Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

Opublikowano

d0cdd7bf-23f6-4015-8381-599347773ede.jpg?v=1563795985

 

Jak ktoś lubi maseła orzechowe to polecam rozglądać się za takim, albo z nerkowców. Szczególnie te od Meridian są pyszne. Bułka z takim masłem i dobrym sto pro dżemem to nadkanapka.

 

 

  • Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 448,1 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

  • A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

  • Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

  • Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

To dostałem z UK, ale u nas też bywa w większych marketach, lepszych delikatesach, czy sklepach z suplami. SFD też sprzedaje masło z nerkowców i migdałów i jest dobre, nawet w lepszej cenie chyba.

Opublikowano

Na sfd brałem "dziki orzech" ale to z ziemnych i tak w pewnym momencie mi obrzydło, że mam odruch wymiotny na widok tej puszki. Duża różnica jest w smaku w porównaniu do masła z migdałów? 

Opublikowano

No tak jak różnica w smaku między migdałami i orzechami ziemnymi, czyli znacząca.

Opublikowano

Są regionalne małe firmy, które produkują kimchi.

Opublikowano
7 godzin temu, grzybiarz napisał:

chyba zaraz zobacze, czy na allegro nie mają jakiegoś kimchi :)

 

Nie wiem z jakiego miasta jesteś, ale na OLXe są osoby co robią i sprzedają oraz w sklepie z żywnością azjatycka mają kimchi. 

Opublikowano

Kimchi to mają obecnie nawet w auchanie w zgrzanej folii :pechowiec:

Opublikowano
6 minut temu, Tokar napisał:

Kimchi to mają obecnie nawet w auchanie w zgrzanej folii :pechowiec:

seba  znasz jakies dobra lodzka kuchnie?

Opublikowano

@Tynio a często robisz ramen? Jaki makaron polecasz kupić? A może jesteś jednym z tych wariatów co sami robią makaron do ramenu?

Opublikowano

Chaczapuri sobie zrobiłem z przepisu Pascala i no dupy nie urwało. Niby trzeba było użyć suluguni, ale wątpię żebym mógł gdzieś to dostać, więc zrobiłem z cheddarem i mozzarellą. No wyszło ciasto drożdżowe z serem i jajkiem. Nie wiem dlaczego myślałem, że to będzie smaczniejsze xd 

Opublikowano

Dostalem smalec z bitej na wsi swini. O ja pier.dole, dokladnie ten sam smak smalcu jaki jadlem lata temu u babci na wsi. Do tej pory nigdy, zaden fabryczny smalec nawet sie nie zblizyl do tego robnego, nie wspominajac o tych go.wnach z mesem czy cebulka ze sloikow.

Opublikowano

Zrobiłem sobie w środę na kolację tę całą szakszukę i no smakowała zayebiście, ale od rana boli mnie brzuch. Teraz to w sumie już napyerdala, a do tego gorączka wbiła. Ehh z rana trzeba do lekarza iść. Jakaś salmonella czy ki chuy? Ciekawe jak doktorek mi pomoże. Pewnie da skierowanie na badanie i każe z wynikami przyjść... w poniedziałek. Ehh jak żyć, ratunku.

Opublikowano

Można jeść jajka z salmonellą, ale trzeba wstawać rano. To się nazywa odpowiedzialność.

Opublikowano

Chyba fałszywy alarm. Dziś z rana już jest lepiej. Może duża ilość kuminu źle na mnie podziałała xd Skoczę do apteki po węgiel i może to wystarczy.

Edytowane przez Yakubu

Opublikowano
W dniu 16.12.2019 o 21:22, Mejm napisał:

Dostalem smalec z bitej na wsi swini. O ja pier.dole, dokladnie ten sam smak smalcu jaki jadlem lata temu u babci na wsi. Do tej pory nigdy, zaden fabryczny smalec nawet sie nie zblizyl do tego robnego, nie wspominajac o tych go.wnach z mesem czy cebulka ze sloikow.

dobry jest smalec z gesi

Opublikowano
22 godziny temu, Yakubu napisał:

Chyba fałszywy alarm. Dziś z rana już jest lepiej. Może duża ilość kuminu źle na mnie podziałała xd Skoczę do apteki po węgiel i może to wystarczy.

 

Czopki z solą emską. :icon_idea:

Opublikowano

A no nie żałowali, ale to nie czostkowy.

Zwróć uwagę na te czerwone kropki, to indyjskie chili.

Opublikowano

Ja jutro kebsa na niedzielny, rodzinny obiad. Koniec z odgrzewańcami.

Opublikowano

Świąteczne jedzenie przez tydzień > odpady mięsne z nasieniem turka w bułce, albo obesrane kurczaki z kfc.

Opublikowano

Ale już na 8 dzień przestawiam znak większości w drugą mańkę. 

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.
Uwaga: Twój wpis zanim będzie widoczny, będzie wymagał zatwierdzenia moderatora.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

Ostatnio przeglądający 0

  • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.