Skocz do zawartości
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Forum PSX Extreme

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Poleć coś w stylu...

Featured Replies

• 2 miesiące temu...
  • Odpowiedzi 2,8 tys.
  • Wyświetleń 370,5 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Najpopularniejszy posty

Opublikowano

warto kupic box set Pasoliniego. Chlew to jak wiele innych filmow tego artysty - cos wyjatkowego.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Nie znalazłem dedykowanego tematu, więc zapytam tu. 

Kiedyś oglądałem film, tytułu którego nie mogę sobie przypomnieć. Krótko napisze co z niego pamiętam.

Miejscem akcji jest jakaś baza, chyba na innej planecie. Po pewnym czasie zaczynają się dziać dziwne rzeczy, coś jest   niszczone, ale tylko w nocy. To coś zostawia ślady. Finalnie okazuje się, że owy powrót to wytwór wyobraźni/snu głównego bohatera /dowódcy, ale taki prawdziwy . Więcej szczegółów nie pamiętam. Może ktoś oglądał ten film i pamięta tytuł, byłbym wdzięczny.

Opublikowano

Forbidden planet pasuje tylko , ze naukowiec wypuszczal myslotwory. Leslie Nielsen tam gral jeszcze powaznego kapitana.:D

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Cze, obejrzałbym sobie jakiś film w stylu 'guess the killer', coś jak Knives Out. Coś polecicie? Mogą być mniej oczywiste opcje niż Express Oriental albo ten film z Kevinem Spacey'em, w którym udaje, że utyka.

Bonusowe punkty za:

- wiktoriańską Anglię/Skandynawię/Amerykę lat 50-80.

Opublikowano
1 godzinę temu, Blaise napisał:

Amerykę lat 50

Właśnie oglądam " Osierocony Brooklyn"

.Mocne i piękne wizualnie.

Opublikowano
1 godzinę temu, Blaise napisał:

Cze, obejrzałbym sobie jakiś film w stylu 'guess the killer', coś jak Knives Out. Coś polecicie? Mogą być mniej oczywiste opcje niż Express Oriental albo ten film z Kevinem Spacey'em, w którym udaje, że utyka.

Bonusowe punkty za:

serial Dragnet

Opublikowano
W dniu 14.03.2020 o 20:16, Blaise napisał:

Bonusowe punkty za:

W sumie nie wiem, czy dobrze się wpasuje w wytyczne (na pewno nie ostatnie), ale możesz sprawdzić Gone Baby Gone

Memento też poniekąd jest układanką "kto zabił", ale mocno specyficzną, zresztą zakładam, że znasz. 

Opublikowano
W dniu 14.03.2020 o 20:16, Blaise napisał:

Bonusowe punkty za:

Co prawda Knives Out jeszcze nie ogladałem, ale domyślam się, że chodzi tam pewnie o rozkmine więc możesz sprwadzić Gre z Michael Douglas o ile kiedyś nie oglądałeś
https://www.filmweb.pl/Gra

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 23.11.2018 o 21:06, selene napisał:

Poproszę o rekomendację filmu z 3-4 ostatnich lat, który jest tak dobry, że uderza widza w brzuch z taką siłą, iż z migawek i dialogów nie da się wyleczyć przez bardzo długi czas.

Bez murzynów i nie wojenny.

Jeszcze raz poproszę.

Coś takiego z ostatnich dwóch lat?

Opublikowano

Ten "Niewidzialny człowiek" z tego roku to dobry film, ktoś poleca ?

Opublikowano
W dniu 15.04.2020 o 21:52, MEVEK napisał:

Ten "Niewidzialny człowiek" z tego roku to dobry film, ktoś poleca ?

Podobał mi się i w sumie mogę polecić.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Godzinę temu, Masorz napisał:

Ktoś widział ten film i czy warto?

Spodziewałem się o wiele więcej ale warto. Mocno przewidywalny ale klimat fajny. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
W dniu 25.05.2020 o 21:35, - V - napisał:

Dobry film gangsterski/mafijny dziejący się w latach 60/70? Ale nie Goodfellas czy Irishman ;) 

Get Carter z Michaelem Cainem. 

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Tak. Dobry a momentami bardzo dobry film. Wbrew pozorom nie ma nic wspólnego z trylogią 'Cube'.

Obejrzyj a potem poczytaj interpretacje.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Szukam filmu i nie wiem gdzie napisać. 

Koleś ma przeprowadzić przez strefę opanowaną przez obcych panią doktor, albo reporterkę. Faceta opłacił ojciec tej kobiety. No i tak przedzierają się przez teren opanowany przez te organizmy. Chyba Meksyk albo Południowa Ameryka. To taki spokojny film drogi, powstał jakoś pomiędzy 2010 a 2018.

Gdybym kojarzył nazwisko aktora to bym znalazł. Ale nijak nie mogę przypomnieć sobie w jakiś innych filmach grał. 

Opublikowano

Wiem, o który film chodzi i sam zapomniałem tytułu :pawel:

Ale dobry był.