Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Co ostatnio jadłeś/piłeś?

Featured Replies

• Odpowiedzi 5,4 tys.
  • Wyświetleń 445,8 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• A ja zacznę od klasyka czyli bulionu który ostatnio robię w sporych ilościach by wstawić zawekowane do lodówki i co jakiś czas wyciągam i na szybko mieszam z czymś    Przygoda zaczyna się od

• Ostatnie dwa miechy u mnie to pare tripow w tym Nowy Jork, Barcelona i Londyn takze wrzucam troche dobrego      Bajgle w NYC to kosmos, ten akurat z Russ & Daughters, chyba najlepszy. Se

• Dawno nie dawałem fotek jedzenia więc przygotujcie się na większą ilość zdjęć    Od ponad 2 miesięcy szaleje z panini w rożnych wersjach         

Opublikowano

Ale jadą na grubo, trzeba będzie sprawdzić. W sumie, ja klopsy, albo burgery sobie rozdrabniałem do makaronu i było złoto, ciekawe jak z tym wyjdzie.

Opublikowano

Zasadzam sie na te kielbaski o ktorych pisal Rozi.

Opublikowano

to jak oni zastępują ten smak mięsa? Z czego jest takie kotlet?

Opublikowano

To białko pszenne i odpowiednie przyprawy. No te kiełbaski za dużo wspólnego ze smakiem kiełbasy nie mają, choć to akurat na plus. Burgery za to mają bardzo zbliżony posmak, szczególnie jak się go w bułę wpakuje. 

Opublikowano

Burgery są genialne, spróbowałem kiedyś za recenzją z forumka i teraz za każdym razem jak jestem w Lidlu to obowiązkowo lądują w koszyku. 

Opublikowano
14 godzin temu, Mejm napisał:

Zasadzam sie na te kielbaski o ktorych pisal Rozi.

Leć po nie migusiem.

Kiełbasy są zrobione z boczniaków też.

Opublikowano

Kupiłem dziś mielone, ale jeszcze nie jadłem. Wziąłem jedną z ostatnich 3 sztuk, leżały za to 4 puste kartony. No nieźle się rzucili.

Opublikowano

Kurde, a te mielone dziwne. Do oporu przypomina mi w smaku wątróbkę. Zrobiłem sobie ze szpinakiem, cebulą, ziolami tajskimi i pastą tom yum to wyszło smaczne, ale na farsz do pierogó, jak zalecają, albo do makaronu to tak średnio raczej.

Opublikowano

Jak ktoś lubi burgery z Dobrej Kalorii, a ma w pobliżu Kaufland to od dziś są tam oryginalne Beyond Burgery:

60288_kaufland-wprowadza-na-polki-burgery-beyond_1.jpg

Polecam sprawdzić, bo są pyszne. Ja niestety nie mam Kauflandu w rejonie, ehh. Swoją drogą, te kotlety od Dobrej Kalorii okazały się najpopularniejszym roślinnym produktem w 2019 roku.

Opublikowano

Cena? Bylem doslownie w niedziele na beyondzie w nowo otwartej krowie i mowiac szczerze mocno sie zawiodlem. Moze powtorze to w domu i wyjdzie lepiej...

Opublikowano

Niestety, jeszcze trochę czasu upłynie zanim takie towary będą w normalniejszych cenach. W dodatku, ten jest importowany.

Opublikowano

5526225.jpg

Od jutra w Lidlu, cena standardowo 7.99. No ciekawe, może być sztos. Nie zwalniają tempa.

Z kolei, dziś jadłem co innego:

820-boczek_awers.png

Mega dobry, podwędzany, fajnie pachnie, mocno przyprawiony. Bezmięsny ma całą linie, wziąłem jeszcze pepperoni, a była szynka, kiełbaski. Cena pod 10 zł, dostępne w Auchanie, albo lewackich sklepach. Można też online i wychodzi taniej.

Edytowane przez krupek

Opublikowano

10zł za 150 gramów :dynia:

Szacunek dla tych, którzy potrafią zarobić kasę na hipsterach.

Opublikowano

Najpierw ruchali ludzi na bio eko a teraz na "miesie" z warzyw. Nie no, jest zbyt smiesznie.

Opublikowano

Czasami już ciężko rozróżnić, kiedy ktoś jest zwykłym januszem, a kiedy jest po prostu głupi. Zaciera się ta granica.

Opublikowano

No jak dla mnie nazywanie tych produktów jako 'mięsne' to też beczka.

Po co odwoływać się do mięsa i jego nazw różnych skoro robimy coś wegańskiego? 

Głupota. 

Ps. Uwielbiam wegańskie jedzenie. 

Opublikowano

Jest wręcz przeciwnie i ma to sens, moim zdaniem. To nazwa zwyczajowa, tutaj jest to wyjaśnione:

Cytat

10. Dlaczego do Waszych produktów używacie mięsnych nazw? 

Mięsne nazwy służą lepszemu zrozumieniu naszych produktów. Są kulinarnym drogowskazem, dzięki któremu wiadomo, do czego mogą być użyte. I tak wiadomo, że pepperoni może posłużyć jako świetny dodatek do pizzy, boczek jako uzupełnienie porannego śniadania, a żeberka jako danie główne niedzielnej uczty. 

11. Po co osobom niejedzącym mięsa ich zamienniki?

Osoby niejedzące mięsa rezygnują z niego z różnych powodów. Są to na przykład powody etyczne, środowiskowe czy zdrowotne. Nie każda osoba rezygnuje z mięsa ze względu na jego smak. Części tego smaku po prostu brakuje – i tu pojawiają się nasze produkty. Są one również doskonałym rozszerzeniem roślinnej diety o nowe smaki, a także produktem, którego z powodzeniem mogą włączać do swojego jadłospisu osoby na co dzień jedzące mięso.

Jakoś nikt nigdy się nie czepia nazwy kabanosy drobiowe, czy szynka piersi z kurczaka. No tak, bo to tanie i NIEHIPSTERSKIE.