Opublikowano 3 maja 20186 l Czyli chyba warto się zaopatrzyć MBP 15 z 2015 roku z 16gb ramu? Od jakiegoś czasu myślę nad czymś stricte do programów Adobe i wybór chyba padnie na właśnie na Prosiaka z 2015 roku. Edytowane 3 maja 20186 l przez MYSZa7
Opublikowano 11 maja 20186 l Wczoraj przyszedł do mnie prosiak w za(pipi)istym stanie za „jedyne” 5k. Ależ to jest błyskawica i ta retina Dobrze że wziąłem wersję z 2015, liczba portów robi robotę.
Opublikowano 12 maja 20186 l Raven ma rację, once you go Mac you never go back. Jestem zachwycony tym sprzętem, a jeszcze kiedyś byłem ogólnie hejterem notebooków. Kiedyś wpadnie 15tka, wierzę.
Opublikowano 12 maja 20186 l Mam Macbooka Pro z 2017. Od jakiegoś czasu mam pewien problem z ekranem podczas oglądania filmów. Ekran „skacze” w górę i w dół i wyglada to momentami jakby ktoś zdjęcia przełączał. Problem zaczął się od appki Hbo go na safari, teraz to samo robi się podczas oglądania na iTunes. Wszystko to w Trybie pełno ekranowym. Resetowalem już vram.
Opublikowano 17 maja 20186 l zastanawiałem się ostatnio nad myszką do MBP i wybór wpadł w końcu na Logitecha MX Master 2S. Co to jest za myszka do pracy Programowalne przyciski, precyzja, ergonomia i inne bajery w postacie korzystania myszki na kilku różnych komputerach. Mistrzostwo świata, szczególnie że udało się wyrwać nówkę za "jedyne" 250 zł.
Opublikowano 19 maja 20186 l W dniu 17.05.2018 o 22:06, MYSZa7 napisał: zastanawiałem się ostatnio nad myszką do MBP i wybór wpadł w końcu na Logitecha MX Master 2S. Co to jest za myszka do pracy Programowalne przyciski, precyzja, ergonomia i inne bajery w postacie korzystania myszki na kilku różnych komputerach. Mistrzostwo świata, szczególnie że udało się wyrwać nówkę za "jedyne" 250 zł. Używasz bluetootha czy dongla na USB? Czytałem gdzieś że są problemy z łącznością przez bluetooth z macbookami, a zastanawiałem się nad wymianą mojego zajechanego Performance MX na coś nowszego.
Opublikowano 19 maja 20186 l @_Shaman_ Na początku korzystałem z BT i chodziło bez problemu, ale osobiście wolę korzystać z odbiornika USB i tak właśnie sobie działam teraz. Tak czy tak, jak pisałem wcześniej wszystko działa elegancko. Jedyny minus to działanie scroll wheela w trybie skokowym, strasznie głośny. Edytowane 19 maja 20186 l przez MYSZa7
Opublikowano 5 czerwca 20186 l A wiadomo coś o oficjalnym wsparciu .webm dla Safari? Przecież to są jakieś jaja, 3 duża aktualizacja, a oni dalej w lesie.
Opublikowano 26 września 20186 l kompletnie mi jednak nie siedzi ten ciemny motyw. ciężko mi to opisać, ale o ile na materiałach reklamowych dobrze to wygląda, tak jednak przyzwyczajenie do jasnego robi swoje. aha, oczywiście safari nie odtwarza natywnie webm xDDDD. no nic, może za 3 lata jak wywalą port ładowania i klawiaturę Edytowane 26 września 20186 l przez ragus
Opublikowano 26 września 20186 l Nie bardzo. Dodatkowo ciemny tryb = ciemny Xcode = zbawienie. Jak ja k,urwa mogłem prawie równo 4 lata bez tego przepracować xd
Opublikowano 26 września 20186 l zresetowałem i jest już git. ależ zapierrrrrrrrrdala tera safari, zawsze demon prędkości ale teraz to jakbym przekładał kartki w gazecie edit: polecam nacisnąć shift+cmd+5 Edytowane 26 września 20186 l przez ragus
Opublikowano 26 września 20186 l https://medium.com/@pawelurbanowicz/boost-your-productivity-with-macos-mojave-enable-dark-mode-for-xcode-only-33d86e452ea9 O, zaje,biste. Poradnik jest o włączaniu trybu ciemnego tylko w Xcode, ale można go zastosować do dowolnej aplikacji tak naprawdę. Ja chętnie skorzystam, bo Finder czy Kalendarz aż tak super w ciemnym trybie nie wyglądają, ale Xcode musi być.
Opublikowano 26 września 20186 l jezu jak się teraz pięknie robi zrzuty części ekranu, bez gimpa czy innych narzędzi do obróbki. tylko cyk i jest. chyba zrobię sobie tatuaż cmd+shift+5 i oczywiście wszystko działa jak strzała na sprzęcie z 2015 roku <3 Edytowane 26 września 20186 l przez ragus
Opublikowano 26 września 20186 l mi rowniez nie siada ciemny motyw, lata uzytkowania jasnego zrobilo swoje, system dziala super i chyba nawet jest szybciej na moim macbook pro late 2013 niz na poprzednim
Opublikowano 26 września 20186 l Stack super opcja dla syfiarzy jak ja mających tornado ikonek na pulpicie. Kruku, dla ciebie też. Widziałem twój pulpit
Opublikowano 27 września 20186 l Ciekawe czy bateria lepiej trzyma na czarnym motywie :o Ehh, jaracie się Safari a ja i tak używam Chrome na Macu, żeby mieć synchronizację zakładek z PC