bieganie. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tori 12 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Pas neoprenowy jest świetny na obolałe mięśnie. Owijam na noc i rano jestem naprawiony Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubi. 39 Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 czyli to, że się o wiele bardziej spoce w okolicach brzucha nic mi nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Wg. mnie jest różnica w spalaniu tłuszczu, ale na tyle niewielka, że - jak napisano wyżej - nie opłaca się z nim męczyć, bo mocno utrudnia trening. Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubi. 39 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Mi to jednak nie przeszkadza w cwiczeniach więc mimo wszystko będę używać Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Szukałem treningu tylko na hantle i znalazłem takie oto cuś: http://www.menshealth.pl/fitness/Kompletny-trening-z-hantlami-3313.html Dobre to? Ile powinienem robić powtórzeń jako początkujący? Cytuj Odnośnik do komentarza
Hubi. 39 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 liczba powtorzen zalezy od tego czy chcesz na mase czy na sile Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 No nie wiem, zależy mi wzmocnieniu mięśni i rozwinięciu ich trochę przed bardziej zaawansowanym treningiem np. na siłowni. Cytuj Odnośnik do komentarza
gekon 1 787 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 czyli to, że się o wiele bardziej spoce w okolicach brzucha nic mi nie da? No ale wypocisz zapasy wody z organizmu, a nie tłuszcz:) Cytuj Odnośnik do komentarza
El Loco Chocko 2 029 Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 No nie wiem, zależy mi wzmocnieniu mięśni i rozwinięciu ich trochę przed bardziej zaawansowanym treningiem np. na siłowni. Rob 12x10x8 ewentualnie jak sie juz wprawisz 12x10x8x8 (na wieksze miesnie). Cytuj Odnośnik do komentarza
TeBe 142 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Hmmm, a co oznacza ten skrót? 12 serii po 8 powtórzeń pewnie ... a dalej? Cytuj Odnośnik do komentarza
Wygnaniec 1 675 Opublikowano 20 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2009 Raczej ze 1 seria z 12 powt., 2-ga seria 10 powt., 3-cia 8. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi