Skocz do zawartości

Pytania różne, różniste

Featured Replies

Opublikowano

Czy każde kołpaki pasują do każdego samochodu? (w odpowiednim rozmiarze)

• Odpowiedzi 3,8 tys.
  • Wyświetleń 327,2 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

• Dobra, miałem nadrobić więc jak obiecałem opiszę tę sytuację z E-Klasą.   Jakieś 2 tygodnie temu udało mi się umówić na przetestowanie srebrnego E55 AMG, rocznik końcówka 2005, pełen wypas oczywiści

• Od ily tys zaczynaja sie auta, obojetnie jakie, ktore jak sie kupi to jest sie snobem i szpanerem ? No powiedz mi ? Ty chyba jestes umyslowo opozniony twierdzac, ze to szpanerstwo. Jasne, po ch uj mie

• Zwykle żółte to pic na wodę.  Blue Blocker to są powłoki na soczewki dokładnie do jazdy zmierzchowej i w ciężkich warunkach pogodowych (mgła, deszcz, zachmurzenie, zmierzch). BB blokuje cześć pasma św

Opublikowano
Czy każde kołpaki pasują do każdego samochodu? (w odpowiednim rozmiarze)

Powinny chyba że masz jakieś specyficzne felgi :)

Opublikowano

Mój punciak spalał coś w granicach 11-12 l gazu na 100 km. Odłączyłem sonde lambde i spalanie takie same. Czy teraz moge mieć 100% pewnosc, że do wymiany jest sonda?

Opublikowano

Nom, na to wygląda.

@fauer

aaaa, fakt GAZ, myślałem, że na benie

Edytowane przez Oran

Opublikowano
Mój punciak spalał coś w granicach 11-12 l gazu na 100 km. Odłączyłem sonde lambde i spalanie takie same. Czy teraz moge mieć 100% pewnosc, że do wymiany jest sonda?

To zależy jaką masz instalacje gazową.Jeżeli już chcesz miec pewnośc-to zrób tak na benzynie.

Opublikowano

11 l. gazu to troche za dużo jak na punciaka! Jeżeli masz starą instalacje (mieszalnikowa i nie podłączona do komputera) to sondą możesz sie nie przejmowac,bo i tak działa ona w trybie awaryjnym(czyt. nie dzała).Radze Ci udac sie najpierw do gazownika.

Opublikowano
11 l. gazu to troche za dużo jak na punciaka! Jeżeli masz starą instalacje (mieszalnikowa i nie podłączona do komputera) to sondą możesz sie nie przejmowac,bo i tak działa ona w trybie awaryjnym(czyt. nie dzała).Radze Ci udac sie najpierw do gazownika.

czy ja wiem czy dużo. mój peżocik jak go pociśnę łyknie 10. Jak byłem w trasie i spokojnie jechałem to zabierał 8l.

Jaki silnik punciaka?

Opublikowano

też mam 1.1

jedź lepiej do serwisu z autogazem. przeważnie biorą grosze a Ci powiedzą co jest grane.

Opublikowano

a czy przypadkiem sprawdzenie tego nie zajmie chwili? wiele przyczy moze byc

Opublikowano

Chwili?

Ja miałem takie problemy że jak wdusiłem gaz do końca to mi się dusił. I nie mogłem pałować. Pojechałem i mi na miejscu zrobili. Zapłaciłem chyba 60zł :/ Jak będzie coś poważnego to Ci powiedzą. Lepiej się spytać kogoś kto się zna na tym.

Opublikowano

czy w samochodzie z automatem i tiptronikiem mamy pedal sprzegla?

Opublikowano

skoro możemy recznie zmieniac biegi to na jakiej zasadzie to dziala bez sprzegla?

Opublikowano

no tak samo jak w automacie tylko biegi przerzucasz sobie np lopatkami przy kierownicy

Opublikowano

jak w gran turizmo. a sprzęgło w automacie jest, inaczej się nie da. ino działa ‮.einzcytamotua

Opublikowano
skoro możemy recznie zmieniac biegi to na jakiej zasadzie to dziala bez sprzegla?

Cykasz lopatka, idzie sygnal do komputera, ktory steruje praca automatu i skrzynia zmienia bieg. W automacie jest sprzeglo, w niektorych nawet dwa.

Opublikowano
jak w gran turizmo. a sprzęgło w automacie jest, inaczej się nie da. ino działa ‮.einzcytamotua

no sprzeglo jest, ino pedalu nie ma

Opublikowano

Posiadanie kija samo w sobie może kolidować z prawem, ale nie jest to sprecyzowane. Posiadanie jedynie oryginalnego kija baseballowego jest legalne.

Ale podczas kontroli mogliby się przyczepić. Jeśli do obrony tego potrzebujesz, może kup batona? Mniejsze, poręczniejsze i całkowicie legalne.

Opublikowano

no nie gadaj a hooligansow ogladales ? :P

dobry jest tez kij golfowy jesli nie chcesz przesadnie zwracac na siebie uwagi

Opublikowano

baton czyli pałka teleskopowa? nie jestem pewien ale ona tez w jakis sposob koliduje z prawe, musial by ktos sprawdzic a najlepiej spytac sie policjanta.