Opublikowano 9 sierpnia9 sie Tak jak Rise był spoko tak Burn kompletnie mnie nie powalił. Niby jakoś połączyli fabularnie oba te filmy ale no po prostu jako Evil Dead to nie porwało. Będą kolejne części to pewne, no i zakończenie po napisach końcowych nie daje mi spokoju bo przeczy to filmowemu Lore. Za plus moge dodać scenę w domu kręcona na 1 ujęciu. Spoko to wyszło.
Opublikowano 9 sierpnia9 sie Horrorkowo... następne tygodnie czy miesiące mogą być dość udane. Mimo iż na ten ,,cosik" aż tak wielu fanów kina grozy się nie rwie, to jednak... sam zwiastun prezentuje kolejną odsłonę ,,Insidious" jako mocno obiecującą... I to nawet mimo wciąż tego samego schematu oklepywanego od lat w tej serii. No, zobaczymy...
Opublikowano 9 sierpnia9 sie W dniu 22.07.2026 o 20:32, Mejm napisał(a):Leprechaun - haha, no faktycznie nie bylo sie czego bac bo to taka w sumie komedyjka, acz horroru i lekkiego gore nie zabraklo. Myslalem, ze to wszystko na powaznie a skrzat to niezly zartownis. Na plus jeszcze mlody tylek Aniston (z geby nie moj typ) ale widac, ze to juz Rejczel. Z przyjemnoscia obejrze pozostale czesci choc pewnie gdzies juz beda jakies gnioty. 6+/10.W sumie zgadzam się ze wszystkim. Dwójka niezły sleeper, pierwszy zgon po godzinie, ale zabawna scena w pubie jak chleją z karłem.Trójeczka już lepiej, trochę więcej gore i beki z tymi życzeniami. Generalnie szału nie ma, ale dociągne do końca. Oglądał ktoś trylogie Maniac Cop? Algorytm youtube mi podrzucił dziś, nie słyszałem o tych filmach
Opublikowano 10 sierpnia10 sie Maniac Cop? Sredniaczek lat 80. Niestety przepadł bo Freddie, Jason, Michael Mayers i inni okazali się bardziej "straszni" I można było na nich doić kasę. Obejrzeć można aczkolwiek niewiele w głowie zostanie po seansie.
Opublikowano 10 sierpnia10 sie 22 godziny temu, Mani napisał(a):Tak jak Rise był spoko tak Burn kompletnie mnie nie powalił. Niby jakoś połączyli fabularnie oba te filmy ale no po prostu jako Evil Dead to nie porwało. Będą kolejne części to pewne, no i zakończenie po napisach końcowych nie daje mi spokoju bo przeczy to filmowemu Lore. Za plus moge dodać scenę w domu kręcona na 1 ujęciu. Spoko to wyszło.Właśnie nie bardzo ogarnąłem te scene po napisach
Opublikowano 10 sierpnia10 sie Godzinę temu, Ölschmitz napisał(a):gdzie wy tego evil dead burna ogladaliscie? jest gdzies?Obecnie tylko Zatoka i tego typu strony.
Opublikowano 10 sierpnia10 sie ,,Maniakalny Glina" (czy jak się to tam tłumaczy... Oł Maaaan!) - tak! Jak najbardziej na tak! Takie typowo kasetowo-guiltypleasure horrorko-akcyjniaki. Praktycznie znak rozpoznawczy swojej klasy filmowej. Oglądałem jedynie pierwszy film z serii, ale na pewno kiedyś sięgnę po kolejne! A jest w czym przebierać! https://fdb.pl/film/1258330-ostatni-domHmm. Dość ciekawa netflixowa horrorkowa rzecz. Pomyślmy, nawet czuć vibe czegoś nowego i świeżego w gatunku... :D
Opublikowano 10 sierpnia10 sie 3 godziny temu, Ölschmitz napisał(a):gdzie wy tego evil dead burna ogladaliscie? jest gdzies?Zatoka.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie Lee Cronin The Mummy.Nie powiem, parę razy zbroja mogła zostać obsrana. Efekty specjalne na wysokim poziomie. Fabuła ujdzie. Gra aktorska na dobrym poziomie. Jak mam być szczery to gdybym poszedł do kina na mumie i nowe evil dead to bardziej zdecydowanie byłbym zadowolony z wydanych pieniędzy właśnie na seans mumii. Mogę polecić.
Opublikowano 11 sierpnia11 sie Evil Dead BurnDomek w środku lasu zastąpił dom rodzinny też w lesie. Myślałem że będzie słabiej, ale wypadło całkiem dobrze, choć Evil Dead Rise bardziej mi się podobało. Duża ilość gore, sprawne tempo akcji i tylko humoru jak na lekarstwo. Kolejna udana część w serii.ColonyFajny pomysł na zarażonych, ale Train to Busan dużo lepszy. Tam człowiek zżył się z bohaterami, a tutaj bez emocji jak kolejni z nich odpadali.
Opublikowano 12 sierpnia12 sie Aż muszę sprawdzić... Jeff the Killer, hmmm. Pierwsze słyszę, trzeba ogarnąć temat tego rodzaju creepypasty. Intrygująco i inspirująco toż to brzmi. :D No i jaka ekipa ma zabierać się za taki film! <3
Opublikowano czwartek o 08:133 dni Ponoć Pinocchio Unstrung całkiem niezły i do wypożyczenia.Niezłe fazy szykują w tym TCU, nawet Mery Poppins nie odpuszczą xDMary PoppinsAffiliationBert The Match ManOccupationStalkerBiographical informationWeapons UsedUmbrellaSzkoda że to nie lepsze jest. Edytowane czwartek o 08:163 dni przez Rtooj
Opublikowano czwartek o 11:583 dni Oł Maaaan. Czekajmy, kruci... bo chyba warto. Częściowo temat oklepany, ale klimat ze zwiastuna sączy się jak nadmiar piany z kufla piwa xD. Nieźle, nieźle, no i ciekawie kręcone. :D