Rudiok 3 334 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 7 minut temu, Rozi napisał: KFC jest u nas dobre? Łopanie, w porównaniu z USA to jest jak gourmet restauracja z gwiazdką Michelin. Nie spotkałem jeszcze Amerykanina, który by nie chwalił. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 A, w takim porównaniu Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 4 hours ago, Rudiok said: A dziś czytam, że Max chce inwestować w rynek polski i chce mieć 200 placówek w naszym kraju Bez kitu, te ich buksy są niezjadliwe i drogie w chuj. I niby ta sama sieć co w Szwecji, ale tam smakują naprawdę inaczej, w sensie lepiej. To odwrotnie niż np. z KFC, które w USA jest największym gównem a w PL Amerykańce nie mogą uwierzyć, że to u nas takie dobre. Orworzyli się w Łodzi niedawno koło mnie i byłem dwa razy - pierwszy i ostatni. Frytki pół zimne i twarde, burger mięso w smaku no takim może i niezłym, ale niekoniecznie pasującym do mięsa. Młodemu wziąłem jakiegoś burgera z kurczakiem w zestawie dziecięcym to nawet jak dla mnie mięso było za pikantne, gdzie to kurwa dzieciom dawać? I za dwa zestawy i szejka prawie stówka wyszła. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Bylem 3x i w sumie doswiadczenie mam takie, ze nie jest to najgorszy fast food jaki jadlem. Mieso faktycznie jest jakies inne, ale takie samo wyczuwalem w balkan burgerze (taki foodtrack we wro) i sie dziwilem co to jest. Generalnie moglbym powiedziec, ze za jakis czas poszedlbym tam jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Polecam iść, od tego mięsa lepsze są kotlety z MOMu w dyskontach. No obrzydliwe, czuję tę konsystencję dalej w ustach. Ono jest za mocno zmielone. Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 No coś jest w ich mięsie (w sensie wołowym czy czymkolwiek ono jest), nie jest niesmaczne, jest inne. Kurczak to natomiast sama ostrość, nawet wersja dla dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 1 godzinę temu, Mejm napisał: Bylem 3x i w sumie doswiadczenie mam takie, ze nie jest to najgorszy fast food jaki jadlem. Mieso faktycznie jest jakies inne, ale takie samo wyczuwalem w balkan burgerze (taki foodtrack we wro) i sie dziwilem co to jest. Generalnie moglbym powiedziec, ze za jakis czas poszedlbym tam jeszcze raz. W Balkanie robią pljeskavicę, która jest mięsem dość długo wyrabianym z dodatkiem wody przez co finalnie jest bardziej zwarte, ale jednocześnie zachowuje swoją soczystość (o ile jest dobrze zrobiona). Kluczem jest długie wyrabianie, które zmienia strukturę i włókna mięsa, ale jak ktoś jest przyzwyczajony do burgerów z krótko wyrabianej wołowiny to różnica jest dość oczywista w teksturze i w smaku. W Maxie wygląda na to, że jednocześnie też mięso muszą wyrabiać dłużej, ale chyba dodają też jakiegoś rodzaju kolagen, który finalnie daje lekko galaretowate mięso. Ogólnie w wielu kuchniach do mięs dodaje się np. wyciąg z kości i ścinków w formie galaretki, ale to jeszcze inaczej smakuje. Cytuj Odnośnik do komentarza
Gość Rozi Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Mięso do pljeskavicy powinno też dojrzewać kilka, kilkanaście dni. Cytuj Odnośnik do komentarza
_Red_ 11 979 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Ten streamer żrący kebsy na YT (książulo?) jak opisywał Maxa to używał określenia "galaretka", także też już sobie wyobrażam konsystencję tej wołowiny. Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Wszyscy obejrzeli Książula i teraz po nim powtarzają bo nie maja swojej opinii tak jak jego gruby kolega kamerzysta. Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Dzis wrzucil filmik z drwalami i ta od max czyli kanapka rywala. I tez mowil o galaretce. Cytuj Odnośnik do komentarza
Rudiok 3 334 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 No nie wiem, normalnym ludziom to przypomina galaretkę. Jakimś patusom spod Wolbromia pewno zarcie dla psów Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 Godzinę temu, Czoperrr napisał: Wszyscy obejrzeli Książula i teraz po nim powtarzają bo nie maja swojej opinii tak jak jego gruby kolega kamerzysta. jak widać prawde powiedzial, jadłem tam raz w zeszłym roku i więcej nie wróciłem, z sieciówek najlepsze mięso ma BK i pasibus. Maka jem może z 3x w roku, wliczając drwala a max burgers omijam. Randomowa fotka ich burgera z google, ostatnio z ciekawości wziąłem gotowego burgera z żabki z kimchi i mięso wyglądało podobnie, jak ulepiony mom. Jak w domu robie burgery to z wołowiny zrazowej i to tak kurwa nie powinno wyglądać xd Cytuj Odnośnik do komentarza
Czoperrr 5 010 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 No możliwe, ja tam nigdy nie jadłem a mięsa nie jem od 10 lat to się nie znam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
mitra 1 787 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 9 godzin temu, Bartg napisał: Orworzyli się w Łodzi niedawno koło mnie i byłem dwa razy - pierwszy i ostatni. Frytki pół zimne i twarde, burger mięso w smaku no takim może i niezłym, ale niekoniecznie pasującym do mięsa. Młodemu wziąłem jakiegoś burgera z kurczakiem w zestawie dziecięcym to nawet jak dla mnie mięso było za pikantne, gdzie to kurwa dzieciom dawać? I za dwa zestawy i szejka prawie stówka wyszła. O, somsiad widzę. Już nie raz się przymierzałem bo mam rzut beretem ale już wiem, że nie warto się wybierać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Bartg 5 435 Opublikowano 16 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2023 9 minutes ago, mitra said: O, somsiad widzę. Już nie raz się przymierzałem bo mam rzut beretem ale już wiem, że nie warto się wybierać. Zdecydowanie lepiej iść kawałek dalej do Farina Bistro i Cafe na coś smacznego i niewiele, albo wcale droższego Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Ktos sie odwazyl na 2x cheesburger w kfc za 10zl? Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 22 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2023 Lepiej 2 Tyskie wypić niż jeść to tłuste gówno. ;/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 26 Listopada 2023 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2023 W dniu 22.11.2023 o 20:22, Mejm napisał: Ktos sie odwazyl na 2x cheesburger w kfc za 10zl? No siema. W skrocie, smakuje to jak longer tylko w okraglej bulce z dodatkiem musztardy i kiszonego ogorka. No i sera, ale mimo wszystko i tak smakowalo longerem. Bylo tez zdecydowanie pikantne, nie masakrycznie, ale na tyle ze palilo drugi raz. Wiec jak ktos w ogole nie lubi ostrego to omijac. Na szczescie obylo sie bez rewolucji zoladkowych. Za te 10zl mozna sprobowac. Cytuj Odnośnik do komentarza
grzybiarz 10 289 Opublikowano 1 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2023 byłem dzis w Macu po drwala. Wziałem: 2 drwale po 25 zeta (jeden z kurczakiem dla żonki), zakrecone frytki i ciastko. --- no i biore worek, w domu otwieram a tam drwal kurwa z dżemem - czyli zurawina... pojebali cos w zamówieniu. a kobita miala klasycznego, mimo kartoniku z zaznaczonym "kurczakiem". a najbardziej mnie wkurwilo, ze nie bylo ciastka i jestem 7 zł w plecy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza
Kenny tJJger 3 784 Opublikowano 2 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2023 Kanapka Drwala? Był na forumku kiedyś użytkownik co ją strasznie hypeował. Czekaj. Jak on się nazywał? Coś ze świnią czy prosiakiem w nazwie miał bo tak lubił kotlety z Maka... Jak sobie przypomnę to napiszę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza
Shen 9 610 Opublikowano 3 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2023 Roziego nie ma, ale tradycja nie umrze, widzimy się za rok Cytuj Odnośnik do komentarza
pawelgr5 1 460 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 Moze nie taki znowu ff, ale mimo wszystko to kolejna gówno sieciówka: CosMc. McDonald's uruchamia nową sieć restauracji i planuje otwarcie 10 tys. lokali w cztery lata - Biznes - Forbes.pl W skrócie ma to być konkurencja dla Starbucksa. Cytuj Odnośnik do komentarza
Tokar 8 262 Opublikowano 9 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2023 To już osobne McCafe nie wystarczają? Cytuj Odnośnik do komentarza
Mejm 15 255 Opublikowano 19 Grudnia 2023 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2023 Whooper z bekonem w zestawie maxi (frytki + napoj) 41zl Cos popier.dolilem na zamowieniu i zamiast nielimitowanej dolewki dostalem puszke pepsi 0,3 GRATIS czyli wg paragonu za 7zl Cytuj Odnośnik do komentarza
Rekomendowane odpowiedzi